Неангажираща връзка

• 14 728
  • 297
  •   1
Отговори
# 90
Имали ли сте и бихте ли имали? При какви обстоятелства бихте имали? Какви са предимствата и недостатъците?
Да, много бих се радвал ако имам такава връзка. Още ми е рано за сериозни връзки, а и рядко се замислям за сериозни отношения с някой.

Ами то връзката не е като дъжд падащ от небето Трябва и ти да положиш усилия за да изградиш дори и такава.

# 91
- Какъв сте на булката?
- Любовник, ама от първия брак.

# 92
  • София
Всъщност, познавам жена, която си принесе любовника от първия във втория брак Laughing

# 93
Всъщност, познавам жена, която си принесе любовника от първия във втория брак Laughing

Жена, която знае )
Любовниците не са за битовизми, а да правят битовизмите по- леки:)))

# 94
  • София
Любивниците са за радост и наслада, ама никой не им чете първоначалното ръководство и като видят в тях едни спасителииии...

# 95

Жената е практична.

Аз пък се сещам за една позната дето държи хотелче на морето. Беше й дошло семейство с дете. И жената й вика: Може ли да запазя още една стая. Но да е на същия етаж близо до нас, че любовникът ми ще дойде. Joy

# 96
Под неангажираща връзка разбирам "приятелчета за секс", когато в момента няма на хоризонта човек, с когото искат нещо повече. Плюсовете са ясни, минусите, някой от тях може да хлътне и може да се стигне до бременност.

За неангажиращите семейства, които се споменаха напред - само 2 съм виждала на живо, така че не мога да си правя заключения, но все пак ще споделя как се развиха нещата при тях.
Скрит текст:
Номер 1, без деца, казваха, че не искат. Имаха общ бизнес, там отношенята бяха като колеги, иначе си живееха заедно дълго време, но имаха свободата да спят и с други (казваха, че не го правят често). В един момент той се присети, че все пак иска деца. Направи на друга жена, защото неговата вече не можеше да има и най-голямата изненада беше, че даже създаде семейство с нея, при това с доста ангажиращ модел.

Номер 2, с 2 деца, станаха родители млади, на 20 г., много ларж бяха, демонстираха колко са свободни да правят, каквото си искат и колко положително им се отразява. Но в един момент се преместиха в друг град, вече родителите им не бяха около тях, за да гледат децата, когато им свирнат, установиха, че и детегледачките не могат винаги да тичат като им звъннеш и положението коренно се промени. Всеки искаше да си е неангажиран и след работа да тича по бири и компании и се опитваха взаимно да си стоварят отговорностите.
Към момента той е женен за друга жена, с 2 деца от предишен брак, а тя създаде друго семейство и има трето дете, общо с новия мъж. Новите им връзки са си от ангажиращите, не повдигат вече въпроса за неангажиращите.

Последна редакция: нд, 14 фев 2021, 19:24 от Не се сърди, човече

# 97
Познавам двама души с неангажиращ брак.
Разведоха се след доста години и съвсем не заради неангажираността, а заради несъгласие за отношенията към децата.

# 98
За неангажиращите семейства..Май някъде по темите бях споменла..
Той в брак..
Любовница..Създават с нея успешен бизнес.
25г по-късно
Конфигурацията е същата, но те са на години. Деца, внуци, съпруга всички са нясно и вече са приели. Даже вече любовницата придружава съпругата по болници.. Когато сагата е започнала са били на 45..Та както я наредиш.Щом всички са добре..

# 99
Сватба. Младоженецът се обръща към един от гостите:
- Извинете, Вие какъв се падате на булката?
- Любовник, но от първия и брак.
Laughing

# 100
Загуба на време, ресурс и емоции. Никой не може да има тялото ми, а най-вече съзнанието ми и времето НЕАНГАЖИРАЩО.

При мен е до самооценка. В случая ниска.

# 101
Загуба на време, ресурс и емоции. Никой не може да има тялото ми, а най-вече съзнанието ми и времето НЕАНГАЖИРАЩО.

Ами представи си, че ти имаш нечие тяло неангажиращо. Защо все жената да е в подчиненото положение, тя да е като стока, която вземат. Защо пък да не е тя клиентът, който с взема харесана стока (мъж в случая). Наистина е въпрос на това ти самата как се поставяш сама себе си в съзнанието си.

# 102
Чак пък декларации, чак пък обяснения с примери колко лошо било.
Човек не иска да се ангажира:
- защото вече е ангажиран
- защото не му се занимава в дългосрочен план
- защото му е приятен такъв вариант
- защото си дава сметка, че някои хора стават за бурни емоции, но не и материал, с когото да свият гнездо
и прочее.
Близкия ми пример за бягащ от ангажименти, е човек, много желан (симпатичен и на висока позиция), вече наближава 40-те, устройва го така, живее си така.
Сигурно ако се ожени или някоя забременее от него, ще е много нещастен. За това, точно на него му пожелавам обикновено други работи по празниците, главно да е здрав и все така имотен.

Стефан Груев разказваше в спомените си, как като юноша, го сполетяла (по инициатива на девойката) бурна любовна нощ и колко прекрасно е било такова, каквото е. Хубаво е описано, струва си да се прочете. Има много моменти, прекрасни сами по себе си, които не трябва да се изнасилват в посока трайна връзка.
Това не е попречило нито той, нито дамата да си намерят любовта по-късно, с други хора.

Просто не разбирам това - болка ли е, желание за доказване ли е, какво е - хората винаги да търсят траен вариант.
Особено пък това с ниската самооценка? Да не живеем в турски сериал, в който ако не се ожени за теб, те е опозорил?

# 103

Ами представи си, че ти имаш нечие тяло неангажиращо. Защо все жената да е в подчиненото положение, тя да е като стока, която вземат. Защо пък да не е тя клиентът, който с взема харесана стока (мъж в случая). Наистина е въпрос на това ти самата как се поставяш сама себе си в съзнанието си.

В този случай, който описваш жената излиза от ролята на жена и влиза в ролята на мъж.
Някои жени харесват своята мъжественост и се гордеят с нея. На други жени им е под достойнството да го правят.
Някои мъже харесват мъжки момичета. Други   възприемат мъжките момичета просто като приятел. И продължават да си търсят жена тип жена. Вкусове всякакви.

# 104
  • Варна
Други   възприемат мъжките момичета просто като приятел. И продължават да си търсят жена тип жена. Вкусове всякакви.

Което само показва, че неангажиращата връзка е възможна, че и полезна за двете страни.(определението мъжки не ми е точно, но не притеснява, така че приемам)

Общи условия

Активация на акаунт