Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата ? - 9

• 55 558
  • 744
  •   1
Отговори
# 435
Да, да и един мармот завива шоколад. Ако майката на момичето е и ваша майка, би трябвало да знае, как се гледа момиче и какво се прави. Все пак вие сте на 26 г. вече. Ако ви е мащеха вас, точно вие ли сте и довереничката? Няма си приятелки с момичета, близки колежки и е опряла до вас да пита, как да се бори с окосмяването и дали да купи на детето бюстиета.

# 436
Joy Joy Joy
Вие не знаете какво пишете!
Едва ли има човек, който да не иска да бъде в близки взаимоотношения с детето си! Аз съм възпитавана по този начин и пожелавам на всяка майка да има дъщеря, с която да бъде близка. Смятам, че това е важно както за дъщерята, така и за майката, по ред причини, но това е друга дълга тема за която мога да пиша много, но не виждам смисъл да го правя тук. Всеки има своите разбирания!

Не съм аз човекът, който да дава съвети или учи непознат, но по-добра приятелка от дъщерята (за майката) и майката (за дъщерята), едва ли има, стига човек да успее да постигне това, аз го пожелавам на всяка от нас, която може да го разбере и оцени!

Да, да и един мармот завива шоколад. Ако майката на момичето е и ваша майка, би трябвало да знае, как се гледа момиче и какво се прави. Все пак вие сте на 26 г. вече. Ако ви е мащеха вас, точно вие ли сте и довереничката? Няма си приятелки с момичета, близки колежки и е опряла до вас да пита, как да се бори с окосмяването и дали да купи на детето бюстиета.

# 437
Нещо не разбирам...
Защо момичето да не обсъди с кака си? Защо майката да не си говори с по-голямата си дъщеря за новости и по-удобни начини за обезкосмяване? Става дума за дъщери с достатъчно голяма разлика, че майката дори да се допита до порасналата си дъщеря. Каката е близка със сестричката, защо това да не е полезно и за трите Thinking

Deni, не разбирам тона ти в темата днес.

# 438
И аз не разбрах къде е двамата.

# 439
Аз съм писала, че на моята дъщеря (13г.) започнахме курс лазерна епилация за крака и подмишници. Един ден наскоро ме попита за космите на триъгълника с какво да си ги махне и аз малко се опулих и я питах защо иска да ги маха там (ако няма да я гледа някой си казах наум Close - поне моите ги махнах като започнах полов живот и с това го свързвам). Отговори ми, че я дразнят и гъделичкат. И аз казах нещо от сорта да не бърза, по-натам ще ги мислим. Един ден влязох в банята да взема нещо докато се къпеше и забелязах, че там няма черно Grinning Питах я и каза, че ги е махнала с бръснача. Беше по време на плътно дистанционно обучение, когато буквално не излизаше от къщи и се замислих, че в нормални условия бих се усъмнила за някакви неща, пък то децата наистина може да имат безобидни аргументи. Thinking

# 440
Боже! Как ви минават подобни мисли? Вие не сте ли имали период без секс и космати ли сте ходили тогава?
Когато поисках позволение от майка ми да се обезкосмя последното нещо, което ми е минало през ума е някой да ми гледа най-милото. Вие пробвали ли сте да ходите с пълно окосмяване там долу? По спомен не беше никак удобно.

# 441
След като ги махнах един път, разбира се, ги махам непрекъснато (макар и да ми е трудно сега в края на деветия месец Grinning). Но като дете изобщо не съм се замисляла, явно не са ми и пречели, аз по принцип нямам силно окосмяване, да не кажа, че съм с оскъдно. Дъщеря ми е с доста по-силно, а синът ми е като мен, той почти няма косми - така са се разпределили Grin. Лично при мен това беше определящия момент да почна това неприятно занимание и в тази зона и никак не съжалявам,  че не съм започнала по-рано Blush

# 442
Лимонче,
Аз, ако няма за ходя на море или басейн, не си правя "интимна прическа". Сега със затворените в Германия от 6 месеца басейни, ми е все едно. Чувствам се нормално. Иначе разбирам, че девойките искат да пробват всичко, стига да не се наранят, нямам против. Засега моята не е проявила желание.

