Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 13

• 45 134
  • 770
  •   1
Отговори
# 600
При мен имаше нещо интересно, на петият ден от първата доза Астра Зенека започна едно голямо нощно потене, предимно главата и челото, чак хавлия си сложих до възглавницата. Не зная от ваксината ли е, защото от година-две си имам такива периоди, а и преди това заради щитовидната, но по-рядко. След втората доза силно намаля и почти изчезна. 🤔
Млечни не ям от 20 януари, потенето започна началото на март.
С тези хиляди добавки, имам чувството, че от капсулите им много си мъча черният дроб.

# 601
Аз от как махнах лазерно космите под мишниците и определено се потя повече, но само там. При нас навсякъде климатици и като цяло не стоя на топло в никой момнент. Нито на работа, нито на треноровка. На обяд бягам във фитнеса на работа и пак минавам между капките. Но предната година след една буря бяха спряли климатиците във фитнеса. Бая вода се изля от мен. Млечни почти не консумирам. Една лъжица мляко разбивам на пяна за кафето и от нея слагам част. Скир ям на 2-3 седмици веднъж. Извара си правя, че няма при нас баш това което е извара за мойте представи. Но и нея на 2-3 седмици, че и месеца. Мога да спра и тях. Кисело мляко обаче задължително ям по една чаша на ден, че протеина не мога да го претикам иначе, а гоня макронутиенти и ми е важен.

Колаген пия от 3-4 години на Zint на прах. Ефект видим не съм видяла. Дано има някакви ползи все пак.

# 602
Вики, щом не се потиш зимата на -10 и повече,  още си добре 😎

# 603
  • София
Ани, мерси, хубави продукти приемаш.
И аз пия колаген от 3 месеца, но не знам дали ми е повлиял някак.

Аз направих три месеца без млечни и без яйца. Но наистина ги отрязах тотално и безапелационно. Спря да ми се подува корема и отслабнах 3,5 кг.
Обаче на мен яко ми липсва прогестерон, изследвах 7 дни след доказана ову. И ще търся сега начини да видя как да го вдигам без прогестини.
Симптоми нямам освен един много досаден - зацапва ми около седмица преди да ми дойде😬

# 604
Оле Lemy и на -10 ли ще се мъчим? Аз между другото ни студ толерирам, ни топлина... вероятно е от щитовидната. Т3 ми е на долна граница, Но ТСХ наред, та хормон няма да видя. Нали почнах едни суплементи за щитовидната. Трета опаковка свършвам, за никъде не можах да хвръкна още. Уж след втора се усещал ефект. Вятър работа. Че и още две си бях взела по някакви намаления.

Последна редакция: нд, 23 май 2021, 16:29 от vici75

# 605
Аурора, намери инфо как се правят кълнове от броколи. Те са богати на прогестерон.

# 606
Ами Вики, като почна да ми прескача цикъла, и зимата започнах да се потя навън. 🥴
Аз направих 3 месеца без млечни, жълтъци, домати, алкохол, банани, цитруси и още други неща, и последната седмица така се случи, че вкарах малко млечни, жълтъци,  че и малко глутен. За сега нямам някаква коремна реакция. Направих невероятен сладкиш с бишкоти и млечен крем и с мм не може да си го разделим 😸 Че и Лайън проядох, изобщо, скъсах синджира.
Да ви кажа, писнА ми и от режими, рестрикции и чудеса, 10 години вече, и какво...пак същото. Пак съм  от там от където тръгнах.

Последна редакция: нд, 23 май 2021, 18:32 от Lemy

# 607
  • оттам, откъдето започва България
Lemy, тези ограничения заради здравословни проблеми ли си ги постави, или сама си го реши?

# 608
Заради здравословни проблеми, последните три месеца са ми по Айдън Мустафов.
Но то на нашите години сигурно са малко хората, без абсолютно никакви такива : ))

# 609
Леми, ако си запозната с Айдън Мустафов, случайно да знаеш колко курса се правят с лучената вода? Аз никъде не мога да намеря инфо.

# 610
  • Нидерландия
Момичета чудя се защо млечните толкова ги отричат, заради лактозата ли? Ако е така да пием безлактозни. Значи ако има гаранция че ще сваля килограми ако спра млечните веднага ги спирам, но нали пуст протеин! Сега купих няква безцелуозна бълвоч със ванилов вкус 😂

# 611
Не е лактозата, а нишестето и разните други добавки, с което със сигурност са натъпкани.

# 612
D&A, пропуснах - за да сме млади, слаби, здрави и красиви 😁
Мариат, нямам представа, но защо не попиташ в групата, винаги ще се намерят жени които да ти отговорят.
Млечните се водят, че предизвикват възпаления в тялото. Казеинът също е проблем за някои хора. Има доста статии в нета, ето една за автоимунните например:
https://spisanie8.bg/%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B0/2020/0306/%D … D0%BD%D0%BE-.html

# 613
Защото в някоя тема някоя потребителка(може и ти да си била, нямам спомен) сподели, че за прием в групата е чакала година, а друга сподели, че от доста време в групата няма писано....

# 614
Аз да спомена само че ям кълнове от броколи сутрин обед и вечер, ма прогестерона го нема ич 😂

Общи условия

Активация на акаунт