Трансформиращи дневници - Хранене/Тренировки 7

• 42 855
  • 746
  •   1
Отговори
# 390
Здравей, колко време е минало след раждането?
Само с крем няма да стане, трябват тренировки, най вече дълго кардио, диета от чисти меса и риба, много вода. Масажи с вендузии и масла, канела ауу. Не мисля че кремът би имал чак такъв ефект. Не знам обаче колко време след раждане си, какви храни можеш да ядеш или да не ядеш ако кърмиш, масажите против целулит са си болезнени. Чувала съм че Ейвълин имат добър антицелулитен крем ако все още го имат де, от проба глава не боли, но има далеч по ефективни средства.

Нека се разписа и аз за днес.
1 гръцки йогурт с протеин, 1 цял банан и протеиново барче
2 4 сушени чушки с ориз и гъби, салата картофена
3 2 портокала, 2 кивита
Днес не бях много гладна...

# 391
Дълго кардио за прибиране на кожа ?!
Това с увисването е малко преекспонирано. Особено ако не си над ,50 години

# 392
Ааа аз писах за целулита само. За увисналата кожа съм съгласна, че често е преекспонирано, не че не може да се появи такъв проблем. Но тук важи отново прием на протеин, бих препоръчала и прием на колаген,дори да нямаш проблем с увиснала кожа мисля, че това е една от добавките които всяка жена трябва да приема. Отново и тук важи добър прием на вода. Силови тренировки..

# 393
  • Наблизо
Година и половина мина,време ми е.Правя кардио и много ходене и тренирам с гирички.Нямам никакъв шанс за силови тренировки-фитнесите са затворени от не помня кога а и с малко дете не мога да ходя.Коремът ми е много зле иначе,увисна още в родилното и в момента съм се концентрирала там.Не целя пълно изчистване на целулита,перфектни крака и т.н ,но не искам да ми се набира кожата.Масажирам се с арганово олио всеки ден и с масажор,сухо четкане също,но искам и нещо стягащи.Не че такива неща ми помогнаха да не се нацепя със стрии ,но хайде.Гледам Елансил,Соматолин,Филорга..?

# 394
Момичета, чета ви, но не пиша, защото няма май с какво да съм полезна.
Но правя опит да влезна отново в тренировъчен и доколкото е възможно читав хранителен режим... Но това вино, ах, това вино...
Както и да е...

Някой спомена за пиене на инозитол след тренировка, но съм изчела темата едва до 7 стр. и някак не срещнах защо се пие тази добавка. Извинявам се, ако е коментирано и ще се радвам ако пак споделите.
Благодаря!

# 395
  • Бургас/Пз
Инозитола е 30мин Преди тренировка. Дава енергия и помага за чистенето на мазнини Simple Smile

Днес спах до късно и минах само с две хранения, но пък и двете бяха солидни.
Закуската беше питки с яйца, извара, скир и царевично брашно. Сигурно 7-8 изядох с мед и домашно сладко от цели смокини - 10тина броя Simple Smile
Тренирах в ранния следобед - после протеин.
Вечерята беше към 17ч - биволска кайма около 250г, червена, зелена чушка, 1 морков, 100г доматено пюре, 50г киноа и няколко скилидки чесън. Всичко се задушава под капак за около 30тина минути. Много вкусно става. Подправките са по избор, аз добавих и лютичко

# 396
Здравейте! Flowers Hibiscus
Засега се включвам в темата, за да ви следя и да черпя идеи и вдъхновение.
Прясно диагностицирана с инсулинова резистентност съм и имам да сваля 15кг, за да вкарам теглото в норма.
В момента се опитвам да се храня нисковъхлехидратно, но още се ориентирам в режима.
Виждам, че се коментира инозитол.
На мен ми изписаха Инофолик, което е инозитол + фолиева киселина, като хранителна добавка за подобряване на ИР. Така че, и за това помага, за контрол на кръвната захар, инсулина, поликистозни яйчници. Simple Smile

# 397
Момичета, дайте акъл.
Нервирам се вече, че не мърдам на тегло ( - 700 грама Imp ) за 3 седмици плътно трениране с високоинтензивно кардио и спазване на режим.
Какво мислите за меню с 20% въглехидрати, 40% мазинини, 40% протеин на около 1300-1400 ккал? Thinking
Аз съм ендоморф/мезоморф - складирам мазнини равномерно по цялото тяло, все едно са най-скъпото ми и после много трудно се разделям с тях (ендомоф), сравнително лесно правя мускули и после формата ми се поддържа дълго, не се спихвам лесно (мезоморф). Обаче от слабия ген нямам Simple Smile)) по тази причина калориите ми задължително трябва да се държат нисички.
Гледам тази картинка долу и менюто ми изглежда доста ок като за едндомоф. Но да не би все пак мазнините ми 40% да са ми много?!
Скрит текст:
По принцип ми е най-лесно да режа от въглехидратите и да ги държа ниски. Евентуално трябва да се заиграя повече между протеини и мазини.
Това, което ви питам, е какво ще ме посъветвате - просто да се въоръжа с търпение или своевременно да коригирам нещо друго?

П.П. Бтв, разкарах яйцата тотално и ми изчезнаха обривите по кожата в рамките на няколко дни. Ако си спомняте, че бях писала с подобно оплакване преди седмица-две.

# 398
Миналата седмица не писах, но правих експеримента, наречен яйчен фаст. Направих го от понеделник до петък включително, след като прекалих с хапване и пийване през почивните дни. Резултатът - минус 4 кг. 2,5 кг от тях бяха вода и изчезнаха още след първите ден-два. Останалите обаче бяха приятен бонус. След този експеримент си се върнах към моето си кето хранене и върнах 500 гр. Тоест съм на минус 1 кг., което мен ме устройва страхотно.

Доволна съм и от друго - тренирах си супер успешно, въпреки кетозата (мерих с лентички), имах сила и експлозивност за трима, в неделя дори си поставих рекорд за мъртва тяга. Завърших седмицата с 5 тренировки.

Много ми е тъпо, че затвориха залите. Толкова добре си тренирах.... Сега треньорката ни организира тренировки по zoom всеки ден, но не е същото. Липсва ми социалният елемент, това да избираш внимателно екипа, кифленските ни селфита в огледалото на съблекалнята, разговорите, смехът... Дано скоро се върнем пак в залата. До тогава ще тренирам с любимите ми ютюбърки. Можете ли да ми препоръчате някакви клипчета на тема мобилност? Доста начинаеща съм.

От тази седмица добавям още един експеримент, но за него ще пиша най-рано след месец, искам да видя как ще ми се отрази.

# 399
Това, което ви питам, е какво ще ме посъветвате - просто да се въоръжа с търпение или своевременно да коригирам нещо друго?
40% мазнини ми изглеждат много, като си ударила плато; лично аз в твоята ситуация бих вдигнала протеина, намалила мазнините до макс. 30% и бих спряла всякакви млечни. Без изключения!
Ако след 2-3 седмици стриктно спазване резултатите все още не те задоволяват направи въглехидратна ротация.

# 400
40% мазнини ми изглеждат много, като си ударила плато; лично аз в твоята ситуация бих вдигнала протеина, намалила мазнините до макс. 30% и бих спряла всякакви млечни. Без изключения!
Ако след 2-3 седмици стриктно спазване резултатите все още не те задоволяват направи въглехидратна ротация.
Ех, де да беше плато! Аз изобщо не съм започнала да свалям още, а иначе цяла есен и зима нямах проблем да качвам. Astonished
Мерси за коментара, ще преизчисля, за да смъкна % мазнини.
"Млечните" ми са една ricotta (извара, но не толкова суха) в протеиновия шейк на закуска преди тренировка, но ще я махна, понеже тя и мазнини носи.

# 401
  • Бургас/Пз
Barbabeau, Барб, абсолютно съм съгласна с Агент, смъкни мазнините на 30%, даже може до вдигнеш въглехидрата малко, той не мисля, че ще ти е проблем, особено, ако идва от зеленчуци.
Радвам се, че си разбрала че проблемът е от яйцата. Ако решиш да ги включиш пробвай само с белтъци постепенно, първо по 1 няколко дни и после увеличаваш. И не ги комбинирай с риба или морски неща. Най добре само със зеленчуци. Аз имам алергия към жълтъка повече от 2-3 на ден не мога да ям. Като правя омлет си слагам само 1 цяло яйце и добавям белтъци, пак се получава добре. Изварата и протеина не мисля, че са проблем, но рикотата я махни. Протеинът може да пробваш с телешки.
Изкарай 2-3 седмици и да видим как ще си.
Аз много пъти съм споделяла, че при мен не въглехидратите, а мазнините са проблем. То и не мога да съм на кето де, защото не мога без въглехидрати изобщо. Установих го на принципа проба / грешка, но по-добре късно, отколкото никога 😂

Рокет, добре дошла Simple Smile

# 402
Барба, аз нямам нищо умно, умно да кажа. Сутринта се събудих в мисълта, че ми трябва сериозен рестарт на психиката, вчера си правих някакъв Йога тест, доста верен излезе и в него суши излезе, че съм "буен аут". Но не мога да спра се вглеждам в храната, поне днес не бях толкова фиксирана. Просто наистина имам нужда от почивка от това нещо. И така не знам как стана ама за първи път си направих точно калориите и макросите.
В никакъв случай не ям по зоната, защото не спазвам блоковете, но се старая да приемам принципите й и се чувствам удовлетворена

# 403
  • Бургас/Пз
Дух, период е, и това ще мине. Недоспиването е гадно нещо, ако можеш древмай през деня или се редувайте с мъжа ти. Не може само единият да го отнася Simple Smile

Направих си страхотен десерт, става и зо закуска с кафето. Установих, че като не си нося сладко съм много по-склонна да ям шоколадовите бонбони, които всеки ден са по няколко на работата. Вчера занесох 5бр на децата и две опаковани бисквити тип Белвита. При наличието на моето Брауни, нито един бонбон не беше в състояние да ме изкуши Simple Smile За съжаление нямам снимка и пускам само рецептата.
Брауни със заливка
5 яйца,40г протеин, 80 мл. Бадемово или друго ядково мляко, 20 гр. какао
Кокосова захар на вкус или друг подсладител - аз сложих 10г стевия на прах, 30 гр. бадемово брашно, 50 гр. черен шоколад 80%
20 гр. кокосово или какаово масло
Ванилия, 10 гр. бакпулвер. Аз добавих и 50г сушени боровинки.
След като се изпече се намазва с предварително разтопен 50г чарен шоколад и 50г млечна животинска сметана /може да се замени с кокосово мляко от консерва/

Днес:
Закуска: 3 парчета от горното брауни и капучино с бадемово мляко
О: 2 яйца и салата Цезар
Сл: 2 оризовки с фъстъчено масло с шоколад
В: леща с домашен суджук

# 404
Ани, мъжът ми е болен от седмица и нещо. Има три отрицателни бързи теста и един отрицателен пср, но аз съм почти убедена, че е ковид. Трудно е да се оправям с бебето сама нощем, но просто съм се запазила с вяра, че и това че мине. Heart

Общи условия

Активация на акаунт