Слънце отново изгря и АПРИЛчето пак се засмя!

• 9 877
  • 307
  •   1
Отговори
# 120
Цвети, извинявай, пропуснах да ти отговоря за кашата - варя я на око. Слагам една ч.л. каша и добавям малко вода, ако в процеса на варене се сгъсти прекалено много, добавям още вода. Гледам да е по-течна, щото оризът ми стана едричко смлян (от това ще да са и проблемите на Иво с кашата, явно стомахът му не се е справил с толкова едри парчета тогава, сега няма проблеми), а и мацаницата е по-контролируема. Можеш да опитваш с лъжичка, трябва да е меко и сварено на вкус (след като опиташ, не бъркай със същата лъжичка повече в кашата). Аз общо взето я варя около минутка, бъркам непрекъснато - иначе става на буци.

Раче, честито поспаланче. Аз мисля, че като спят отделно, сънят им е по-дълъг и по-спокоен, лично мнение (все пак всяко гардже си е различно).
Аз пък не мога да приспивам Иво на ръце  Thinking Той се разсънва съвсем някой като го вземе и почва да общува, да се хили - пачангата е пълна. Заспива само с кърмене или с парцал на очите или в количката.

За седенето по корем съм съгласна. Правете и масаж на стъпалото - нагоре-надолу по дължината на стъпалото, да разтваря и затваря пръстчетата. Това повишава чувствителността на стъпалата. Другото упражнение - поза за пълзене, по корем със свити крака като жабе, слагате ръцете си (палците) за опора на стъпалата и така да се оттласква напред.

# 121
Ади, местожителството ти ме кефи!!! Peace /нали и аз - половин родопчанка!/

Ха така! Преди време беше писала в нашата темичка - Смолянската, че си виждала майка да кърми на пейките в парка със сърничките, аз там отогворих, че сигурно съм била аз, защото цяло лято никой не съм видяла да кърми там, а пък аз понеже ходя и на работа, та с гледачката се уговаряхме на обяд в градинките - кърмя го и хайде пак на работа, а те на разходка. Така, че щеше да ми е много приятно да ми се обадиш тогава, но... такъв ни бил късмета. Може би, следващият път когато идваш към Смолян ще се обадиш и ще чукнем една срещичка, пък било то и на ски Simple Smile
Между другото, от къде точно е половин-родопчанския ти корен?
Поздрави
 Hug  bouquet

# 122
Здравейте мили мами и сладки бебчовци,

Аз вече съм на фронта, завърнах се от няколкомесечно пребиваване в провинцията при моето семейство, където си изкарахме с бебка НЕВЕРОЯТНО.  lalalala

Много ми е кофти, защото от утре се връщам на работа и ще оставям бебка на бабите и да я гледат. Ще ги редуваме тук, ако издържат де.

Бебичка е добре, явно ще става певица, защото извисява един такъв силен глас. От няколко месеца кашля и аз дори се бях притеснила и я водих на лекар, но и нямаше нищо, но кашлицата си я има и досега и като прочетох във форума се успокоих. Все още няма зъби, но се лигави като за световно и съответно понякога се обрива около устата. Хапва по едно цяло зеленчуково пюре на обяд, и по едно цяло плодово след обяд. Въпреки, че педито ни каза, да и давам по 40мг. от плодовото. Само дето моето дете е толкова лакомо, че с толкова малко не можем да минем вече. Когато види някой да яде нещо гледа толкова жално и се облизва, че направо ни къса сърчицата.
Няма да мога да прочета предишните ви теми, за което искрено съжалявам, защото зная, че са много полезни и интересни. Затова моля да ме извините, ако досега сте коментирали този въпрос, но все пак ще ви помоля за съвети - Като стана на 3.5 месеца започна да спи по цяла нощ, без да се буди да яде, а от един месец насам не пропуска ядене дори нощем. Ставам по три пъти. От една седмица нещата станаха още по-зле, вече иска да яде на 2 часа и постоянно се буди, давам вода, но не става, само с млякото заспива. А педито каза да я отучвам въобще от нощно ядене. Как да стане?!

Tatjana, толкова ти завиждам, че водиш бебка на плуване.

Засега това от мен, вече ще пиша редовно.   bouquet

# 123
  • Русе
Привет и от нас!
Честито на половингодишните ни зайчета! smile3525

За днес само ще рапортувам, че ще сме пас със захранването за няколко дни. Диди снощи имаше един съмнителен обрив, та чак викахме джипито по никое време - усъмни се за алергия (но по-скоро контактна).
Днес трябваше да сме на консултация, но ходихме на алерголог - в началото тя предположи, че не е алергия , но като и казах, че обривът ту се появява, ту изчезва, и за промените в акото (в което намирам белезникави частички, като пресечено), започна да се съмнява  Thinking...(а до момента съм въвела само картоф и последно - морков от 3 дена)...Та така, след няколко дни почваме пак наново и ще се наблюдаваме зорко.

А как само завиждам на мамите с лакоми бебоци! На мен ми се очертава още едно злоядо... smile3515

Слънчев ден на всички!

Ivka, добре завърнала се!

# 124
Ивка, добре завърнала се!  Hug Ние също се будим през нощта и я кърмя, но е различно - понякога по 2 пъти през нощта, друг път по 1, или въобще...

Иленка, само това ви липсваше, май!  Confused Може би е от моркова - купешко пюре или домашно даде?

За отчета:
Велина е 8,25 кг /+0,62 кг/ и 70 см /+3 см/, а гръдната й обиколка е с 1 см над обиколката на главата, но нали е дама все пак!  Flutter Питаха какво ядем и казах, че освен кърма яде и зеленчуково пюре, без много много да обяснявам, че едва от 3 дни се захранваме и пр.  Crazy Доки каза, да въвеждам и каши, т.к. голямо вече било детето, а сега гледам, че в картата сестрата е писала, че вече яде освен зел. и плодово пюре, което още не е опитвала, но според тяхната схема зеленчуковото следва след плодовото...   Rolling Eyes Както и да е! Mr. Green

Къде изчезнахте всички!?  Thinking На слънчице сте, а!? Wink Party

# 125
Ивка, добре завърнала се. Съвет не мога да ти дам за съжаление. И ние сме същите, аз дори няколко пъти се жалвах тук за този ни проблем. И ние си спяхме по цяла нощ ама вече от 2 месеца  че  повечко май се буди по няколко пъти на вечер и все иска да яде. С вода не се залъгва,само мляко. Малко дръпва, но мляко да е, и на всеки час обаче след полунощ. Направо е убийствено. Добре че сестра ми се занимава с нея сега, аз бях станала зомби, защото и на работа ходя рано. След 2 седмици обаче сестрьонка си тръгва и какво ще правим незнам.
Успокоителен е за мен факта (до някъде), че не сме само ние, а се изявява и при други бебоци същия проблем. Всички казват че ще отмине, но кога се питам аз? Майка ми също все опява, че трябвало да не яде вечер, за да си почива стомахчето, ама как да не яде като е единствения начин да млъкне. Като дойде тя ще и дам да се пробва да видим какъв успех ще има Mr. Green.

Момичета, имам въпросче. Може ли накой да ми каже дали се намира там по аптеките ОРАДЖЕЛ за зъбките или някакъв друг такъв гел? Някой беше споменал че е купил нещо, Нуни, не беше ли ти? Просто ми трябва информативно, да знам дали от тук трябва да си нося нещо от сорта.

Последна редакция: вт, 03 окт 2006, 20:16 от missZ

# 126
Здрасти на всички!

Днес Кристиан падна за пръв път от спалнята! Изкарах си акъла, но май леко му се размина. Първо е ниска, второ паднал на едно грамадно плюшено куче, три пъти по-голямо от него и се хързулнал от него на килима. Laughing Само се уплаши, ама аз повече май. Уж беше на средата на спалнята по корем и е направил три бързи преобръщания встрани и ТУП! Crazy Ще го пъхаме в проходилка та да не пада вече.

Дея, питаш за жълтъка. Крис го прояде на 4 мес. и половина. Тоест вече месец го яде. Глутена още го избягваме, ама скоро ще го запозная и с него. Съдържа се във всичко на което пише овесени ядки, бишкоти, бисквити, пшеница и тралала... След две седмици и попара със сирене ще ядем.

Мимка ако малката яде месно вече може да откаже зеленчуковото. Макар, че Крис нищо не отказва, а защо е такъв "елегантен" не знам. По 200 мл пюре нагъва, през ден месно, през ден с жълтък + мляко вътре. Каши яде здраво пак по такова количество. А като гледам вашите деца ми се виждат по-шишави. Дали защото е на 5 хранения. Thinking

Среща, а? Ние бяхме в неделя в Южния, беше лудница. Крис е малък и нищо не разбра, ама децата на приятелите ни бяха по-големи и се повозиха тук-там. Щях да се пускам на голямата надуваема пързалка с едното, че е само на годинка и не може сам, ама нямаше как да се качим - много кофти е "стълбата". Ще видим дали ще дойдем ние, Крис става към 10:30, днес даже в 11:30. Crazy Ако се престраша да карам дотам... Confused Колко ще ходите?

