Темата на Ибо 🎧 Ибрахим Челиккол и Демет Йоздемир в "Doğduğun Ev Kaderindir" №70

• 29 737
  • 741
  •   1
Отговори
# 630
Зейнеп.
Да ви кажа откровено дори не мисля какво ще се случи в следващия епизод, а чакам да видя какво ще се случи в следващия епизод.

Паралелът, които направих с Албена и Зейнеп беше случайност. Не съм искала да ви провокирам с Йовковата Албена. Всъщност аз бях провокирана от поредица от постове, които имаха едно постоянно звучене: грешките на Зейнеп. И тогава в мислите ми изникна разказа за грешницата Албена. Албена е един от най-противоречивите женски образи в българската класика и същевременно един от най-омагьосващите. Да вдигнеш поглед и с него да усмириш надигащата се саморазправа е велика магия. Ето това го има и в Зейнеп. Тя не е по-млада от Албена. Тя е била с мъж. Тя е била омъжена. Има само тази разлика, но голяма: тя не знае още дали е обичала, а това значи - не е. А  Албена е истинска жена, тя обича.
И Зейнеп  знае, че прави грешки, но така я води не само умът, но и сърцето, макар тя да не го признава. И тя иска прошка от всички. Но и двете са готови да направят същите грешки. Аз нямам съмнение по този въпрос. Всъщност това, което изпитвам към Зейнеп е много сходно с това, което ме кара да се възхищавам от Албена. А то е, че каквото и да са преживели тези жени, те не се предават, не се пречупват, а продължават напред...

# 631
Аникси, да, зациклих на Зейнеп тази серия. Не обичам жени, които дават грешни сигнали на добри мъже, възползват се от добрината им, а в сърцето има неразчистени сметки с противоречиво минало. Тази игра на Зейнеп с двама мъже ми е противна, докато търси себе си.

Относно опита на Зейнеп да стои сама и да се бори - ами явно решава да открие сама топлата вода, вместо да следва разумните съвети на разумни хора. Щом така е решила - да се пъне сама, аз предпочитам хората с претенции да осъзнават слабостите си и ограниченията си. Зейнеп все още не е осъзнала собствената си вина, търси я във формиралите я обстоятелства. Зейнеп е виновна, че не може да постави нищо в живота си на правилното му място и не се учи от уроците на живота.

Мари, с това ти тълкувание на Йовковата Албена съм съгласна. "И двете са готови да направят същите грешки" - точно така. Тези грешки обаче се подиграват с чувствата на хора, които не го заслужават. Не обичам грешниците, колкото и величествено да е оправдан образа им.

Достатъчно се възмутих от Зейнеп тази серия, не намирам оправдание за поведението ѝ, трудно ми е да приема оправдателните мнения, надявам се в другата серия Зейнеп да ме опровергае.

# 632
Да, Дани...Но в живота е пълно с такива "играещи" момичета и изглежда мъжете намират някакъв чар в това. Аз не разбирам това поведение, но моето неразбиране не му пречи да съществува. Това "кокетство" е разрушително. И какво значи "не се отказва"? Те и лудите не се отказват. "Албена" гледах навремето за пръв път в телевизионен театър. Запомнила съм страданието на Куцар- актьорът се казваше Стоян Гъдев, много характерен персонаж, а в живота зет на хоровия диригент Бончо Бочев- детски хор "Бодра смяна". Албена играеше Мариана Аламанчева, която беше нещо като кака Лара от моето детство- "Захарно петле". Кака Мариана не можеше да е лоша и не разбирам защо баба ми мърмореше под нос, че е "развалена жена"...

Последна редакция: пт, 05 мар 2021, 08:30 от victoria vassileva

# 633
Здравейте, момичета Simple Smile Нищо ново няма от нашите хора.

Оставям само един Баръш бей и бейби спомените му.

# 634
Изгледах епизода и категорично смятам, че З. не обича Баръш.
И не, че нарочно си играе с него, просто е объркана заради Мехди, когото още не е изхвърлила напълно от сърцето си, а пък не иска да  нарани Баръш.
Няма кураж да му признае, че за нея той е точно какъвто е и Саваш и ето ги грешните сигнали.
Ако я обвинявам за нещо, то е заради отлагането на момента на истината.
И уж сама ще се справя с всичко, но не е лошо шефът да е влюбен в теб. 😀
Това, което повече ме вбесява е тази фиксация в  Мехди.
Ей това няма как да разбера и да простя.
А за него нямам думи просто, стига ми да видя какво е отношението към подчинените му.

Иначе искам  З. да остави Баръш на мира.
Не ми харесва намесата на Йозлем, но е разбрала много добре ситуацията.

Последна редакция: пт, 05 мар 2021, 16:41 от pepel_ot_rozi

# 635
Пепелче, с написаното от теб ме накара да се замисля кога Зейнеп се влюби в Мехди и не можах да си отговоря точно. При нея всичко е объркано и не върви по нормалния начин. Най-озадачаващото за мен обаче е защо Баръш ѝ предложи брак, когато и сам вижда, че не е съвсем влюбена в него. Можеби най-много му повлияха думите на Али Ръза - пробвай и виж какво ще излезе, поне няма да го мислиш повече. Като добавим и детската му травма, еми... не знам - всички групово да ходят при психиатърката в "Червената стая" Rolling Eyes

# 636
Не зная кога и дали изобщо се влюби в Мехди, но сякаш имаше повече страст във връзката им и беше по-освободена с него.
А по отношение на  Баръш аз лично оставам с убеждението, че се насилва да убеди сама себе си, че има чувства към него, а поведението й говори съвсем друго.
Отклонява  опитите му и за най-малка интимност, въпреки че вижда колко го наранява с това.

# 637
Не зная кога и дали изобщо се влюби в Мехди, но сякаш имаше повече страст във връзката им и беше по-освободена с него.
А по отношение на  Баръш аз лично оставам с убеждението, че се насилва да убеди сама себе си, че има чувства към него, а поведението й говори съвсем друго.
Отклонява  опитите му и за най-малка интимност, въпреки че вижда колко го наранява с това.

Пепелче, точно!!!
Тя не може да казна НЕ и да отказва. Затова се получава това разминаване между думи и постъпки. Нещо от рода - хем сърби, хем боли! И тя не знае какво иска!
Трябва да му призная на Мехди, че сега не я притеснява /вярно, че виси в колата пред дома й/, но не я търси безпричинно, за разлика от нея. Даже и без повод тя си изсмуква нещо от пръстите и или му се обажда, или се навира в близост до него. Когато и Баръш се поразсърди/дистанцира, тя започва да му виси на вратата на офиса и да го занимава или с глупости, или с лични проблеми. Не може да разграничи работата си от нейните лични преживявания /както в началото например/.
Човешко е да се греши, но или трябва да си вземаш поука/опит от грешките, или ако ще ги повтаряш и потретяш да се постараеш други да не страдат от твоите решения.
И да кажа колко търпелив е Баръш. Колкото и да съм привърженичка на културно разбиране, то вече ми идва в повече, то не бяха прегръдки пред него, хващане за ръка, паника да не му изтече кръвта на Мехди, категорично настояване да остане да спи в дома им и т.н. И как принципната Зейнеп не се тръшна на Мехди да доведат Бенал да го превърже, щом той не иска доктор!? Сега това оправдание да не разбере сестра му е меко казано детинско.

# 638
Демо и Ибо Heart Heart Снимката е от оператора Бурак Wink Това не знам в чия къща е - новата на Нермин или на Мехди Rolling Eyes Като се загледах, вероятно снимката е стара, т.е. съдейки по дрехите на Зейнеп е от снимките на стрелбата.

