Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 13

• 45 138
  • 770
  •   1
Отговори
# 585
Аз да ви кажа как съм докарана. Нали говорихме за хапчета за отводняване. Поръчах, дойдоха, почнах ги. И то дето не се отводних едно на ръка, ами корема ми се поду. И сега си стоя така подута. Иначе по 3л вода пия на ден.  Какво е това чудо, какво стана идея си нямам. На Натрол взех water pill. Аман вече. Трети ден днеска от как ги почнах. Видях че пише повече от 5 дена да не се ползват последнователно. Аз 3 съм ги ползвала. И с тях до тука бях. Егасиму ебасиму. Каквото да направиш все си в грешка. Сега хем дърта, хем като бременна станах.

# 586
  • Бургас/Пз
Чета ви редовно от известно време. Тази година чуквам 44. Цикълът ми засега е ок. Но ранните симптоми не ме подминават. Първо кръвното, пулса, изпотяване. Първо бях решила, че са пост ковид симптоми, но гинеколожката ми ме поля със студена вода. В момента имам други главоболия, но след 10 тина дни очаквам всичко да мине и отивам но ендокринолог. Хормони полови, щитовидна жлеза, всичко по реда си. Пия сто чишита добавки, но няма някакъв видим ефект.

Вики75, пробвай за отводняване чай от корен на глухарче /Dandelion/  При мен дава много добър резултат. А в комбинация със зелен чай ефектът е още по-добър, особено преди тренировка. Хем е билково, хем има ефект подобен на Л-карнитин Simple Smile

# 587
  • София
Препоръчайте ми чай от корен на глухарче и каква доза се пие?

# 588
ani_d, влизай по-често тук и пиши. Има какво да се научи и от теб. Ще обменяме опит,  да може да избутаме и този етап от живота по-леко. Аз лично намирам полезно мнението на всеки, дори и да не съм съгласна на 100%. Като минат прегледите които си планувала, пиши какво са ти казали, споделяй резултати ако е удобно.

Тоя корен от глухарче единствено ме притеснява да не ми падне кръвното от него. Преди няколко поста писах за един чай за сърце. Взех си го за разнообразие на вкуса. Видях че има глухарче в него. Майко мила, що не пукнах от него. Причерня ми, замота ми главата. Бая се изплаших. Спрях го нищо ми няма. Той и други билки има в него. Не е само глухарчето. Но много се изненадах, защото е чай в пакетчета за обща употреба, а ми се отрази силно. Аз все мисля билките безобидни, но сякаш не е баш така. Може би в малки количества ще е ок. Аз например фетбърнъри не толерирам, разни чайове очистителни, и все от тоя род. Как ги пият хората не знам. Чай от сена веднъж пробвах, преди години. И от него много зле ми стана. Явно всеки човек има различен праг на чувствителност.

# 589
А какво Ви е мнението за хранителните добавки. Аз постоянно взимам нещо...Но дали не вредят. От седмица, започнах и колаген, но не виждам някакъв ефект 😀

# 590
Не се спирам с хранителните добавки. Чакам колета от брат ми от Англия като наркоман без доза. Simple Smile

# 591
  • Козлодуй
https://apteka.framar.bg/30059983/%D1%87%D0%B0%D0%B9-%D1%84%D0%B … D0%B0%D0%BC%D0%B0 чай сглухарче пия този слаб е няма странични действия но вярвам че ми действа добре Simple Smile
Хранителните добавки ги бях спряла за 3 месеца с цел изчистване защото преди пиех и лекраства заради кръста и в един момент си казах стига толкова имам нужда от почивка на тялото но скоро ще започна да ги взимам отново Simple Smile Обикновено взимам магнезии и витамини от група б и други Simple Smile С оскъден цикъл съм за сега почти редовен 47 г Simple Smile

# 592
  • Бургас/Пз
Вики75, благодаря ти. Ще споделя като излязат резултатите.

Аз пия доста добавки. Преди бях много несериозна и ги взимах от дъжд на вятър. От 6 месеца обаче съм много редовна и не пропускам.
Една седмица прием на колаген е много малко време. А и това е добавка, от която трудно се вижда външен ефект. Може да окаже добро влияние на косата и ноктите, но основните й ползи са вътре в организма. 6 месеца го пия постоянно и не мога да кажа, че има някакъв видим резултат. Към него добавям и вит С за по-добро усвояване. Също така пия вит. А /бетакаротен/ и вит. Е, вечерна иглика, омега 3, магнезий. Като свърша А и Е правя почивка и пия CoQ10. Предвид, че живея на морето и плажът почва отрано, вече започнах и Астаксантин. Вечер преди лягане пия пробиотик. Има и други неща, които планирам напред във времето, защото чисто психологически не мога да се преборя с пиенето на толкова много неща.
Понякога се чудя на цялата тая грижа, която полагам - спортувам силово 4-5пъти седмично, храня се здравословно, алкохол пия изключително рядко, цигари отвреме навреме и все се надявах поне до към 50 да съм добре... Пък то...

