Любители на кучета - 114

• 25 714
  • 715
  •   1
Отговори
# 450
  • тук-там
Аз олекнах даже с повече от 100 пак за форесто. Явно зависи от размера. Отделно давам и нексгард спектра.

# 451
Мен ме дразнят каишките, че орязват на Тара по врата и там и пада козината, иначе си заслужават..

# 452
  • Варна
Аз олекнах даже с повече от 100 пак за форесто. Явно зависи от размера. Отделно давам и нексгард спектра.

Една над 8 кг и една по-малка, 55 и 45 лв , за другото първо тест и после ще видя какво да им дам.

# 453
  • Sofia
Още един кърлеж открих,пълзеше в коридора,до входната врата Flushed Полудях,претърсих апартамента на 4 крака,изтупах си якето и дрехите,детето огледах,кучето за 5ти път гледам....

Я ме открехнете за каишките  и обезпаразитяването,че нещо ми се изправи рязко косата.
Уж пръскат в градинките,ама тази година още не са почнали.

Нашата до момента е на Милпразон вътрешно,външно на пипети (август-октомври  Адвантикс,ноември до сега  prac-tic). Ние я взехме юни,та лятото изкара в нас и не хвана сезона изцяло.

Като е на 10м може ли да й сложа каишка? От коя сте доволни? На колко време се сменя и как да позная ако не й влияе добре?

# 454
  • о`майна лунна нощ е
Какво да те открехваме. Каишки има няколко различни вида. Основно са водоустойчиви и не. Има и билкови варианти, ама дали вършат сериозна работа - не. Пробвала съм.
Швепса трета година поред е с Форесто, над 8 кг. Действието й е до 8 месеца, водоустойчива е. За това я взимам. Заради дългата ефективност и заради това, че съм доволна от нея и че понася на кучето. В Пловдив са близо 80 лева тия пущини. В София и още по-скъпо ги дават. За това си ги поръчвам от близка ветеринар, която е в състояние да заяви повече бройки и съответно да ползва някаква, колкото и да е малка, отстъпка.
Каишките не предпазват напълно. Дори с Форесто сме имали не само качени, но и забити кърлежи. Особено с нашата козина и височина на кучето - пълно спасение от тия гадове НЯМА. Все пак с каишката се минимализира бройката на тези, които се качат на кучето и съответно - ги неутрализира и омаломощава. Бях ви писала, че си набрахме кърлеж още на 02 януари от една поляна в София, а съвсем скоро и от Лаута в Пловдив.  Не намирам за нормално насред зима да свалям от Швепса такива, но е факт, че заради топлото и влажно време са се разпълзяли от рано.
В тежките пролетни месеци комбинирам каишката с капки.
На въпроса коя е по-по-най - няма такава. Твърде много фактори има, които да правят една каишка ефективна или не. Едно е да разхождаш хайвана в градска среда /и пак зависи къде/, друго е да го пуснеш по къра, където традиционно си минават селскостопански животни и се сещате, че има пълчища такива гадини.

# 455
  • София/Севлиево
Аз за нашата каишка Форесто дадох 80 лв.ноември с идеята да я носи поне до март,ама диването първо я изяде,после я загуби(след опита ми да му я закрепя) и от 8.02. пак сме с таблетка Нексгард.

# 456
  • София
Момичета, който е от София, да споделя /дано не повтарям някой/ в борса Гергьовче до Орион цените на форесто над 8 км последно бяха 67 лв с ддс. Ние от там купуваме паразитоубийствени хапчета, капки, каишка за година напред. Заслужа си сравнено с цени при ветиринар, стефанов или др.

# 457
  • София
Здравейте,
включвам се в темата, тъй като от 1 месец ние от нашето семейство сме
горди собственици на около 2 годишно мъжко куче.
Досега никога не сме имали куче и сме малко като в небрано лозе.Simple Smile
Ще бъда благодарна ако ми препоръчате училище за кучета или треньор за гр. София.

