Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 13

• 45 115
  • 770
  •   1
Отговори
# 75
  • Козлодуй
Аз ги изтървах килограмите вече толкова много качих че не мога да си върна предишната форма изобщо Simple Smile
Преди лягане пия чай Йоги сладки сънища купувам го от дм или т-маркет, освен това намалявам отоплението - спя спокойно не се потя много Simple Smile
Аз да се оплача че ми дойде цикъл през 13 дни - това повод за безпокойство ли е - просто един месец се бави друг избързва ама чак толкова кратък не е бил

# 76
Благодаря, Галчудо!

# 77
  • на земята
pvacheva,благодаря,че сподели за чая ще взема да пробвам и аз с този чай.
Чудя се Вечерна иглика ли да взема да пия .
Нищо не ям уж,а се катеря с килограм,два нагоре,гледам да приемам повече протеини,по малко въглехидрати,да видим..)))

# 78
  • Бургас

Аз да се оплача че ми дойде цикъл през 13 дни - това повод за безпокойство ли е - просто един месец се бави друг избързва ама чак толкова кратък не е бил
 На мен веднъж ми дойде през 16 дни. Ходих на аг, изписаха ми Примолут Нор за 10 дни. И да попитам и аз, наскоро претърпях операция от апендисит,  дойде ми седмица по-рано предния месец, сега пък този месец изобщо не идва. Когато се случва да прескача предприема ли се нещо в общия случай? Ще отида в близките дни на аг, време ми е и за профилактичен преглед,  но да питам и тук докато си запазя час.

Последна редакция: вт, 23 фев 2021, 16:20 от Мон...

# 79
Аз не мога да преценя дали се предприема нещо в случаите на закъснение. Дори се изненадвам че ви изписват нещо от рода на този Примолут Нор. В чужбина даже не ме искат и на преглед да ходя. Само ако не ми идва 12 месеца тогава да съм отидела. Разбира се и в случаите на болки, кървене, аномалии някакви. Но подобни от сорта не ми дойде тоя месец, прескочи ми и т.н. въобще не се занимават с мен. Кое е правилно, кой знае. Този Примолут Нор хормон ли е, суплемент ли е? Защо се изписва?

# 80
  • на земята
Мон...,ако има закъснение по голямо или прескачане на цикъл тогава бих потърсила лекар,и то ако няма друга причина освен менопауза,болки..)))
Изчакай ,ако няма засега нищо притеснително.Може би ще ви дойде цикъла.Консултация със специалист никога не е излишна по принцип,ако имате притеснения други не се колебайте.

# 81
Аз не мога да преценя дали се предприема нещо в случаите на закъснение. Дори се изненадвам че ви изписват нещо от рода на този Примолут Нор. В чужбина даже не ме искат и на преглед да ходя. Само ако не ми идва 12 месеца тогава да съм отидела. Разбира се и в случаите на болки, кървене, аномалии някакви. Но подобни от сорта не ми дойде тоя месец, прескочи ми и т.н. въобще не се занимават с мен. Кое е правилно, кой знае. Този Примолут Нор хормон ли е, суплемент ли е? Защо се изписва?

Примолут нор и Дуфастон са хормони, да-прогестерон е. Тук масово ти го изписват - като ти подбрани, като ти закъснея, като прескача😂😂😂за всичко

# 82
  • на земята
Някой приемал ли е див ям,сега прочетох ,че е сладък картоф.Напред в темата сигурно има писано,но ми в убягнало.
Ще се радвам да споделите приемате ли нещо билково.

# 83
  • В градината...
На мен последният ми цикъл беше 17 дни. Единственото ми притеснение е да няма полип. А иначе е нормално за тази възраст. Не бих се тъпкала с прогестерон.
За последните 2-3 години имам няколко цикъла от 16-18 дни.

# 84
Аз див ям на суплемент не приемам, но ям ежедневно от години. Но май имаше разлика между сладък картоф и див ям. Като си гледам изследванията от кога съм влязла в пременото, явно не ми е помогнало много. Но пък добре си подслаждам иначе Laughing

# 85
  • Miami
Аз приемам див ям и витекс, както и вит А, Е и вит Д3 с К2, колаген, и още 9384437583456 други добавки Joy Не знам защо съм си внушила или пък наистина ми помага, но сякаш, когато пия див ям и витекс, цикълът ми е ок.  Дано поне някоя от добавките действа и да си отложа менопаузата възможно най-много. Майка ми влезе в менопауза на 42, аз сега съм на толкова и не ми се иска да е като при нея, защото видях негативите от това.

# 86
  • на земята
Кори,благодаря че сподели.Кактв точно приемаш.Всички добавки по отделно ли взимаш ?
Моята майка и тя много рано на 43 год.и аз явно натам съм се запътила,няма да надушвам нещата,но рова потене нощем което се появи ме побърква.Затова ще пробвам някоя добавка.И ще се опитам да увелича спорта,тоест трвбва да намеря време повече за движение и спорт.

# 87
Ама вие сте били доста по-младички. На 42 вярно ми се струва още рано. Аз на 42 ама нито един симптом нямах. Но и цикъла си ми беше като на 30. Мисля че на 44 се започна лека полека. Скоро на 46 ще стана и симптомите се добавят постепенно. Като суплменти вземам бета картоин, вит. Е, Б комплекс и отделно Б12,, Ц, Д, омега 3, вечерна иглика, астаксантин, ликопен, CQ10, ресвератрол, колаген. Доизмазвам прогестеронов крем. От време на време бял равнец пия. Всъщност суплементите ги вземам по 3 месеца и после почивам един.

# 88
  • Miami
Ами значи малко е досадно с тези добавки, защото се пият по различно време. Например Дивият ям го пия от О до М, т.е. някъде от 12-14-я ден на цикъла докато ми дойде. Витекса от М до М го пия. ВитА(Бетакаротен)от началото на цикъла до овулация, а вит.Е нон стоп. На няколко месеца правя почивка около 20-30 дни.

# 89
На мен тези които се вземат след хранене са ми ок. Обаче тези на гладно които да са ми голяма мъка, че празен стомах при мен няма. Ям на 2 часа и се ужасявам от доабвки на гладно. Някои пък и по 2 пъти на ден като трябва да се вземат е оле майко....

Общи условия

Активация на акаунт