Трансформиращи дневници - Хранене/Тренировки 7

• 42 801
  • 746
  •   1
Отговори
# 555
Аз тази седмица съм страшно разочарована от себе си.
Идеята беше да тренирам, да сваля поне 1кг. надолу, а то какво.
Хвана ме някаква лека болка в гърлото и като се притесних почнах да пия Тайлол, чай с мед, да смуча лукчета и незнам си още какво. Сигурно съм си вдигнала кръвната захар до над небето.

# 556
  • Велико Търново
Аз тайлол  хота никога не го препоръчвам на клиентите, не стига, че е с 500 мг. парацетамол, ами е пълен със захар.Принципно има и такъв за диабетици без захар, същото така има стрепсилс без захар, ако някога на някой му се наложи.

# 557
За сладко правя грис с горски плодове протеин, или с какао, шоколад и протеин
Брауни с тиквичка
Домашна нутела
Чийзкейк с протеин и брашно от овесени ядки.
Последно правих сладкиш с банани.

# 558
За домашен десерт, единственият, който харесах (притеинов), беше суров с извара. Правила съм го с лимон, правила съм го и с портокал, става много бързо и ако човек не е пристрастен към бяла захар е доста добър.

За блата:
1 ч. ч. обезкостени натурални фурми
1 с. л. чиа
1/2 ч. ч. сурови тиквени семки
1/2 ч. ч. орехи
1/3 ч. ч. кокосови стърготини

за крема:

120 мл лимонов сок (прясно изцеден)
4 с. л. чиа
корите на 3 малки лимона
2 яйца (размер L)
50 г масло (използвах кокосово)
1 1/4 извара (аз я пасирам, за да е максимално мека текстурата)
4-5 с. л. мед

Съставките за блата се смилат в кухненски робот, изсипват се във форма и се притискат с ръце, за да слегнат равномерно по дъното.
В касерола се смесват сока, корите на лимоните и двете яйца. Разбиват се за около минута. Касеролата се премества на котлон на слаб огън и се бърка, докато се сгъсти и стане на кремче. Когато се сгъсти се сваля от котлона и към него се прибавя и разбърква маслото, докато не стане хубава хомогенна смес. Когато напълно изстине се смесва с изварата, чиaта и меда и се разстила върху блата. При мен за една вечер в хладилник стяга перфектно и сутрин като махна ринга е чудесен.
ПС-вместо лимони могат да се използват портокали и става невероятно! Въпрос на вкус е всичко. Понякога заливам целия чийзкейк със ZERO-calories течен шоколад Yum

# 559
Аз тайлол  хота никога не го препоръчвам на клиентите, не стига, че е с 500 мг. парацетамол, ами е пълен със захар.Принципно има и такъв за диабетици без захар, същото така има стрепсилс без захар, ако някога на някой му се наложи.

Знам, знам, че Тайлол е ужасен, но само това имах под ръка в нас. Bowtie
Ще си мечтая да видя стрелката на кантара под 60кг този месец. Grinning

ПС: За десерт в нас само скир или кисело мляко с горски плодове хапвам заради инсулиноватс резистентност. Едно, че и преди си го хапвах и ми харева, второ, че не ми се занимава да правя по-засукани неща. Grinning

# 560
Момичета аз не съм толкова стриктна като вас и ако ми се прияде сладко си взимам черен шоколад        , смути с правя също , плодчета и така. Не ми се отразява по никакъв начин на кг., аз от сладко не качвам така или иначе.  
 Този месец  в края ще раждам и съм страшно подута.Забременях 54 кг.  сега съм 70 и нагоре. Не знам дали ще кърмя защото взимам медикамент    , от който може да нямам кърма за съжаление. Интерестното , е че ханшът ми е мръднал с 4 см , бедрото с 3 см и гръдната с около 10 см. Къде са тези 23 кила    , или съм задържала много вода и аз не знам.Споделете своя опит ако желаете.Heart

Последна редакция: пт, 09 апр 2021, 12:27 от Ani8314

# 561
Ani, аз бях като теб.
Забременях 55кг, за раждане влезнах 70кг.
За жалост не успях да се справя добре след това и сега 10 месеца по-късно съм 63кг.
Приемам го много зле и не се чувствам добре в кожата си.
Искам синът ми да има добре изглеждаща и стегната майка, а не такава, която цял живот да оправдава наднорменото си тегло с бременността. Искам да му бъда добър пример за двигателна и хранителна култура.
На този етап ми е трудно обаче да постигна хубав хранителен и спортен режим.
Няма да се отказвам де, давам напред с пълна пара, но съм разочарована от себе си.

Не кърма и почити не съм. Само първия месец беше на гърда. Simple Smile

# 562
Рокет , след родилното колко кг. свалихте.

# 563
Рокет , след родилното колко кг. свалихте.

Ох, идея си нямам, защото не помня дали и колко съм се претеглила.
Синът ми сега е на 10 месеца, за които съм свалила общо 7кг.
Преди няколко седмица ми откриха и лека инсулинова резистентност, която допълнително оказва влияние. Simple Smile

# 564
Приключих аз с домашните десерти. Здравословно не е равно на нискокалорично. Все ще похапна повече от "здравословното", хем мъжът не ги тачи много. Като му се яде сладко си купува и накрая излиза, че аз някаква страшна хамалогия правя за ... Никой освен за моя гъз.

Абсолютно съгласна!

Вчера аз готвих "хем здравословно, хем умеренокалорично" с надеждата фамилията да го заобиколи с погнуса, но ми изядоха фитнес супата до капка, гадовете! Сега пак трябва да правя нещо...

А реално беше просто и бързо - супа топчета с пилешка кайма и малко шантава оризова смес + 2-3 гъби за екстра протеин + броколи + тайландска къри паста за пикантност на чорбата.

Последна редакция: пт, 09 апр 2021, 19:04 от Agent Provocateur

# 565
Сладко не ми се яде, дори днес в три сладкарници влизах да взема нещо вкусно на човекът - баща и да не съм капо един суров бонбон изядох.
Храненето ми е далече от оптималното, ама пък съм щастлива, че не го мисля.
  Две филии вита с остатъка от лютеницата.
Суров бонбон
За вечеря нещо като Рататуй и ще му добавя нискомаслена моцарела 120 грама. (Лук, морков, патладжан и тиквичка + доматен сос и пресен босилек)

# 566
И аз да се оплача...
Нямам проблем със сладкото, обаче със соленото... Ям доста сол, иначе ми е блудкаво и безвкусно. Съответно пия после мнооого вода и я задържам.
Лягам си и на следващата сутрин съм с + 1 кг. Опитвам се да намаля солта, но никак не ми е вкусно или приятно.
Чудя се дали да не си взема някакъв диуретик от аптеката или е лоша идея?
Моля за съвети как да реша този проблем Sad
Доста неща съм ограничила в режима си, но ако трябва и да ям неовкусена храна, ми идва повече психически.

# 567
То си е въпрос на вкус, но солта е абсолютно ненужна добавка. В храна има достатъчно от нея да задоволи потребностите на тялото, без да се добавя допълнително.
Деуритиците са медикамент, той не еза цел отслабване, а при здравословен проблем. За мен е необосновано да ядеш солено и да пиеш лекарства, без да си болен, защото прекаляваш и задържаш вода.

# 568
# 569
  • Бургас/Пз
И аз да се оплача...
Нямам проблем със сладкото, обаче със соленото... Ям доста сол, иначе ми е блудкаво и безвкусно. Съответно пия после мнооого вода и я задържам.
Лягам си и на следващата сутрин съм с + 1 кг. Опитвам се да намаля солта, но никак не ми е вкусно или приятно.
Чудя се дали да не си взема някакъв диуретик от аптеката или е лоша идея?
Моля за съвети как да реша този проблем Sad
Доста неща съм ограничила в режима си, но ако трябва и да ям неовкусена храна, ми идва повече психически.
Приемът до 5г сол на ден не се счита за вреден, въпреки че световната здравна организация последните години твърди, че не трябва да е повече от 2.5. Ако добавяш сол на готвени ястия, салати и подобни храни не мисля, че е кой знае какъв проблем. За мен лично проблемът повече е в солените колбаси, сирена, маслини и т.н. А и сама знаеш, че вкусът се възпитава, можеш да опиташ поне на храни, които са ти една идея по-вкусни да намалиш солта. Като диуретик както вече съм казвала добра работа върши чаят от глухарче и зеленият чай. Не мисля, че е добре да прибягваш до лекарства. Пробвай с билки да видиш как ще ти се отрази. Моя приятелка пие около седмица преди цикъл ето това https://healthstore.bg/pure-nutrition-aqua-out-120-kapsuli. Но тя задържа много вода от ПМС. Казва, че е доволна, но не знам доколко може да се пие постоянно.

И аз днес съм със задържана вода. Цикъл +суши +повечко вино води точно до 1.5кг отгоре Simple Smile Сушито винаги го ям с много уасаби и соев сос, а за мен това е едно от най-солените неща. Sad

Днес ще наливам повече вода и мисля, че утре всичко ще е наред.
З:безглутенови макарони със сирене + 200г нискомаслен кварк
Об:пилешки бон филенца с корнфлейкс печени на фурна + салата айсберг с чери домати
В: две-три яйца, извара и домашен хляб със семена
Не съм сигурна дали ще тренирам, че не съм се наспала от снощи, но ще направя дълга разходка край морето.

Общи условия

Активация на акаунт