Против акне/пъпки по лицето 12

• 59 560
  • 743
  •   2
Отговори
# 150
  • София
На мен ми назначиха тестостерон,DHEA-s(този ми излезе висок,при него пише,че причинява акне,когато не е в норма),андростендион,17-OH прогестерон(и този не ми е ок),TSH .Изследват се на 3-ти до 5-ти ден от цикъла.
Трябва да посетя ендокринолог за консултация.

# 151
Магика, моля те, после да споделиш как е минал прегледа и какво са ти казали/ изписали. И при мен DHEA-s, андростендион и 17-ОН прогестерон не са ок. Обаче имам косопад, а не пъпки. ТСХ не се изследва по време на цикъл, а на чист ден.

# 152
И при мен избухна акнето изведнъж. Аз го отдавам на маските и мисля, че е маскне. Вече съм на втора опаковка Скинорен. За съжаление обаче много бавно се случват нещата със Скинорен, а имам чувството, че не се справя с петната.

Здравейте,
И аз си мислех, че имам маскне, но след преглед при двама дерматолози и пускане на хормонални изследвания казаха, че имам акне вследствие на стрес. Като тийн не съм имала почти никакви пъпки.

Кои хормони точно ти изследваха?

# 153
От няколко дни се чудя дали да си купя серията с манука на Ziaja. Обаче като видях, че съдържа парабени, се отказах. Не знам дали съм прекалено предубедена към парабените, но освен всички негативи съм чела, че парабените могат и да раздразнят допълнително кожата.

# 154
Какво ползвате нощем против гадините? При мен няма силно изразено акне, по-скоро затворени комедони по бузите и брадичката и тук таме някоя подкожна пак по брадичката, и мазна т-зона. Но тези комедони са ужас, създават неприятен релеф и имам чувството, че нищо не достига до тях. Дневен крем си имам - Ефаклар дуо, иска ми се и нощем нещо да работи там.

# 155
  • Plovdiv, Bulgaria
Ниацинамид ползвам аз и когато е по-зле на Eucerin DermoPure крема с гликолова и салицилова киселина.

# 156
Ниацинамид ползвам аз и когато е по-зле на Eucerin DermoPure крема с гликолова и салицилова киселина.
Ниацинамид и аз ползвам, от 10тина дни, още чакам ефект. Благодаря за препоръката за Юсерин!

# 157
И аз ползвам Ниацинамид на the Ordinary чудя се на Revolution дали е същия,че моя е на средата и като привърши незнам дали да пробвам с другата марка. Чакам да заредят и червената маска, а по-принцип съм хвърлила око и на Нощен крем за лице срещу несъвършенства Uriage Hyseac Pate SOS-Soin Local, някой ако го е ползвал да сподели.

# 158
И аз ползвам Ниацинамид на the Ordinary чудя се на Revolution дали е същия,че моя е на средата и като привърши незнам дали да пробвам с другата марка. Чакам да заредят и червената маска, а по-принцип съм хвърлила око и на Нощен крем за лице срещу несъвършенства Uriage Hyseac Pate SOS-Soin Local, някой ако го е ползвал да сподели.
HYSÉAC преди няколко месеца и аз го бях заглеждала, но така и не си го купих. Ще се радвам някой да сподели мнение Simple Smile

# 159
Относно Uriage Hyseac Pate SOS-Soin Local препоръчаха ми го в аптека и го купих. Не се доверявам на препоръки за козметика на сляпо, защото и аз съм била в този бранш с аптечната козметика. Много съм доволна от Патето🔝
Помага ми да ми избият пъпки, комедонии или завяхват. Най-икономичният продукт от всичко, което съм ползвала до момента. ММ също го ползва и го харесва

# 160
  • София
Страхотен е Hyseac Pate SOS, справя се чудесно с пъпки с връхни без връх. Беше ми дадена мостра от кожния, след като свърши си купих. Има гъста консистенция- точно си е паста, бързо повлиява пъпката , моите бяха и болезнени и ми успокояваше веднага на другата сутрин.

# 161
На юриаж пастата ползвам от много време и е ефикасна най-вече при пъпки с по-изявен връх или ако е стискана помага да не се възпали. И е доста икономична, от сигурно година или повече ползвам една опаковка и още не е свършила. Слага се само локално и не всеки ден (така му се губи ефективността от моя опит). Единственият минус е, че цапа възглавници като се слага за нощна грижа.

Ниацинамицът на ТО е по-добър от на Революшън.

За черни точки и затворени комедони - киселини, за да ги изкарат на повърхността и да се махнат. Иначе все ще стоят под кожата. Оставали са ми с месеци докато не ги накарам да избият някак си.

# 162
Уейв, кои киселини ползваш

# 163
Червената маска на ТО. Но всякакви варианти с киселини (най-вече салицилова), ще са подходящи.

# 164
Червената маска на ТО. Но всякакви варианти с киселини (най-вече салицилова), ще са подходящи.

Може ли линк за маската?

Винаги съм имала пъпки по челото и брадичката. Ползвам Еффаклар серията на Ла рож.
Но за белезите от стари пъпки не мога да намеря решение. Може ли да ми препоръчате нещо? С мазна кожа съм.

Общи условия

Активация на акаунт