"не се меси" - защото сексът с чужд мъж не е месене, но евентуално да се усетиш и да признаеш, това вече е "просташко";
"тя сигурно си знае" - едно е да подозираш, друго е да знаеш конкретно факти;
"ако не знае, че й изневерява, значи си го заслужава" - брилянтно, и всяка тук си мисли, че винаги тя ще е "умната и стилна" любовница, а не "глупавата" съпруга;
о, разказва се и "поучителната" история за позната, чийто съпруг преспал с чужда съпруга, обаче унизена и осмена била любовницата, не жената, пред която съпругът се бил "отчел като мъж".
И си права, и не си. Точно зрелища иска да създава, защото година и половина докато му беше любовница и той ѝ е обяснявал/обещавал разни неща, всичко ѝ е било наред и животът ѝ бил песен.
Сега, понеже той вече е с друга, а авторката не е получила обещанията, търси справедливост... но за съпругата, не за себе си.
Хубаво е първо да помогнем на себе си и чак след това на другите.
Е, аз я посъветвах как да стане без циркове. Също така според мен никога не е късно човек да се осъзнае и да опита да поправи нещо, за което съжалява. След като е спала с един кръшкач, то поне може да съобщи на съпругата, която вече сама да прецени какво да прави с тази информация. За мен няма по-голямо мъчение от това да подозираш нещо, но да не знаеш със сигурност.