За мама вече няма скука - ДЕКЕМВРИйче в ръцете й сладко гука ! {тема 2/2020}

• 33 183
  • 775
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Аз цедих в началото след всяко хранене с цел увеличаване на кърмата. Тогава бяхме на смесено хранене след болницата и много исках да махна АМ. В последствие беше останало само едно хапване на АМ за деня и всеки път гледах да му давам по-малка доза.
Накрая успяхме и от 5ти януари малчо е само на кърма, а кутията АМ направихме на домашен течен шоколад. Simple Smile

Приложенията и на мен ми помагат най-вече с това да не се чудя постоянно "кога последно е ял и от коя страна" или "от колко време е буден" Hug

# 76
Аз май не разбрах Габи какво каза толкова 🤔
Всяка майка иска да е най - добрата за детето си, това че някой става по 3729 пъти за да кърми е страхотно, това че дава адаптирано мляко също е страхотно. Да не говорим за жените, които се цедят нон стоп и даваТ с шише, това е смея да кажа за скромния ми опит от един месец изключително кърмене, дори по-трудно. Никоя от вас/нас/ не е по-малко стойностна майка, защото е направила избор, дали умишлен или по стечение на обстоятелствата.  Просто бъдете най-добрата версия на себе си, за своето дете, а дали яде кърма или адаптирано мляко, не е болка за умиране. Have fun Girls!

# 77
Някои хора не четат внимателно, ама после се чудят какво толкова лошо е казала друга потребителка. Аз пиша, че детето не наддава според нормите, а доста по-малко, че не иска дохранване нито с изцедена кърма, нито с АМ, защото познава само хранене от гърда явно, а Габи ме пита какво толкова се вайкам от този факт? И се почват дежурните обяснения, че всяка майка независимо от начита, по който храни детето си е велика. Ето, това е, което не сте разбрали всички, които задавате въпроса защо Габи се направи на ощипана госпожица, след като нищо лошо не е написала.

# 78
Да бе, всичко е страхотно, ама защо такива изказвания като "ощипана госпожица"?! Сериозно?!
Няколко човека са ви написали за сонда, ако има нужда от помощ потърсете Ася или Хедра. Мисля, че имам две сонди у нас, мога да изпратя едната ако не може да се намери, защото знам, че е трудно, просто такива изказвания не са найс. И да - всяка майка е велика.

# 79
Аз лично се смятам за "велика" мама, правя каквото мога за моето дете, за да е добре - в т.ч. храня с АМ буквално от изписването ни. ММ честичко ми повтаря, че съм неговото геройче, каквото и да се случи. Ето това ме прави спокойна и щастлива, както и усмивката на малкото ни чудо като се събуди и ме види.
Не разбирам за какво се заяждате толкова. Аз прочитам на Габи думите, че и бебетата на АМ (в т.ч. и моето) не стават по-малко хора от другите или ако не кърмя не съм добра майка. Но пък имам спомен, как дразнехте мамите от ноемврийската тема, докато те се "вайкаха" че нямат кърма и си споделяха проблемите, а вие приятно им заявявахте как почти ще "изхвърляте" кърма. На мен по някакъв начин ми помогнаха чайчетата, но при това положение е препоръчително да се свържете с вашия педиатър, за да не стои все пак бебето гладно, а не да се караме из форумите.
Тъпо начало на деня... ще чакам малчо да се събуди и да ми се усмихне и да започне и днешния прекрасен УСМИХНАТ ден. А той дори в момента се смее на сън - сърцето ми се препълва от щастие Blue Heart
Имам да науча няколко песнички да му пея, че знам само първите коплетчета SmileySatisfiedStuck Out Tongue Closed Eyes . Пеенето върши чудеса при смяната на памперса, когато малчо не е в настроение за смяна.
Ах, присетих се за Елина и "мляко от производител" SatisfiedSatisfiedSatisfied - аз на малчо му викам "хайде сега да минем и на безплатното" или ако цедя - "мама сега готви за бебе" Grinning

# 80
Никого не съм дразнила независимо от вашите спомени. С педиатър съм говорила, но нищо същестнено като решение не съм получила.
Ася и Хедра няма да търса, не са всички от София.
Който имаше какво смислено да каже, мисля, че го направи вече.
Темата кой какво казал за АМ я приключвам, кой герой и кой не.

Последна редакция: пт, 19 фев 2021, 08:49 от Helinor17

# 81
Хелинор не знам какъв съвет да ти дам..Стискам палци нещата да се оправят.И да си качва кг бебчето..всичко да отмине...Само недей се разстройвай,че да не повлияе на кърмата..
И детето,ако не иска ам не знам как може да го накараш..Да не би да я боли гърло,млечница нещо друго...

# 82
  • Sofia
Никого не съм дразнила независимо от вашите спомени. С педиатър съм говорила, но нищо същестнено като решение не съм получила.
Ася и Хедра няма да търса, не са всички от София.
Който имаше какво смислено да каже, мисля, че го направи вече.
Темата кой какво казал за АМ я приключвам, кой герой и кой не.
Може и по телефона да се консултираш, със сигурност ще ти дадат насоки.

