Трансформиращи дневници - Хранене/Тренировки 7

• 42 832
  • 746
  •   1
Отговори
# 510
  • Наблизо
Дух,с бележката че хич не съм спец,но пък и аз имам бебе..Гладуването е за млади и необременени хора или такива с по-големишки деца,които могат да се оправят сами.С бебе,недостатъчен сън,хормони и много много умора и невъзможност да си починеш качествено ,строгите диети са си цяло мъчение..според мен.

Мен кантарът показва кило отгоре заради две парчета питка.Луда работа..

Последна редакция: нд, 04 апр 2021, 09:56 от BeautifulM

# 511
BeautifulM, вода си задържала, заради тестото. Не го мисли това изобщо. Beers
Честито ти ходещо човече!

Дух, не искаш ли моно с мен? Там се яде до насита. Вярно, че писва и ти се отщява, но живееш в очакване на утрешния различен ден.

# 512
  • Наблизо
Мерси,Дез,и за подкрепата..сигурно,ама аз мазохистичнонотидох да се премеря хахах.Вчера ми беше лошо направо,днес още ми е тежко и без да е планиран,правя фаст от 18-20 часа.Ама много хубава тая питка...раздадох да съседите,мъжо буха сега за закуска и да се маха чеееее.
Аз използвам една апликация,FitOn,и тренирам от нея.HIIT,йога,зумба и танци.Чувствам се добре.Не мога да правя легнали упражнения,защото малкото идва да ме скубе.Целта ми е,след като сваля още 10тина кила,да почна да тичам за стягане.В момента се смятам за тежка и колената ми няма да издържат.

# 513
Дух, и аз обожавам плодове и съм карала по 1-2 дена само на тях, ама сега тц.
Откриха ми скоро и инсулинова резистентност и ми казаха, че може една зелена ябъка или шепа горски микс на ден! Confounded
Та сега гледам да спазвам нисковъглехидратно хранене и се надявам, че с тренировките ще падна под 60кг, че много ме дразни да я гледам тази 6ца отпред всеки ден!

Beautiful, и моята цел е да сваля 10кг някъде, така че ще вървим заедно. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 514
Благодаря много, отворена съм за всяка добронамерена критика. Гладуване е силно казано, просто малко повече рестрикция през деня. Като фаст, ама пия кафе с мляко.

Дези, аз писах скоро в темата своя опит от моното. Чувствах се много зле, отпаднала и ми се виеше свят, за капак получих и запек страшен, който чак след две седмици се регулира, та на този етап няма да го правя.

Аз съм ужасно мотивирана, след месец ще ходим на едно състезание по планинско бягане и трябва да смъкна, защото не искам всички бегачи да ме гледат като буре... Така че ето това е една хубава цел. Пък и... Може би в края на лятото ще ми се случи още нещо хубаво и съм се зарекла, че бях дебела на двата си бала, но ако някой ден се омъжа, няма да съм дебела! Просто няма!

Направих си тренировката и се чувствам супер, въпреки че съм с цикъл.

# 515
Момичета, аз съм от хората, които по-скоро ви чета, отколкото да пиша, но искам да ви благодаря, че сте ми вдъхновение.
Нямам с какво да се похваля, не съм активно тренираща, но се опитвам да влезна в рамки според разбиранията си. За мое съжаление на мен ми е трудно да съчетавам работа, домакинстване и някъде да там да поставя себе си на първо място - а именно да се храня и тренирам като приоритет. Така че - респект към всички които го правят и успяват.

Та опитвам се да поставя поредното ново начало. Бихте ли ми помогнали как да разпределя процентно съотношението П/В/М като целта ми е да правя 2-3 тренировки седмично, да тагвам храната и да сваля малко кг Simple Smile Калории - 1300. Мисля че е добре, но приемам поправки Wink
За справка - 52 кг съм, 156 см, с Хашимото и мазнинки Wink

Дез, Ани, благодаря ви че има Simple Smile
Духче, горе главата, да си мама е най-трудната мисия Simple Smile Обичай се повече такава каквото си (казах аз, която се уча на това)

# 516
Опитай да си свалиш my fitness Pal и да направиш разпределение на макросите по проценти там.

Последна редакция: пн, 05 апр 2021, 02:27 от Дух (:

# 517
Дух, след няколко месеца ще си почти като на лявата снимка, но по-добре, по-стегната и по-оформена, по-щастлива и по-усмихната.

# 518
Момичета, аз съм от хората, които по-скоро ви чета, отколкото да пиша, но искам да ви благодаря, че сте ми вдъхновение.
Нямам с какво да се похваля, не съм активно тренираща, но се опитвам да влезна в рамки според разбиранията си. За мое съжаление на мен ми е трудно да съчетавам работа, домакинстване и някъде да там да поставя себе си на първо място - а именно да се храня и тренирам като приоритет. Така че - респект към всички които го правят и успяват.

Та опитвам се да поставя поредното ново начало. Бихте ли ми помогнали как да разпределя процентно съотношението П/В/М като целта ми е да правя 2-3 тренировки седмично, да тагвам храната и да сваля малко кг Simple Smile Калории - 1300. Мисля че е добре, но приемам поправки Wink
За справка - 52 кг съм, 156 см, с Хашимото и мазнинки Wink

Дез, Ани, благодаря ви че има Simple Smile
Духче, горе главата, да си мама е най-трудната мисия Simple Smile Обичай се повече такава каквото си (казах аз, която се уча на това)

Каая, благодаря ти! Flowers Hibiscus

Ето препоръки към мен, еднакъв ръст сме, и предполагам, ще е подходящо.
М 50гр, (може и до 60 при подхлъзване) 50х9= 450кал.
П 80гр макс 80х4 = 320
В 150гр 150х4 = 600
= 1370 кал.
Можеш да махнеш от въглехидрата, но не пипай другото.

Моят протеин е 100, до 120, за да не губя мускулна маса при маратонски трениниг. И наистина не губя. Въглехидратите до 180гр, според тренировъчния товар за деня.
Мога да ти пратя препоръките към мен на мейл, ако искаш. Има още малко подробности.
Без пшеница, млечни и захар. Алкохол 2х седмично макс ако не можеш без него, имаше и подробност, но нали не обичам и не ме касае, не помня.
Без газирано, без подсладители, без фалшиви "здравословни" десерти.

# 519
  • Наблизо
Духче,и аз бях ама по същия начин като родих.Много качих особено на края на бременността.Сега съм една идея по-стегната,но коремът ми е ужас..Карам напред,че и ние ще се женим това лято и искам да съм хубава булка.На моят бал не бях дебела,добре си бях..ако пак стигна там ще съм доволна.
10 кила ми е целта до лятото,иначе има още за идеална фигура..но не бързам.

# 520
Офффф вчера бях +2 кг и направо ми се ревеше ,а това при мен се случва веднъж н 5 години хахаха ,викам нещо не съм както трябва при тези редовно тренировки и допълнителна активност -предните дни имах по 4-5 часа вело с детето и планински преход ,освен това съм трети ден от МЦ не би трябвало още да задържам вода .....викам край,качила съм още поне 1 кг ,не трябваше да ги ям онези бонбони оня ден ( 200гр. Линд🙄) Обаче още през нощта започна едно отводняване и днес до 11 часа си бях пак на стартова позиция ,слава богу . Днес нищо не съм яла ,само кивита преди тренировка и протеин след ,не съм и гладна и няма да ям докато не огладнея  ....
Дух горе главата ...не знам дали е добра идея да фастваш,ако се чувстваш добре давай ,ако не -недей .За мен на универсалният метод за сваляне е дефицит с достатъчно протеин,сън и физическа активност ама по лека .Това при мен винаги работи .Вече нямам нерви и желание за някакви специални стратегии имам 5 кг да сваля ( по принцип са 10 до идеалните ми кг ,но няма да я гонят тази цел вече) и ще си кютам в дефицит до победата  и така ....