Демет оглавява класацията за най-обсъждани актриси за седмицата (не им отдавам голямо значение на тези класации аз, но карай - феновете да се надпреварват помежду си и да показват мускули Kissing Smiling Eyes )

И още една информация, която усилено се въртеше днес в туитър - Демет е сред най-влиятелните актриси в Италия за 2020 г., според броя и ангажираността на последователите им в инстаграм. Споделям информацията, защото има още едно наше момиче - Нина Добрев Sunglasses

# 639
Съвсем случайно ми попадна тази хубава статия и коментар на Джудит Орлоф, психиатър и автор на книгата „The Empath’s Survival Guide“.
Емпатът е емоционална гъба и трудно поставя граници.
Много разбиремо е обяснено и е точно като за нашата Зейнеп. С една дума - трябва й психолог.

https://chetilishte.com/%d0%b5%d0%bc%d0%bf%d0%b0%d1%82%d1%8a%d1% … 46xpT4Sp2HA_dZ80M

# 640
Благодаря ти, Мери. Научих нов термин - емпат = крайно емпатичен човек. Тази част все едно наистина е писана за Зейнеп:

"Поставянето на граници за тях може да бъде много трудно, дори мъчително. Една от причините може да е, защото те винаги искат да удовлетворят околните, да не разочароват никого.

За съжаление, това може да означава, че от тях може да се възползват манипулативни лица.

Нарцисите и емпатите се привличат. Нарицисите търсят някой, който могат да използват, а емпатите може да виждат в тях някой, на когото могат да помогнат и „да го поправят“.

# 641
Мери Blue Heart с интерес прочетох статията, много нови неща научаваме покрай сериала. И наистина, все едно за Зейнеп е писана.

Зухал Генджер

Скрит текст:
Зухал Генджер Эркая биография

Зухал Генджер Эркая (Zuhal Gencer Erkaya) родилась 13 июля 1961 - Стамбул, Турция
Зухал Генджер Эркая - турецкая актриса театра и кино. Получила свою популярность после фильма Sasifelek Cikmazi, исполнив в нем роль Инджи.
Она изучала театральную актёрскую деятельность в Театральной студии обучения.
В 1984 году принимала участие в создании Театра Мифа вместе с Танером Барлас .
После 5 лет работы здесь ,в 1989 году она приняла участие в создании Бакыркёйского муниципального театра и сыграла в спектакле «Zilli Zarife».
Позже она работала актрисой в Театре имени Едитепе и Театральной студии в Театре им. Гюлриза Сурури. Она была одной из основателей Городского театра Коджаэли в 1997 году.
Она до сих пор работает актрисой в Городском театре Коджаэли. В 2007 году она сыграла персонаж Джемиле в фильме Чагана Ирмака «Курьер». В 2016 году Зухал пригласили в драматический сериал "Мама", где актриса исполнила роль Санийе. В 2018 году актриса сыграла роль Джандан, в сериале "Гюлизар". Режиссер картины - Чаган Ырмак. В 2019 году Зухал Генджер в сериале "Сокровенное", ей досталась роль Гюннур Хаксевер.

Награды:

Лучшая актриса второго плана (Отчуждение) / 14-й Кинофестиваль в Анкаре 2002
Лучшая актриса (8-й час) / 32-й Кинофестиваль в Анталии 1995
Лучшая актриса второго плана (Блок С) 1995

# 642
Мери Blue Heart с интерес прочетох статията, много нови неща научаваме покрай сериала. И наистина, все едно за Зейнеп е писана.

Lilims, има и по едно изречение за наш Мехди и за Караджа  Wink Simple Smile /super_katia ги е цитирала в нейния пост/

# 643
Да, прочетох и за нарциса в поста на Кати Blush

# 644
Обаче не забравяйте кой още беше наречен Нарцис от брат си Grin Казвах ви аз всички групово да си ходят при психиатърката Kissing Smiling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт