Магията на изтока - тема 64

• 25 368
  • 747
  •   1
Отговори
# 510
  • MJF
Eто, ето. Още една награда за "нашата баба" Youn Yuh-Jung
Аз май предпоследно я гледах в Dear My Friends - там все отбор големи симпатяги. Помня я и нейната героиня. В киното назад във времето я повмня също в силни филми. Напоследък на кинофронта не ми бе попадала и ето сега. Чудесна комбина баба-Дейвид Smile . Тя там с появата си "открадна" филма от другите, така да се каже Wink

"Земя на номади" трябва да погледна за какво иде реч. Thinking

# 511
Шош и аз така относно Wife of a Spy.Земя на номади ще ти хареса.

Много се забавлявам с петъчните изяви на Tuon и дането.Оххх,ръцете на Джи,ах плочките на Вейр ....за нокътните става въпрос,вие какво си помислихте Stuck Out Tongue Winking Eye
Ах Heart Eyes са плочките на Вейр.Нем,не нокътните.Той целият е ох и ах.
Скрит текст:
Защото обичам понеделник точно колкото и петък.

# 512
На мен са ми интересни филми и книги, свързани с Втората световна война. Надявам се Wife of a Spy да ми хареса.

# 513
  • MJF
Пробвай го,  пробвай го Бел.

Мда, Tuon, разгледах го тоз Nomadland, вдъхва ми доверие. Отива за гледане при Тоgо. Мда.

Бел , като каза втората световна а сме на японския филмов фронт, сещам се че съм гледала не лоша сага по темата япноските американци и интернирането им в лагери на територията на САЩ. Обаче къде е Рос да реагира с името?! Явно беше покрай някаква годишнина от тогава. Отдавна беше.

Tuon, ти забеляза ли че адаша Шо има текущо сериално заглавие - Nemesis ?! Хм, детектив. "Полугледам" Thinking . Някой друг ще трябва да се жертва първо.

Последна редакция: пн, 26 апр 2021, 21:55 от Шошулчо

# 514
  • DE
Джаксън за корицата на Harper's Bazaar, ръцете Grinning

# 515
  • вятърничава
Да де,ръцете Hug
Ма много ги гримират бе!

Even: Song For You/Even: Kimi ni Okuru Uta - приятно филмче с Jin Shirasu и други сладури.
Скрит текст:
Има ли японски филм без болест или смърт!
И без сакури и Animal Cat2 котки?

Последна редакция: вт, 27 апр 2021, 16:24 от bb6

# 516
  • MJF
The Phone of The Wind / 2

Мда, добър филм.
Скрит текст:
Стойко гледах до момента когато Харука срещна на паркинг в родното си градче майката на момичето с което се оказа , че заедно са тичали за да се спасяват. Ей тогава вече се наложи да спра филма, защото не можех да виждам. Ясно защо. После продължих.
Пътя да почустваш болката си, да я изживееш  и да се вземеш в ръце.
Преди този паркинг някъде 2 часа бавно и постъпателно вървеше този процес и като зрител имах време да "преглъщам" на малки порции емоциите. Нооооо към финала вече дойде момента. Така да се каже. Браво на Nobuhiro Suwa.
2 момента ми бяха малко Thinking странни като избор на режисьора:
1. Цялото това с "кебаба". Доброволство, имигранти, затвор без срок, кюрди, хора които искат собствена земя/държава  а нямат такава, деца на които един вид е отнет бащата от тях, .....и сигурно още нещо имаше в тази част от филма.
2. Кадрите на полето с някакви жълти цъфтящи цветя, тя носеше намерената детска шапка , внезапно я хвърли. Като мина тази картина , без никакъв текст към нея, взех да се чудя пък какви бяха тез цветя, да не би те да имат някаква символика. Малко един вид "под вола теле търся".
Иначе ясно, всички срещи на Харука с конкретните хора додаваха към нейния път към ....себе си. И първата с хората сполетени от свлачище, болен родител. И втората с бременната жена. И третата с човек , който има доста подобно на нейното преживяване, сродна душа. И срещата с майката на нейната приятелка. И финално срещата с момчето от което научи за телефона и което е загубило баща си в катастрофа.
Преплетоха се и двете големи неща -Хирошима с атомната бомба и Фукушима и района пак с "атомна бомба".
Нямам забележки.
Серена Мотола се чудех къде съм я виждала , но според -графията, която видях само в An Invisible Cradle- участие в епизод и познавайки се не ми се вярва да съм я запомнила от там. Явно ми напомня на някой друг.
Харука с леля ѝ бяха ситуирани във филма в град Куре а той ми е добре познат от сагата "Сузу".
Гледах тези дни и пресен документален филм покрай 35 години от Чернобил с фокус - хората. С "Пеперончино" и сега с този филм се получи цяла тематична фаза при мен.
Ще прочета сега Tuon за филма  пак, вече като гледал го зрител.
Прочетох.
Скрит текст:
Мда, горе забравих и срещата ѝ с дома. То от както слезе на паркинга до края на филма......

