Августинки 2021 - Тема 3 🤰🍀

• 27 314
  • 737
  •   1
Отговори
# 375
Плами, за пръв път чувам подобно нещо. Тест на слуха се прави в родилното, в деня на изписването. Пол на пренатест ли не са написали?
Бъди спокойна, всичко му е наред Simple Smile

# 376
На мен ми звучи, че Плами се притеснява, че крие пола и да не предизвиква това.
Извинявай, че ще се изразя така, но това е пълна глупост. Изобщо не мисли за тези суеверия.

# 377
Пола ми го казаха от пренатеста, но аз не съм го казала още от съображение, че много ми се втилясвст, а аз не обичам така, за което се извинявам, не ме разбирайте по грешно, радвам се за бебо, но доста неща ми се случиха в живота до този момент, и съм малко скиптична.

# 378
Влизам да разкажа за прегледа ми тази вечер. Бебо е много добре. Пораснало е, видях го как мърда. Докторът се опита да види пола и след много мъки, натискане и раздрусване, малкото човече така и не поиска да застане в удобна поза, в която да се види добре. Срамежливче ще излезе.. Joy Все пак каза, че мисли, че е девойка, което потвърждава предположението на доктора от феталната. Hug
Относно стягането на корема и казуса от преди няколко дни с подутината на корема, докторът каза, че няма нищо притеснително.
Това не били контракции. Съвсем нормално е бебето да се мести и да застава в такива неудобни пози, че да предизвиква дискомфорт и деформация на корема. Поуспокои ме и след като видях бебо и чух пулса му вече съм спокойна, че всичко е наред. Blush

# 379
Много се радвам, че всичко е наред и бебчето си расте Blush а в коя седмица си? Simple Smile

# 380
Много се радвам, че всичко е наред и бебчето си расте Blush а в коя седмица си? Simple Smile
Благодаря! Blush сега съм в 15+5, но бебето отговаря на 16+. Още от началото върви малко по-напред, заради ранна овулация.

# 381
Здравейте Мами, да ви питам нещо, вие на каква количка сте се спряли.
Аз си бях харесла една на Maxi Cosi - Nova4, но количката с двата коша и чантата към количката цената беше около 1900лв. Да количката беше страхотна, маневрена, масивна, но тогава се замислих, че ние много пътуваме и не само с кола, но и със самолет и реших, че количка 13кг не е много удачна. Като цяло не ми се свиди, и имам възможност да ги  дам, но не мисля, че си заслужаваше инвестицията. Винаги гледам да съм първо практична Simple Smile
А и какво съм забелязала, че повечето ми приятелки при първия удобен случай си поръчват лятна количка и до края ползват само нея и в един момент скъпата количка остава ей така. Дори  си бях харесала такава лятна количка на Ergobaby коята струваше около 600лв и на финала щях да съм дала 2500лв за 2 колички, от които ще ползвам само една. разтърсих се малко и какво се оказа.
Оказа се, че тази количка на Ergobaby Metro 2020 , не е лятна, а се води компактна количка и има кош за новородено. Четох доста за нея, гледах видеа и рейтинги. Количката се оказа много добра. Здрава, лека, компактна. Тежи 6,3кг и се сгъва и разгъва с 1 ръка. Има страхотни матраци и 2та коша, летен и зимен от другата страна и се оказа, че Ergobaby Metro е единствената количка, сертифицирана като "Здравословна за гърба" от AGR Германия.
А най- хубавото беше, че количката се оказа точно в този момент намалена и и си поръчах 2та коша с количката за 631лв. Супер много се изкефих и си направих сметката, че реално до февруари ще ползвам коша за новородено и направо от Март слагаме коша 6+ и лятото сме с лека и удобна количка.
Просто споделям, ако на някой не му се дават много пари смятам, че това е добър вариант. Оставям линк Wink
https://roshavo.com/ergobaby-metro-strollers

# 382
Аз все още не съм гледала, тъй като не е сигурно пола на бебето, но съм решила да не купуваме скъпа количка, как сте иначе, вас болят ли ви още гърдите, мен все още така както в началото( 18+1г.с) дори не си спомням кога отминаваше този период

# 383
Ваня, честито за количката, изглежда много удачен вариант и се сгъва супер! Да споделиш като я получиш и разгледаш! Hug
Единствено се чудя дали и за детето ще е толкова удобна? Мънички колелца и е нисичка. Не знам де, то перфектни колички няма, всеки преценява според това, което на него му е необходимо. Ние също доста пътуваме и много искахме да вземем компактна количка, която да се сгъва заедно със седалката, да не заема много място, но и да е комфортна за детето, с големи гуми и амортисьори и да е лека и да има голям сенник - е, такава не намерих. Joy
Най-много ми допадна един модел на Cybex, но ми се видя неоправдано скъп. В крайна сметка ни предложиха да ни дадат количка Mima, за която съм леко скептично настроена, защото няма нищо общо с това, което търсехме, но мислим да я пробваме. Ако ни допадне ще я ползваме, ако не, ще купуваме друга.

