Слънце отново изгря и АПРИЛчето пак се засмя!

• 9 869
  • 307
  •   1
Отговори
# 180
Татянче, от няколко вечери Яна се буди на около 40 мин. и суче. Лудвам вече Crazy

енвиа, не им се сърдя на хората, че я мислят за момче. И аз като теб се забавлявам. Когато й порастат косите вече няма да има грешки Grinning

Галя, ако бях с помпа и аз щях да съм избесняла. Иначе не ми пречи да си я кърмя, така мога и до първи клас да я храня Laughing Пожелавам здраве на теб и мъничката Hug

Гинеколожката ми каза, че ми била много разкъсана шийката на матката и от раждането ми се е образувала някаква раничка. Ще има някакво лечение, но първо трябва да се видят изследванията. Някой друг с подобни проблеми има ли?

# 181
Оооо Нуни, преz 40 минути как да не луднеШ  Crazy  Преz деня как е? В книгата пиШе 4е ако ноЩем йм даваме всеки път, Щом като се събудят, те по тоzи на4ин о4акват да са нахранени толкова на 4есто и продължават да се събуждат  Thinking  Не zнам. Не мога да реШа да я "оту4а", ами ако са zъби, ами ако е криzа, ами ако е гладна? Но и така не можем да продължаваме.....трудна работа.

За гинеколожкия проблем не мога да ти помогна, но ти стискам палци. Едно оба4е ми прави впе4атление. В БГ много 4есто има таzи диагноzа, рана на матката. И на мен са ми я поставили (в БГ). Оба4е тук не поzнавам никой, който е страдал от това (докато бълг. ми приятелки вси4ки са го имали) и дори не са 4ували zа това. Та като бях с таzи диагноzа, Щом като се прибрах във Франция, ходих там при гинеколога ми и той не откри ниЩо (т.е. не откри рана, но неЩо друго). Странна работа....  Thinking

Хайде малко фук фук от мен, вижте какво направих http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=131543.0  Grinning

# 182
Нуни и аз съм с раничка на шийката на матката, но от преди бременността. Като роди жената се горяла с ток, мен много ме е шубе. Има доста теми из форума за същото. Sad

Танче, супер торта! Peace Не мога да повярвам, че толкова жени в БГ го имат, да не е нещо от Чернобил бре?! #Crazy

Блазе на всички, които вече нямат болезнена менструация, моята си е същия ужас. Че даже днес ми дойде и съъъммм.... Cry Close Cry Cry Cry То и затова като тръгнах да раждам не ме болеше изобщо, аз съм тренирана... Confused

# 183
Танче, супер торта! Peace Не мога да повярвам, че толкова жени в БГ го имат, да не е нещо от Чернобил бре?! #Crazy

Мерси  Wink  Ами, 4ернобил, това не обяснява zаЩо на мен в БГ са ми поставили таzи диагноzа, с ток иzкаха да ме горят, а 10 дена по късно във Франция нямаШе и следа от рани4ка. Добре 4е не се дадох да ме горят.  Просто ми прави впе4атление как така в БГ е масово явление а тук никой го няма.....

# 184
Ох, сега си дойдохме от банката и малката заспа. Скапана съм, ходихме и на други места, но знаете ли какво си мисля? Ако бях без бебето, щеше да ми отнеме поне две ходенета за същата работа. Когато си с бебенце, всички гледат да ти помогнат.

Четох, четох, я да видим колко запомних...

Първо, не помня дали честитих вече днес на месечничковчетата,  Embarassed във всеки случай да са живи и здрави и да радват все така мамите!   bouquet

татянче, страхотна идея, много е оригинално и със сигурност ще го използвам някой път.

Главата не потапям, поливаме отгоре.

Проходилка ние изобщо няма да ползваме, та не съм критерий... Аналогично за неща като жълтъци, сирене попари - Вени е още далеч от това. като стигнем ще мислим.

