Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 13

• 46 072
  • 770
  •   1
Отговори
# 315
Кой знае какви процеси протичат в поколенията. На времето като влизах в техникума, помня тези момичета които бяха 4 курс и завършваха какви женища бяха не е истина. Ние обаче с моите съучнички, а и съседните класове като пиленца бяхме - дребнички, нисички, миниатюрни някакви. Все едно недоразвити. Онези ти ми женища едри, цицорести, по-скоро дебели, все едно като учителки. Дали и това няма някакъв пръст в развитието ни по-бързо достигане на меното.

# 316
  • тук и там
Много са факторите.Климата включително.Рускини ,скандинавки и т,н.(северните народи, и най-общо там където не е  горещо)-при тях настъпва по-късно менопаузата. Така съм чувала поне..

# 317
Аз през май ставам на 46. Досега нямах никакви признаци. Но миналия месец ми махнах голяма киста на яйчника и го отстраниха. Лекарят каза,че няма да вляза в менопауза, тъй като ми остана един. Сега нещо ми се мъчи да ми идва и съхна и вехна. Още не съм подготвена психически. Все си мисля как ще се сбръчкам, ще надебелея още повече, ужассс..... Бая ме е шубе. Надявам се да не е толкова страшно.

# 318
Ами какво да ти кажа. Аз уж съм с два яйчника, обаче прогресивно се сбръчвам и кожата ми се свлича буквално скорострелно. КОнтура увисна, челото вече е с доста бръчки, кожата е повяхнала. Да не казвам че от години пия и колаген. Все едно и също че нищо не правя. Същински човекоядец съм вече. Цикъл се намира още, но явно кожата ми е огледало на всички настъпили вече промени. Горещите вълни са въпрос на време явно.

# 319
Много са факторите.Климата включително.Рускини ,скандинавки и т,н.(северните народи, и най-общо там където не е  горещо)-при тях настъпва по-късно менопаузата. Така съм чувала поне..
Да така е. Доктор ми каза, че когато се сменя пребиваването за постоянно в друга страна или друг климат и менопаузата настъпва по-рано. Казва, че много често това се случва при рускините. И понеже съм по-светла и ми вика вие сте рускиня, нали, затова така ви се получава. Имам му доверие, защото е добър про.

# 320
Е че кога беше то като се изселихме. Аз бях на 25. Сума и време. Още да има значение ли това? СПоред мен тялото отдавна се е приспособило там каъдето живея, а и климат ане се различава от климата в БГ. Но кой знае.

# 321
Да де, ама генът в тялото ти е приспособен за друго, нали? Или може би бъркам?

# 322
  • София
На мене пък не ми пука, дали ще се сбръчкам е ясно, че ще стане. Драма с остаряване нямам. Когато свърши цикъла свърши. Важното е да съм здрава, всичко друго е нормално.

# 323
  • тук и там
Аз на "лелка"  заприличах последно време.То и покрай тези ковид истории-стоене в къщи,липсата на пътувания и др. -съвсем се скофтиха нещата . Напълнях още ,кожата и на мен започна да се отпуска и имам проблем с контура и т.н.
По-млада няма да ставам,то е ясно.Та малко по-малко се променям. За съжаление ,генетично не ми е заложено да съм младолика до късна възраст...Rolling Eyes

# 324
Да и верно това с КОвида влияе пряко или косвено. Като не се ходи никъде и някакси всички усилия които полагаш някакси висят във въздуха. Аз поне на работя ходя и на фитнес. Но ако и там на ходя, не знам какво бих правила. Все съм между хора....Гримове купувам, парцальоци чат пат, но като няма къде да ги нося и си стоят захвърлени там някъде. То май и не помня вече какво съм купувала. Наплескам се сутрин, после до обяд с тия маски, ни червило остава, ни ББ крем. На работа съм с униформа, та за тоалети не мисля. И като няма къде да се ходи, съвсем няма къде да се облека и почувствам човек.

# 325
  • Далечният изток
Именно, ген е. Майка ми на 65 почти няма бръчки и бели коси. Аз на 45 нямам никакви бръчки все още. И бели коси нямам. Нито ми се е отпуснала кожата.

Този месец имам проблем с цикъла. Два пъти ми дойде. Не знам дали да го отдам на ваксината или на менопаузата...

# 326
Едва ли е от ваксината. Аз ваксина нямам и на мен два пъти ми дойде. Тоя месец май на всички ни по два пъти (по-точно предния при мен). И аз по-напред от това се жалвах. Коя дата да бележа на календара - първата ли, втората ли. В крайна сметка и двете сложих, ама за сега не се задава ни по първа, ни по втора дата.

# 327
  • тук и там
Абе не знам ген ли е ,или е комплексно..По-скоро са много факторите.Но някак ми се струва че по-бързо започнахме да остаряваме.Да,медицината напредна-ама нещо много рано ме започнаха болки в кръста и подобни болежки.  И да нямам бръчки, тялото си старее и се износва. Между другото,жените без деца ми се струва че   остават доста запазени. Сигурно имат по-малко грижи и време за себе си,знам ли..:Но колкото и двойки без деца да познавам -все изглеждат доста добре за възрастта си.. rolling_eyes:

Последна редакция: ср, 28 апр 2021, 11:05 от Kaisia

# 328
  • Бургас
Абе не знам ген ли е ,или е комплексно..По-скоро са много факторите.Но някак ми се струва че по-бързо започнахме да остаряваме.Да,медицината напредна-ама нещо много рано ме започнаха болки в кръста и подобни болежки.  И да нямам бръчки, тялото си старее и се износва. Между другото,жените без деца ми се струва че   остават доста запазени. Сигурно имат по-малко грижи и време за себе си,знам ли..:Но колкото и двойки без деца да познавам -все изглеждат доста добре за възрастта си..rolling_eyes:

Аз също мисля, че едни 10 г. по-рано се случват при нашето поколение, при положение, че ние сега уж повече се поддържаме-витамини, добавки, спорт.При мен около 42-43 г.започанаха  проблеми ,но от 44 г.сякаш стана някаква промяна по-осезаема.

# 329
  • София
Не знам на какво са ви базирани наблюденията, но статистиката сочи друго.

Общи условия

Активация на акаунт