# 127
  • Русе
...
Иленка, само това ви липсваше, май!  Confused Може би е от моркова - купешко пюре или домашно даде?
...

envia, там е работата, че дадох и двете - пробвах един ден с домашен морков (но не се пасира много добре май, и имаше много силен вкус), и Диди хич не му се зарадва, затова купих "ранни моркови" на Хип и ги давах 2 дена смесени с домашен картоф (първият ден се приеха що годе добре, но вторият - хич Naughty)...И аз не знам вече... Thinking

# 128
Здравейте!
Честито на месечковците   bouquet

Аз не бях влизала известно време, но свекърва ми почина, много неприятно, но какво да се прави, пред някои неща сме просто безсилни. Един ден преди да си отиде бяхме в с беба в болницата, видя я за последно и на другия ден почина, много ми е мъчно.......

На всчкото отгоре, толкова неща ми се струпаха на главата, че запалих една цигара и край....сега ми се пуше и пак започнах да пуша, ама карай...

Да разкажете как е минала срещата.
Надявам се, че болничките са оздравели и са по-добре.

Много целувки от нас с беба. Hug

# 129
Рина, моите съболезнования!

# 130
Rina, много неприятно наистина Cry моите съболезнования Cry

Енвия, мерси за похвалата Blush
А за маслото и аз се замислих по въпроса, но се доверих на педито, която по принцип е много предпазлива и като знам каква лекция ми изчете в самото начало какво не трябва да ям, какво да ям и т.н. докато кърмя и как да внимавам с еди какво си за да не се получи алергия към белтъка на кравето мляко и все си мисля, че наистина няма да навреди, пък и все пак аз слагам по съвсем малко (колкото лешник на един голям картоф, е друг е въпроса, че давам само няколко лъжички от пюрето засега ...) А самото краве масло съдържало нещо, което е много полезно, ама като не запомних какво беше точно ooooh!, не само заради усвояването на витамините.
А в пюрето слагам и кърма и засега кърмя след това, като постепенно ще заместя кърменето само с пюре, но в него ще има кърма.

Янче, дано всичко да е наред и притесненията да се окажат неоправдани fingerscrossed, дай и малко време и ако все още инстинкта ти казва друго довери му се и потърси друга.

Иве добре се завърнала Hug

# 131
По повод кравето масло, аз да кажа че сме алергични  Cry

Като започнах да захранвам с картофено пюре, слагах мъничко краве масло по препоръка на педито, на третия ден бебка се обрина по лицето и по вратлето и говорих с лекар и ми каза, че е от това. Веднага го спрях. Преди седмица бебичка ми се обрина цялата, аз се чудих от какво, защото следя всяко пюре, което и давам да няма кр.масло, но съм пропуснала едно, а тя го изяде цялото, защото много и хареса. Сега сме толкова ограничени в избора на пюрета и храни, че направо нямам думи. А, като се замисля, че докато я кърмих толкова се вардих какво ям, точно заради тази алергия...

Сега като имам веч1е достъп до интернет, че изчета всичко по темата.

# 132
  • София
Фън Шуй за детска стая

http://comfort.bg/bg/public/onematerial_89.html

Мисти за срешата за сега май се очертаваме към 10-тина

Петя , Мимка идвате нали?

# 133
Здравейте, мамички!
Юлче, мног ще си ми наблизо - какво ще работиш в Младост 1, аз живея в Дървеница, а в тази поликлиника ходя на консултация... Светът е малък... Ще се радвам да се виждаме!
Честито на месечничетата и на майките им!
По-късно повече, че вече се дерем...

# 134
Днес трябваше да сме на консултация, но ходихме на алерголог - в началото тя предположи, че не е алергия , но като и казах, че обривът ту се появява, ту изчезва, и за промените в акото (в което намирам белезникави частички, като пресечено), започна да се съмнява  Thinking...(а до момента съм въвела само картоф и последно - морков от 3 дена)...Та така, след няколко дни почваме пак наново и ще се наблюдаваме зорко.
Слънчев ден на всички!

Ivka, добре завърнала се!
Само да кажа, че Тони от раждането си ака така....от кърмата е, или от млякото.

Общи условия

Активация на акаунт