# 458
Здравейте! С приятеля ми обмисляме взимане на кученце, но имаме проблем с това, че ще се наложи да седи самичко, понеже и двамата работим и нямаме възможност за отпуски и това да прекараме примерно първата 1-2 седмици с него постоянно. Бихте ли дали съвет, относно това притеснение за нас, което ни спира от това веднага да се сдобием с любимец. (гледахме в интернет камери за домапни любимци, през които дори може да им се говори. Също така сме гледали от тези кучешките кошарки/заграждения за да може да го оставяме вътре)

# 459
  • София
Хубаво е да се занимава някой с кучето в началото.
Или го научете на клетка - да знам, че ще прозвучи садистично, обаче кучето като си знае ''къщата и е по-спокойно, оставено само. Има видеа за начин на приучаване без стрес.
Зависи и от породата де. При ловните определено работи.
Извинявам се за непоискания съвет ама погледнете обявите ''търси дом'' Heart Има страхотни кучета без такъв Heart

# 460
  • София
Не мисля, че има камера, която да замести присъствието ви, уви. Минимум една седмица е добре да сте заедно, да си свикнете, да изградите някакви изобщо навици (и за себе си, и за палето). Поне според мен.

# 461
Angeli на малкия кучан му идват в повече експериментите с храната. Бих ти препоръчала да се спреш на гранула или готвено и да поддържаш една и съща храна. Въвеждането и на хапка нещо странично води до разстройване. В течение на времето стомаха им привиква към храните, но всяко ново нещо размеква положението отзад. Знам, че не се препоръчва смесване ма гранула с готвено, но моето точно така му давах години наред - гранула с рендосан кашкавал, рендосано яйце, извара, пилешки бульон (домашен, не купешки) и месо.
Сутринта водих зверовете да им пускам тестове за гана и минахме през кантара. Не е никак добре работата с кг 😁 Макс е ударил 44,600 а Вивата 31. Подкарвам ги на яка диета и двамата.
На работата едното куче от седмица време забелязах, че е зле и вчера я натоварих и заведох на вет. Оказа се с гана и то доста напреднала. Моите всеки ден ги водя там, където е тя и ги пускам да тичат че е оградено. Поне имат ваксини и тестовете им днес бяха отрицателни. Направихме и тест за антитела и такива имат. Дано на другите ни бездомници дето са на работата им няма нищо, че там всички са си в контакт и никое няма ваксина.

# 462
  • Sofia
Какво да те открехваме. Каишки има няколко различни вида. Основно са водоустойчиви и не. Има и билкови варианти...

Благодаря ти за информацията,винаги си супер полезна и изчерпателна Hug
Като не ми е трябвало до сега (първо куче ни е) и не съм се интересувала,та хич не съм запозната с видовете,срок на действие и т.н.
Сега чета за тях,ама съм на принципа "питай патило..."
Тя Белята ниска и тя и обира всичко из тревите,но поне + при нея е,че е бяла цялата и се вижда като я прелази.

# 463
  • о`майна лунна нощ е
Радвай се, че имаш бяло куче. Че тия трицветните, с ръст около 50 см. и дългокосмести са като такси експрес за всякакви буболечки, гадини и трънки.
За времето, в което сте заедно, имало ли е случай да проявите алергия или реакция към препарат или медикамент, който ви е давал ветеринарят? Питам, защото специално по отношение на Форесто, ние не сме проявявали алергия, но лабрадорът на познати му опада козината и се разрани кожата до кръв от каишка на Байер. При джакръселката на роднини пък единственото, което действа, е Адвокейт /капки/. Към останалите препарати прави жестока алергия. Имат сега поставена противопаразитна, но честно - не съм питала каква е.

Последна редакция: ср, 24 фев 2021, 15:29 от `ТуиГ

# 464
И ние вчера сложихме нашата Форесто. Взехме я от намалението с 14% надолу, но цените на Ореон направо ме застреляха! Не съм знаела, че е толкова евтино. Благодаря!
Освен това подновяваме пръскането с етерични масла. За по-сигурно Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт