Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 13

• 46 025
  • 770
  •   1
Отговори
# 390
Здревейте!
Някой пил ли е биоидентичен прогестерон? Гледам в групата на Рей Пит масово го приемат.
Ти ще пиеш ли?

Не знам, не смея сякаш. Нямам време да изчета всичко за този прогестерон. Моите притеснения са свързани с гърдите ми(мастопатия) и ракови заболявания. Знам, че трябва да намаля повишения естроген, но от друга страна ме е страх да пия прогестерон на своя глава, пък бил той и биоидентичен или там както му викат.

На мен гинеколог на въпроса ми дали ще има проблем да пия Дуфастон, който ми предлага със мастопатията в гърдите, ми отговори"Даже напротив!". Ама и аз не съм почнала, де, а и той не е биодентичен... То в Бг има ли го тоя, дето го посочвате?

# 391
  • София
В Бг има крем Прогестогел в аптеките и от него може мазане, но то ще отнеме големи количества с тая тубичка трябва по тубичка на седмица/ иначе го хвалят.
За пиене имало някакъв на Рецептура и се купува в Детокс центъра на Др. Тошков, но и това чудо трябва да се дозира спрямо овулация.

# 392
  • София
Здравейте, моля да споделите дали сте имали подобен на моя проблем. На 44 г. съм, никога не съм имала цикъл по часовник, но с до седмица отклонение винаги е идвал. През последните три години е ужас - дойде през 2 седмици, после два месеца го няма. Хаос! Гинеколожката ми предлага хормонална спирала, но аз отказвам. В момента съм 25 ден в цикъл, с обилни съсиреци, болки в гърдите и яйчниците. Изтощена съм, дайте съвет какво да направя! От време на време пия вечерна иглика, но не виждам ефект.

Честито Възкресение!

# 393
  • тук и там
Аз гледам в къщи че има някакъв Инозитол от 500 мг. По колко мг на ден  се взема и през цялото време или само в определен период?  Едно време пиех ,ама съм забравила вече. Ще му изтича скоро срока,поне да го изпия.

Аз бих си сложила хормонална спирала-при обилен цикъл.Аз съм със обикновена,която трябва да махам тази или следващата година. Бих я сменила с хормонална..ама аз пък  съм с обратният проблем-прескача ми,а цикълът ми  е оскъден,имам кървене само един-два дни реално,после леко зацапване.Мисля да говоря с АГ за това.

Мисля,че в темата беше коментирано-и точно за обилен цикъл,бяха доволни момичетата. За вълни и подобни екстри-не влияела до колкото разбрах от опита им.

# 394
  • София
Инозитол се пие по 4000 мг дневно, бая бързо ще го изпиеш този:))

# 395
На мен ендокринолога ми изписа 2х1от 1000 мг., заедно с фолиева к-на.

# 396
  • София
Въпросът ми е нормално ли е толкова дълго и обилно течение.

# 397
  • София
Въпросът ми е нормално ли е толкова дълго и обилно течение.
При пре-менопауза е нормално. Без изследвания няма как да гадаем.

# 398
  • София
Преди 3 г. правих хормонални  изследвания и ми казаха, че яйчниковият резерв е на изчерпване. Последният ми гинекологичен преглед е от преди 8 месеца, като тогава докторката ме гледа 2 пъти - преди и по време на цикъл. Проблем нямаше. Но този цикъл сега направо ме изтощи! А мога ли да започна прием на желязо още сега или да изчакам да свърши? И какво желязо препоръчвате?

Последна редакция: нд, 02 май 2021, 11:12 от magia

# 399
8 месеца не е малко време, иди на преглед като минат празниците.
Прием на желязо, без изследвания...не знам 🤔

# 400
Преди 3 г. правих хормонални  изследвания и ми казаха, че яйчниковият резерв е на изчерпване. Последният ми гинекологичен преглед е от преди 8 месеца, като тогава докторката ме гледа 2 пъти - преди и по време на цикъл. Проблем нямаше. Но този цикъл сега направо ме изтощи! А мога ли да започна прием на желязо още сега или да изчакам да свърши? И какво желязо препоръчвате?

Желязо по време на цикъл не се пие защото може да увеличи кръвозлива. Трябва да ти спре и тогава го почваш.

Вероятно вече си с ниско желязо и хемоглобин след 25 дни цикъл и затова се чувстваш изтощена. Но първо трябва да решиш гинекологичния проблем.

Върви на читав гинеколог, колкото по бързо се овладее кръвоизлива ( причините за него може да са различни) толкова по-добре, после няма да се налага да пиеш с месеци желязо.

Последна редакция: нд, 02 май 2021, 14:58 от liiya

# 401
Аз гледам в къщи че има някакъв Инозитол от 500 мг. По колко мг на ден  се взема и през цялото време или само в определен период?  Едно време пиех ,ама съм забравила вече.
Инозитол на гладно с вода, 1 час преди или 2 часа след кафето  2 пъти на ден по 2 гр. Цял месец. Това от denis.

Аз по 3 месеца пия и почивам по един. Вече 3 години редувам. И от него ефект никакъв. Каквото има да става си става. Нямам разлика с никоя от вас която не го е вземала.

# 402
Аз вече като видя хапче и ми се повдига, спряла съм ги от два-три месеца, че ми дойде до гуша. То не са витамини цялата азбука, то магнезий, цинк, минк, селен, инозитоли и какво ли още не. 🥴

# 403
Май и аз така. Да разчистя всичко което съм почнала и май ще си дам почивка от всичко. До гуша ми дойде напоследък от пиене на какво ли не, а най-вече от празни надежди...

# 404
  • София
Витамини и добавки са си ок за всяка възраст. Аз мразя хапчета и поръчвам разтворими. Пия ги като безалкохолни с кафето или през деня. Храненето също е важно, но аз не успявам да го правя балансирано.

Общи условия

Активация на акаунт