Слънце отново изгря и АПРИЛчето пак се засмя!

• 9 846
  • 307
  •   1
Отговори
# 45
Ами именно щото исках да  вкарам и капията в зеленчуковия репертоар го взех това пюре, но тия овесени ядки......Те не бяха ли алерген нещо newsm78

Въвела ли си глутен?
Доколкото знам, НЕ са вредни, но могат да предизвикат алергия. Предполага се, 4е съдържат глутен, макар това да не е установено със сигурност. Затова не е добре да се дават на бебета под 6 месеца. На този адрес има статия за глутен:
karmene.greatnow.com/gluten.html
Не знам обаче, при положение, че очевидно нямате алергия, дали можеш да продължиш да даваш овесени ядки  . Това може да ти каже само лекар.Ако си го въвела и пюрето е за вашият месец не мисля,че има проблем,но си захрани,тоест първият ден една лъжичка .
Аз съм захранила със глутен вече,X_Diabet_Mama беше написала един постинг за глутен в предните теми  Peace
Всичко си решаваш сама  Peace

Последна редакция: нд, 01 окт 2006, 23:47 от Дея

# 46
Да се включа набързо по темата за захранването - да овесените ядки съдържат глутен и затова на мен ми казаха след 6 месеца, само че аз още в трети месец давах вода от овесени ядки, за да регулираме стомаха  Peace и то успешно. Въпреки това сега не купувам пюрета с глутен. Вчера за пръв път дадох ХИП и не се хареса, наложи се насила да натъпча детето , само защото съм дала два лева  Embarassed, няма да повтарям. Ганчев си яде всичките. За захранването си слушам само лекарката , защото има много информация тук , но от нея не ми става по-лесно, само се обърквам. Та тя каза , че щом захраня с един , два зеленчука да давам смело с другите. Първия път дадох картоф и морков 4-5 лъжици и след това вече по колкото си искаше Ема от останалите видове. А пък тези с маслото и мляко най-много и харесват. Спаначеното дадох след 10 дни , че нали уж е по-тежко. На мен лично много сложно ми се струва , ако трябва всеки плод и зеленчук да се въвежда внимателно, но всеки сам си решава  Laughing

Няма ли да има срещичка в това хубаво време?

# 47
Tatjanka, намерих моята каша, но като че ли на това което съм открила не пише състава Confused
http://www.yopi.de/rev/248950
Иначе milchbrei, млечна каша ли означава? Blush

# 48
Здравейте...
renni79 освен аз нещо да не съм видяла  newsm78 но аптамил2 е с мерителна лъжичка5,4г. докато аптамил1 беше5г.-данеби да са намалили лъжиците?? аз си карам с лъжицата от първата купена кутия от 2-ката?!?!
flowered и на нас това ни е любимото на Ганчев и изобщо от всички зеленчукови-със спанака Mr. Greenкато той по принцим мъника не ги харесва с млякото....
Апък ние се разхлабвахме като малки с овесена вода.... baby_neutral но то е различно от самите ядки все пак.... Peace

# 49
Здравейте и от нас!
Днес давах на Марти сок от ябълка на Ганчев и му се появиха пъпчици по ръцете - преди това пюренце на Хип с тиква и ябълка, дали е възможно да е от сокчето - омръзна ми вече - незнам какво сокче да давам...
На сокчетата на чичо Хип пише /като отлепиш етикета отвътре/, че се дава само смесен с водата или с млякото и то 3-4 лъжички - а аз съм му давала с лъжичка "чисто"  #2gunfire
Ще започна вече да му изтисквам прясна ябълка...

И аз като flowered да питам за среща...

# 50
Нуни,  bdbaloni!
Бъди здрава, щастлива и много обичана! Tada birthday newsm67  party002
Безброй прекрасни мигове с малкото Янче-писанче!  ura newsm38  costumed034

# 51
ние добре се захранихме и вече и местно яде и много го хареса, купувам на Ганчев и ги харесва
давам също и от кашите на Ганчев които са много вкусни Peace
сокове давам само от изцедена ябълка или плодово пюре
в събота ходих на моминско парти и си изкарах страхотно, отидохме в една дискотека и изненадахме младоженката със един стриптизьор който я размята навсякъде и беше много готин купон Hug

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НУНИ  bouquet

# 52
Честит рожден ден,нуни!Желая ти здраве, усмивки и още едно смисълче като Янчето Hug Heart Eyes  bouquet

# 53
  • София
Честит рожден ден, Нуни!!!!! Много здраве и късмет за теб и цялото ти семейство! Hug

Не съм давала глутен още, затова им се чудя на овесените ядки. май ще поизчакат малко.

