Дългото чакане след трансфер-тема 89

• 45 679
  • 739
  •   1
Отговори
# 495
Мandaria, оказва се, че в някои болници дават дни след трансфер, а в други само след пункция. Моята болница е от втория тип.

# 496
Момичета влетявам да споделя, че започваме да се готвим за ЗЕТ. Аз още съм в шок така си бях навила на пръста, че док ще каже чак през Май да го правим, че не мога да го приема още. Вълнувам се 🤗😱

# 497
Успех Жоржи!
Моето икси, ще е през Май и не знам как ще дочакам до тогава. Много исках да е по— рано, но няма как да стане. Трябва да мине първо през касата и още към Общината, за одобрение за финансиране. До сега бяхме на класическо ин витро и все нямаше нищо останало за замразяване.
Много се надявам да има сега повече оплодени Я.

# 498
Канела, благодаря ти, а вие защо минавате през общината?

# 499
Тук във различните провинции освен 50те % от здравната каса има и възможност за финансиране на 1 до 4 опита от държавата.
Поемат още 25% от частта, която сами си поемаме като разходи. Трябва да се изпълняват само условия, които са доста неспецифични, например да има двойката граждански брак или да не са навършили 40 и 50 години, съответно жената и мъжът. Чака се около 5 седмици за това, и можем да стартирваме.
После доста се чака изплащането, но пак е по добре от съвсем нищо.

# 500
Определено е в пъти по-добре от това да си плащаш за всичко.

# 501
Разбира се, аз не се оплаквам.Grinning
Горе долу същото като финансирането през ЦАР във България.
Разлика съществена е, че тук никой никога няма да направи диагностика преди самите опити. Значи трябва да си изгърмиш опитите от касата, който са 3, за да направят напримен тест за НК клетки.
Това страшно ме дразни.
Давам пример: има възможност на 2 места за партьорска имунизация. За да поеме касата тази имунизация трябва задължително да имаш 3 неуспешни опита ин витро/икси. Аз мисля да я правя, ако не стане нищ от третия трансфер.
Тук по форумите има жени твърдят, че имат много ранни аборти и след тази имунизация със обработени левкоцити от кръвта на партьора имат здраво дете.
Дали е истина не знам, но много искам да вярвам, че и това е възможност понеже аз вече съм със 2 последователни неуспешни бременности.

# 502
Cinnamon Cookie: Давам пример: има възможност на 2 места за партьорска имунизация.
Имате ли информация къде правят подобно изследване, аз съм с четири ранни аборта и вече не зная какво да правя!

# 503
  • София/Севлиево
Ан,това не го правят в Бг.Предишният ми лекар ми го предлагаше като последен вариант,но се оказа че трябва да ходим или в Англия ,или в Германия,и пак не ни даваше шанс за успех.Нарича се ЛИТ терапия.Когато ходих на имунолог в Надежда я попитах и за това.Лекарката също бе доста скептична относно това дали има смисъл да го правя.Това наклони още везните към смяна на клиниката и сега съм бременна от първи ЗЕТ при новия си лекар...

# 504
Във Гьотинген и Киел.
Аз се свързах със Гьотинген, от там ми кзаха, че 3ти опит ми трябва, независимо дали е ранен аборт или 0. За Киел четох, че не работят със касата. Бих тинпрепоръчала да се обадиш във Гьотинген във Центъра по трансфузионна медицина към университетската клиника. Обясни им те ще ти кажат за твоя случай какво е нужно.
Допълвам се Елислава е права, никоя от имунологичните терапии не са със клинично доказан положителен ефект. Може да проработи може и не.

# 505
Здравейте, отново съм тук с подготовка за трети трансфер. За първи път съм на естрофем от четвърти ден на цикъла, предните пъти бях на естествен цикъл. На осми ден от цикъла имах резултата почти 2000 естрадиол, предните пъти е бил около сто? Това не е ли много голяма разлика, добре ли е? Защо се дава този естрофем, аз винаги съм имала овулация и добра лигавица, никога не съм имала проблем с това?

# 506
  • София/Севлиево
За да ти подтиснат овулацията,така имат по-голям контрол върху нещата.

# 507
Здравейте момичета
Утре имам трансфер
Имам 4 ембриончета правилно делещи се вчера четврти ден но решиха да ги оставят за 6 ден
Като чета тук многу не достигат до бласточити и взех да се притеснявам

# 508
Не се притеснявай, ако са качествени и здрави, ще издържат. Ако ли не - по-добре сега, отколкото само да ти ги върнат и още повече да се разочароваш. Стискам ти палци!!!

# 509
С последното много не съм съгласна, ама явно е въпрос на лична нагласа. От 5 ембриона замразихме 2 на трети ден и другите 3 ги чакаха до 5-6 ден и нищо не оцеля. Предпочитам да ми ги върнат на 3-4 ден и да имам надежда 2 седмици , отколкото да отида за трансфер и да ми кажат , ами нищо не оцеля.

Общи условия

Активация на акаунт