Трансформиращи дневници - Хранене/Тренировки 7

• 42 843
  • 746
  •   1
Отговори
# 450
  • Бургас/Пз
Нона, ако не искаш да вариш овесените ядки, ги накисвай във вода от вечерта. Нека да е повече като количество, за да можеш сутринта да я изхвърлиш.
И аз съм като Биологичното момиче, два часа след тях съм гладна, затова добавям ленено семе, чия, ядки и сушени плодове

# 451
И аз два часа след овесените ядки съм гладна, за това си хапвам....Laughing
Ама аз си хапвам и доста начесто. В офиса/в добрите стари времена/ ми се смеят, че съм като кърмачетата, ам на 2-3 часа.
Аз нямам проблеми с овесените ядки, обаче ако нещо се събираме и трябва да се вечеря по късно, е тогава ми се разказва играта от газове и болки. Друго, което ми прави впечатление е, че съм отвикнала от нездравословната храна. Като си позволя да си хапна нещо хиперджънк и почва да ме боли корема. Ама като казвам да хапна, разбирайте да се наям с него.

# 452
Нона, ако не искаш да вариш овесените ядки, ги накисвай във вода от вечерта. Нека да е повече като количество, за да можеш сутринта да я изхвърлиш.
И аз съм като Биологичното момиче, два часа след тях съм гладна, затова добавям ленено семе, чия, ядки и сушени плодове

Благодаря за идеята, Ани и така ще пробвам.
Понеже си голям кулинар в сладките неща, нямаш ли някоя рецепта за по-здравословен козунак?

п.п Punk_GirL и при мен при късна вечеря понякога се получава същото.

# 453
Закуска : зелена салата с малко леща и пармеджано ,две пилешки крилца и едно варено яйце.
Протеин след тренировка
За вечеря -кюфтета и някаква салата ,ако всичко е наред...

# 454
Не знам какви овесени ядки купувате, моите ги заливам с гореща вода и са готови. Варените са ултра гнусни и лигави, не стават изобщо за консумация.
Днес имах обилна супер закуска след тренировка за крака на гладно-
50гр овес с 1 банан, и доза протеин (грахов изолат).
Имам работа до 12, и ще изляза да тичам 15-16км. Такава закуска ме държи минимум 5 часа сита.
Обяда ще е след 2-2:30. Имам 2 опции, и не съм решила коя да изям. Май ще е рибата.

# 455
  • Бургас/Пз
При мен няма храна, която да ме държи 5 часа сита. Ако ще и слон да съм изяла. Дори след тестяно, като минат 3.5ч до към 4 пак почвам да огладнявам.

Нона, няма такова нещо като здравословен козунак. Миналата година пробвах с кокосово мляко, кафява захар и брашно от спелта. Ами само името му е козунак. Тайната на истинския е бялото брашно и захар, всичко останало само ще си мислим, че ядем козунак.
Ето кои рецепти съм пробвала, но не бих препоръчала с ръка на сърцето, че това е козунак
https://-spam152-/bg/2015/recepies-bg/velikdenski-kozunak-bez-ugrizenija-zd/
https://-spam152-/bg/2018/recepies-bg/vkusen-kozunak-za-chetirima/
https://www.google.com/amp/s/healthywithdeni.com/2017/04/%25D0%2 … B0%25D0%25BA/amp/

Може би втората рецепта ми се получи най добре. Пробвах и един кета вариант помня, че беше със зряла моцарела и крема сирене и беше пълен отврат, замина в коша.

# 456
Момичета, а приемате ли някакви добавки/витамини за общ тонус и енергия.
Аз съм с 10 месечно бебе и режим на хранене спазвам, но със спорта много съм го закъсала.
Вечер, като приспим малкия имам време за кростренажор, но нямам сили и енергия.
Последния месец свалих 4-5кг, но смятам, че без спорт няма да мръдна повече от това. Сега съм 63кг., а забременях 55кг.
Взела съм си спирулина на хапчета и ще я почвам тези дни, нали уж е суперхрана и ала-бала.
Дайте някаки идеи? Simple Smile