# 521
На това (редукция ! Joy) ме сложи нутриционистката през октомври 2020, и с него качих 2+ кг мускул, но не свалих мазното, което качих може би като йойо ефект след въглехидратна ротация и последвал маратонски тренинг, когато човек не си обуздава апетита, а посяга към захар.
Ани, това бях обещала да споделя, ето го:

REDUKČNÍ JÍDELNÍČEК
(říjen 2020, na 6 týdnů)
Denní kalorický příjem kolem: 1952 kcal
Denní rozložení makroživin kolem:
100 g B (Протеин)
235 g S (Вгх)
68 g T  (Мазнии)
Tím, že jste měla opravdu nízký denní kalorický příjem,...............................................(понеже съм имала нисък калориен прием е нейния резон) имам повече мазнини. С въглехидратите добре нахраних мускула, но съм си кИфте.
Обух си наказателните къси панталонки, за контрол. Stuck Out Tongue

Предпочитам режима на боксьорката, който пратих на Каая.
Там протеинът ми е 90гр макс, но според фитнес треньора ми, можело и до 100-120.
В книгата за въглехидратните ротации имаше случай, про който мацка не свалила нищо за 2 седмици при мазнини 20гр, човека вдигнал мазнините на 60, и отмазняването потръгнало. Мацката свалила 10кг.

"Много баби - хилаво дЕти" ли беше приказката?

Последна редакция: нд, 04 апр 2021, 15:17 от Dez

# 522
Вече нямам нерви и желание за някакви специални стратегии

Същата съм и аз. Пък и в крайна сметка ние не сме състезателки, не си изкарваме хляба с визията си и освен хранителните режими и спорта в живота ни има куп важни неща. За да се справим с тях, трябва да сме здрави и във форма, разбира се, но също така и балансирани, спокойни.... щастливи Blush Щастието изключва крайностите, поне така си мисля.
Не ми се получи да тренирам през уикенда. След супернатоварена седмица, в която все пак направих 5 тренировки, реших и днес да си почина у дома с книжка, маска на лицето и разни други женски занимания.
Поглезих домочадието с домашни бургери. Малкият ми доведен син беше очарован.
Домашни пълнозърнести питки с брашно от спелта, кюфте от телешко месо със средиземноморски подправки, чедър, карамелизиран лук, кисели краставички, айсберг и сладка горчица.... размазахме се на макс. Пих и половин малка бира, тъмна, идеално се върза.
Даже калориите и макросите се оказаха много прилични, сметнах ги преди малко, докато си чаках лака да изсъхне. То вече изядено, ама да видя аз Joy
Е, довечера ще сме на редовното пилешко филе със зелена салата, за да компенсираме въглехидратите, но пък си направихме кефа на обяд.

Това с килата е много относителна работа, момичета. Тегля се всяка сутрин напоследък и виждам вариации от по 500 г нагоре-надолу. Даже в ден след прекаляване с шоколад бях 55.200, а на следващия - 54.000. Днес пак съм 54 /164 см/. Не съм доволна от визията около талията и корема и се надявам с повечко кардио и априлското ми предизвикателство за ежедневни коремни преси нещата да си дойдат на мястото без нужда от повече жертви. Просто не ми се жертва повече Grinning

# 523
Какво да ти се жертва, Ветрена, ти си като гръцка богиня!
Аз гоня елементарни неща като талия, и липса на паласки.
Млада жена може да си позволи повече килограми, но на 45+ изгубиш ли талия, визия на тетка е в кърпа вързана.

Като постигна подобно на теб  -110 от ръст, тогава ще мога да се оттърва от "жертви" като уикенд без Линтд например. Beers
Пица и теста не ме блазнят.

# 524
Благодаря ти, Dez Hug
Годините ми са 48 вече и да, признавам си, внимавам за храната и останалите фактори. Споделям твоето мнение, че трябва да следим килата, защото ужасно сбабичосват. Това за избора между лицето и дупето да го разправят на някой друг. Със сигурност предпочитам някоя бръчка повече, но не и шкембе и голям, увиснал задник.
Много се радвам на силата и издръжливостта ти, момиче! Точно от теб се запалих да тичам преди две години - аз, която винаги откровено съм мразела да тичам.
Сигурна съм, че много скоро ще се похвалиш с мечтаната визия, ти знаеш как да постигаш цели Heart

Общи условия

Активация на акаунт