Темата на Ибо 🎧 Ибрахим Челиккол и Демет Йоздемир в "Doğduğun Ev Kaderindir" №70

• 29 690
  • 741
  •   1
Отговори
# 705
И Наз ни честити празника. Пак е писала хубави неща. Споделила е снимки с най-близките ѝ жени, сред които очевидно попада и Демет Heart

# 706
  • Плевен / София
Има ли възраст, на която да се пенсионираме от живота
Али Ръза "Докато живееш, докато дишаш любовта е винаги в теб"

# 707
Аз пак за Бенал. Тя като остави бебето на Зейнеп, той Мехди може да си го вземе по всяко време. Значи тя не може да защити Мюжгян от баща й, а прехвърля защитата на чужд човек да брани бебето й!? Тя не опита /или още не са ни показали/ да търси държавна помощ. Не може да няма някаква организация за защита на такива жени. Плюс това тя е при Зейнеп и се счита, че там е сигурно място за нея и бебето. Май по-лесно е друг да воюва за твоето дете. Още не я упреквам, защото не са ни дали подробно развитие на ситуацията, но си мисля че бебето не е от Мехди и затова тя е сигурна, че Зейнеп като разбере този факт, няма да даде Мюжгян на Мехди. Ще има възможност  да я осинови и така ще я защити от Мехди. Бенал и затова се изнася, че като разбере Мехди, че толкова време го е лъгала, не ми се мисли какво я чака.
Ако пък наистина Мехди не е бащата, то той губи и единственото нещо, което има и сигурно ще се отдаде с ярост и мъст на мафиотския живот.

Последна редакция: пн, 08 мар 2021, 15:42 от mery_poppins1

# 708
А може да се прави аналогия с житейската история на самата Зейнеп и отношенията между Сакине-Нермин и Зейнеп-Бенал Rolling Eyes

# 709

Честит празник, мили момичета! Бъдете здрави, щастливи и успешни!

Много благодаря за всичко споделено, на Катя за превода на пожеланието на Зейнеп и пояснението за снимката (не знаех за миналото ѝ на танцьорка, но наистина, какво срамно има в това!), на милите преводачки за поредния епизод и за безвъзмездния им труд!

Ако бебето е от Мехди, Бенал просто бяга без бебето. Как като я връчи на Зейнеп, ще я опази от баща ѝ - загадка!

# 710
  • Плевен / София

Ако бебето е от Мехди, Бенал просто бяга без бебето. Как като я връчи на Зейнеп, ще я опази от баща ѝ - загадка!
А ако не е от него....Нищо по лесно да си тръгне с него и разведена....Явно иска да се разведе и после да си вземе детето от Зейнеп...Все едно е пратка на отговорно пазене....

# 711
А може да се прави аналогия с житейската история на самата Зейнеп и отношенията между Сакине-Нермин и Зейнеп-Бенал Rolling Eyes

super_katia, Точно това имах предвид, като писах бебето да го отгледат Зейнеп и Баръш.
И една мисъл от наша средноизвестна личност /мъж/, която прочетох преди малко във връзка с днешния празник -
"Вашите човешки права и лично щастие зависят само от вас. Никой не може да направи другия щастлив, ако самия той не е готов за това."

# 712
Най-читавия от мъжете в ДЕК ни поздравява за 8 март! Wink Flowers Rose

Благодаря ви подобно за пожеланията!! Hug
и за всичко споделено, интересните коментари!! Hands Plus1
чакаме озет, нали?

# 713
  • Плевен / София
Най-читавия от мъжете в ДЕК ни поздравява за 8 март! Wink Flowers Rose

Благодаря ви подобно за пожеланията!! Hug
и за всичко споделено, интересните коментари!! Hands Plus1
чакаме озет, нали?
Да.И втори фраг искам....