Последна редакция: вт, 27 апр 2021, 17:34 от Шошулчо

# 517
Шош и на мен мигранската тема ми беше странна.Може и да има.Гледах с мигранти от Китай и ми беше по-логично,но щом са казали кюрд,да е кюрд.Вярвам и не поставям под съмнение.Там по-важното беше,че той е бил човек и въпреки незавидното си положение е решил да помогне.Това е било болка не само за японците,а и за всички хора в страната.
Много силен.Отдавна не бях плакала на филм.
Днес едно корейско съм харесала.Ако ми хареса ще пиша.

Джаксън си е ОК,но ръцете - обичам по-дълги и тънки пръсти.Имам стандарти Joy

# 518
  • MJF
Абе с тоз "кебаб момент" реших че проблема е в мен . Но някак си ми дойде "ни в клин ни в ръкав" , като "кръпка". Та затова постфактум реших че има в тоз момент всички тез неща дето изброих преди че и с многоточие. Както и да е. Минаваме го в рубриката "среща с отвъдния свят" за ГГ- имам предвид извън държавата ѝ.
Скрит текст:
Все пак имаше своята също голяма роля. Среща с момиче на нейната възраст , разговор с нея до степен  показване на тази скъпоценна снимка, вероятно единствената и оцеляла. Всичко останало в тази сцена бе част от разширяването ѝ на кръгозора за света , хората и човешките съдби.
Разцъках го Nobuhiro Suwa. Не съм гледала друго от него до сега.

# 519
Има ли японски филм без болест или смърт!
И без сакури и Animal Cat2 котки?
bb6,пробвай Lupin The Third, Nana 1 и 2, Like Father, Like Son, I Have To Buy New Shoes, Crows Zero.

# 520
  • MJF
bb6, аз преди това в скритото дето си писала незнайно как не съм го видяла. Пък иначе отворих линка на филма дето си гледала Thinking . Добре че е 2в1 та го видях .
До къде си с Корееда?
Ние тук имаме традиции. На японския фронт всички "пращаме" при него. Wink
И дай повече инфо за "гледам" и "не гледам" та да знаем.

# 521
Complicity е филма с китайските мигранти в Япония.Няма котки,сакури,болест и смърт.

# 522
  • MJF
Ааа този ли имаше предвид преди Tuon?! Аз реших че за китайски филм иде реч и тази тематика. Ясно. То Complicity май също го гледахме заедно. Мда, много добър и силен и той.
Naoko Ogigami също редовно препоръчвам на японския филмов фронт.
Хехе, сега се сетих покрай Минари и темата баби-внуци за нейния Toilet. И тук възрастната дама е опасна скица Mr. Green

Виждам на моя ресурс готова  Rikokatsu 2. Следва. За разтоварване. Смея се с таз дума, която според превода ми значи "подготовка за развод". Не е баш попълниха бланката, в общината и хайде.....Wink

Последна редакция: вт, 27 апр 2021, 20:34 от Шошулчо

# 523
  • вятърничава
Това беше по-скоро констатация,а излезе като оплакване. Обичам котки и сакури, харесвам отношението на японците към котките, сакурите и смъртта и към починалите.
2в1, благодаря за препоръчаните филми, ще ги добавя към списъка, който вече имам от теб. I Have To Buy New Shoes съм го гледала и много ми хареса, даже бях писала за него в другата тема.Осаму Мукай ми е любимец, Михо Накаяма също много ми хареса в този филм, както и в Butterfly Sleep.
Шош, ще го проуча утре този Корееда, обещавам!
Tuon, и този Complicity съм го гледала, сега се сетих.Интересен е, жалко за китайския младеж. Много ме впечатли приготвянето на соба нудлите.

# 524
  • MJF
bb6, споко, разбрахме те правилно Smiley
Михо Накаяма е голяма моя любимка. Гледала съм почти всичко с нея. Поне това което е налично за мен. Тя избира да снима преобладаващо интересни за мен неща. Та отдавна като я видя в каста заглавието е "заплюто" за гледане. Подбира си добре.
Я да питам за друга класика гледала ли си на японския фронт. Departures ?
Иначе за японския фронт важи това , че режисьорите си "пазят името". Та нещо като му хареса на човек може да пробва и да намери и нещо друго допадащо му от същия режисьор. За сценаристите им същото важи. За разлика от корейския фронт. Там не мога да ги похваля масово за това. Да не ми се обиждат.

Последна редакция: вт, 27 апр 2021, 22:38 от Шошулчо

Общи условия

Активация на акаунт