Мъчен въпрос, да ѝ кажа ли...

• 13 833
  • 325
  •   1
Отговори
# 105
Скрит текст:
Форумът пак е започнал да припява по "любимия" ми начин:
"не се меси" - защото сексът с чужд мъж не е месене, но евентуално да се усетиш и да признаеш, това вече е "просташко";
"тя сигурно си знае" - едно е да подозираш, друго е да знаеш конкретно факти;
"ако не знае, че й изневерява, значи си го заслужава" - брилянтно, и всяка тук си мисли, че винаги тя ще е "умната и стилна" любовница, а не "глупавата" съпруга;
о, разказва се и "поучителната" история за позната, чийто съпруг преспал с чужда съпруга, обаче унизена и осмена била любовницата, не жената, пред която съпругът се бил "отчел като мъж".
Сега, то е ясно, че мотивите на авторката не са напълно самарянски, но не мисля, че тя непременно иска да създава зрелища. Каквито и доказателства да има за изневерите, нека ги предаде на съпругата дискретно, която по-нататък сама ще решава какво да прави.

И си права, и не си. Точно зрелища иска да създава, защото година и половина докато му беше любовница и той ѝ е обяснявал/обещавал разни неща, всичко ѝ е било наред и животът ѝ бил песен.
Сега, понеже той вече е с друга, а авторката не е получила обещанията, търси справедливост... но за съпругата, не за себе си.

Хубаво е първо да помогнем на себе си и чак след това на другите.

Е, аз я посъветвах как да стане без циркове. Също така според мен никога не е късно човек да се осъзнае и да опита да поправи нещо, за което съжалява. След като е спала с един кръшкач, то поне може да съобщи на съпругата, която вече сама да прецени какво да прави с тази информация. За мен няма по-голямо мъчение от това да подозираш нещо, но да не знаеш със сигурност.

# 106
Не знам , може и да сте прави, но за мен непоискани съвети и разкирияане на истина не са добра идея. Според мен тя го прави да си отмъсти на мъжа и да си успокои съвестта.

# 107
Брей така ли се успокоява съвестта ?
"Здравейте, извинявам се много, че ще ви нараня, знам че имате деца, но аз ч¥ках мъжът ви, както и много други ! Еми това е засега, всичко добро ви желая ! Бъдете здрави и поздрави на децата."
Аз не знам дали човек, ако има съвест би причинил на друг човек такава мъка ? Щото си е жестоко. На жената може да и стане зле, може да колабира, може да се разболее.

# 108
Еми един вид да и “отвори” очите . И аз не го разбирам , да си правиш кефа е едно , но да се бъркаш в чуждите съдби. Аз не знам и защо трябва да и е гузно, мъжът има ангажимент към жена си .

# 109
  • София
Жената много умело си е затворила очите, че някаква наранена да ѝ ги отваря.

И истината какво, след година и половина ли? Голям смях, чия истина се преследва Wink

# 110
Брей така ли се успокоява съвестта ?
"Здравейте, извинявам се много, че ще ви нараня, знам че имате деца, но аз ч¥ках мъжът ви, както и много други ! Еми това е засега, всичко добро ви желая ! Бъдете здрави и поздрави на децата."
Аз не знам дали човек, ако има съвест би причинил на друг човек такава мъка ? Щото си е жестоко. На жената може да и стане зле, може да колабира, може да се разболее.

Ама разбира се, жената трябва да живее в заблуда и изневиделица да бъде зарязана от мъжа си заради някоя по-умела любовница, вместо да разбере конкретно що за стока е (не просто съмнения, а конкретни неща), да се разведе с него, да получава издръжка и да потърси мъж, с когото да е щастлива и който да дава по-добър пример на децата й.

Candy_girl, а "кефът" на любовницата не е ли свързан с това мъжът на харчи пари за нея, вместо за семейството си, аккто и да прекарва с нея време, което може да прекарва с децата си. Това не е ли намеса в семейството и то очевидно в негова вреда? Докато ако сподели със съпругата, тогава тя по-добре може да си направи сметка дали има смисъл да опитва да закрепи този брак.

# 111
Издръжка жената ще получава и ако я зареже мъжа и.

# 112
  • София
Жената след едно нейно и две общи живее отделно. ЗАЩО ЛИ?!
Защото е наясно какво лайно е нейния и е махнала децата да не гледат сцени с подобни истерички.

Ма, моля ви, да ѝ кажа съседката, ама бившата любовница .....

# 113
Жената след едно нейно и две общи живее отделно. ЗАЩО ЛИ?!
Защото е наясно какво лайно е нейния и е махнала децата да не гледат сцени с подобни истерички.

Ма, моля ви, да ѝ кажа съседката, ама бившата любовница .....

Информацията ще се промени, ако я каже съседката, така ли?
Нали жената имала подозрения, но той си мислел, че тя не може да го хване. "Хубавецът" може да е обещал да се промени и т.н.

# 114
За мен истината е изконна ценност. Предпочитам я. Казвам истини и искам да знам истини.

Е, в случая е малко закъсняла такава:)

Вярно е, че е зъкъсняла тази истина. Но често е по-добре късно, отколкото никога и ако съпругата има и най-малките колебания дали отново да се събира с него, то за нея е по-добре да знае, за да вземе сама своето информирано решение. А това, че авторката на темата няма да го направи абсолютно чистосърдечно - най-вероятно е така. Може би за бившата любовница е по-добре да каже фактите заради самата себе си, но и за съпругата е по-добре. Особено при положение, че са разделени, но не и разведени. Възможно е така да ѝ спести бъдещи неприятности, разочарования и загуба на време. Не знам как мислят другите, включително самата съпруга, това е просто моето мнение.

# 115
  • София
Жената няма колебания, знае Laughing
Всички знаят, само любовницата не е разбрала, че няма да е новата съпруга Laughing

Да, от съседката ще бъде клюкарство, от бившата наранена любовница мерзост.

Една жена, която принципно няма самоуважение, не е нужно да се излага пред някоя, която има.

# 116
Не може днес да си наясно със ситуацията и да избереш обвързан мъж, а утре изведнъж да те споходи съвестта и да донасяш на съпругата.

Изобщо, споделянето с "потърпевшите", дали от любовницата или от други доброжелатели е тъй типичен клюкарски манталитет с отмъстителен елемент и сеирджийство...

Цялата тема се обърна в клюкарник, всеки интерпретира и доизгражда някакви детайли от споделеното, ама споделено от 3то лице, сценарии бол, съвети на килограм, кой кого нямало да хване и как е по-добре да бъде разказано. Номера от селски вечеринки Simple Smile

# 117
Да бе да й отвори очите. След 2 години е разбрала, че са я прекарали и дай сега да се прави на честна като каже на законната .. да любовницата след нея ... пък дано се разсъхнат нещата със следващата след като не й се е получило на нея.

Последна редакция: нд, 14 фев 2021, 18:20 от Елфичка

# 118
Жената няма колебания, знае Laughing
Всички знаят, само любовницата не е разбрала, че няма да е новата съпруга Laughing

Да, от съседката ще бъде клюкарство, от бившата наранена любовница мерзост.

Една жена, която принципно няма самоуважение, не е нужно да се излага пред някоя, която има.

Ти откъде знаеш за конкретната съпруга, че знае?
Значи по-добре мерзостните действия да продължат, отколкото, както написа по-горе Fortuna Spirit, съпругата да вземе информирано решение, така ли?

# 119
Тя си го е взела решението .. живее отделно, взима си дела от заплатата му за битовизми и за децата и всичко точно.

Общи условия

Активация на акаунт