Трансформиращи дневници - Хранене/Тренировки 7

  • 42 851
  • 746
  •   1
Отговори
# 405
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 9 868
Ани, мъжът ми е болен от седмица и нещо. Има три отрицателни бързи теста и един отрицателен пср, но аз съм почти убедена, че е ковид. Трудно е да се оправям с бебето сама нощем, но просто съм се запазила с вяра, че и това че мине. Heart
Ооо, съжалявам Духче, пропуснала съм неговото разболяване. Ти беше писала, че сте по болници, но мислех, че не е било нещо сериозно. Дано бързо да му минава. Да, и това ще мине. ❤️❤️❤️

# 406
  • Наблизо
  • Мнения: 8 465
Духче,има нов щам,бретонски,който не се лови от ПСР тестове и тн.

Аз днес хапнах бъргър,с две хапки от питката.Добре ми дойде.
Държа се добре,гледам да не се меря все ден,иначе ми влияе.

# 407
  • Мнения: 3 988
Благодаря момичета, да и ние чухме за него. Не знам, надявам се да започне да де оправя скоро и да му назначат адекватно лечение.

Непрекъснато съм гладна. Опитвам се да се ограничавам, но не мисля, че ми се получава. От времето, от недоспиване, от емоциите. Нямам търпение да се стопли и да хукна по парковете. Поне малко слънце да изгрее

# 408
  • Наблизо
  • Мнения: 8 465
И аз бях така като родих.Не знам дали и кърмиш,но аз лично качих 5 кила след раждането..все едно нямах достатъчно за сваляне.Обаче недоспиване,хормони...Сега се надявам да ги сваля.Ще ги свалиш и ти!

# 409
  • Мнения: 3 988
Не кърмя, но и аз качих 3 кг. Вярвам, че ще успеем.
 Дези ми се губи, надявам се да е добре. Интересно ми е какво би казала за хранене по системата Аюрведа.
 Реших, че по-добре от това да ям е това да сготвя нещо хубаво. Не знам има ли любители на зеленчуци, но аз някак си като готвя и сякаш се нахранвам с аромати и процеса на готвене и после не ми се яде Simple Smile мъжът ми отиде на лекар и аз се захванах да приготвя зеленчуци. Станаха много хубави и според мен е добра гарнитура или дори основно, когато искаш да се почувстваш сит с нещо с по-малко калории.
Основните подправки са куркума, къри, кориандър, чесън, джинджифил, соев сос, лют и сладък пушен пипер. На Жулиени нарязах лук, тиквички, моркови, губи (печурки и калдиница) и броколи. Задуших с малко масло поетапно всеки зеленчук и сложих в тенджера Цептер да поемат всички аромати.  Междувременно нагъвам репички хаха.

Стана доста приятно

# 410
  • Мнения: 2 924
Аз обожавам всички зеленчуци, под всякаква форма, приготвени всякак, и сурови. Не сядам на маса без зеленчуци. С някакъв протеин и 2 лъжици въглехидрат - перфектното ястие Simple Smile

# 411
  • Мнения: 3 042
Дух, аз правя подобни. Запържвам за кратко на Уок тиган, като оставам заленчуците хрупкави, добавям също пилешко или свинско на жулиени и след това смесвам всичко 🙂
Вечерята беше крем супичка от тиква, стана страхотна.

# 412
  • Мнения: 3 988
Радвам се, че намерих още зелечуко - любители Simple Smile)

Последна редакция: ср, 24 мар 2021, 03:54 от Дух (:

# 413
  • Мнения: 10 681
Тук съм. Simple Smile
За Аюрведа- познанията ми са твърде повърхностни. Знам, че съм вата-пита, и наистина общите принципи донякъде важат за мен. Но дали е съвпадение или не- кой знае.

Важно е храната да ни е вкусна, и да е визуално приятна, тогава сякаш се нахранваме повече.

Аз се храня с любимите ми монотонни неща- пиле с босилек, риба, сладък картоф, ориз, яйца (със спанак, без спанак, с праз, със чушки...), елда със зеленчуци.
Банан, ябълка, овес. И това е общо взето, плюс шоколад в промишлени количества. (кой спомена лидълския черен с малини, вашата кожа! Satisfied) Та се скатавам. Innocent

# 414
  • Мнения: 3 988
На мен много ми се яде ориз ама все се пазя, но тоя дни ще си направя. Последно правих черен ориз, сварих го в бульон, в който бях варила скариди и после добавих калмари - стана много приятно. Много.

Аз съм пита доша и онзи ден правих един тест, излезе ми че тотално е извън баланс и "симптомите" доста ми пасват. Ама пък като гледам индийците какви са меки, пухкави и дори дебелички, някак си не мога да приема тази гледна точка към храната

# 415
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 9 868
Много хубави зеленчуци, Дух, обожавам ги точно така приготвени.
Аз снощи уж щях да ям леща, но децата бяха оставили от една тенджера точно една купичка. Направо не можех да повярвам колко леща са опукали Simple Smile Та си я оставих за днес на обяд, а снощи правих чушки с яйца Simple Smile

Днес: закуска - скир с бадеми и боровинки
Обяд: леща /май ще ми е малко и се чудя какво да добавя./
Сл. З - протеинов бар
Вечеря: лозови сарми с ориз и телешка кайма.
Ако тренирам ще пия протеин Simple Smile

Тони ми се губи....

# 416
  • Мнения: 3 373
Ани, черен гологан не се губи Smile
Просто нямам нищо интересно за споделяне или по-скоро нямам емоционалната енергия да се включа адекватно в дискусиите. Ангажирана съм с писане и служебни писания по цял ден и съответно когато си почивам и надниквам тук, най-безсрамно чета и черпя опит, без да правя следващата крачка - да напиша нещо. Щадя се Sweat Smile

Благодаря, че се сети за мен Yellow Heart
Така и така започнах да пиша, споделям, че единствената разлика при мен е, че ограничих малко млечните - обикновено за десерт си правех нещо на основата на скир или котидж, но откакто открих палачинките с белтъци и протеин, започнах да ги редувам.
Другото ново е, че започнах често да вечерям със салата - но под салата имам предвид истинско ястие - просто с много зелении и настъргани моркови, затова го наричам и салата. Но винаги към зеленчуците има някакъв вид протеин (скариди, пилешко/пуешко филе, риба тон), въглехидрати (киноа, печени чушки, печени тиквички, нахут, боб мунг), мазнини (авокадо).

# 417
  • Мнения: 6 243
Тони, сподели моля те за палачинките с белтъци и протеин?

# 418
  • Мнения: 3 373
По рецептата, която четох, се използват 100 гр. белтъци и 10 гр. протеин.
Аз обаче добавям и половин банан. Използвам протеин с вкус на ванилия. Не използвам фротер, а пасатор - става за секунди. За топинг слагам малко кленов сироп, който попива в палачинката и става много вкусно.

Важно е обаче какви белтъци се използват. С белтъци, току що отделени от яйцата, залепва повече и тиганът трябва да е наистина добре омаслен. Аз лично използвам пастьоризиран белтък. Котлонът не трябва да е твърде силен и непременно трябва да се използва капак, който аз от време на време отварям, за да не се получава конденз.

Като се открие точният начин и точните продукти, се получава вкусен и пухкав разкош.

# 419
  • Somewhere far away
  • Мнения: 5 892
докато сме на темата - от къде си взимате кленов сироп и коя марка е най- добрата и най-чиста от към състав ?

Общи условия

Активация на акаунт