Любители на кучета - 114

• 25 708
  • 715
  •   1
Отговори
# 465
  • под тепетата
Sivi, и аз вчера с триста зора натоварих магарето на кантара - 31,6кг. Има още 1,6 да сваля. Като прочетох на Dagny 25-6 кг, ми то фина работа в сравнение с нащо прасенце. Дано не са пипнали животинките от ганата!
Да, време е за борба с гадовете!
Точно вчера гледах в един сайт спрей с лавандула за кучета.

# 466
# 467
А за хора какво ще препоръчате хаххаах, аз купувах масла, пък смесвах, разтварях, после готови спрейове купувах, пък гривни съм взимала.. една бълха или комар да има-при мене е и хич не им дреме в каква марината съм.

# 468
  • о`майна лунна нощ е
За хора най-добре действа да вървите, спите и изобщо - да имате под ръка, някой по-привлекателен за насекомите от вас. Дали това ще се дължи на естествена телесна миризма, препарати или кръвна група, е без значение. Важното е да обира рояка, а вие да не си разплисквате бирата с гърчаливи движения, докато гоните насЕкомите.

# 469
Хибискус май за хората няма нищо, което да е ефикасно, освен да се оглеждаме и махаме каквото ни е полазило.
Биляна направо ви завиждам за тия 1,6 кг, че аз на моите имам да смъквам по 5. Даже на Макс и повече трябва, ама чак такива смели мечти нямам 😁
ТуиГ много готино така да има кой да обира и привлича гадовете, ама бягат и не стоят дълго с нас навън. 😁 Майка ми примерно е като магнит за комари, заедно ли сме на вън само нея хапят.

# 470
  • Sofia
Туиг,тя до сега ми е повръщала само от течни ваксини (на втората вътрешно и кучешката). Друго не е правила,да чукна на дърво.

Сега излизахме цялото домочадие и сина на 5м повод я пуснал да пишка до блока. Изрично му забраних да докосва трева. И познайте какво...още 1 я лазеше...днес 4 броя Flushed  Забраних им да минават на градинката покрай блока,явно там има гнездо,котило,колония или както му се вика там. Да ходят на другата,дето е пред блока.
Все едно моята е събирач на гадове....
А относно гадинките,аз съм тази в нас дето ги привлича по принцип. 1 да има и ме е изяла,особено комари и бълхи...като Тофифи съм за тях Blush

# 471
  • Bulgaria/Pakistan/Germania
Здравейте, ходихме на ветер, прегледа Макс и му изписа сироп против повръщане. Обясних му ситуацията, че не помирисва гранули. Казах му какво съм му сготвила и по колко давам и припомних на ветер, че той така е препоръчал. Каза да давам на Макс пилешки бульон разреден с вода и да прибавя сварен ориз. Сиропа който ни даде да го давам 30-40 минути преди ядене.
Sivi, ще пробвам тази вечер с пил. бульон ориз, а утре за закуска ще му омешам бульон с гранули. Пък дано яде без да повръща и без стачки. Прави стачки по 1-2 дена.
Благодаря на всички за съветите и се извинявам, че задавам толкова въпроси, но за първи път имам куче което има проблеми с храната. Страх ме е да не го загубя.

# 472
  • Пловдив
Angeli888, на мен последно ми казаха при гастро проблем да не давам бульон. Само бяло пилешко месо.
Пробиотик даваш ли?

Сложих пипета Адвантикс за кържели. Не направи алергична реакция. Някой има ли отзив?

Миналата година бях направила една дива смес от етерични масла - лавандула, лимонена трева, чаено, лимонено и още каквото имах. Резултат - Саско като ме видеше с флакона бягаше от мен като от чумава. Не знам дали беше ефективно срещу кърлежи, защото той винаги беше и накапан с пипета.

Някой иска ли биричка?

# 473
  • София
Гледай сега, всеки тук, който ти дава насоки за храненето, също се е консултирал с ветеринар Wink Виж как всеобщото мнение е да се дава или готвено, или гранули. Според мен недей ги омешва пак, нали не искаш да е вечно на пробиотик (предполагам сиропът е точно това, като чета че е 30-40 минути преди храна). Не забравяй, че няма куче отишло си от глад при наличие на храна - ще стачкува, па на 3-я ден все ще хапне. Но ти си човекът, който трябва да наложи навика.

Мамин сладък Шошо, че и грижовен - носи биричка Simple Smile

# 474
  • sf
Възможно ли е едно куче да бъде депресирано?
Яде, пие, тича на разходката, ама някакси изглежда тъжен и меланхоличен. Децата казаха, че съм откачена. 😆

# 475
Иланг аз съм много доволна от Адвантикс, но спот он версията. Предпазваше идеално и никога не са го лазили кърлежи, забит кърлеж пък години наред не е имал. Минах на Нексгард спектра заради профилактиката за дирофилария, но с него от време на време виждам по някой забил се, но умрял и изсъхнал.
Биричка бих пийнала аз, ама съм настинала, че и утре личния ме праща на пср 😬 Дано излезе отрицателен, че с тия кучаци само карантина ми трябва. Поне хубавото е, че минах днес снимка и дробовете са чисти.
donsita кастриран ли беше твоя, че не помня? Да няма някоя булка минала и ръсила миризми? Иначе има и болести със симптоми депресия и подобни, ама няма да те шашкам. Следи го как е, ако имаш възможност му измери и температурата да видиш дали е нормална.

# 476
  • Варна
Да не е влюбен пръдльото?

# 477
  • sf
Не е кастриран. Има много разгонени в района, да.

# 478
Не е кастриран. Има много разгонени в района, да.
По скоро от това е промяната. Те мъжкарите си страдат като има разгонена наоколо, а някои го изживяват съвсем тежко дори не ядат и стоят само на вратата/прозореца.

# 479
Възможно ли е едно куче да бъде депресирано?
Яде, пие, тича на разходката, ама някакси изглежда тъжен и меланхоличен. Децата казаха, че съм откачена. 😆

Признак на депресия е ако кучето постоянно си ближе лапите. Чак до разраняване. И ако се опиташ да го спреш, се ближе още повече. Забелязала ли си подобно поведение?

Общи условия

Активация на акаунт