Темата на Ибо 🎧 Ибрахим Челиккол и Демет Йоздемир в "Doğduğun Ev Kaderindir" №70

• 29 756
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
На финалната сцена Баръш така гледа,  сякаш Зейнеп ще чете съдебно решение за смъртната му присъда. Дано Зейнеп се смили /тя и без това обича да спасява неспасяеми/ и каже "да". Каките от всички семейства трябва да получават отпор. Те съвсем се взеха за незаобиколим фактор...

Джемиле си мислех, че страда за разговора с Нух, а тя дебнела като кокарджа /ако не знаете - това е невестулка/ в кой момент да се обади на Мехди за да бъде сигурна, че Бенал ще бъде заловена в най-подходящото време...

# 601
  • Бургас
В този момент, аз на мястото на Зейнеп не бих приела предложението. Бих подала оставка, но не защото иска Озлем, а за да докажа на себе си и на всички около мен, че мога да успея в живота и професията без да имам непремено мъж до себе си било то , като съпруг или шеф....Може да е по бавно...трудно....но никой няма да може каже, че не съм го заслужила...Нермин може да и помогне финансово, за да отвори юридическа кантора....
В кръга на шегата, но Бенал може да и стане първият клиент... Stuck Out Tongue Winking Eye
Хм, Гости и аз ще постъпя като теб, но и никога нямаше да направя грешките от първия миг до сега! Тя толкова "задълба" във вината си, че тъкмо когато мисли, че е на чисто нещо се стоварва върху главата и.
А и ние сме с друг манталитет- възпитани сме в еманципация.
Много се издразних на оставането на Мехди в къщата при Зейнеп.....Ами прави са си мъжете....ту на единия, ту на другия дава сигнали, които трябва да си малоумен, за да не ги разбереш. Мъжете, трудно им се обяснява, че искаш само приятел....особено ако този мъж е и турчин! Stuck Out Tongue Winking Eye

# 602
Понеже Саваш гледаше "Червената стая" в епизода, докато не съм забравила, да споделя този колаж, че много ми хареса - наистина всички герои в ДЕК (и не само) се нуждаят от малко професионална помощ Kissing Smiling Eyes

И веднага се сещам за думите на една приятелка: "Като те боли зъб, отиваш на зъболекар, дори като те боли глава, отиваш на доктор, а като те боли душата, защо хората ги е срам да отидат на психиатър?"

Иначе - хубав беше епизодът. Видяхме еманципацията на Бенал. Търпя, търпя и накрая избухна. Само че не знае с кого си има работа. Пардон, още когато се похвали на Зейнеп, че се е омъжила за Мехди, Зейнеп я попита дали ѝ е омръзнал животът... ами, за съжаление права излезе. Бенал си мислеше, че ще се случи чудо и нея няма да я стигне съдбата на Зейнеп, но ето, че същото ѝ дойде до главата.

Имаше много човешки постъпки. Нермин и Баръш са достатъчно цивилизовани, за да оценят риска, който Мехди пое, хвърляйки се без изобщо да мисли, за да ги спаси и да благодарят за направеното от него. От друга страна, видяхме, че всички са склонни малко да послъжат, макар и благородно - Мехди не каза на сестра си какво се случва, Баръш на неговата...както беше заключила Зейнеп преди няколко епизода - човек лъже, когато смята, че няма да бъде разбран.

Сакине не мога да я подмина - дразнеща ми е от началото до края! Нермин хубаво ѝ каза: "Ела, поседни, стани и ти госпожа!". Само че на нея ѝ е по-удобно да чисти и да се прави на жертва, защото тя само това знае. Обаче как долно удря Нермин по най-болното място! Такива хора никога не се променят - неспасяем случай е.

Емине за сметка на това много ми хареса за пореден епизод. Фен съм на разговорите ѝ със Зейнеп. Постави я на място, като я попита защо отиде в стаята на Мехди и хич не ѝ спестява неудобните въпроси, но не, за да я уязви, а за да отговори сама на себе си...Много хубав беше и разговорът, когато Зейнеп се питаше знае ли изобщо да обича.