# 593
  • София
Ани, чудесно си се ориентирала!
На кои марки взимаш витамин А и Е?
Също и какъв колаген?

# 594
  • Бургас/Пз
Също и какъв колаген?
Всички добавки поръчвам основно от ихърб.
https://www.iherb.com/pr/Solaray-Vitamin-E-268-mg-400-IU-100-Softgels/88927
https://www.iherb.com/pr/Solgar-Naturally-Sourced-Oceanic-Beta-C … 90-Softgels/13446
Колагена всеки път различен, предпочитам на прах, за да мога да пиемам поне по 6г, иначе трябва да пия минимум по 6 таблетки и ми идва в повече.
Напоследък взимам морски  https://www.iherb.com/pr/Sports-Research-Collagen-Beauty-Complex … 8-oz-181-g/101531 , защото протеинът, който пия е телешки.

Бихте ли споделили как се справяте с изпотяването. Някакви трикове по-скоро. Миналата седмица бях с рокля с тричетвърт ръкав и ми беше доста напрегнато на работата и на няколко пъти направо вода ми течеше по гърба. Като се погледнах с какви петна бях под мищниците лошо ми стана. Отвратително е това и не знам как да се справя. Четох за Одорекс, но има нещо което ме притеснява да спирам работата на потните жлези и направо се чудя какво да правя. Не ми мирише потта, обаче тези петна ме притесняват. Работата ми е такава, че не мога да ходя постоянно с потници и презрамки. Да не ви казвам какво се случва докато тренирам, но там поне не ме притеснява толкова.

# 595
https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010007638

не съм ги ползвала

И при мен изпотяването се засили, особено сега , има случаи като се върна вкъщи първо се събличам по бельо, така усещам кожата ми да диша.

# 596
Това с потенето ми е грижа от дълго време. Вече всяка нова дреха гледам да е съобразена по цвят, модел и материя точно заради това потене, та дори и зимата. Намерих своето спасение от гадното образуване на мокри колела под мишниците в дамските превръзки - слагам по една от най-финните и къси. Режа ушичките и направо я залепям на сгъвката на дрехата.

Последна редакция: нд, 23 май 2021, 23:00 от Даринандия

# 597
Също и какъв колаген?
Всички добавки поръчвам основно от ихърб.
https://www.iherb.com/pr/Solaray-Vitamin-E-268-mg-400-IU-100-Softgels/88927
https://www.iherb.com/pr/Solgar-Naturally-Sourced-Oceanic-Beta-C … 90-Softgels/13446
Колагена всеки път различен, предпочитам на прах, за да мога да пиемам поне по 6г, иначе трябва да пия минимум по 6 таблетки и ми идва в повече.
Напоследък взимам морски  https://www.iherb.com/pr/Sports-Research-Collagen-Beauty-Complex … 8-oz-181-g/101531 , защото протеинът, който пия е телешки.

Бихте ли споделили как се справяте с изпотяването. Някакви трикове по-скоро. Миналата седмица бях с рокля с тричетвърт ръкав и ми беше доста напрегнато на работата и на няколко пъти направо вода ми течеше по гърба. Като се погледнах с какви петна бях под мищниците лошо ми стана. Отвратително е това и не знам как да се справя. Четох за Одорекс, но има нещо което ме притеснява да спирам работата на потните жлези и направо се чудя какво да правя. Не ми мирише потта, обаче тези петна ме притесняват. Работата ми е такава, че не мога да ходя постоянно с потници и презрамки. Да не ви казвам какво се случва докато тренирам, но там поне не ме притеснява толкова.

Приятелка сподели, че потенето и е спряло, след като е спряла консумацията на млечни продукти, също сънят и се е подобрил, преди е била на сънотворни, за да заспи.
Много пъти ми го натяква, да пробвам, но при мен знам, че от друго ми идват проблемите и за сега не се разделям с храната 😁

# 598
  • Бургас/Пз
И аз съм си го мислила за млечните. Само не знам с какво да заменя изварата и котиджа, с друго няма да имам никакъв проблем. То и други млечни много рядко ям. Евентуално, ако направя торта с млечна сметана и маскарпоне. Прясно и кисело мляко отдавна не ям. Сирена и кашкавали също. Много обичах моцарела, но и нея спрях. Ще мисля в тази посока, благодаря.

Вики75, забравих да напиша за глухарчето. Аз по принцип бях дълги години с ниско кръвно. Сега почнах да го вдигам от 5-6 месеца, но не забелязвам глухарчето да ми го понижава. Вкъщност щеше да е добре да е така, но не ми влияе.

# 599
  • В градината...
Ям млечни (само домашни), не се потя, не се подувам нямам вълни. При мен проблемите идват от малките дечица и натрупаното напрежение с тях. А на 47 не е много лесно с малки деца. Въртя къща, градина, на работа, децата... Гости посрещаме и винаги са очаровани, сега на каката градински рожден ден правих, Ами луд купон - малки деца и бебета щъкаха из градината, чудо беше. Подготовката сама я направих. Както винаги. Е, на 40 ми беше по-лесно, не споря.

Общи условия

Активация на акаунт