Магията на изтока - тема 64

• 25 362
  • 747
  •   1
Отговори
# 525
Шоши,да,за Complicity си мислех.Няма как китайците да направят филм с мигранти от Китай.Никой не иска да напуска Китай,нали?Трябва да си пази рейтинга,все пак Confused

Departures е класика.Бих добавила Ooku, Shinobi,Sweet Bean и още много други.
Бих препоръчала Еvery day a good day  ако се интересува от чайната церемония. Шош и него гледахме заедно,нали?

bb6,можеш да видиш ако искаш Little Forest: Summer & Autumn  и  Forest: Winter & Spring,аз лично много харесвам и корейската версия  - Little Forest
Сега видях,че китайците са обявили,че ще снимат сериал по същата тема.

# 526
  • MJF
Аз нали сравнително скоро правих един списък на японски сериали. Голям труд и пот падна. Ама човека не се разписа май втори път. Хем списъка бе само една стотна от заслужаващите си. Ако трябва и за филми ....... smile3544  

Абе и аз се зачудих за такъв китайски филм, даже доста, но реших пък че е от някой "изнизал се" далееечен  американски/европейски китаец. Mr. Green

Ей такъв дзен като Еvery day a good day мога да гледам/медитирам почти всеки ден. Мда

Ооо и филмите от типа на Little Forest: ....... също. И там съм гледала една камара.

Blush ама кой да помни имена. Поне се успокоявам че има архив и даже аз намирам по нещо там като се заровя.

Корейския Little Forest (2018) май не съм го гледала. Да взема да го пробвам. Те пък как така от 2 японски са се събрали в 1 корейски Thinking. Нетипично Mr. Green

"Rikokatsu 2 " забавата продължава. С каквито се събереш такъв ставаш.
Скрит текст:
ГГ също взе да повишава тон периодично Mr. Green . Голям рефрен стана туй тяхното рикокацу. Родителите и на двамата са hahaha. 3 семейни дуета които се рикокацу hahaha . Да видим някой дали въобще ще се разведе. Тераучи -сан по нищо не отстъпва на таткото на Tой. И двамата са ...... отдавна за развод Mr. Green

Ааа Tuon, в спирита има интересни включвания от ukio за "телефона". Давам ти линк ако искаш да погледнеш.
И от там имам домашно със заглавия. Кога ли списъка ще ми падне на главата ?!:thinking:

Последна редакция: ср, 28 апр 2021, 12:15 от Шошулчо

# 527
  • България
Гледащи китайско също прелетяха за по веднъж и пак май останах единственият фен, който гледа само продукции на Поднебесната.
По средата на The Mysterious World (2019) съм.
Засега е много добър, въпреки че няма от любимия ми хумор.
Но пък разследванията са интересни, актьорите са много добре подбрани.
Рейтингът не е висок, предполагам че е заради изрязаните ценни, последни кадри, в които е и финалът.
Като имат лошия навик да пускат важните неща след надписите, така става.

Последна редакция: ср, 28 апр 2021, 12:57 от МоарейнД

# 528
  • MJF
Абе ние тук гледаме китайския фронт но аз предимно филмов. Но дълги филми правят , аз имам лимит за анблок слушане на китайски, макар че не е  проблем да изключа звука, повечето китайска класика съм я изгледала. Отдавна. Имам пропуски там но ей на, трудно се навивам. По-лесно гледам некитайски китайци като продукции вече. Не знам дали Tuon ще се сети  но гледахме със сигурност един готин филм от южноамерикански китайци, Thinking ако не бъркам. Смес от култури беше и покрай това голяма забава. Та така с китайския при мене Smile. Бих гледала съвременно китайско но много рядко попадам на читаво такова. А там "по заръките на партията и сие" ако гледам трябва да е поне документално , иначе не.

# 529
Шош,първо кажи,че коментарите към филма (Телефона) са положителни.Няма да мога да чета отрицателни за този филм.
A  относно "филм от южноамерикански китайци" се сещам за Columbus,който е канадски,но с корейски режисьор. Joy
Да,да сетих се за филма имаше новина от вестник и "летяща" крава.Дано се сетя за името.

Няма как да се огранича да гледам само китайско или само японско/корейско/2-те тай и т.н.Не е за мен.Трябва ми разнообразие и различни гледни точки.
Ето снощи видях Are We In Love? Главно защото има Sung Hoon,а отдавна не го бях гледала.Дори не помня какво гледах  последно с него. Това е корейски филм.Добро начало,после малко скучен,семеен проблем,драма и хепи енд.Води се романти,но липсват целувки.Има сладки моменти,но като цяло лошо написани главни герои.Става ако няма какво друго да се гледа.
Обаче има страхотни корейски ромком.

Последна редакция: ср, 28 апр 2021, 11:49 от Tuon

# 530
  • MJF
Споко. Първия линк е за статия и към края има още няколко филмови заглавия по темата. А втория е към спирита, то и там не прелива от коментиращи, народа чете но не пише, сакън да не сподели. Wink

Абе на въпросния филм постера бе в жълто, ей това помня. Абе ще се разтърся в тефтера в imbd. Що ми беше да се сетя сега за него?! ooooh!

Eй на , и Columbus (2017) за гледане.

# 531
Аржентински е филма - Un cuento chino/Chinese Take-Out

Columbus по спомен ми хареса.Това е единственият (за сега) пълнометражен филм на режисьора.Другите му са късометражни и документални.

# 532
  • България
Споко. Първия линк е за статия и към края има още няколко филмови заглавия по темата. А втория е към спирита, то и там не прелива от коментиращи, народа чете но не пише, сакън да не сподели. Wink
То там в условията има едно такова "...отговори, които с нищо не помагат на автора на темата, или едносрични и безсмислени изказвания..."
Че то какво да напиша, за да помогна на автора на темата. Sweat Smile
Чета, отмятам си сериали и само се представих в специалната тема.

# 533
  • MJF
Жълт постер утре. Егати и помненето. Tired
Точно този Smile . Хехе какъв готин филм!

Докато ровех в тефтера за жълт постер ooooh! , намерих тези за японския списък:
What A Wonderful Family-цялата  трилогия пълен позитив hahaha
И двете заглавия по Amélie Nothomb - Tokyo Fiancée (2014)  и Fear and Trembling (2003)

И този режисьор ли такъв?! Чакам доста такива да се разпишат поне по още един път в дългометражното. Ето и на Complicity режисьора, на Минари, на ...... предимно с късометражни и документални преди това. Не че не ги разбирам де защо така.

МоарейнД, за какво помагане на автор на тема иде реч? Аз нещо съм пропуснала . Аз и спирита сме периодично в активност. Там няма модерация според мен. Има няма нацеля някакви пререкания в стил "махалата" и до там. Бия отбой, настават големи паузи. Така на няколко пъти назад във времето . И сега "стъпвам" внимателно и на пръсти Mr. Green Но дори и така успях да създам суматоха по едно време скоро Mr. Green , докато си науча урока да не пускам теми. Smile

Последна редакция: ср, 28 апр 2021, 13:36 от Шошулчо

# 534
  • вятърничава
Ама сте се развихрили днес,не мога да ви изчета
"Departures" съм гледала,но не мога да си спомня какъв му беше финалът,да му се не види.
Sweet Bean също изгледан,чудесен,вълнуващ,много интересна тема разглеждаше за болестта,заедно със съдбата на заболелите във времето,т.е. целият им живот.Приготвянето на дораяки,падащите цветове на сакурата и сега ми изникват пред очите.И не на последно място невероятната актьорска игра.Кирин Кики е уникална актриса,толкова сладка и мила бабка –да продължим темата за бабите в азиатското кино GrinningТук тя играеше заедно с внучката си,доколкото помня.
Гледах я и в Shoplifters - нямам думи да изразя колко ми хареса този филм,
 историята,начинът по който е разказана,какво е семейство,кои са близки и кои чужди,пак невероятната актьорска игра на всички,на децата...Това са филми,които ме карат да  връщам сцени в главата си няколко дни след като съм ги изгледала.

Шош,както стана ясно и на Корееда съм гледала филми,но аз режисьорите и сценаристите не ги следя,което си е грешка.Но ще се осланям на вас.Wink

И аз се развихрих Sad

# 535
Ooooo и книгата искам да прочета.
Всички сме съгласни,че филма е страхотен и,че японците умеят да правят подобен тип истории Grinning

Минари още не съм го гледала.Обаче е в списъка "гледай по-бързо"
Впрочем,от член на спирита съм гледала страхотни филми - канадско-индийската трилогия - Fire, Earth, Water
Някой беше споменал,че гледа индиско,макар,че не са типично индийски филми.Вода е много силен.
Milarepa, Casshern,всички филми които ми каза ми харесаха.
Casshern има и разкошно ОСТ.

# 536
  • MJF
Абе вчера като прочетох за тази книга - "Споделено с вятъра“ – Лаура Имай Месина, автоматично си я представих филмирана. Някой да се заеме с нея. По-точно не някой а някой който трябва и както трябва.

Ето, ето, знаехме си ний, че щом си зрител на японския фронт не може да не си стигнала до Корееда bb6 SmileWink

Пак да повторя че за японските режисьори и сценаристи важи , че си пазят името /реномето и въобще.
Ето на трилогията която с 2 ръце препоръчвам What A Wonderful Family режисьор е Yoji Yamada. Той всъщност си е от хората-филми. Като му се погледне -графията пълна с качествени неща и на големия и на малкия екран.

Кирин Кики , лека ѝ пръст, я помня с един съвкупен образ от безбройните ѝ роли. Тук очаквам и Бел да реагира. Последния написан в графията ѝ Erica 38 не съм гледала. $Не смея$ да мръдна от образа ѝ в Every Day A Good Day, който някак си предвид обстоятелствата се получи достоен завършек за нея.

Последна редакция: ср, 28 апр 2021, 13:57 от Шошулчо

# 537
Ето, ето, знаехме си ний, че щом си зрител на японския фронт не може да не си стигнала до Корееда bb6 SmileWink
Кореда при японците - ОК.
Останаха - Имоу Занг при китайците, Ки Дук при корейците и Apichatpong Weerasethakul при тайландците.
Такеши Канеширо в независимо какво.
И Такеру Сато Heart Eyes Примерно за с. GINGER

# 538
  • MJF
Хе, хе . Това направо като сентенция. Кратко описва целия фронт. Туй е така да се каже азбуката. Без нея не може.
Smile

Apichatpong Weerasethakul да няма някой нов шедьовър.

Зареждам Columbus (2017), така и така го споменахме тука а и може да се намерят неща във филма явно, които да не го правят голям спам. След Минари, кебаб частта в "телефона" , преди като се сетих за филмите по Amélie Nothomb , Un cuento chino/Chinese Take-Out.... гледат ми се филми към момента където "нашите са извадени от своите води".

# 539
Шош,не,няма.След Cemetery of Splendor,който последно гледахме е снимал само късометражни.Обаче очакваме нещо интерсно - Memoria (сниман е 2019).Жена от Шотландия,която пътува из Колумбия от тайландски режисьор.Останалото е в негов стил.Това ще му е първия англоезичен филм.С участието на  Тилда Суинтън,дори казва,че тя е била неговото вдъхновение за филма.

Общи условия

Активация на акаунт