# 714
Честит празник, мили дами! Heart Hug Flowers Hibiscus
Аз съм жена, аз съм вода,
без форма, цвят, но напоявам!
Аз съм жена, аз съм нощта
и с тъмното успокоявам!
Аз съм жената, аз съм дом
и топля, храня, приютявам.
Аз съм жената, аз съм стон
и в слабостта си побеждавам!
Аз съм жената, извор съм –
грехът, измиващ греховете.
Аз съм жената, аз съм сън
и моста между световете!
 Аз съм жена, чувствеността –
врата и път съм към душата.
Аз съм жена - и мъдростта,
и лудостите на Съдбата!
Аз съм жена, аз съм начало
и бъдещето на света.
Чрез мен Земята оцелява,
защото аз съм Любовта!

Мадлен Алгафари

През уикенда успях да наваксам с епизодите, вече всичко съм изгледала (макар, че вчера до последно се надявах да пуснат епизода с бг превод, но не стана и се наложи да го изгледам с руски субтитри - един път да смогна да гледам навреме, и баш тогава няма да го пуснат Smile )
Интересно ми е да съпоставям първоначалните си впечатления, които добивам от вашите коментари след гледането на оригиналните епизоди в сряда, с моите собствени усещания след като успея да гледам и аз.

В главата ми в момента е голяма каша, затова простете разбъркания ред на мисли, подхващам ги на произволен принцип:

Flowers Lemon Бенал. В предния епизод спомена, че е израснала без родители, в сиропиталище, което до голяма степен ми изясни отчаяната нужда от любовта на Мехди и липсата на усещане за лично достойнство и самосъхранение досега. Надявам се, че не съм напълно права за това, което ще кажа, но в този случай имам чувството, че и бебенцето беше просто едно от средствата "на всяка цена", с които да се домогне до позицията на негова жена...и сега като видя, че каквото и да прави, пак няма да се получи....сякаш бебето вече си губи смисъла.
Не разбирам логиката на това да го остави при Зейнеп, а тя да избяга - майчиният инстинкт би диктувал точно обратното, единствената логика би била ако за момента не може да осигури безопасна среда на детето, да го остави на сигурно място временно, докато се устрои...но тя просто е избягала, като кукувицата, дето снася в чужди гнезда.
Зейнеп освен всичко друго, вече и в бавачка ще я превърнат.
Изобщо...чудя се как в турската преса не се е появила новина, че за всичко, случващо се в страната и по света, отговорност носи не кой друг, а именно нашето момиче...

Animal Snake Мехди се метна пред Зейнеп и останалите за куршума (макар че и на тази сцена ми се видя доста нелепо колко бавно реагираха всички при вида на стрелеца, особено прехвалената охрана), но после имаше доста самодоволна физиономия докато Нермин кършеше пръсти и се вайкаше на героизма му.

Animal Tropical Fish Джемиле продължава прогресивното задълбаване в дъното, държи се като пациент с гранично разстройство в криза, зациклила на любимия си човек (Мехди) и целия останал свят няма никакво значение. Ако не беше толкова дразнеща, щеше да ми е смешно като ѝ дават разкривената мелодраматична физиономия, докато се тръшка за Мехди, а след това глазирания поглед и липсата на особена емоция в моментите, когато някой от останалия антураж (Бенал, Нух и т.н.) си казва болката. Там разбиране и състрадание няма.

Animal Poodle Малката скумрийка Сийка (новия прякор на Невестулката Сакине) - отново бие рекордите по дребнодушие и женска злоба. Актрисата, която изпълнява ролята, е толкова добра, че ненавистта ми блика всеки път щом я покажат на екрана, и особено като занарежда с онзи ми ти хленчещ гласец, мяукащ, търсещ внимание и съжаление, а всъщност с отровно жило.
Това изказване към Нермин, че не била носила дете в утробата си...беше черешката на тортата по гнусота.
Чудя се - покрай този калабалък с престрелки и хаос, кога всъщност ще се усетят, че уж Зейнеп и Нермин само трябваше да живеят в новата къща.. Скумрийката се намъкна да се извини и хоп...остана. Емине и Султан и те - като някаква комуна са, не могат да търпят да са отделно май...

Pushpin Озлем до голяма степен я разбирам, ако се поставя на нейно място в реална ситуация, вероятно и аз бих дала гласност на възмущението си, защото контраста на това, което познава като характери от братята си, и промяната в сближаването с целия катун...си е доста шокиращо, ако не си емоционално инвестиран.
Обаче и аз не приемам това налагане тип диктатура: "Време е да се отдръпнеш". Явно в Турция зълвите са особени страшилища, наравно със свекървите, защото все са гласовити и съмнително набъркани в живота на братята си.

Animal Lion Нермин си остава един от любимите ми персонажи, толкова фин и деликатен човек, истинска доброта, възпитание, скромност...много ми е жал за нея, че често ѝ се налага да вирее сред токсични махленски печурки.

Animal Kissing Cat Емине ми е другия любим персонаж - все повече се идентифицирам с нея в моментите, в които налива здрав разум на вечно лутащата се Зейнеп. Много ми хареса, че ѝ дадоха шанс да работи и да се развива в кантората, надявам се, че ще има и друго сюжетно развитие на образа ѝ, различно от това на поддържащата приятелка, която сякаш няма свой живот, а живее за да съветва и обгрижва главната героиня.
В известен смисъл, тя и Нух доста си приличат, макар че за разлика от Зейнеп, Мехди не оценява приятеля си подобаващо и не го брои за човек.
Зейнеп много добре го защити, като каза на Мехди, че вместо да му се гневи, е редно да се опомни и да му благодари.

Странна ми е и постъпката на Екрем - едно е да си способен на кражба и предателство, но да организираш атентат срещу жената и детето, които си наричал семейство...
От друга страна, в светлината на случващото се в Турция (и навсякъде по света) - с този геноцид над жени, наранявани, бити, палени и убивани иманно от "любимите си" мъже, не е никак изненадващо.

Скрит текст:
Снощи ми попадна въпросния клип в социалните мрежи на Ибрахим Зарап - изрода, който е бил заснет да издевателства над бившата си жена, докато собственото им детенце плаче (травмирано за цял живот)...и после ми трябваше известно време, докато се успокоя.
Недопустимо е в 21 век да се търпи такова положение, в което убийци, изнасилвачи и побойници получават незначителни присъди (ако изобщо ги накажат) за зверствата, които извършват над жени, а в същото време жена, която при самозащита е убила мъжа си, който 12 часа я държал с белезници - съблечена и пребивана, е арестувана с предложение за доживотен затвор от прокуратурата...

Между другото, гледах и първи епизод на новия сериал Невинност, хареса ми и той, въпреки че и там е един змиярник... Ама заради Серкай си заслужава, дано преведат и следващите серии.

# 715
Bea Snow , страхотен анализ на героите, поднесен с интелигентно чувство за хумор !!!
Hands Clap Hands Clap Hands Clap

С всичко съм много, много съгласна, освен с това:
Цитат
Никой не я превръща, тя позволява така да я третират. Така, че никой не й е виновен, че допуска да я използват или по-скоро да й се качват на главата!
Прекален светец и Богу не е драг!

Озлем си е права за себе си и за семейството си.

Скрит текст:
Да ви кажа за истински житейски случай. На едни познати сина им доведе снаха от махалата. На годежа както си е редно /това става преди години, сега не знам дали се правят такива масовки/ има много близки и роднини. Кой става, кой сяда, хората са в движение и сватята в един момент клекна и си опря гърба в стената. Шок! Клечи си там и си разговаря. Така, че трудно може някой да ме убеди, че два свята могат да се обединят и да съжителстват заедно. Ще има толеранс до известно време и след това, тези различия в манталитета ще предизвикват скандали и неразбирателство.

Лично мнение и не е базирано на демонстрация на превъзходство от моя страна. И аз не бих отишла да ставам близка с кралското семейство, просто си знам мястото и средата Wink )))))))))))

Последна редакция: пн, 08 мар 2021, 17:53 от mery_poppins1

# 716
  • Плевен / София

Никой не я превръща, тя позволява така да я третират. Така, че никой не й е виновен, че допуска да я използват или по-скоро да й се качват на главата!

Не знам как бих постъпила, ако съм на мястото на Зейнеп....Ще видим и нейната реакция, защото тя може и да не е съгласна да гледа детето на Мехди....

# 717

С всичко съм много, много съгласна, освен с това:
Цитат
Прекален светец и Богу не е драг!

Мери, така е - като казах, че ще я превърнат, имах предвид по сценарий...Иначе е ясно, че границите има отговорност единствено тя сама да ги постави, но все ѝ убягва това умение. Все още живее, сякаш трябва да иска разрешение за това от всички наоколо - майките, приятелите, бившите, махалата, колегите и т.н.... Сякаш се губи в парадокса на това, че всеки избор носи след себе си определени последици и не може всички да са доволни от него - неизбежно ще има недоволни и ощетени, затова тя зацикля в колебанието, от страх да не се чувства гузна пак за някого. Ужасно е това чувство, ама донякъде и аз я разбирам.
Аз като бях малка се чувствах по много сходен начин, защото бях много плаха и неуверена, нямах никакво стабилно усещане за себеуважение и все се мъчех да угодя на другите деца, за да не ме пренебрегват и да искат да си играят с мен... И Зейнеп е така, само че е на 26..

# 718
От оф.канала TV8
Совершенно новая страница жизни открылась для Зейнеп, которая приняла предложение руки и сердца Барыша. Сможет ли она прожить новую жизнь и оставить все позади или продолжит борьбу с прошлым? Последние 2 дня до новой серии!

# 719
  • Бургас
Да отделим малко внимание и на Инчинур Севимли.
Мисля, че с превъплъщението си  в образа на Бенал, актрисата заслужава това.  Попаднах на интервюто и, но е на руски, затова го слагам в скрит текст.От всичко, останах с впечатление, че  този толкова спорен образ, ще плати цената по пътя си към щастието.
Скрит текст:

💥 Интервью с Инчинур Севимли (Беналь в сериале #СудьбоносныйДом) специально приуроченное к 8-му марту!

Привет, Инчинур, удачного пути от театральных залов к экрану. Вы закончили и литературный факультет и театральное отделение. Вам было сложно определиться с актерским мастерством?

📍Привет! спасибо вам. Что заставляло меня действовать, так это то, что я всегда находила способы выразить себя в искусстве с детства. Скажем, эту тенденцию обнаружил мой учитель начальных классов. Потом выбрала философский факультет. Когда дело дошло до выбора профессии, я сказала, что обязательно должна продолжить свою жизнь актерским мастерством.

Мы смотрим на вас, как на «Беналь» в сериале #СудьбоносныйДом. Это был очень популярный сериал с самого начала. Зрители сочувствовали каждому персонажу сериала. Не потому ли его так любят, потому что он основан на «реальной истории»?

📍Позвольте мне сказать, что это многокомпонентное уравнение. Я думаю, что это не только правдивая история, но и многослойное, искреннее отношение к этой истории от режиссера до сценариста и актера. На подготовительном этапе нашей серии мы поговорили об этом с нашим режиссером Чагры Байраком. Я поделилась тем, что не хотела оценивать Беналь, как плохую бывшую классического главного мужского персонажа, которую мы привыкли видеть и что я хотела отразить ее слабости, трудности и прекрасные стороны как подлинно искреннюю женщину, которая будет заставлять сочувствовать зрителей и мы пришли к единому мнению по этому поводу. Вот почему я могу получить очень резкие комментарии из аудитории, такие как «ты такая плохая, уйди с дороги», а иногда и такие, как «ты заслуживаешь Махди».

