Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 13

• 45 974
  • 770
  •   1
Отговори
# 135
Вие постоянно ли го пиехте тези 3 месеца? Много благодаря за отговора. Аз от днес съм във форума.
[/quote]

Stasi83, да, постоянно го пиех за 3 месеца.

# 136
Е, как може да връхлетиш, да кажеш, че си се презаредила, че си отслабнала, че си без косопад........
Честито!
Кажи сега колко време пи желязо, какви масла ползва за косопада.
Да, благодаря.🤗😘💃 Смятам другия месец да сваля още три килограма долу-горе до 66, 65 на 168см които бях постигнала преди пробата с многото хапчета дотук. Преди да спра цигарите бях 58 кг. качих 10 + като ги спрях при все, че нямам апетит за храна.
 Колкото до желязото( 2 месеца го пих по препоръка поне 6 месеца )  не вярвам приемът му да е повлиял, защото след като приключи приемането му до шест месеца не видях възстановяване на косата, докато не започнах да я третирам отвън навътре ето линк къде съм  описала процеса👉 http://www.smartredirect.de/redir/clickGate.php?u=mbGFuDwt&m … pic%3D1252815.315
Моята приятелка е доволна също така от един шампоан против косопад на виши в червена опаковка.
Как се справяте с психосаматичните проблеми момичета?Преди цикъл болезнени гърди,апатия, даже ти се плаче,и нищо не ти се прави!
Повярвай ми само ти си способна да промениш и обърнеш посоката на жизненост в твоя полза. Даже и АД не помагат. И аз съм ревала без причина, живота ми е тооолкова хубав, че чак понякога не мога сама себе си да разбера. Отдавам го на зодията. 🤪
Наревавам се , олеква ми, изправям се, отърсвам се и започвам промяната. Практикувам афирмации, утвърждения всеки ден, аромати, масла и каквото друго се сетиш. Много помага доброто време и слънцето. 👉
https://zdravivsekiden.com/19-afirmacii-koito-da-vi-napomniat-ko … no-strahotni-ste/

# 137
Много интересен начин на нанасяне на маслата и ме накара да се замисля. Аз в момента съм с маска на косата точно с масла, които се продават с идеята да се капне по някоя капка в шампоана. Мислех си, че ако си намажа скалпа с тях и постоя няколко часа е по- добре, отколкото да се измия за 5 минути.

# 138
Има значение и маслата дали са добри, качествени! Аз съм на мнение, че е най-полезно когато са в шампоана, защото колкото и да се плакне остава един лек филм върху скалпа и продължава да действа дори и на суха коса. Прониква и подхранва до следващото измиване. Такова е и действието на всички шампоани против косопад. Замислете се- не е възможно за 2,3 минутно измиване и хайде хоп- косопада спира.Но маските също така са много полезни. Истината е, че аз съм малко мързелива и винаги търся лесното, така че маски много не съм си правила, най много 2, 3 пъти за 1,5 год. и то последните месеци. Интересно ми беше дали ще постигна успех само с шампоана и маслата в него и очакванията ми се оправдаха.

Последна редакция: нд, 07 мар 2021, 19:11 от La Gitana

# 139
Масло от каква салвия слагаш?

# 140
Забравих че има видове салвия и едното го дават като малко по опасно и токсично дори. Аз ползвам скларея, по специално ей това👉 https://vivasan.bg/p/37-naturalno-eterichno-maslo-ot-frenska-muskatova-salviya-/

# 141
А, това пък трети вид ли е, аз зная за салвия официналис и салвия скларея. 🤔 Коя е токсична?

# 142
Извинявай пиша бързо, че закъснявам и нищо не ми се разбира. Да оф. и скларея мисля че са, като скл. е по- добрият вариант.👉 https://youtu.be/ssPBe_74s8A

# 143
Благодаря, ще го изгледам.
Аз ползвам официналис, но не за маски, а за друго.
За скларея четох, че била подходяща при менопауза.

# 144
Да, защото завишава естрогена, както и почти всички билки, но не знам дали това би било полезно според някои тези. В инетерес на истината изпих вътрешно количества точно от тази салвия, правих я на лосион , мазах я по слабини, гънки и лимфни точки, но горещите вълни не изчезнаха нито ми дойде липсващият цикъл. Съъъвсеем леко ми помогна за депресията.

Последна редакция: нд, 07 мар 2021, 19:46 от La Gitana

# 145
  • на земята
Момичета,пак ми прескача цикъла и нищо не ям и съм килограм,два отгоре.
Менопаузата си е налична,нещо за метаболизма и килограмите пиете ли?

# 146
Кг си отгоре защото точно нищо не ядеш. Метаболизма е на нула. Най-образно казано представи си една камина в която спираш да хвърляш дърва и да подклаждаш огъня...Сещаш се какво става. Вероятно организма ти разгражда мускули в момента, от които най-много имаме нужда нашата възраст. Те помагат да се топят мазнинките. Като няма мускули, няма как да се задейства този целия процес на горене. Ако е и правено доста често в миналото, имаме на лице един омагьосан кръг от дълъг период на самоизяждане на мускулатура и застъпване на неизгорени, натрупани мазнини. Решението - хранене с подходящи храни и спорт. За мое най-голямо съжаление също.

# 147
  • В полите на Пирин планина
Честит празник, момичета!
Подкрепям напълно Вики за храненето. При много нисък калориен прием, тялото минава на много нисък разход на енергия, за да може да функционират органите.

# 148
  • София
Благодаря, ще го изгледам.
Аз ползвам официналис, но не за маски, а за друго.
За скларея четох, че била подходяща при менопауза.

Ето информация за офисиналис: Да се използва много внимателно поради високото съдържание на туйон (невротоксичен и абортивен). Забранено при бременни жени, кърмещи жени, деца, хора с епилепсия. Дори при външна употреба, тя трябва да е ограничена във времето,  вътрешна употреба само при изключителни случаи и само под медицински контрол.

Иначе спокойно може да се пие чай от салвия.

# 149
  • на земята
Благодаря ВИКИ,напълно съм съгласна с теб,просто нямам апетит.

Общи условия

Активация на акаунт