Слънце отново изгря и АПРИЛчето пак се засмя!

• 9 856
  • 307
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Само да кажа, че аз патладжан си ям. Crossing Arms
Честито на празнуващите бебоци! Joy baby_neutral  bouquet

# 76
  • Русе
Честита половин годинка на Пресил, Симеон, Христо и Радослав, 5 месеца на Даниел и Илиян и специален поздрав на голямата рожденичка (и единствена дама днес) - Нуни!  bouquet  bouquet  bouquet

Положението с яслите наистина е критично...Случвало се е, след дълго отсъствие на сина ми, директорката да ми се обади лично, за да ме хока, че още 100 молби чакат за неговото място. Познавам и майки, които подават още от родилния дом, за да са сигурни, че ще ги огрее в "елитна" ясла, а условията наистина са от голямо значение - както за здравето, така и за психиката на детето.

Тиквичката, мисля да въвеждам тези дни и ще я приготвям точно както описва Ексчето.

За пюретата с добавени сухо мляко и масло, не виждам голям проблем - ако няма мляко в самото пюре, аз добавям АМ, защото млякото трябва да присъства под една или друга форма във всяко хранене, а за маслото - Татянчето беше обяснила в предходна тема защо е важно.

Патладжан и аз си хапвах докато кърмех (без последствия за бебка) - За Ексчето: Най го харесвам на кьополу (изпечен, обелен, намачкан заедно с 1-2 печени обелени наситнени пиперки, счукан чесън, магданоз, малко майонеза/или олио, счукани орехи по желание, сол на вкус).

# 77
  • София
Среща, значи! Ако изпуснем този, може би последен влак, следващия път ще е за първата им година!
Раче, ще те заведем до Южен парк - нямаш проблем! за колко часа мислите, защото аз взимам Лора в 12.30 от у-ще и ако трябва да уговарям майка ми да я вземе тоя ден!

Енвия, не те разбрах, извинявай, разбира се че може да ги въвеждаш ту плод, ту зеленчук - нали нещо трябва да разхлабва коремчето, особено след моркова!
Днес му дадох за втори път тиква и около устата му излязоха пъпки! Rolling Eyes Това сега как да го разбирам - алергия ли е, що ли? След малко като се събуди и отивам на консултация и ще питам!

# 78
Ексче, патладжанът го обичам всякак - кьополу, пълнен, пържен, мусака, в гювечи, в сосове...   chef Ако обичаш тиквички в различни варианти - замести ги с патладжан - и ето ти идеи за манджи! Peace

Хайде срещнете се, че да гледаме снимки после!!! Hug

Къде се губи рожденичката ни...!? Wink

# 79
Здравейте и от нас,
Да се похвалим ,че и ние вече не сме сред мохиканите.
От днес започваме захранване с оризова каша Hug
След 3-4 дни ще въведем и картофче.
На Хрис май му хареса кашата и утре ще давам  двойна доза.Днес започнахме с две лъжички  Peace

ЧРД на Сладката Нуни-Много любов и здраве  bouquet

# 80
НУНИ,  newsm59  Hug, с пожелания за супер празник днес!

Честито и на всички малчовци празнуващи днес, както и на тези от изминалите няколко дни. Пропуснах много празници, включително и годишнини ( честито и за тях), ама време не ми остана миналата седмица. Влязох да чета по едно време, ама само с това си и останах. На работа беше гърч, в къщи се местим, абе направо ужас. Вече сме на новото място от два дни и все още се борим с ардауша. Не предполагах че имаме толкова много джунджуря из къщи значи. В тази връзка, Татянка, честито ви и на вас къщенце. Много ми хареса да знаеш.

Патладжан си ям. Но мисля и аз да започна да спирам с цеденето. Та май ще надникна в работещи майки да видя полезното инфо. Иска ми се да запазя кърменето ако не сутрин и вечер, то поне само един път на ден. Незнам дали е възможно да се поддържа кърма само с по толкова хранения newsm78? Но гола ми беше 6 месеца и краят му се види. Иска ми се да мога поне по веднъж на ден, но определено вече ми е много на нагорно с това цедене на работа. А и с това местене напоследък съм толкова нередовна с цеденето и веднага си оказа влияние Sad.

Нас пък морковът не ни запече, но пък и да ви кажа и е любимият за сега, направо не вярвам. Но нямам намерение скоро да и дам плодове, може би затова и харесва толкова, знам ли...

Хайде всички, които са още болнички да се оправят и весел ден, мацки Hug!

# 81

Честита половин годинка на Пресил, Симеон, Христо и Радослав, 5 месеца на Даниел и Илиян  baloni

А на Нуни желая много любов и здраве, да бъде все такава чаровница  bdbaloni

За ясла аз също проверих, но при нас ми казаха, че заявление се подава април - май и юни излизат резултатите за есента. Ние сме се замислили от другата есен да пробваме, въпреки че роднините не са очаровани, според тях при толкова баби било грехота да дадем детето на ясли. Не знам какво да правим, разбира се ще мислим още  newsm78, но не ми се иска Ема да е някаква глезанка само до полите на баба си.

За срещата и аз ще питам къде по-точно в Южния парк? Нямам никаква ориентация там, но този път ще дойдем, ако всичко е наред. Сега ще разуча как се сгъва количката  , за да мога да я напъхам в таксито. Досега никъде не съм ходила сама с нея, но все трябва да има пръв път.

# 82
Блаzя ви zа среЩата  Sad  Наистина, направете снимки  Peace

Екс4е, ето малко инфо от Алете

Запи4аЩи
* моркови
* морков с картоф
* банан
* сок от моркови

РаzхлабваЩи
* ябълка
* круШа с ябълка
* малини в ябълка
* круШа
* праскова в ябълка
* градински плодове
* вси4ки сокове освен от моркови

РегулираЩи
* ПаЩинак (така ли беШе?) с картоф
* градински zелен4уци
* тиква
* карфиол с картоф
* тикви4ки с картоф
* морков с картоф и месо
* zелен4уков ориz и месо
* спагети със zелен4уци и пуеШко
* ябълка с банан
* банан и ябълка със сухар
* ябълка със сухар

# 83
  • София
Татяна мерси за инфото  Hug!

Питах за моркова щото и аз и Ани и татко и нещо се разстроихме а единственото общо беше моркова....

Мерси и на всички за рецептите за патладжан, ще пробвам, ако има други любими, плиззз пуснете на лични!

12.30 Сряда на централния вход на Южен парк!
ето карта:
http://bgmaps.com/map.asp?sid=d0a4db70ba8380f9376d14e2b240148a&a … p;ix=25&iy=22
това е края на бул. Витоша, той свършва пред входа на парка!

# 84

Дея, стискам палци всичко да се оправи и малката сладурка да може да я гледат и други хора. Според мен, но това е лично мое мнение, трябва да се прежалят майчините чувства, за да се реши проблема, тоест ами нека да пореве малко, но както казах това си емое мнение и аз така бих направила, дори да ме обвинят, че съм коравосърдечна. Бебетата ни вече не са съвсем малки и могат да се развличат и да им се насочва в друга посока вниманието, абе с две думи трябва да се пробва всичко.
Това за сега, да не ставам отегчителна!

Много хора така ми казват,но аз не мога да се реша не искам да пищи за мен като все още мога да се справям със задълженията си и нея-правя добра комбинация  Mr. Green Може би ако нещата се задълбочат,тоест по нашите неща,ще бъда принудена да го направя,но кой знае  може и пак да мисля начини навсякъде да е с мен,което обаче не е хубаво ако свикне от сега така  Rolling Eyes

За яслите-аз не се притеснявам,моята баба е детска у-телка и според нея най хубавият период за даване на дете на ясли е 3 год. разбира се ако майката има възможност до тогава да го гледа  Grinning, яслите са до нас и всички са бивши колежки на нея така че смятам там да я дам  Wink ,но това поне засега е  далечна работа  Wink
Обаче това за яслите ме накара да се замисля,че ако не взема мерки от сега с това пищене като я оставя на друг,то ще е ад след година  Rolling Eyes

Честит 6-ти месец на Пресил,много здрав,красив и палав да расте  Hug  Heart Eyes
Честито и на Христо,Симеон и Радослав -много да радват мама и тате  Hug

Честит рожден ден на Нуни,много красиви и щастливи мигове със семейството,много здраве и късмет   bouquet

# 85
  • София
Бяхме на консултация - 8.940 кг, 75 см - много добре! Но мускулния му тонус хич го няма, за което съм си виновна сама - позанемарих масажите! сега започвам усилено, защото се притесних много! Док каза, че ако до един месец не се оправи...и не поясни какво, което ме хвърли в оркестъра! Много се изплаших, че нещо не му енаред, макар че сега като се успокоих си давам сметка, че то без масажиране редовно нестава! Работата е там, че аз и Лора не съм я масажирала чак кой знае колко, но нямаше негативен резултат! Но няма еднакви хора, така и няма еднакви деца и да ми е като обица на ухото!
Хайде приятна вечер!

# 86
Вени доктора ви как определя мускулният тонус?  Rolling Eyes

# 87
Хмм newsm78, и на мен ми стана интересно същото, че аз пък хич не правя масажи.

# 88
  • София
Ами като го хванеш по мишниците трябва да си държи тялото стегнато и крачетата да запъват в повърхността, над която е! а той се виси като , извинете, сопол! После го направи на няколко пъти, но само като му е кеф!

# 89
Вени, това не е ли свързано с гимнастиката, а не с масажите!? Thinking
Аз изцяло изоставих гимнастиката, след като Вили стана много активна, мисля, че вече не е необходимо,  Rolling Eyes но упражнението да се стъпва на крачетата трябва да се прави.
Масаж правя отвреме на време, но не редовно... Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт