Трансформиращи дневници - Хранене/Тренировки 7

  • 42 847
  • 746
  •   1
Отговори
# 435
  • Мнения: 3 988
Нфб а ти как се храниш по принцип?

# 436
  • Мнения: 5 809
Нфб а ти как се храниш по принцип?
Гледам да е по -нисковъглехидратно ,без  рестриктивни ограничения.Сутрин почти неизменно закусвам яйца и протеин след тренировка през работната седмица ,уикендите -каквото си поискам .Обичам месо и само то ме държи сита ,имала съм период без консумация на месо - едва не умрях на пътя 😂😂😂
Та вечер ям някакво месо ,сготвено най-добре ,аз съм соц градинско дете -дай ми манджички и супички 😜
Супа и бульон гледам да има винаги + добавям нещо печено или пържено на фраера + 🥗.
Това е в идеалният случай обаче🙄 ако съм стресирана и изморена и гладна,не му мисля много , мнооого и омитам всичко каквото ми падне.
Примерно два дена ям два пъти на ден :
Закуска -яйца
Вечеря - спагети с рибен сос -кати калории бе съм надвишила 2000 и то като сложиш  дежурното вино ,храната за деня не ми е повече от 1200 ,обаче се подувам ,задържам вода и ми пада енергията

# 437
  • Мнения: 3 988
Благодаря за отговора. Аз пак се замислих за фасовете. Трудно ми е да овладея нещата без тях. Братовчед ми, който изобщо не е пълен е свалил 6 кг с тях в последно време. Наистина за сега бейби степса работи, никога не съм се приучавала да ям протеин на всяко хранене. Днес за мъжа имаше супа и от индийската къри леща, за себе си извадих пуешка кайма, премерих колкото дланта си, после премерих на кантара -82 грама е, точно по препоръка..на закуска изядох салатата от снощи 32 грама нисломаслено сирене и едно варено яйца, на вечеря нискомаслена моцарела и пуешка шунка. Обаче междинните ме копаят мн. И майка ми и мъжа ми с тия неша дето нон стоп се готвят и ядат. Той изяде два шоколада, половин тава баница и кекс поиска.. шоколадите ни ги донесоха вчера сутринта. Опитвам да се въздържам, но е трудно. за това ще опитам пак с кратки фастове като начало. Те наистина ми ограничават апетита, а и като знам че една малка хапка ще прецака всичко и просто не я ям. Сега си пуснах приложнието за фаста , дояде ми се сладко и само мисълта, че е минал час от вечерята и ще прецакам фаста ме спря да си взема лъжичка от какаовия крем дето дреме в шкафа.

Пс
Знам тезата за нисломаслените продукти, но внимателно чета съдържанието и купувам само от мандрата на Добрев.

# 438
  • Мнения: 1 430
Оф, Дух, това е много гадно, на мен също ми е много трудно да се въздържам при наличие на нещо извън режима ми, още повече, ако го ядат пред мен. Всичко е наред, когато вкъщи няма такова нещо, но има ли, все го мисля....

# 439
  • Наблизо
  • Мнения: 8 465
Аз затова съм си купила разни заместители-хиперпротеинови барчета например или си правя баница с оризови кори..Помага ми да не се нахвърля на нещата на домашните.

# 440
  • Мнения: 1 430
Аз предпочитам да нямам заместители като цяло. Половинката е на режим също, но понякога припатква и слиза до кварталния магазин за нещичко или пък гости донасят. Аз съм голям фен на тестените и веднъж в месеца се сещам за баница и тази с оризови кори е супер сполучлива.

# 441
  • Мнения: 5 809
От къде купувате оризовите кори?

# 442
  • Мнения: 3 042
Момичета, може ли от овесени ядки да ми се подува корема, също болки и газове. Мислех, че имам лактозна непоносимост, сега като чета май имам и фруктозна...
Да питам тези от Вас, които консумират сурови ядки дали ги киснете предварително? Аз не, но на няколко места прочетох, че трябва.
Някой спомена, някакъв протеинов пудинг от Лидъл. Може ли снимка?
Напоследък ми се яде много сладко и незнам какво да ям.

# 443
  • Мнения: 3 988
Нфб - Кауфланд и Фантастико имат.
Нона, абсолютно е възможно..овесените ядки и трици за чисти фибри и ако не са обработени добре може много да те подуят.

Шоколадовото е пудинг, плодовото е кварк

# 444
  • Мнения: 1 430
От къде купувате оризовите кори?
Аз ги взимам от азиатския щанд във Фантастико.

# 445
  • Мнения: 1 073
Нона, ако инаш непоносимост към глутен е възможно, попринцип овесените ядки доста подуват корема. Аз обикновенно след овесени ядки до 2 часа съм гладна пак, затова и ги ям ммого рядко. Понякога подуване и газове можем да получим от неправилно хранене, това дали имаш нетолерантност към дадена храна най лесно се определя с тест. Защото аз например нямам непоносимост към глутен но е имало марки овес от които ми се подува стомаха. Аз в редките случай в които ям ги кисна с гореща вода колкото да хги покрие, после ги варя с кокосово мляко, или пък им слагам скир най често плодов. Иначе протеиновите пудинги на лидл би трябвало да са ето тези.
https://sortiment.lidl.ch/de/high-protein-pudding-0150741.html
Марката е Milbona, не съм ги опитвала аз и не мога да дам лично мнение но доста ги харесват, имат и добри хранителни стойности.

# 446
  • Мнения: 3 042
Дух, благодаря. Май не съм ги мяркала в нашия Лидъл, но довечера ще ходя и ще проверя.
Оф незнам какво да закусвам вече....

п.с. Дух какво имаш пресвид под добре обработени?
Защото аз най-често си ги кисна в мляко. Пробвала съм да ги варя, ама много лигави ми идват.

# 447
  • Мнения: 3 988
Овесените ядки нямат глутен. От чисто биохимична гледна точка, овесените ядки не съдържат глутен или поне не съдържат глутенови протеини, които биха предизвикали глутенова алергия. Основният глутенов протеин, в овесените ядки, се нарича авенин. Авениновият протеин не е свързан с глутенова непоносимост, което го прави безвреден за хора, страдащи от целиакия или глутенова чувствителност.

Имайте предвид, обаче, че овесът често бива отглеждан или обработван в непосредсвена близост до пшеница, ечемик или ръж. Това, за съжаление, води до неговото “заразяване” с глутенови протеини (глиадини), което го прави неподходящ за хора, страдащи от глутенова непоносимост.


Нона, аз ги слагам само в печива и палачинки, т.е. обработвам ги термично. Баба ми помня че ги вареше

# 448
  • Мнения: 1 073
Нона можеш да си правиш оризов грис, като го направиш с кокосово мляко, протеин и плодове става доста вкусно
Другото за което се сещам за палачинки има доста видове.
Тортили могат да се напълнят с всичко което ти е кеф.
Домашни пълнозърнести бургер чета пак може да се пълнят по избор
Добрите стари яйца, на омлет, буркани. Много вкусно става правиш си снес на  омлет, разбиваш яйцата изсипваш ги в тиган засичаш минутка и със шпатула леко започваш да бъркаш яйцата, готвиш ги още 5 минути хем да са готови хем да не се препорържени получават те нещо като бърксни яйца но доста по вкусни.
Чуя пудинги, нещо доста вкусно има доста варианти, най лесното е накисване с мляко и мед, иначе има 1000 комбинации.
Можеш да си правиш барчета от скир
И мслкоо по хард варианти които на мен са ми любими месо, салата (направени по всякакъв начин,), равиоли, спагети също.

# 449
  • Мнения: 3 042
Глутенова непоносимост нямам, дай ми един току що опечен хляб на хлебопекарната и нищо няма да ми стане Laughing
Обаче от всичките тези режими май си прецаках корема, незнам...
Ще пробвам да варя овесените ядки и след това ще ги смесвам с нещо да видим.

Още нещо се сетих, наближава Великден, миналата година направих стандартни козунаци.
Тази обаче мисля за нещо по-здравословно и без захар например.
Идеи? Ще използвам хлебопекарна.

Общи условия

Активация на акаунт