# 443
Аз пък ако не се бръсна през ден не мога да се търпя. Хората сме различни, а децата също са хора. Това, че нещо не е било некомфортно за нас, изобщо не значи, че не може да е некомфортно на децата ни. Изслушвайте ги и се опитвайте да ги разберете. Махнатите косми не са непоправима щета, но натискът в обратната посока може да нанесе трайни щети върху детската психика.

# 444
Аз не виждам къде казах, че не съм разрешила или оказвам някакъв натиск Thinking Нямам никакъв проблем с това, просто се изненадах, като я видях и като всяка майка ми минават всякакви налудничави мисли Blush освен това ми е жал, че още от толкова малка ще се разправя с тая хамалогия. То и бръсненето не предлага някакъв супер комфорт. Ама трайни щети върху детската психика GrinningGrinning

# 445
И друг път съм го чувала това за миенето на влагалище само с вода и всеки път ме учудва. Друг е въпросът, че сега малката често забравя изобщо да се измие. Чак като й припомня, че може да си докара беля, отива да се мие. С интимен гел. Докато бяха малки и ги къпех аз - с бебешки или детски измивен гел всяка божа вечер.

# 446
  • Mediterraneo
Точно миенето само с вода и космите на мен изобщо не ми се връзват. Никога не мога да си представя това чудесно измиване само с вода...
Аз никога не съм искала разрешение от майка ми кога, къде и с какво да се обезкосмявам. Един ден реших и си обръснах краката. Получих конско. Затова при първите наченки на окосмяване с моите момичета говорим за премахването му, обсъждаме кога е подходящо, какъв е начинът и пр.
Но бръсненето на интим с бръсначка е нещото, което ще направя всичко възможно да не си причиняват! Когато поискат, лазер, нищо под това- нито бръснач, нито кола, нито епилатор!

# 447
  • Пловдив
Аз моята дъщеря (14г) ще я водя за пръв път тази събота на лазерна епилация на мишници. Консултирах се със лекарите в салона, в който аз ходя от години, и те казаха, че може. Тя има доста косми и постоянно се притеснява - държи мишниците все свити и очевидно й е некомфортно.
За бръснене категорично съм против.
На долната част на краката правим кола маска от около година - купих машинка и пълнител от Джъмбо - получава се бързо и много добре. Тя по принцип не търпи болка, но за това стиска зъби, явно не е чак толкова болезнено.

За триъгълника, и по-точно стърчащите косми отстрани - една приятелка ми препоръча дамски тример на Phillips, която нейната дъщеря използва и ставало изключително гладко, но доколкото разбрах вече я няма на пазара (май я предлагат само в комплект с фотоепилатор). Тя е тънка като писалка и накрая завършва с подстригваща глава за деликатни зони. Не знам какво ще правим за морето - тя се притеснява, иска да търсим други бански, но аз не съм срещала чак толкова затворени, а боксерки не иска.

# 448
...
За триъгълника, и по-точно стърчащите косми отстрани - една приятелка ми препоръча дамски тример на Phillips, която нейната дъщеря използва и ставало изключително гладко, но доколкото разбрах вече я няма на пазара (май я предлагат само в комплект с фотоепилатор). Тя е тънка като писалка и накрая завършва с подстригваща глава за деликатни зони. Не знам какво ще правим за морето - тя се притеснява, иска да търсим други бански, но аз не съм срещала чак толкова затворени, а боксерки не иска.
Дали има предвид това твоята приятелка:
Скрит текст:
Аз също търся решение за моята дъщеря за тази област. Намирам го в непознат за мен сайт - mallbg.com - някой с опит с него в нашите стройни редици?
Darling*, да, във форума често има и забавни ситуации! Wink

# 449
  • Пловдив
Да, предполагам, че е същото.
https://www.philips.bg/c-p/HP6393_00/touch-up-pen-trimmer

Питах в Технополис, казаха, че са много добри, но от известно време ги нямало самостоятелно.

Общи условия

Активация на акаунт