Если в жизни есть истина, которую мы все принимаем, то это судьба ... Вы действительно думаете, что дома, в которых мы родились, - это наша судьба?

📍Моя точка зрения не из фаталистических, но я так думаю. Детство - наша Родина. Позвольте мне назвать это обитаемым миром. Этот мир был определен еще до нашего рождения, а не место, которое мы выбираем. Это тоже может вызвать трудности. Мы можем использовать только те инструменты, которые приобрели в доме, где мы родились, чтобы оценивать свою жизнь в соответствии с нашей свободной волей и стараться быть хорошим человеком с ее хорошими и плохими сторонами. Есть поговорка: любите свою судьбу! А я знаете ли, я воспринимаю себя здесь не как принимающую сторону, а как возможность улучшения наших хороших сторон и изменение плохих сторон.

Публика очень зла на Беналь и очень расстроена из-за того, через что она прошла. Как вы думаете, Беналь найдет то счастье, которого так долго искала?

📍 Ее любовь к Мехди сковывает ее. Он думает, что будет счастлива, если найдет любовь и не может себя остановить. Посмотрим, судьба... но, кроме шуток, сценарий проясняется по ходу, я сосредотачиваюсь на том, что есть сейчас, когда я настраиваю свою игру. Я надеюсь, что она найдёт счастье, и, как все женщины обретёт опыт, который она получет для себя горько-сладким путем. Онп оплатит цену. Я думаю, Беналь есть ради чего жить и что посмотреть.

Что вы чувствуете как Инчинур, когда надеваете свой костюм Беналь? Если бы роли поменялись и вы были Беналом в этом мире, какой путь вы бы выбрали для себя?

📍Когда я думаю о чувствах и причинах ее поступков, конечно, я нахожу в себе определенные сходства. Но если бы она была моим другом, я бы сказала ей несколько сильных отрезвляющих фраз. Понимание внутренних причин, по которым каждый человек опирается на свой выбор и решения, которые они принимают, чтобы проявить сочувствие, даже если у вас нет сочувствия ... Вместо того, чтобы осуждать то, как человек упал, вам следует надеть его обувь и пройти по его пути.

«Дом, в котором вы родились - это судьба» - один из самых популярных сериалов и один из самых покупаемых сериалов в зарубежных странах. Вы читаете комментарии о сериале?

📍Я читаю, думаю, что тот факт, что он получает много комментариев, означает, что мы хорошо выполняем свою работу как вся команда. Спасибо всем, кто оставил хорошие или плохие комментарии.

Публика разделена на две группы. В то время как одна сторона утверждает, что настоящая любовь - это Зейнеп и Мехди, другая сторона думает, что именно Барыш и Зейнеп внесли радость в сериал во втором сезоне. Будет ли у этой истории победитель?

📍Лично у меня есть мнение на этот счет, но я хотела бы оставить его на усмотрение аудитории. Думаю, через некоторое время все станет очевидным.

Говоря о любви, судьбе и жизни, как вы думаете, что такое настоящая любовь?

📍Какой хороший вопрос. Спасибо. Думаю, это тема, о которой мне нравится говорить больше всего! Я думаю, что в любви мы самые человечные. Это примитивное и восторженное состояние существования, в котором мы включаемся в чудо жизни, освобождает разум, разрушая стены и правила.

Вы верите, что любовь с первого взгляда существует ?

📍Я верю во все аспекты любви. Чем больше людей в мире, тем сильнее состояние любви.

Мы видим, что насилие, домогательства и убийства женщин увеличиваются с каждым днем ​​по всей стране. Мы смотрим на это с комком в горле. Вы также участвуете в проекте, где рассказывается история женщины. Залечит ли искусство все раны?

📍Да, к сожалению. Тогда, скажем так, стамбульский контракт остается в силе. Искусство вдохновляет, но наши права человека должны быть определены и реализованы законом.

Общи условия

Активация на акаунт