Али Ръза има подобна на Емине функция - да бъде здравият разум на Баръш, само че вуйчето съветва от позицията на житейския си опит и аз лично му се радвам на стария лисичок Stuck Out Tongue

Сцената на разговора между Мехди и Нух в "щаба" беше доста силна също. Много хубаво играха Ибо и Фатих Hands Clap

Има и някои неща, които не ми харесаха. Постоянните караници между Сакине и Нермин малко натежават. Не разбрах и на какво се смяха толкова трите със Султан, когато Нермин изпусна подноса с чая. Нервите им ли бяха опънати, на непохватността ѝ ли се присмяха - нещо не схванах Rolling Eyes

От Озлем също не съм доволна. Принципно е права да се притеснява за семейството си, обаче така с бутонките напред... осъди Зейнеп за секунди, без да ѝ остави каквато и да е възможност да се съвземе. Винаги съм била привърженик на правилото, че падналият не трябва да бъде бит.

Друго нещо, което ми дойде доста нагласено е, че Мехди все в черно ходи облечен, обаче точно, когато е ранен ще сложи бяла блуза, за да го излови Джемиле... Тя пък е друг клиничен случай. Май нея първо трябва да я пратят при докторката от "Червената стая".

А, да, забелязах и че откакто са в новия дом на Нермин, всички се разхождат из него с обувки. Явно това е белег на богатството, защото, когато бяха бедни все с чехли бяха...

И да не завършвам негативно - много симпатично вкараха в един кадър снимка от сватбата на Баръшовите родители в коридора у тях. Видя ми се като намигване към последвалото предложение към Зейнеп Wink

# 603
Хубави коментари, момичета! Аз ще коментирам след превода, защото нищо не разбрах от диалозите. Искам да разбера точно какво каза Озлем, как Нух се защити през Мехди, монолога на Нух пред Джемиле (тя само мълчеше и свиваше устни) и т.н.
Само ще спомена, че и мен ме подразниха ( за пореден път) сигналите, които праща Зейнеп на мъжете и особената жестокост в отнемане на детето на Бенал. Как Мехди реши да лиши едно пеленаче от майка му и как не й се схванаха ръцете на Джемиле-невестулката да го изнесе от стаята!?
И
Какво ли мислят "слепите" фенки на Мехди за жестокото му решение!?

# 604
Много ми хареса серията, но за пръв път не знам какво да кажа. Виждам, че ви е жал за Зейнеп, но в мен гневът към нея започва да нараства лавинообразно. Не харесвам тази Зейнеп. В нея не е останало нищо от силната жена, която осъзнава, че греши, дори когато прави жертва - когато се омъжи за Мехди например. Тя беше силна и решителна с Фарук, с Мехди, когато разби ключалката, но сега, когато трябва да вземе кардинално решение и да разкара Мехди от живота си, тя му се натиска - простете, ако сте ѝ фен. Но да го питаш сто пъти "Ходи ли на лекар", когато тя сама превърза раната и видя, че не е животозастрашаваща, да му носиш чаша вода, когато той спокойно може да стане и да си вземе, да му предложиш да остане в дома ти, сякаш е малко бебе, а не мъж с десет горили за охрана - ами глупавичка е и не осъзнава, че си копае сама ямата.

Относно Баръш - като не си готова за връзка, кажи го на човека. А тя се крие като мишок. И да каже "да", опитът да отклонява любовните разговори, са показателни. Зейнеп не иска Баръш в живота си. Тя обича страданието и Мехди.

За всички други сте казали каквото мисля, само Зейнеп не я насолихте както ми се ще, затова се погрижих. Grinning

И да кажа за сценаристите ни - в този епизод сценарист беше само Селджан Озгюр, името на Серай Шахинер липсваше. Подхвърлят си топката писателите, дано все пак успяват да я хващат добре един от друг.

Мехди е противен надут пуяк. Дори не е и страховит мафиот. Само командва десет мъже, които могат да си вършат работата по-добре от него, а той се надува и разхожда палтото си напред-назад.