# 83
Това, че някой не е от София не значи, че не можеш по телефон или вайбър да се консултираш.

# 84
Хелинор, аз направих консултация с Ася видеочат по вайбър. Също не съм от София. Макар че, както ти каза проблема при теб е не толкова в кърменето, а в отказа да яде.
Виждам, че тук има майки-абсолютистки по отношение на кърменето. Уважавам техните усилия,  но снизходително-подигравателно отношение за първи път виждам в тази чудесна група. Стана ми малко тъжно честно казано. Всички споделяме сходни тревоги и проблеми и би трябвало да се разбираме и подкрепяме една друга.
Не знам какво определя нощното хранене за деня точно, но бебката има едно такова около 1 часа и после чак в 7. Спи си спокойно, даже в 1 аз я будя да и дам. Тогава предпочитам да изцедя и да и го дам в шише, защото при нас сукането от гърда отнема минимума 40 минути ,после като и дам и АМ в шише, и тя се разбужда и няма заспиване. Та съм забелязала, че като изцедя тогава, детето го изяжда и после заспива спокойно.
Иначе и Бориса си хапе юмруците от няколко дни, виждам че с вас сме с няколко дни разлика от раждането.
Това с банданата е добра идея с оглед лигавенето. Вчера случайно купих първият, но сега се замислям да взема още няколко.

Последна редакция: пт, 19 фев 2021, 10:09 от Briela

# 85
Ох, девойки, защо трябва да се дракаме? Устискахме бременността и хормоните, нека не си разваляме сега хубавата група ☺️
Честно казано не виждам нещо лошо в думите на Габи. Когато бях изпаднала в немилост, заради проблемите с кърменето, имах нужда да чуя точно нещо такова! И го чух не само от мъжа ми, а и от Ася Демирева, което страшно ме успокои.
Хелинор В този ред на мисли консултация по телефон или Вайбър е повече .от достатъчна.  Ако не ти се дават пари за Ася или Хедра , има и безплатни консултации по телефон. Wink И да не ти помогне, няма да навреди.
Усмихнат петък, момичета ❤️

# 86
Съжалявам , че ще го кажа , но тона и изказванията на Хелинор са грозни !!!
Не мога да разбера защо по всеки такъв “въпрос” , трябва да се реагира така рязко !
Явно Габи не е прочела точно написаното и е коментирала , което да кажем , че е дразнещо за някои ... после момичетата пишат за Ася и Хедра ... и пак , ами не , няма . И защо всъщност се повдига въпроса като кой каквото и да каже ,се реагира остро 😐 Нямало майки героини , няма това , няма онва ... Всички сме толкова 🙄 , че не сме разбрали явно ...

Аз не кърмя по няколко причини ...
Майка съм на 3 деца , съпругът ми работи постоянно , сама съм от 6 до 18 всеки ден ... през бременността прекарах тромбоза , още съм с чорап и крака ми се подува , преди 2 седмици спрях лекарствата... готвя , чистя , пиша домашни , не спя добре , гледам бебе и ... понякога ям ...
И наистина на моменти се чувствам като майка героиня ... горда съм със себе си , че се справям сама с всичко ! Щеше да е чудесно , ако можех да кърмя без проблем , но не стана .

Уважавайте избора , мнението или положението на другите !!!
Не става въпрос за АМ/кърма , лошото е , че липсва елементарно отношение .

Съжалявам , че поста ми е рязък , но това виртуално “нахокване и конско” не ми се понрави !!!

Няма да коментирам повече ... бъдете здрави ❤💙

# 87
Аз ли нещо проспах, та не видях хокане или конско... 🤔 Повечето мисля, изразиха някакво отношение как процедират те, опитаха да дадат някакъв съвет или един вид подкрепа, никъде не видях да се плюе по майките, които са заместили кърма с АМ по каквито и да е причини и не видях никъде за непременно кърмене и нищо друго. Все пак сме се събрали тук да си помагаме както можем със споделянето на съвети, опит...

# 88
Мисля, че някои хора тук изключително много изопачават нещата, казаното от мен и го интерпретират абсолютно грешно.
Ще взема ценните коментари и съвети предвид, а другото ще игнорирам.
Но все пак аз също се смятам за героиня. Не мисля да ви информирам за причините, но те не са свързани с факта дали кърмя или не.

# 89
Лично според мен не е правилно да се укорява някоя майка, че е избрала да не кърми и се радва от този факт. Съдбите на всяка от нас са различни. Аз заради това, че нямам кърма много страдах, плаках и се тормозих, че въпреки всички възможни усилия - резултатът е нула, а всички около мен кърмеха, имаха много мляко и всяка лекция започваше с това, че трябва да се кърми. Може би в такъв момент да сложиш точка е наистина облекчение и това не е основание да бъдеш обявена за лоша или нехайна майка.... та така Simple Smile
Всички сме уморени, притеснени, малко изнервени, но за да си запазим хубавата групичка може би е хубаво да гледаме по-лежерно на мненията и коментарите, които не ни допадат.
И за да сложим точка на темата, пак имам въпрос. Вашите малки човечета заспиват ли трудно вечер? Далия денем няма никакъв проблем със заспиването, на моменти си заспива и сама, ако я оставя с бибата в люлката или креватчето, но след последното хранене вечер става революция. Плаче, мрънка иска само аз да я държа, не признава ММ, лудо си търси бибероната и клати глава, въпреки че и е в устата, а когато леко се унесе изведнъж се сепва и пак заревава. Колкото и да я гушкам, докато не се унесе хубаво не е никак спокойна. Вечер умишлено не я закачаме много, не я слагаме на гимнастика и тн, за да не се превъзбуди, но това не помага. Не мисля и че са колики, защото това се случва само след посленото хранене (по този повод освен абоколикена пробвахме седмица време да даваме и лефакс, чай копър и топла възглавничка - промяна нямаше). Чудя се какво може да провокира това поведение и с какво мога да я успокоя, имате ли идея?

Общи условия

Активация на акаунт