Второ дете - тема табу.

• 4 090
  • 73
  •   1
Отговори
# 15
На колко години си?
И от какво го е страх? Ти ще си бременна, ти ще раждаш, ти ще гледаш бебето.. все неща които един мъж не върши. Другото дете е достатъчно голямо, че да не се налага да бягаш след него.. наистина не разбирам от какво са породени тези страхове щом не са финансови. Както сте се справили с едното дете, така ще е и с другото.
Аз имам брат по-голям от мен със 7 години и смея да твърдя, че се обичаме, но не сме близки.  Аз живея и в чужбина де, но и до преди две години, когато бях в Бг не сме се чували всеки ден и не сме се виждали нон стоп, така че това с възрастовата разлика има резон.

За първото дете как се нави, щом твърди че не му е дошъл акъла 😃

Ами на 24 години съм. Първото ни дете се роди, когато аз бях на 16, а той на 19. Да, знам, че е било рано, но тогава така се получи и си я изгледахме. Не сме били заедно заради нея, понеже знам, че така се случва при повечето млади хора. Обичаме се все още. Но не мислим явно в една посока. Не може да ми обясни от какво го е страх. Просто страх, така казва.

# 16
Ежедневието и отношенията в една двойка се променят при появата на бебе. Едното ви дете е вече голямо, може да му се иска да си поживеете, а не отново да затънете в памперси и шишета. Когато е било времето да живеете, вие сте гледали бебе, сега е разбираемо, че не му се занимава пак.

# 17
  • here and now
Има много неща, от които може да го е страх.

Самия той има ли брат/я, сестра/и и в какви отношения са? Възможно е да е ставал свидетел на не много "красиви" отношения между братя и / или сестри в неговото семейство или в това на негови близки.

Възможно е от чист егоизъм. С второ дете съпругата ще има още по малко време за него. С бременността, раждането и кърменето страда и сексуалния живот на двойката...

И какво ли още не.

# 18
Ежедневието и отношенията в една двойка се променят при появата на бебе. Едното ви дете е вече голямо, може да му се иска да си поживеете, а не отново да затънете в памперси и шишета. Когато е било времето да живеете, вие сте гледали бебе, сега е разбираемо, че не му се занимава пак.

Да и това го мисля, но не го приемам за причина, защото той не излиза. Имам предвид, не ходи по дискотеки и т.н с приятели, защото не му харесва. Ходи понякога да пият кафе или за 5 минути някой го извика пред вкъщи и това е.

Има много неща, от които може да го е страх.

Самия той има ли брат/я, сестра/и и в какви отношения са? Възможно е да е ставал свидетел на не много "красиви" отношения между братя и / или сестри в неговото семейство или в това на негови близки.

Възможно е от чист егоизъм. С второ дете съпругата ще има още по малко време за него. С бременността, раждането и кърменето страда и сексуалния живот на двойката...

И какво ли още не.

Има брат близнак. Не са близки. Имам предвид помагат си, когато някой има нужда от нещо, но няма да си пият кафето заедно и да си споделят.

Последна редакция: нд, 14 фев 2021, 00:21 от Loveisintheair97

# 19
Не е задължително да излиза. Вашите отношения се променят главно. Много трудно бихте могли да си отделите същото време, да запазите сексуалният си живот непокътнат, да избегнете безсънните нощи.

# 20
Не е задължително да излиза. Вашите отношения се променят главно. Много трудно бихте могли да си отделите същото време, да запазите сексуалният си живот непокътнат, да избегнете безсънните нощи.

Благодаря ви! Мисля, че ще оставя нещата така и каквото стане. 😔

# 21
Сега като видях, че е станал татко на 19г, твърде вероятно е да е преживял голям стрес тогава и да има лоши спомени. След като казва, че има фобия от бебета...

# 22
Сега като видях, че е станал татко на 19г, твърде вероятно е да е преживял голям стрес тогава и да има лоши спомени. След като казва, че има фобия от бебета...

Имали сме проблеми с дъщеря ни. Няколко пъти влизане в болница, защото имаше атопичен дерматит, но наистина се влошаваше много. Притесненията тогава бяха големи, но мисля, че го е преодолял. Не го споменава като причина. Наистина не знам. Както казах по-горе, ще оставя нещата така.

# 23
Проблеми винаги ще има. Това е смисъла на семейството- да ги минавате заедно и да се подкрепяте един друг. Не искам да умаловажавам вашия проблем, но сама знаеш, че на този свят има и по-страшни болести, та той не бива да бяга от отговорност като види най-малкия проблем.
Както Лимонче каза, вероятно иска да си изживеете младините и затова не иска друго дете. Но пък от друга страна съм чувала, че докато е млад човек по-лесно гледа деца. Аз съм на 30 и нямам такива, но една ми беше енергията на твоите години, друга ми е в момента.. та не знам и аз какво да ти кажа..
Моят партньор е на същите години като твоите и иска деца, но аз се дърпам.. светът е шарен и хора всякакви.

# 24
Мисля, че има лоши спомени от първото.Бил е прекалено млад да гледа бебе. Като ги знам 19 годишните... Или просто трезво осъзнава,  че животът ще ви се промени на 360°и  в момента му е спокойно и  не желае пак отначало да се занимава с бебета, ревове по цели нощи и л***а.
Ако се навие-сори, но ще си го гледаш сама.
Ще ти излиза с номера, че те е предупредил, че не иска второ.
Нашето детенце много ни умори, карахме се, все някой обвиняваше другия за ежедневни дреболии.
Филм заедно не сме сядали да гледаме вече 2 години. Нямаме нито време , енергия, нито желание за секс.Заспиваме прави.Скапах си нервната система да крещя по малкия-само да го изпусна от поглед и вече хвърля играчки, чупи мои неща, катери се, носи и лапа препарат за стъкла...навън или в магазина е пълен кошмар .В количка не стои, за ръка не дава да го държа.И двамата сме категорични, че втори път денонощтни ревове и истерии не искаме и няма да можем да понесем!
Та мисля, че мъжа ти разсъждава трезво и евала, че е  искрен.

# 25
Ха, ами ето защо има фобия от бебета. Разбираемо е. Станало е случайно, като е бил на 19. Това и за него и за теб е било голям стрес, особено непланувано. Останалаэму е психологична травма. Прекалено рано сте станали родители, и според мен той няма търпение да си пожевее малко сега, на 27 докато е още млад. Тъкмо дъщеря му е малко порастнала, и ще е по-свободен, не иска да му се моткат деца в краката на тоя етап. А ти не искаш ли да си поживееш също? Предполагам не сте се грижили сами за бебето, а 35-40 годишните баби или 60 годишните прабаби са поели най-вече грижата.

# 26
  • По света и у нас
Като се обичате, направите си още едно бебе. Излъжи го че си пиеш хапчетата и се залавяй за работа.
После той ще се предаде.
Къде ще ходи?
Всички знаят че бебета са най-неустоимото нещо на света. ❤

Последна редакция: нд, 14 фев 2021, 07:52 от PrimaDonna

# 27
Проблеми винаги ще има. Това е смисъла на семейството- да ги минавате заедно и да се подкрепяте един друг. Не искам да умаловажавам вашия проблем, но сама знаеш, че на този свят има и по-страшни болести, та той не бива да бяга от отговорност като види най-малкия проблем.
Както Лимонче каза, вероятно иска да си изживеете младините и затова не иска друго дете. Но пък от друга страна съм чувала, че докато е млад човек по-лесно гледа деца. Аз съм на 30 и нямам такива, но една ми беше енергията на твоите години, друга ми е в момента.. та не знам и аз какво да ти кажа..
Моят партньор е на същите години като твоите и иска деца, но аз се дърпам.. светът е шарен и хора всякакви.

Така е, всеки е различен. Колкото до болестите, да. Знам, че има по-страшни. Не го оправдавам с това, просто го споменах като предположение.

Мисля, че има лоши спомени от първото.Бил е прекалено млад да гледа бебе. Като ги знам 19 годишните... Или просто трезво осъзнава,  че животът ще ви се промени на 360°и  в момента му е спокойно и  не желае пак отначало да се занимава с бебета, ревове по цели нощи и л***а.
Ако се навие-сори, но ще си го гледаш сама.
Ще ти излиза с номера, че те е предупредил, че не иска второ.
Нашето детенце много ни умори, карахме се, все някой обвиняваше другия за ежедневни дреболии.
Филм заедно не сме сядали да гледаме вече 2 години. Нямаме нито време , енергия, нито желание за секс.Заспиваме прави.Скапах си нервната система да крещя по малкия-само да го изпусна от поглед и вече хвърля играчки, чупи мои неща, катери се, носи и лапа препарат за стъкла...навън или в магазина е пълен кошмар .В количка не стои, за ръка не дава да го държа.И двамата сме категорични, че втори път денонощтни ревове и истерии не искаме и няма да можем да понесем!
Та мисля, че мъжа ти разсъждава трезво и евала, че е  искрен.

При нас не е било така, че да не иска поради тази причина . Имам предвид не мога да кажа, че е имало много безсънни нощи, детенцето ни беше много кротко бебе.

Ха, ами ето защо има фобия от бебета. Разбираемо е. Станало е случайно, като е бил на 19. Това и за него и за теб е било голям стрес, особено непланувано. Останалаэму е психологична травма. Прекалено рано сте станали родители, и според мен той няма търпение да си пожевее малко сега, на 27 докато е още млад. Тъкмо дъщеря му е малко порастнала, и ще е по-свободен, не иска да му се моткат деца в краката на тоя етап. А ти не искаш ли да си поживееш също? Предполагам не сте се грижили сами за бебето, а 35-40 годишните баби или 60 годишните прабаби са поели най-вече грижата.

Ами не мисля, че искам да си поживея. Имам предвид, че работя от 8:30 до 19ч. всеки ден, прибирам се и започвам да си оправям нещо вкъщи. Обръщам внимание на мъничето и то е станало време за лягане. Колкото до първата бременностт, не беше случайна. Направихме го нарочно тогава, защото искахме да живеем заедно. Бабите помагаха наистина, кой когато може, защото те работеха всички тогава. Той също работеше и през повечето време съм била сама, но съм се справяла с всичко.

Като се обичате, направите си още едно бебе. Излъжи го че си пиеш хапчетата и се залавяй за работа.
После той ще се предаде.
Къде ще ходи?
Всички знаят че бебета са най-неустоимото нещо на света. ❤

Благодаря, но не искам да го лъжа. Искам ако се случи да е защото и двамата го искаме, а не само аз.

# 28
Тая работа с децата става със съгласието и на двамата. Щом не иска, не го притискай. Засега. След време може и да си промени решението. Млади сте, има време да станете отново родители. Но на този етап не насилвай нещата.

# 29
Тая работа с децата става със съгласието и на двамата. Щом не иска, не го притискай. Засега. След време може и да си промени решението. Млади сте, има време да станете отново родители. Но на този етап не насилвай нещата.

Да, съгласна съм. Както казах по-горе не искам да го лъжа. Ако ще става да е защото и двамата го искаме. Благодаря ви!

Общи условия

Активация на акаунт