Да рискувам ли

• 3 734
  • 47
  •   1
Отговори
# 45
Страх ме е, че ще попадна на един кофти преподавател, който ще ми вдигне ръцете и ще се чудя какво да правя. А иначе за нареждането на програмата ми обясниха, че предметът трябва да има повече от една група, за да може да избираш.

Дипломирах се преди няколко месеца и учех редовно. Имахме такъв преподавател, но работещите студенти при него ходеха на поправка и това беше. Имаше скъсани от неучене, а не от ходене на работа.

# 46
Аз също не записах веднага да уча след като завърших средно. Направих го 5 години по- късно, в далечната 1992г., когато имах две деца и кафене под наем. Редовно обучение, сега не мога да си представя как съм успявала във всичко, но се справих и не съжалявам нито за миг. Специалността ми беше компромис, но мисля, че доста добре се справих после. Това ми даде нова среда, перспективи и промени изцяло живота ми. Заслужаваше си всички лишения и се радвам, че го направих и се справих.
Млада си, не се отказвай, ще успееш и един ден ще си благодарна, че си го направила.

# 47
Миналата година се дипломирах, на 33 години,редовно обучение и работа. Вярно е, че ни намаляха точки поради липса на присъствие в определени лекции, упражнения, но в никакъв случай, не е било нещо фатално.
Пак бих се записала да уча, даже го обмислям сериозно. 😃

Веднъж бях се срещнала с тютор на специалност в университет в Холандия на ден на отворените врати, та момчето от Тел Авив,  ми разказа за своят дядо-около 70+годишен,записал се да учи в университет,за да поддържа себе си активен. Това много ме беше вдъхновило и му обещах, че не бих го забравила,най-малкото защото предполагам, че се случва рядко на такава достолепна възраст да си студент.
Харесвам максимата, че единствените ограничения са тези които сами си налагаме.

До авторката: НБУ предлагат студентско кредитиране, за което можеш да кандидатстваш и доколкото съм разговаряла с тях, винаги са подчертавали, че са и с гъвкави графици и няма какво толкова да те спират някакви подобни опасения. Пробвай да намериш студенти, които се обучават в момента, поговори си с тях и според мен ще придобиеш увереност, като видиш, че и други хора също успяват да съчетават учене и работа. Успех ✌️🌞

Общи условия

Активация на акаунт