# 384
Количката на сина ми я купихме, когато беше на 3 седмици. Преценихме си по самото бебенце. Бяха ни дали една с три колела, която не ни беше удобна.
Този път ще си ползваме нашата, нищо че е синя и за момиче е ок. Аз съм влюбена в ерго раниците и с малко дете ще ми е по-удобно. Тесни улици, много коли,дете и количка не е моето. Този път мисля и слинг да пробвам Simple Smile

# 385
Имам въпрос към вас, които имате повече опит с бременности и изследвания. Днес си правих изследване на урината по препоръка на АГ и се чудя защо почти всички показали на седиментна са 0,нормално ли е това?

# 386
Означава, че няма левкоцити: тоест няма възпалителен процес. Виж, че 0 си е част от референтните стойности.

# 387
Означава, че няма левкоцити: тоест няма възпалителен процес. Виж, че 0 си е част от референтните стойности.
Е да видях, но миналия път като правих имах някакви стойности макар и малки и ми стана интересно как сега всичко е 0.

# 388
Ваня, честито за количката, изглежда много удачен вариант и се сгъва супер! Да споделиш като я получиш и разгледаш! Hug
Единствено се чудя дали и за детето ще е толкова удобна? Мънички колелца и е нисичка. Не знам де, то перфектни колички няма, всеки преценява според това, което на него му е необходимо. Ние също доста пътуваме и много искахме да вземем компактна количка, която да се сгъва заедно със седалката, да не заема много място, но и да е комфортна за детето, с големи гуми и амортисьори и да е лека и да има голям сенник - е, такава не намерих. Joy
Най-много ми допадна един модел на Cybex, но ми се видя неоправдано скъп. В крайна сметка ни предложиха да ни дадат количка Mima, за която съм леко скептично настроена, защото няма нищо общо с това, което търсехме, но мислим да я пробваме. Ако ни допадне ще я ползваме, ако не, ще купуваме друга.

Благодаря много Simple Smile Другата седмица трябва да пристигне и ще дам обратна връзка. Смятам, че ще бъде удобна не само за мен, но и за бебето защото има ортопедично матраче и в 2та коша, а коша който е 6+ задната му част се сваля почти до легноло положение и ще бъде удобно когато детето заспи. А колелата са с амортисьори, сенника също е много голям.
Следвам Теа и Наум Шопови и скоро ми попадна видео в което тя раказваше за най- необходимите покупки за бебето и се оказа, че тя е ползвала точно тази количка и беше изключително доволна, даже каже че и е в топ 3 на най-любимите неща, които са купили.
А за раниците мога да препоръчам тази, мои приятелки ги ползват и казват, че са страхотни. Слинг са взимали всички и не са го ползвали. Всички казват, че са супер неудобни и отнемат много време за поставяне.
Тези  раници на Тула, са за след 3ти месец и могат да се ползват за доста голяма възраст на детето. Казват, че се поставят супер лесно. Аз съм се спряла на тях и ще си поръчам, изчаквам, ако ги намалят случайно. Оставям линк и за тях, ако някоя мама се интересува.
https://roshavo.com/tula-free-to-grow

# 389
Някой беше питал за гърдите. Гърдите растат от хормона Пролактин (хормона на стреса). По време на бременност той се секретира в по-високи стойности, а след раждане вече в още по-високи и предизвиква лактация. При жени с висок Пролактин по принцип се наблюдава лактация и без бременност.
Пикът на Пролактин по принцип е през нощта, така че може да забележите, че ви болят зърната или гърдите повече тогава. При мен определено е така.
Та болката може и да не изчезне изобщо, защото хормонът ще продължи  да се отделя през цялата бременност в по-големи количества. Дали болят гърдите вече е свързано строго индивидуално със самия човек. Ако не болят, това не означава, че нещо не е наред.
Аз преди бременност бях с Пролактин на горна граница, дори пиех лекарство за смъкване. Не са ме боляли никога гърди. Напоследък зърната ми нощем са червени, болят.

Общи условия

Активация на акаунт