Турски филми и сериали - обща тема за общи приказки (4)

• 48 876
  • 751
  •   1
Отговори
# 390
femmi2, филмът е обобщение. Децата като Мехмет Али не са бити само веднъж, майка му не може да го даде в дом без съгласието на бащата. Жените се страхуват, преследвани са даже и след като се разведат, а защитените жилища са малко или изобщо няма - проблем на обществото. Роднините също не са решение.
Тине, "всеки ще го докосне... но малцина биха направили нещо, за да помогнат." - при сегашната власт и общество в Турция най - често всеки се спасява сам. Клипчето в спойлера е отпреди седмица, бие бившата си съпруга пред детето им - в Самсун. Имаше реакция в мрежата, арестуваха го, но едва намерих клипчето - повечето хора са го изтрили, а беше споделено от стотици. Много интересно - защо ги изтриха. Имаше и друго клипче - преди да дойде полицията, хората от квартала го набиха. И вероятно с това ще си остане, няма да се учудя, ако вече са го пуснали на свобода.

Скрит текст:

# 391
Той не  е ли доведен баща , аз така го разбрах . Какво значение има като е малтретирано . Какви са тези закони ?
Не е лесно в Турция .

Мехмет Али .

Каро , радвам се че успяхме да те убедим.  Не харесваш  Чачо но ролята му наистина е силна в този проект.

Интересно ми е дали Ча е гледал себе си,  защото не обича да се гледа поне преди беше така. Приятели онзи ден публикуваха как гледат филма от вкъщи .

Тине , в Туитър сравняват Баръшовата му роля , защото и там героят му умира. Любовен филм пак е болен , но Живот на хартия е съвсем друго ниво . Харесвам и Баръш , но повече Мехмет Али .
А това е за теб нали го харесваш с тази визия

Намекнаха и за нова фотосесия.

Последна редакция: нд, 14 мар 2021, 20:06 от femmi2

# 392
  • София
Каро, вече знам кое няма да ти допадне, обаче все пак го гледай. Grinning

Лу, в "Невинност" героинята на Дениз Чакър казва в последния епизод: "На 8-ми март всички бързахте да поздравите жените, а сега нападате и осъждате едно момиче, което е всъщност жертва." И в това изречение е събрано цялото общество. И не е само само в Турция. И в България, и във всяка държава, всъщност, ежедневно ставаме волни и неволни, директни и индиректни свидетели на насилие срещу жените, в различните му форми.

Феми, много е красив на това черно-бяло гифче Чаатай. Тая негова усмивка го променя изцяло, като детенце е.
Във филма ми стана много мило като Мехмет гледаше "малкия Али" как хапва и как си играе с количката после. Чак очите му се усмихват като се засмее.

# 393
Ще видим какво няма да ми хареса. Надявам се да ме изненада. Smile

# 394
Фрагман, ама минал ли е този епизод не зная?
Аз нали си чакам на руски, та може да сте го гледали вече в оригинал.

https://instagram.com/stories/denizcanaktasofficial/252870720568 … shid=38ztvps4rt8w

# 395
  • София
Впрочем, освен Чаатай, да сЪ Grinning изкажа и за още три неща, които дискутирате...

Първото е "Марашлъ". Светле, на мен ми харесва много засега. Все още си остава най-интересният ми сериал от турските, които гледам в момента. Grinning Само му стискам палци да не се разводни и да не се напълни с безсмислици. Краят на последния епизод беше бомба. Grinning

Второто е "Son Yaz" - аз също го гледааам! Алперен си го харесвам от много време, с Хафсанур супер приятно мe изненадват. С Мелиса Аслъ бяха сексуални, с Хафсанур са сладинки. Grinning Обаче аз съм преди всичко фен на двойката Селим-Джанан, страхотни са тия двамата, а Фунда я обожавам. Този сериал няма кой знае какъв страхотен сюжет, обаче е просто отпускащ и създава някакво спокойствие... Grinning