# 605
Дданни, в този пост за пореден път си написала мойте мисли и усещане. Именно заради тези необмислени действия на Зейнеп, за сега няма да коментирам и постъпката на Озлем. Искам да чуя всички й думи и пред семейството, и пред Зейнеп. Не искам да я съдя прибързано, защото всяка майка на момчета би се чувствала по същия начин, когато говорим за куршуми. Не говорим да се бърка при грешен избор и евентуални неприятности след брака и последвал развод. Това се преживява. Става дума за СТРЕЛБА, за явна смъртна опасност!
Не знам коя майка ще приеме спокойно такава опасност, дори и детето й да е на 50 години.

Последна редакция: чт, 04 мар 2021, 09:51 от mery_poppins1

# 606
кафенце за добро утро Blush

рейтинга е поспаднал.....
явно заради новия сериал по Фокс, но важното да стои стабилен в тия рамки, за да си изкараме сезона.

и социалния....

Последна редакция: чт, 04 мар 2021, 10:07 от Airra

# 607
Мери, и аз се въздържам засега от коментар за Озлем, защото си мисля, че тя не е сляпа да види не само опасността за Баръш, а цялата странност на ситуацията. Тя вижда, че Зейнеп е неразривно свързана с онази среда, тя е като въздуха за нея. Изобщо не е нужно Зейнеп да се навърта край Мехди, но очевидно има някаква емоционална привързаност към него, не е само от човешки дълг, колкото и да се крие зад това.

Зейнеп стана много обидчива, не позволява никой да подлага на съмнение нещата, които прави или чувства. Живее в някакво самоизмислено страдание. И самосъжаление. Някой все едно бил стиснал сърцето ѝ в шепи и го притиска, притиска, но ако го пуснел, тя щяла да може да вземе решение сама - нейни думи пред Емине. Хаха, сърцето ѝ си го е стиснала самата тя, защото не може да разкара нито Баръш, нито Мехди. Към кого какво изпитва, самата тя не може да реши. Изобщо не са външни обстоятелства нещата, които я объркват. Нито Баръш я притиска, нито Мехди в момента иска нещо от нея - тя бяга от единия, тика се при другия, без да обясни нищо на първия.

# 608
Рейтингът наистина е спаднал, но иначе сме запазили позициите си - AB и ABC пето място, в тотала тази седмица сме девети, а миналата осми. В нашия случай цифрите не са толкова критични, защото TV 8 имат само 2 сериала, а новите проекти ги пускат по платформата на Аджун - Exxen, за да завъдят абонати.

Ддани, на мен също изобщо не ми харесват сигналите, които Зейнеп изпраща на Мехди, особено, когато влезе в стаята му. Все едно му викаше, ела, Вълчо, изяж ме, че и пижамка с по-дълбоко делколтенце ѝ бяха сложили... Имам чувството, че съвсем нарочно разклатиха образа ѝ, за да не стои неестествено безгрешна на фона на другите герои, а и за да омилостивят ултрасите на Мехди. Искам обаче да видя с превод Емине какво точно ѝ каза. Може и сценаристите да си постилат за бъдещите драми, които са ни измислили по линията Мехди-Зейнеп. Ще си гледаме и ще видим Sunglasses

Иначе, Баръш усети много добре, че Мехди не искаше да остава, а Зейнеп и Нермин настояваха...На него пък Али Ръза му повлия за предложението. Скоро ще разберем накъде ще избие всичко. Знаем, че Зейнепчето носи пръстен, но заключването на Бенал няма как да не се отрази на нашата Майка Тереза. Озлем също хвърли ръкавицата на Зейнеп. Няма да е безоблачно.

Замислих се, че Кибритчето я нямаше. Не че ми е залипсвала, а просто се сетих за дмите ѝ, че ако е била в къщата, когато Мехди заключи Зейнеп, нямало да се стигне до развода... Е, да я видим сега как ще защитава майстора си.

# 609
"Хаха, сърцето ѝ си го е стиснала самата тя, защото не може да разкара нито Баръш, нито Мехди. Към кого какво изпитва, самата тя не може да реши. Изобщо не са външни обстоятелства нещата, които я объркват. Нито Баръш я притиска, нито Мехди в момента иска нещо от нея - тя бяга от единия, тика се при другия, без да обясни нищо на първия."

Бих предложила и Фарук да се появи отнякъде, разведен и страдащ, та да не се двоуми Зейнеп, а направо да се ТРИуми 😀.
За Бенал и развода й аз още преди няколко дни писах, че може да потърси помощ от Зейнеп и естествено такава няма да й бъде отказана. И продължавам да си мисля, че няма начин Бенал да не се озове с бебето в дома на Нермин. Така защитата над Бенал ще е точно по вкуса на майка Тереза.

# 610
Грешките на другите бледнеят пред грешките на Зейнеп, грешките на другите са предизвикани от Зейнеп...
Няма отърване, тя е грешницата на този филм...
"Грешна беше тая жена, но беше хубава."
Какво е... филмът без ...Зейнеп!

Скрит текст:
А Албена беше вече близо. Тя вървеше напред, а след нея двамата стражари. Нямаше човек, който да не познаваше Албена, но като я видяха, пак отблизо, всички затаиха дъх. Албена си беше същата Албена, само че не се смееше, очите и не играеха, както по-рано, а наведени под тънките вежди гледаха надолу. Носеше син сукман и къса скуртейка с лисици. Ръцете си държеше смирено отпред, като че отиваше на черква. Но когато тя се намери между двете стени от хора и дигна очи, тоя поглед, който познаваше всеки мъж и който сега беше още по-хубав, защото беше натегнал от мъка, и тия тънки вежди, и това бяло лице — от нея сякаш полъхна магия, която укротяваше и обвързваше. Грешна беше тая жена, но беше хубава. Жените, които се канеха да я хулят, тъй си и мълчаха, а патерицата на дяда Влася не се и помръдна.И в тая тишина, в тия няколко мига стана чудо, обърнаха се и най-коравите сърца, жалост и доброта светна в очите на мъже и на жени.
— Мари, Албено, мари, дъще — проплака женски глас, — какво направи, Албено!
— Ах, Албено, Албено!
Албена се спира.
— Лельо Димке — вика тя, — прощавай! — После, като се обърна на другата страна: — Люцо, Тудорки, Савке, прощавайте! Сбогом, сбогом ви на всички!
Мнозина вече плачеха. А Албена вървеше все тъй спокойно скръбна, все тъй хубава.
— Прощавайте! — извика тя на всички. — Млада съм, сгреших. Прощавайте!
Захълцаха хора и се стълпиха към нея. Жените наваляха най-много към нея, а стражарите ги връщаха. Тогава нейде отзад, гневен и разтреперан, се чу гласът на дяда Влася:
— Момчета, дръжте, не я давайте. Какво е селото без Албена!

© Йордан Йовков, „Албена”

# 611
Мари, обожавам Йовков Heart Права си, ДЕК може без всеки друг герой, но не и без Зейнеп.

Забравих да напиша, че ми е интересен паралелът между детските снимки, които Зейнеп разглеждаше и тези, които Баръш ѝ донесе в кутията. Между другото, когато се съгласи да се омъжи за Мехди, също спомените за брат ѝ и стъклените му топчета ѝ повлияха много. И тук пак да припомним клишето, че повечето неща в живота на човек се коренят в детството му.

Неслучайно Али Ръза каза, че Зейнеп прилича на майката на Баръш и снимката, която Зейнеп разглеждаше, когато ѝ предложи май беше на Баръш и майка му...

# 612
  • Плевен / София
Здравейте момичета
Погледнах с озвучаване на руски някои от разговорите....Отвратена съм и от Сакине...Озлем....
Първата не спира да идевателства над Нермин, че не  е родила и това означава, че не познава и не може да почувства майчинството...Втората дойде да помогне в избора на нов дом за братята си, но освен да дава оценки и присъди друго не виждам да прави...Може да има право да се притеснява за Баръш...Човешко е да се страхуваш за живота на брат си, но къде е била толкова години да се притеснява и да се погрижи за Саваш, за да излезе той от доброволният затвор на собствената си стая.  
Не мога да я оправдая за държанието и при срещата с Нермин и Зейнеп...Тя се опита да я купи, за да "излезе" от живота на Баръш....Човек интелигентен, образован и достатъчно възрастен, за да прави сам изборите в своя живот.
Хареса ми отговора на Саваш при разговора със сестра му....
Емине се опитва да помогне на Зейнеп и я кара да си отговаря на въпросите, които я мъчат...Наистина знае ли какво е любов Зейнеп? Да обичаш и да бъдеш обичан? В кое от семействата си го е видяла?
Нищо в живота не е само бяло и черно...Притиснат от обстоятелствата понякога човек замълчава...друго скрива, защото не всичко върви по мед и масло. Въпросът е изборите, които правим да си заслужават резултатите, които постигаме.
Бенал стигна до извода за развод след като разбра, че Мехди е рискувал живота си заради Зейнеп...разбра, че спечелването на любовта му е загубена кауза....
Нямам какво да кажа относно заключването на Бенал и отнемането на дете от майка му....Отвратително е и доказва, че и първият път изборът как да постъпи е бил на Мехди...
Нух ....как ще се спаси и той незнам....
Много въпроси....дали решенията на сценаристите ще ни харесат предстои да видим...
Не бих съдила Зейнем, защото животът си е неин, решенията също...Последствията от тях са  на неин гръб....

# 613
Много интересни коментари, с удоволствие ви чета Hug
За щастие нашият сериал има много смислени диалози , но за нещастие не ги разбираме без превод Simple Smile )))) / с малки изключения/

След превода ще е по- ясно, но дори да е права Озлем, не бива да е толкова крайна. Кажи в прав текст на Баръш какво те притеснява, какво мислиш, той ти е брат, загрижена си за него. Или кажи на Саваш, да поговори с Баръш, но да отидеш и да кажеш директно на Зейнеп изчезни от фирмата и живата на Баръш??!! ОК, има си работа със Зейнеп, но да беше провела разговор за своите притеснения без ултиматуми... тя по този начин унижава Баръш- все едно той не е в състояние  да се оправи сам, а тя го води за ръчичка...

За Зейнеп какво да пиша и да мисля, плачевни са действията ѝ.
Когато Мехди лежа в болница след развода, тя цяла нощ стоя при него.
Когато убиха сестра му, тя легна в едно легло с него.
Тогава си казвах- тя трябва да сложи граница.
Когато в затвора му позволи да я прегърне и когато снощи влезе в стаята си помислих- тя НЕ ИСКА да сложи граница.
Какво означава любов, обич за Зейнеп?
Защо е толкова объркана и несигурна, когато Баръш явно говори за чувствата си към нея?
Не разбира любовта или не може да приеме ,че някой може да я обича?

Добре, Зейнеп търси себе си, защото е дете на  два свята Емине и Сакине
Но защо се лута и в любовта- кого обича Мехди или Баръш?!...

П.П. сега видях, че и Гости е писала за Озлем
Когато писах поста, не бях прочела какво мисли тя, но мненията ни се покриват Simple Smile

Последна редакция: чт, 04 мар 2021, 11:17 от Lilims

# 614
"Не бих съдила Зейнем, защото животът си е неин, решенията също...Последствията от тях са  на неин гръб...."

С последното изречение не съм съгласна, защото последствията касаят доста хора около нея. Иначе си права, че тя взима решенията. Не виждам кой още се бърка на Зейнеп във вземане на решенията й. Тя има доста грешни ходове, постъпва неразумно, но като й посочат грешките, скача и обвинява, че другите са виновни, защото й се бъркат. Много черти от характера й са от гена на Сакине-вечната жертва.

Общи условия

Активация на акаунт