Магията на изтока - тема 64

• 25 391
  • 747
  •   1
Отговори
# 270
Miriel, по статистика голяма част от корейците са атеисти,следвано от протестанти, будисти и накрая католици.
Повече християни,вероятно защото
1. Слаба религиозност заради намесите на Китай  в далечното минало
2.Мисионерите от Япония
3.По време на корейско-японската война християнството е било вид национализъм.

Интересен факт,че най-голямата общност на православни християни в тази част на Азия е в Япония.

За книги съм чела само The Memoirs of Lady Hyegyong. Биографична. За живота на момиче,превърнало се в корейска принцеса след брака си с психочно нестабилен принц.Много скромна и силна личност.

Петък Heart Eyes
На Zhang Zhe Han  когато му махнаха маскировачния грим и го изкъпаха ( в Word of Honor) и не мога да откъсна поглед от него. Много красив.
Не съм го гледала в нищо друго,а той снимал и снимaл.Дори в Demon Girl 2 с Джони не съм,защото първо трябваше да гледам сезон 1 и не ми се занимаваше. Blush
Скрит текст:

# 271
  • DE
Гледала съм го в две неща, почти идентични с една и съща партньорка Ju Jing Yi. Ролята му и в двата е на изключителен пън/ледена висулка. "Legend of Yun Xi" започна добре и някъде към средата яко ми доскуча, а накрая дори го зарязах заради финала. Класически китайски Grinning
"The Blooms at Ruyi Pavilion" грима на главната беше ужасен. Не знам на кого му е хрумнало, че червен грим на очите и полуизтрито червило е много красиво Rolling Eyes Главните са в почти идентични роли като в горния, догледах почти заради втората двойка, изключителни сладури бяха. Третото колело беше интересен. Финала, задоволителен. Нищо специално и двата, няма и да ги запомня за какво ставаше въпрос. Но открих няколко сладки актьора Grin

# 272
Петък е, пролет е... тъкмо време за романтика newsm47.

Индира е превела A Love So Beautiful и в момента епизодите се качват, така че можете да го погледнете, ако ви се гледа нещо такова.

И другата романтична драма, която гледам доста се дискутира в Спирита е Sunshine of My Life.

Корейчетата пак проявиха тесногръдието си. Спряха излъчвнето на Joseon Exorcist, защото представя един от владетелите им в недобра светлина, а и част от храната и дрехите показани в сериала били китайски, а не корейски, от което зрителите са недоволни. И всичко това във филм за зомбита Joy. Такива са комплексари, горките, че се чудят за какво да се захванат.

# 273
  • България
Петъчно:

# 274
В рекламата по ТВ казаха името на следващия японски сериал - "Ангели в бяло".
Предполагам, че е Itsumademo Shiroi Hane (2018)
Така... адвокати,лекари, после вероятно ще са полицаи,последвано от тайга дорама и накрая ще завършат с ученическо. Предлагам 3-та сезона на Gokusen.
Ако не друго ще се смеем на прическите им. Joy
Щях да дам снимка,но не успявам да реша от кой сезон да е.Това е цяло съзвездие от звезди.
Joy Joy Joy

П.П Дано да не дадат Emperor’s Cook преди да съм го изгледала,защото ще ме е много срам.

2в1,защо в сериал за зомбита се намесва храна?
Аз съм гледала Train to Busan 1 и 2,а там зомбитата не спряха да гонят невинните,за да си купят рамен,кимпап или кротичко да седнат на корейско барбекю.

# 275
  • DE
Аматьорка, винаги мога да пусна Каме и Джин от онзи период или Шун  Sweat Smile

Шун  даже изглежда не лошо Thinking

В интерес  на истината има и ученически които да стават за наша публика, стига да се навият. Ако не знаят да поровят в Спирита и да си изберат, най-хубавите даже са преведени.

# 276
  • България
Полицейски може, но се моля да прескочат ученическите.
Не съм им фен и никога не съм била. Grin
Вече съм на 29ти епизод на A Girl Like Me (2021).
Драмите предстоят, дотук си беше много добър сериал.

Японците имат ли от този вид - исторически, романтични комедии?

# 277
Scream
Сърдита съм ти Joy Smiley Stuck Out Tongue Closed Eyes
Защо няма Ямапи????

Колко ли гел са изразходили за тези прически????
Само на Огури му ходи тази коса.

Моарейн,от този тип които гледаш - няма,но то си е жанр типичен за китайците.
Мога да ти пошушна тайланско фентъзи с елементи на романтика и никой не умира накрая.Само
Скрит текст:
всеки си отива в своята вселена,но са живив и здрави.

# 278
  • DE
Някои ученически са си класики. Предпочитам децата да гледат азиатските ученически вместо само американските. А някои като "Хана Кими" и "Метеор гарден" във всичките им вариации са класики запалили милиони фенове.

"A Girl Like Me" го добутах до 20 и направо на последния. Той е твърде красив, но като се усмихне не ми харесва, усмивката му е зловеща. Химията им е почти нулева въпреки че Тя изнася филма. В Новоланда беше много млада и неопитна, там Жо Юн беше водещ, тук обратно.

Нещо нетрадиционно петъчно, 5 хубави жени над 30, участващи в реалити за избор на участнички в женска група, седем членна Thinking Рейни Ян много се разхубавила.

А каква невзрачна е беше като се появи Grin
Скрит текст:

Получаваш го веднага, тая снимка никога няма да я изтрия от компа, а ако случайно зачезне, щерката и племенницата я пазят като най-великия компромат Bowtie
Скрит текст:

# 279
Joy Joy Joy
Toчно този копромат чаках.

Скритата снимка на Рейни Ян ми заприлича на Барби Хсу.

# 280
  • България
Моарейн,от този тип които гледаш - няма,но то си е жанр типичен за китайците.
Мога да ти пошушна тайланско фентъзи с елементи на романтика и никой не умира накрая.Само
Скрит текст:
всеки си отива в своята вселена,но са живив и здрави.
От моите е ясно, че няма, но подобни с хубав финал в минали векове мога да погледна, ако съвсем свърша китайското. За тайландско не знам, имат ли исторически сериали за хетеро хора? Някак съм с впечатлението, че са твърде освободени в този смисъл. Grinning
Исторически, в смисъл да не са политически, а от тези по-романтичните, с елементи на комедия. Ще е твърде хубаво, ако са и фентъзи.
"A Girl Like Me" го добутах до 20 и направо на последния. Той е твърде красив, но като се усмихне не ми харесва, усмивката му е зловеща. Химията им е почти нулева въпреки че Тя изнася филма. В Новоланда беше много млада и неопитна, там Жо Юн беше водещ, тук обратно.
Усмихнат, намръщен, всякак ще го взема в една паралелна Вселена, в която сме на една възраст. Gift Heart
Мнението ми, че сме на двата полюса относно китайското се затвърждава. Grinning
Сериалът ми харесва, актьорът - също, актрисата - не, героинята ѝ също не ми харесва.
Много ми харесва актрисата, която се омъжи за втория принц. Също и братът на главната.
Но тя самата продължава да ми е неприятна. Повечето проблеми са от характера ѝ - твърде високо самомнение за човек, който единствено има бойни умения. Оттам нататък е кръгла нула - невзрачна визия, без маниери, невъзпитана, агресивна и импулсивна... да спра, че ако включа и страхотните ѝ рисунки, музикални умения направо съвсем отиде образа на кино. Joy

# 281
  • DE
Е, гледай в дясно от Барбито де Sweat Smile
Шун беше прекрасен Ханазава Руй, още се чудя дали него или Вик харесвам повече в тая роля Thinking
Скрит текст:
Но най го харесвам от периода на "Гаргите" с дълга черна коса.
Скрит текст:

Ще е брилянтен лошко.
Скрит текст:

# 282
За тайландско не знам, имат ли исторически сериали за хетеро хора? Някак съм с впечатлението, че са твърде освободени в този смисъл. Grinning
Не съм чак толкова луда,за да гледам историческо тайланско.Все още не.
Само Pee Mak (писала съм за него,ако искаш потърси),но той е филм и е с Марио. Интересна смесица от жанрове,но в основата е тай легенда.

Scream Scream Scream
Боже,до Барби-то е имало и друг човек. Blush Сори.
Аз от миналата година много и се радвам. Всичко и простих.

3-тата снимка.
Защо не са го взели да изиграе лорд В.... ъъъъъ ...Онзи,който не бива да се назовава. Ти знаеш кой.

Цитат
Шун беше прекрасен Ханазава Руй, още се чудя дали него или Вик харесвам повече в тая роля
Не задавай подобни хамлетови въпроси в петък.
И двамата.

# 283
  • България
Не съм чак толкова луда,за да гледам историческо тайланско.Все още не.
Толкова ли е зле? Grin
Предполагам, пишеш за Pee Mak (2013)?
Ще се въздържа. Grin
Знам си аз, че трябва да наблягам на китайския. С проблемите между Китай и ЕС не се очертава да има преведени китайски сериали.
На този етап само техните са ми по вкуса. Сигурно ми е от китайското прераждане. Joy
Даже две, всъщност.

# 284
Чета клюките и не знам да се смея ли, да плача ли.

След спирането на сериала за зомбитата, сега корейците са недоволни, че в новия му сериал, показали И Мин Ки гол в банята докато си вземал душ. Било им причинило неудобство, че стигат дори и до там, че това едва ли не било сексуално насилие. Уточнявам, че не са го показали директно по анатомия.
В същото време Шин Хье Сон, която направи страхотна роля в Mr. Queen, се сблъсква с негативни коментари заради участието си в сериала, защото и той бил подигравка с корейската история. Той, сериалът, свърши преди месец, но те сега се сетили да плюят по жената.
За Винченцо критиката е, че има продуктово позиционирани китайски стоки в корейски сериал.
От телевизиите вече започнаха да казват, че ще избягват такъв род реклама (PPL) в драмите си, за да не дразнят корейските зрители. ​

В Китай пък масово звездите им се отказват от рекламните си договори като лица на известни световни марки в отговор на отказа на тези брандове да купуват памук от Китай заради лошите условия на труд и дискриминация на работниците добиващи суровината. Китайските граждани от своя страна обявяват бойкот и няма да купуват стоките им.
Интересно, къде им бяха принципите на тези световн компании, когато си изнесоха фабриките и производствата в Китай, Индия и изобщо в страните от третия свят, за да се възползват точно от евтината работна ръка и ресурси. Лицемерие и двойни стандарти от всякъде.
Не отива на добре този свят.

Днес и утре са последните епизоди от втория сезон на Пентхаус. Трети сезон ще се излъчи през юни. Явно няма да има окончателна развръзка и този път и ще трябва да чакаме до лятото.

П.П.
Шун си беше "брилянтен лошко" още в Smile
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 26 мар 2021, 19:12 от 2в1

Общи условия

Активация на акаунт