Галя, съчувствам ти за постоянното цедене, така е най-трудно, знам понеже съм го правила месец и нещо и щях да откача, а представям си досега... Възхищавам ти се че продължаваш да осигуряваш кърма на детето си въпреки толкова трудности   bouquet А самото кърмене от гърда - как ще ми омръзне, става все по-лесно, нахранва се за пет минути, навсякъде и по всяко време - как щях да обикалям днес четири часа по институциите иначе? Плюс действа почти безотказно ако недоволства за нещо  Mr. Green

Скарлет, напълно е възможно особено ако още кърмиш, но ти все пак си имай едно наум и тестчето да ти е подръка.

В тази връзка да ви питам, след като ви дойде менструацията, отрази ли се това на интимния ви живот? При нас се получи много добре, защото се отървах от досадната сухота която имах преди това и глайтгелена не сме го използвали наскоро. Явно нещата са се регулирали хормонално, аз така си го обяснявам.

Нуни, не се тревожи мила. Това е досадно а не е страшно. Много мои близки имаха такива "ранички", отстраняването не е особено болезнено. Може да стане с изгаряне с лазер или с някакво лекарство, т.е. химично изгаряне.
Много жени получават такова нещо при раждането, а на много други при първото раждане изчезват от само себе си раничките които са имали дотогава - аз съм от тези късметлийки, имах две но се разбрахме с гинеколожката ми да изчакаме бременност и раждане понеже не изискваха спешна намеса, да видим дали няма да се махнат сами.
Това всъщност много рядко са същински ранички, става въпрос за изменения на лигавицата които обаче е добре да се отстранят, защото след години от тях могат да започнат процеси на образуване на злокачествена тъкан (тумор демек). (Сега не се стряскай, говорим за бъдеще необозримо и евентуално.) Изгарянето предотвратява този риск по един относително безболезнен и безопасен начин (ако се направи добре). Не за всяка раничка е наложително изгаряне, но щом лекарката ти е преценила... Би могла да се видиш и с втори специалист ако не си сигурна. Самата процедура е бърза и не изисква хоспитализация въобще, изобщо е по-скоро малка повърхностна интервенция.

Извинявайте пак за дългия постинг но понеже виждам че ги коментирате... А на запад може би просто не е прието да се извършва такъв тип превенция на рака на шийката.

# 185
Знаех си, че съм пропуснала нещо  Embarassed Деичка, аз ще изчакам с обеците. При малките бебета има сериозна опасност от инфектиране на дупката, защото не можеш да ги спреш да си пипат ушите а прободеното ги дразни (за обеци да не говорим) Sad  на мен ми ги продупчиха късно, на 7-8 години в медицински козметичен център и имам страхотни спомени - вълнението, избора на обеци (избрах си ги аз от една табла с модели), имах "отговорната" задача десет дни сама да слагам памучета със сяра всяка вечер на ушите от което ставах жълта като китайче  Mr. Green и така... не помня да ме е боляло, беше ме малко шубе но много ми хареса. И никога не съм имала проблеми с дупките.

# 186
Честито на празнуващите месечковци.  bouquet
adyto, аз не потапям главата, само я изполивам.
Татянче, браво, много хубава тортата. Тук се продават такива торти, подаряват се на партитата преди да се роди бебето, някъде към 7-ми месец. Wink

# 187
Много се радвам , че днес успях да отида на срещата , макар и да трябваше първа да си тръгна.

Галя, аз на цедене изкарах три месеца и всеки ден се заричах, че е за последно, но аз изцеждах една трета от дажбата. Когато Ема стана на три месеца приключих, но пък после дълго време ми тежеше едно такова, че не постъпих добре. Даже майка ми и баба ми , които са мед. работници ми се чудеха защо се мъча. Успокоявам се  с това , че все пак моята кърма беше малко, а ти ако успяваш да цедиш повече си струва.

Ушичките смятам , да ги пробиваме към 6-7 годинки, наистина това са незабравими емоции, които аз още си спомням и е един много хубав подарък да кажем за една бъдеща ученичка.

# 188
И аз имам този проблем с раничката като ходих след раждането ми казаха че имам изследваха я да видят коя степен е и каза, че понеже съм още след раждане може да се махне и трябва да ходя ноември декември, но ако не се е махнала и мен ме е шубе с това горене Embarassed
Татяна това е страхотна идея за тортата що не я сподели по рано Hug

# 189
  • София
Оказахвме се с проблем в двигателно -опорния апарат! Няма чувсво за опора и незнае за какво му служат краката! Гъне ги и не стъпва при упора! Сега ще правим гимнастика и масажи и ще го наблюдаваме - молете се да има подобревие!

# 190
Здравейте и от мен!
Днес имахме профилактика на тока, та за това чак сега влизам.
Ако цачи ни чете, да вземе да драсне някой ред, че липсва Hug
Вени, не мисля че трябва да се плашиш толкова, всяко дете е индивидуално, на майка с която излизаме детенцето започна да стъпва при опора едва към края на 6-ти месец.
Татянка, страхотен майстор си HugАко гласиш толкова помпозни гозби и за хапване-грешка нямаш Laughing
Галя, наистина си герой, аз не бих издържала толкова време да цедя.А и бях от кърмачките, които нищо не можеха да изцедят с помпичка.
нуни, дъщеря ти е страхотна HugГоляма чаровница, има защо да я вардите толкова Wink
Иначе по повод на раничката, не е ли хубаво дас е консултираш и с друг лекар?
За пробиването на ушичките, аз също знам че се прави на Благовещение Peace
Ама моля ви, разкажете за срещата и приложете снимков мат'рял за нас от дълбоката провинция Laughing
И Данчето ми се губи тези дни Thinking

# 191
ЗДРАВЕЙТЕ ПАК...
Вени* надявам се да се оправятебързо-да влезете в крак с тонуса и да няма притеснения с Мати  Kissing Heart
mama meca забравих да ти пожелая успех в начинанието fingerscrossed
Tatjana супер торта!
За обиците наистина може би по-късно е по-удачния вариант когато сам си ги избираш Peace
Галя твойта бонбонка е много сладка също Mr. Green А за цеденето не мисля че има нещо общо с кърменето-аз се бях изморила психически от това на всеки 3часа след храненето.......а се цедях на ръка направо ад защото с помпа нищо не ставаше......
Момичета обещах на приятелката ми която роди на 19август да ви питам нещо-тя забелязала че като кърми малкия му посинява около очичките и устата и педито направила кардиограма според която има лек "горен " шум....понеделник са на ехограф.....тя е доста притеснена........Някой има ли същия проблем...незнам опитах да я успокоя  newsm78 и аз незнам какво точно ви питам....гадост - дано не е нещо сериозно...имат ужасни колики....развито пъпче и това вече за капак....  Tired

# 192
Честито на Симонка-Бонбонка и на Пламен. Да са живи и здрави и много да слушкат мама и тати Heart Eyes
А има ли и други като мен без цикъл още?

И аз все още съм щастливка Simple Smile

Мамо мецанке, успех в начинанието, дано всичко да стане по възможно най-лекия начин Hug
На мен също ми харесва да си го кърмя, но ако трябваше да помпя и аз сигурно щеше да ми омръзне.

Вени дано всичко да се оправи при Мати с гимнастиката и масажа Praynig

Ето и малко снимки от срещата днес.

# 193
Eй, супер снимки!Благодаря, деси! Hug
Забравих да поздравя месечинките ни и специално Симонка и мамчето й! Hug  bouquet

# 194
  • софия
....и педито направила кардиограма според която има лек "горен " шум....понеделник са на ехограф.....тя е доста притеснена........Някой има ли същия проблем.......

и ние имаме шум, но това било нещо често срещано и се израствало...ако ли пък остане не е сериозен проблем....има мнооого хора и дечица с шум в сърцето

Общи условия

Активация на акаунт