Flowered, и аз като теб като въвеждам нов зеленчук не го въвеждам по 1-2 лъжици ами си го давам направо, както с вече познати зеленчуци.

мама79, според мен са объркали лъжичката, защото е по-малка като грамаж от предишната на Аптамил 2 и е друг цвят - розова, а не жълта.Реших да дозирам със старата, по-голямата.А къде го пише това колко грама е лъжичката????

# 54
  • София
НУНИиииии, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН ! ! !  newsm59

Бъди все така хубава и усмихната !  baloniНека все така Янче-Писанче да те радва !  baloniБъдете мноооого здрави и щастливи !   baloni

# 55
По темите:
Кризата с привързаността към майката  mamma- и при нас е в пълна сила!  smile3541 Този линк за кризите - нека го поставим на първа страничка, че много кризи, много нещо. newsm77

Тиквичка с картоф на Хип и аз го купих, но после видях, че в него има и ориз, така че засега ще го отложим.

И аз напуснах отбора на мохиканките  bye - вчера официално се захранихме с домашен картоф.  feeding Хапна, т.е. сложих й в устата, 3 пъти на върха на лъжичката и беба изпадна в пълен потрес и възмущение, какво й случвам...  Scream Толкоз погнусена физиономия направи...  dont Ще видим как ще е днес! Thinking
Нуни, Смин - вие захранихте ли? Нали едновременно планирахме! Wink
Според вас - има ли проблем, ако плодове и зеленчуци се въвеждат успоредно, със съответния брой дни помежду всяка нова храна? newsm78

Никоя кърмачка не ми отговори - яде ли патладжани? Crossing Arms

# 56
Честит рожден ден Нуни!  bouquetЗдраве, щастие и успехи и ако ми позволи Филипа да добавя- поне още едно смисълче Hug.
Летния вирус с разстройство , повръщане и Т не подмина и мен-вчера бях като парцал, мъжа ми рожденник и прави ремонт, а аз лежа-абе голям празник изкарахме CryДано само детето не съм заразила че...много гадно, по-гадно не съм се чувствала от поне 7-8 години!
Направихме втора крачка в захранването-въведох тиквичка, която за мое учудване доста се хареса Peace.
Честита половин годинка на:
Пресил  на Филипа 
Симеон на IKI_79
Христо на Танина
Радослав на зени

Последна редакция: пн, 02 окт 2006, 09:56 от petrovavania

# 57
  • София
Честит празник на месечковчетата и на Нуни. Много здраве и усмивки!

Снощи решихме да въведем ред в спалнята: малкия да се научи да спи сам, а таткото ни да се върне при мен. Успях да го приспя в кошарата и доволна заспах още в 20:30. Само 1 час по-късно Емо се събуди с кански писък и се наложи да го гушна и да го полюшвам 15-тина минути докато се поуспокои. Опитах да го сложа в кошарата, но отвори очи и пак писна. В чудо се видях. Дали бяха колики или зъби или нещо друго не разбрах, но си беше страшно. Командировах отново таткото в другата стая и се гушнахме с Емо. След похапването в 3:00 заспа бързо и го върнах в кошарата. Този път за 2 часа и пак рееееев. Побързах да го гушна при мен и до сутринта го оставих да спи до мен. Как ще се разделяме все още ми и е голямо Х. Ще правя опити докато се научи, че кошарата освен за игра става и за нощен сън.
Иначе по темата със захранването не мога да се включа, защото съм на път да остана последния мохикан.
С привързаността проблема решавам като се срещам с много хора, защото всички роднини са на 500км. Имаме доста приятели и като се видим Емо започва да циркулира от ръце на ръце. Все още не се сърди на никой  smile3503

Енвия, аз съм яла патладжани, но не съм забелязала да има ефект върху Емо.

# 58
Тиквичка с картоф на Хип и аз го купих, но после видях, че в него има и ориз, така че засега ще го отложим.
Олеее, добре че го написа, за да проверя и знам, че съм въвела вече и ориз чрез това пюребез да разбера Embarassed
А къде го пише това колко грама е лъжичката????
Пише го на кутията някъде, май под табличката.

Днес и Преси става на 6 месеца! newsm44
 newsm64: newsm38bigdance2 beer2

# 59
  • София
Честито, Нуни! Много любов, зраве и щастие покрай малката Яна!

Енвия, кара последователно, не успоредно, защото плодове или зеленчуци - те са си нови плани! В пюрето Тиквичка с картоф има ориз, но аз нали започнах с оризова каша и това не ме смути! Но ще трябва да въведеш или ориза или тиквичката под друга форма и тогава това пюре!
Честио и на месечниците!

Общи условия

Активация на акаунт