# 457
  • Бургас/Пз
Аз съм с доказан витаминозен дефицит от началото на февруари. Не знам дали е вследствие на ковида или наближаващия предменопаузен период, който при все повече жени започва около 45, а при някои и по-рано, но е факт, че доста неща почнаха да ми се обаждат. От три години спортувам, от две се храня с подбрана храна, от една година вдигам по-сериозни тежести. Само го отбелязвам не казвам, че има някаква зависимост.
Та на въпроса... Да, пия доста неща: като да вметна, че не всичко е наведнъж, а ги редувам и правя почивки. Това, което няма да спирам е само колагена и омегата. Към тях добавям Вит А, Е, С, Д, магнезий, калций /по 10тина дни/, Гинко Билоба, Co Q10, астаксантин, масло от вечерна иглика, пробиотик с боровинка. От време на време включвам глюкозамин и глутамин.
Знам, че на пръв поглед изглеждат много, но като се разпределят във времето не са чак толкова.

# 458
Момичета, а приемате ли някакви добавки/витамини за общ тонус и енергия.

Приемам, накъде без тях Grinning Ани писа за предменопаузата, на моите 48 симптомите са налице Confused

В момента пия магнезий, витамини за жени, Omnicode immuno (за имунитет и подготовка за сезона на алергичната ми хрема), Femovita (за предменопаузата), вит. Д3, инозитол, Visicode (за очите).
Разпределила съм си ги на три части през деня. Преди спорт пия БЦАА.

Отдавна не съм приемала колаген, мислех пак да започна, но засега реших да опитам с костен бульон - по една чаша на ден, уж се усвоявал по-добре. Ще видим.

# 459
Аз също пия колаген,(само че моят е колагенов щот, ако някои се инт мога да дам линк, аз съм доста доволна ) фолиева киселина тези двете са ми задължителни.
Другите неща които приемам са протеин моят е на Body lab, имам и на Gym beam ягода.
Друго което вземам за сила, възстановяване е BCAA, витамини калции и магнезий. Креатин.
На мен тези неща ми помагат за енергия, тонус и сила, не знам доколко обаче са подходящи за майка с бебе. За мен BCAA и Креатина (него не го приемам редовно) дават най много енергия, не се чувствам уморена, имам сила. Съшо така е важно каква храна приемаш, кскво количество е. Хубавата чиста храна дава доста енергия  аз поне алш съм яла боклуци съм винаги ленива, и мудна.

# 460
Рокет радвам радвам се че си тук. Аз пия обикновенни мултивитамини и магнезий.

# 461
При мен няма храна, която да ме държи 5 часа сита. Ако ще и слон да съм изяла. Дори след тестяно, като минат 3.5ч до към 4 пак почвам да огладнявам.

Нона, няма такова нещо като здравословен козунак. Миналата година пробвах с кокосово мляко, кафява захар и брашно от спелта. Ами само името му е козунак. Тайната на истинския е бялото брашно и захар, всичко останало само ще си мислим, че ядем козунак.
Ето кои рецепти съм пробвала, но не бих препоръчала с ръка на сърцето, че това е козунак
https://---spam335---/bg/2015/recepies-bg/velikdenski-kozunak-bez-ugrizenija-zd/
https://---spam335---/bg/2018/recepies-bg/vkusen-kozunak-za-chetirima/
https://www.google.com/amp/s/healthywithdeni.com/2017/04/%25D0%2 … B0%25D0%25BA/amp/

Може би втората рецепта ми се получи най добре. Пробвах и един кета вариант помня, че беше със зряла моцарела и крема сирене и беше пълен отврат, замина в коша.

Ани, благодаря ти за споделения опит. Разбрах те напълно.
Ще си направя стандартни Simple Smile

# 462
Пия всичко,че иначе няма оцеляване -протеин,колаген ,витамини ълайф,инозитол,магнезий ,вит Д,Ц ,хром,селен ,5HTPP,омега ,витамини за кожа им коса,А+Е  периодично...

# 463
  • Бургас/Пз
Днес съм изрядна 😂😂😂
З: скир с боровинки и кашу
О: извара, оризовки, варени яйца
Сл. О: бадеми и протеинов бар
Тренировка- протеин
В: пилешко филе, ориз със зеленчуци, салата домати с краставици.
Малко съм гладна признавам си, но лягам, така че вече няма за кога 😂😂😂

# 464
И на мен добре ми се получи. Силата на основите хранения без междинни
1300 калории
Обяд салата, 150 г риба тон в собствен сос и 120 г макарони /варени/
Следобяд същото но протеина беше две яйца варени
Вечеря - салата, тарт, лаваш

Общи условия

Активация на акаунт