И третото е "Невинност", който, супер неочаквано, много ме грабна. Понеже вие сте засегнали темата за Мехмет Аслантуу и Дениз Чакър - там са ми надеждите и на мен. Grinning Поне една нормална двойка да видим. А двамата са просто страхотни поотделно, представям си заедно как би им се получило. Simple Smile

# 396
Тинче, това са и моите сериали от новата партида, но иначе съм запозната с всички първи епизоди. 😀

Чудя се Сърдечната планина как не събира пари за превод от рускините, а  е с толкова висок рейтинг.
Аз, въпреки че с лекота изгледах 1 еп., пак  с лекота предрекох провал.
Не познах за Турция, но явно руските зрителки не проявяват интерес.
Някой гледа ли го все пак да каже добре ли е наистина.

Последна редакция: нд, 14 мар 2021, 20:46 от pepel_ot_rozi

# 397
  • София
Пепелче, аз от "Сърдечната планина" гледам само фрагманите и някои клипчета, с две двойки (потенциално и трета може да дойде сега Grinning), че са ми сладки. Главната двойка (с българското момиче) хич не ме грабва. Grinning

# 398
  • София
Здравдейте, момичета!
Пепелче и аз като теб  гледам с интерес сериалите, които следи Тинчето. Гледам и още няколко "Неверният" основно, а със закъснение и малко с мишката  "Пробуждането на селджуците" и "Чудния доктор". Доста започнах и изоставих и то по причина, че вече ми тежът жестоки сцени и ужасните междуличностни  отношения. Смятах да започна да гледам сериалът на Чаатай, но като чета, че  там също има нещастие и то свързано с малко дете ще чакам отзивите и от Каролина, която май смята да го започва.

# 399
На Чачо е филм. Simple Smile
Gönül dağı и аз не го харесах.
Нещо във физиономията на Алперенчо ми напомня Къванч. Симпатичен ми е.

# 400
  • София
Нинка, това с Чаатай е филм, не е сериал. И малко по-малко от 2 часа, на един дъх се гледа. Да, тежък е, но го препоръчвам. Наистина ще ти хареса. Simple Smile

"Mucize Doktor" си го продължавам и аз, въпреки че имаше един момент, в който откровено се дразнех на сценария. Ама заради Онур Туна и Танер Йолмез издържах, само заради тях. И сега пак започна да става интересно. Revolving Hearts

# 401
  • София
Тинче, благодаря ти! Щом го препоръчваш ще гледам Чаатай. Аз съм фен на сериали /филми с участието на малки деца - големи артисти и това е също причина да гледам филма. За "Чудния доктор" си много права. Аз също  смятах, че трябва да го приключват и наистина гледах "през куп за грош", но продължавам.

# 402
Добре де, бащата на Ирем нали си има там една безгласна жена до него.
Впрочем повече я харесвам визуално тук, отколкото в Ист невеста.
Но и аз искам да ги стиковат двамата с Бахар. 😀
Мен Т Гюлеч не ме дразни, щото го харесвам от Пойраз К., но героят му ми е повече от противен.

Пепелче, аз си мисля, че тази жена до него има пръст в случката, защото в съда, когато изведоха Бахар, тя се обади на някой и го информира.
Той таткото на Еля сам ще избяга, защото е взел милионите и ще изчезне заедно с тях. Така предполагам, и ще остави Бахар сама да се оправя.

# 403
  • Кърджали
Тогава тя се обади н Харун май, зщото той не беше в съда. Но след тов пкаше Бахар навън

# 404
Той дано и избяга да не го гледам вече. Smile
Гледах Мениджърите. Пак някаква странна серия. Все повече хора откриват каква интригантка е Берен. Баръш и той нещо полудя, качиха му се на главата и изпуши. А дано махнат и майка му, че много гадна тая женица. Да замине, откъдето е дошла.
Серкан и Ферис, колкото повече се сближават все се случва нещо, което се опитва да ги раздели. Да видим какво ще стане другия път.
Хареса ми ролята на Седеф Авджъ. Има ги такива. Wink Тя е хубавичка, но няма късмет със сериалите.
Гледам, че и Ибо е станал някакъв гадняр в Домът. Откъде накъде еей. В началото не беше такъв.

Общи условия

Активация на акаунт