Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата ? - 9

• 55 630
  • 744
  •   1
Отговори
# 165
Варицелата тук е включена в комбинирана ваксина против няколко шарки, сложихме я на щерката още като бебе. Момчетата са я карали като много малки заедно,  не помня да е било страшно, но знам колко е трудно на по-голяма възраст.

Тия антибиотици за нищо ги нямате.

# 166
  • тук и там
Да,в някои държави е включена,но при нас не е в списъка със задължителните. Ако знаех-щях да я ваксинирам,като гледам на какъв хал е  в момента..

# 167
От спиртовете по бг аптеките, само салициловия го има като 2%-ов, пък и аптекарките си я знаят рецептата.
Дъщеря ми не е карала варицела, а много пъти е била контактна.

# 168
Блу,
Това с варицелата си е до организъм. Карах я с 3 пъпки съвсем леко на 14 г., при това 1 месец след сестра ми, която я донесе и също леко я изкара, беше на 12 г. За сметка на това нашата обща приятелка се разболя между двете ни и при нея беше с много пъпки навсякъде. Децата я хванаха в детската градина в България, дъщеря ми беше на 4 г., синът ми на 1 г. още бях в майчинство. Въпреки многото пъпки я изкараха леко. Никога не ми е хрумвало да ги ваксинирам, защото аз леко преболедувах варицелата и реших на принципа "наше лошо нема", че и децата ще я изкарат леко. Така и стана.Grinning

# 169
Не е просто до хрумване за ваксина, а до риск за плода ако бременна жена кара варицела.
Аз самата съм карала варицела с 2- 3 пъпки и само защото сестра ми е била цялата в пъпки успоредно с мен, лекарите са решили, че и моето е варицела. Но пък вече карах херпес зостер, пак леко.

# 170
  • FRANCE
Голямата я кара на 1г много тежко, Т пъпки дори и в ушите и устата. Белег никакъв . Молката я кара око 4 годишна с пет пъпки, без Т и остана белег на носа

# 171
  • Някъде по Дунава
Дъщеря ми кара шарка на 5 г, а брат и на 11 м. Нямаха много пъпки, но имат по един белег.
Ползва крем н Агива, но не маже редовно. Има единични пъпки на челото.
Следващият крем ще е на Микса- хидратиращ срещу несъвършенства.

# 172
Този хлорнитромицин е широкоспектърен антибиотик. Аз бих внимавала.
Моята ползва крем на Биодерма, но от време на време си краде от някой мои. Тези ѝ харесват и се чудя дали са подходящи за нея. Бих ѝ взела по случай предстоящият празник, нали и тя е малка жена 😀

# 173
И аз бих сложила ваксина за варицела, ако детето не я е изкарало до 8-9 години. Аз я карах на 30+. Пълен кошмар. Нямаше свободно място от пъпки.

# 174
  • тук и там
Зависи от кожата(това за кремовете  на ЕЛ и Клиник). Аз съм била винаги с много мазна кожа.Почти не мога да намеря крем,който да хидратира и да не омазнява.То всъщност се намират такива,които попиват и не омазняват,но след час вече съм лъснала..
Мисълта ми е,че  ако е с мазна кожа не мисля че тези кремове ще са подходящи.
Може би 3-те стъпки на Клиник ще е по-подходящ подарък.(в зависимост от типа кожа)

И не знам за пубери,но аз съм доволна от хидратиращият на Лореал.
Ето този
Скрит текст:

# 175
Зависи от кожата(това за кремовете  на ЕЛ и Клиник). Аз съм била винаги с много мазна кожа.Почти не мога да намеря крем,който да хидратира и да не омазнява.То всъщност се намират такива,които попиват и не омазняват,но след час вече съм лъснала..
Мисълта ми е,че  ако е с мазна кожа не мисля че тези кремове ще са подходящи.
Може би 3-те стъпки на Клиник ще е по-подходящ подарък.(в зависимост от типа кожа)

И не знам за пубери,но аз съм доволна от хидратиращият на Лореал.
Ето този
Скрит текст:

Със смесена е. Нослето мазнее, но бузките са сухи. Аз ги имам, пробвала ги е и ги харесва. Притеснява ме по-скоро дали са подходящи за възрастта ѝ, но предполагам, че щом нямат някакви сериозни анти ейдж съставки не би трябвало да е проблем.

# 176
  • Mediterraneo
Не давам да ползва от моята козметика на малката, твърде рано е. Почистващите продукти са достатъчни. С омазняването на кожата при хормоналните промени достатъчно объркани ще бъдат/ ще бъдем, та да вкарвам и продукти, които незнайно как ще подействат. Когато хормоналната буря отмине, менструацията се нормализира, ще имаме поне някаква представа за какъв тип кожа да търсим продукти.

# 177
Да, аз също не мисля, че кремове за зряла кожа са подходящи и за детска/младежка кожа. От гледна точка на това, че кожата свиква (поне според мен) и после трябва непрекъснато да вдига класа козметика, без още реално да се нуждае от такава интензивна грижа. Бих взела някакъв медицински на Юсерин или Виши хидратиращ, и това е. Последно на малката взех един с лайка и невен от Зоя, само натурални съставки, имаше много видове с билки.
https://www.zoya.bg/%D0%9A%D1%80%D0%B5%D0%BC-%D0%B7%D0%B0-%D0%BB … 20-60-%D0%B3.9345

# 178
Конкретно този Толериан на Ла Рош Позе, който дъщеря ми ползва за лице в студено време, става и за бебета.

# 179
  • В царството на игрите:)
Моята дъщеря ползва почистващи продукти, но с ползването на кремове няма да се разберем, въпреки, че ако я оставя само ще се клепа. Как може дете, чиято майка ползва крем два пъти седмично да има неистовото желание да се маца все с нещо. Нали примерът бил важен и бла, бла, бла. Не казвам, че моето е ок, но просто никога не съм имала проблеми с кожата и нямам навика, а откъде у нея това желание, не знам. Бих пробвала рецептата със спирта за сина ми, защото той е с доста пъпки и не мисля, че ще му навреди по някакъв начин. Може пък да помогне, че малко се комплексира вече. Благодаря за споделеното Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт