Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 13

• 45 986
  • 770
  •   1
Отговори
# 150
  • Варна
Навърших 50 през октомври и от тогава не ми е идвало. Люшкам се нагоре надолу с нервите и настроението. Не мога да спя и горещите вълни са през 1-2 часа. Качих за тези 4 месеца 6-7кг. С Хашимото съм, но там уж с лекарството коригирам хормоните. Не знам вече какво да правя. Предпочитам да ми идваше, въпреки болките и кризите, които правех. Открили  ли сте нещо, което да помогне?

Последна редакция: пн, 08 мар 2021, 11:30 от Despina

# 151
Аз не.
Макар, че правих консултация с Айдън Мустафов заради един проблем, и понеже ми спря един куп храни, взех че почнах да отслабвам. : ))

# 152
Вижте сега мацки: както всяко едно нещо, така и телата ни имат нужда от почистване. То е измислено и научно доказано. Представете си примерно вашият апартамент, мястото където живеете, гаража ви или каквото е там да не го почиствате 40 години- прах навсякъде, стари вещи и т. н. да не изпадам в подробности. Как ви се струва? Същото това нещо става и с организмът ни: ядене на месо (аз също ям, но гледам да е по-рядко, че ми тежи), което само по себе си е източник на незнайно какви хормони естествени и неестествени. 40 години и нито ден почивка хранене с готвена, преработена храна, пържена, печена, прием на лекарства и др. химии и голямо количество захар, сол. Всичко това се отлага в организмът ни на скрити местенца- в мазнините, в мускулите ни, в лимфата ни, дори става видимо- целулитът е опасно нещо , това значи, че лимфната система е задръстена и не работи добре.
https://youtu.be/KEOAFZj4_-Y
https://youtu.be/UjpwN_4RTts  Всички нейни интервюта съм изгледала.
  След много търсене и гледане на разни материали, примери от външния свят  намерих истината за себе си. Погледнете Дони (на Нети) колко бързо се стопи.
Дайте си почивка и изчистете телата си с органична, ЖИВА храна. Това е суровоядството. Аз за себе си правя режим от 1 седмица, не повече, че не съм много пълна и не ми трябва много да свалям, колкото да почистя и забързам метаболизма си. Няма нищо друго по-ефективно от това за метаболизма от яденето на органична, жива храна. Никакви хапчета, лекарства, чайове няма да помогнат за забързването на метаболизма.
 Ако нямате противопоказания, ако не страдате от диабет и базедова болест, ако сте общо взето здрави- една седмица се ядат само плодове и зеленчуци, без кафета, без захар, без сол, без газирани напитки, сокове освен натурално истискани може да пиете колкото искате ,само вода,  никакви други неща. Препоръчително е да са повече плодове, защото изискват по-малко енергия за обработка, пълни са с органична вода и се извеждат по-бързо от организма, така организмът използва енергията за изчистване.
Аз правя така: ям само едно ядене в деня със зеленчуци и останалото ми е плодове където преобладава кивито за по-бърз метаболизъм, защото, ако ям само плодове захранването ми е по тежко, когато го започна първо трябва да премина през зеленчуците два дни и после по-малко от готвена храна, а така като ям и зеленчуци през режима захранването направо започвам със сготвено. Калории и количества в режима не гледам, ям колкото да се нахраня, без да прекалявам и да преяждам. Позволявам си и съвсем малко сол, че имам ниско кръвно.
 Захранването се прави като продължавате със същия режим плодове и зеленчуци само, че включвате по-малко и сготвени картофи-картофена супичка, пюре без мазнина и сол първите дни и по-нататък с ориз. Колкото дни ви е режима толкова дни трябва и да ви е захранването, като постепенно увеличавате количеството сготвена храна. Както когато захранвате бебе, имате опит предполагам.
 Както всички неща и това си има положителни и отрицателни странични ефекти. Проблемът е, че режимът много ограбва витамините и минералите, така че,  когато започнете захранването първият-вторият ден  приемайте  витамини  поне пет дни.  Аз наблюдавам при себе си изчерпване на витамин B12, защото започвам да изтървам разни вещи от ръцете си,  като приемам витамини на хапчета три-четири дни и всичко си идва по местата.
С Хашимото съм, но там уж с лекарството коригирам хормоните. Не знам вече какво да правя. Предпочитам да ми идваше, въпреки болките и кризите, които правех. Открили  ли сте нещо, което да помогне?
Аз за себе си открих каквото ми трябваше и съм доволна. Макар, че още съм в началото и все още експериментирам. Писала съм да не се повтарям. Хормоните които се пият за хашимото мисля, че не регулират половите хормони, но може и да греша.
п.п Леми много ти харесвам аватара.
Честит 8 март момичета! Бъдете здрави и щастливи!⚘🌹⚘🌹

# 153
С моят колит, още на първия ден суровоядство ще съм се гътнала 🥴
Благодаря! Маникюра винаги ми е бил голяма слабост, но нещо в последно време си изгубих вдъхновението, а и не само за него. 😔

Последна редакция: пн, 08 мар 2021, 13:37 от Lemy

# 154
И мен не ме устройва суровоядството. Аз съм в залата 4 дена в седмицата тренирам тежко. Отделно пак 4-5 дена бягам по 10км. Все още поддържам гъста коса и здрави нокти. Кожата ми е чиста и една пъпка нямам. От къде ще ми дойде протеина да поддържам тая система функционираща? На мен ми трябва животински протеин с целия набор амкнокиселини в него. Едно на ръка и моя стомах не е за зеленчуци и плодове в обилни количества. А и от плодове и зеленчуци не знам как ще набавя 1600кал минимум мазнини, въглехидрати и протеин.

# 155
О-о-о-о да- да.
Имам колит , кървящи вътрешни хемороиди и дивертикулоза, червата ми се надуват от всичко като, че ли ги помпам с компресор.
От протеин се качват мускули и е за качване на тегло. От него се напълнява. До колкото виждам нямаш проблем с напълняване, така че нямаш нужда да отслабваш, а напротив страдаш от отслабване, не виждам за какво коментираш.
Изяжте ме сега.🤪😁😘

# 156
А мускулите са много важни, особено при проблеми със захарта и инсулина.
Със суровоядство и гладуване хубаво ще отслабнеш, но като си стопиш мускулите, след това ще качиш мазнини на тяхно място.

# 157
  • на земята
И аз съм с колит и не мога да помисля за суровоядство.За жалост.

# 158
  • В полите на Пирин планина
Това суровоядство не е за мен...
А пък митът за хормоните в месото си е просто мит. Ако ще говорим за вредности, то химиите по плодовете и зеленчуците едва ли са по-полезни. Аз от един плод се подувам подобаващо, та какво остава само това да ям. Пък не ми се говори за количествата плодова захар, които ще се погълнат така...

# 159
  • В градината...
Искам да отслабна. Но като видя Дони и нещо закрещява в мен -нееееее@!!!!!!!!

# 160
Искам да отслабна. Но като видя Дони и нещо закрещява в мен -нееееее@!!!!!!!!

Неговото ми изглежда като болестно състояние. Снощи ни беше на гости най-добрия приятел на мъжа ми, който пък е приятел с Дони. Не се сетих да го попитам защо и как е отслабнал, но като го гледах последно /отдавна беше/, видът му ме уплаши.

# 161
  • София
La Gitana съветва за разтоварващ режим/сруровоядство за 1 седмица, а не да минете изцяло на такова хранене. За 1 седмица нито мускулите ви ще се стопят, нито нещо друго толкова фатално, освен да почине черния дроб и храносмилателната ви система. Пък ако не можете цяла седмица, може да се опита и първо за 1 ден, после 3 и чак тогава 1 седмица. Най-добре е да се правят тези прочиствания пролетта и/или есента, но пък лятото е най-лесно - когато е топло - организмът естествено си търси по лека храна.

Интензивните тренировки също са стрес за организма и може да доведе до дисбаланс на хормоните. Умерено движение и контрол на стреса според мен е най-удачно + балансирано хранене.

Според мен няма универсална формула и решение, валидно за всички, тъй като всеки организъм е различен, и всеки има различен начин на живот, различни разбирания. Но е добре човек да се вслушва в собственото си тяло и да върви в посока, в която се чувства по-добре, без да изпада в крайности.

Например колкото и да чета, че е добре за метаболизма и за всичко, да закусвам сутрин - еми не мога, преди 11,30 часа не мога да ям. Много често ми се случва да обядвам в 13,30 - 14,00, после вечерям към 18-19 часа и с това приключвам с яденето. И с този си режим се чувствам много по-добре, отколкото когато закусвам сутрин или ям 4-5 пъти.

# 162
И мен ме плаши Дони, аз мисля че е веганство или нещо подобно.... Струва ми се че липсата на животински продукти и глад докарва до такъв вид.
Абе, всеки прави каквото мисли, че е най-добре за него, след време се разбира дали е било правилно или не.
Моя приятелка си прави всяка година прочистване с житния режим, и след него става все по-кръгла и по-кръгла.

Последна редакция: пн, 08 мар 2021, 15:20 от Lemy

# 163
Краси благодаря ти, че се включваш. Винаги ми е полезно да ти чета постовете, добре обясняваш, изчерпателно.
Аз споделих какво работи при мен, какво при мен се отразява добре и от какво аз отслабвам, защото аз искам да отслабна и да се изчистя. С тези 10 + кг ми се наложи да си сменя целият гардероб, тежки са ми и не се харесвам. Всеки сам за себе си прави изводи какво ще му бъде най-полезно, от какво ще се почувства добре, какво ще бъде "лесно" за него и и не толкова болезнено. Защото (всеки режим си е болезнен) е все пак точно това режим.
Проблем с мускулите нямам и никога не съм имала, даже напротив в повечко са ми.
Има и нещо друго, че мазнините и протеините работят за обмяната на хормоните, така че със загубата им губите и част от самите хормони, но все пак става дума за много кратък режим. Дори може да си го направите само три или пет дни, както казва Краси, зависи колко ще издържите, защото наистина е много тежко, но после става едно такова леко и приятно.
Дали пък колита не е точно от задръстените черва с мръсотия?
Катерица наистина много съм любопитна защо Дони е минал на такъв вид хранене, дали заради някакво заболяване затова да се храни така или просто му е просветнало нещо от неговата си религия и докога ще е така. Надявам се да пие витамини, че съвсем ще се свърши. Много съм любопитна бих искала да знам.

# 164

Общи условия

Активация на акаунт