За мама вече няма скука - ДЕКЕМВРИйче в ръцете й сладко гука ! {тема 2/2020}

• 33 735
  • 775
  •   1
Отговори
# 270
Момичета, пуснете си кръвни изследвания на себе си + вит. Д и Б12. Още преди да родя личната ми лекарка ме посъветва, че след раждането, колкото и бебето да е във фокуса на всичко и на всички, трябва и майката да си обърне внимание. Макар, че пия мултивитамините за кърмачки на Прегнакеър, при мен излезе дефицит на вит. Д и на Б12 и сега ги пия отделно.
Бебчо е на 1 капка вигантол, вероятно защото е с малка фонтанела, а лятото казаха, че може и да го спрем за месец-два.

# 271
Аз като стана е едно пукане и щракане....определено ще трябва да сменям диетата или да пия витамини.
Иначе свекитата са страшна работа. Нашия казал явно че се лигави детето , и се прибира една вечер, да избърше лигите да не се израни. В което няма лошо, но си спомням в началото как е давала съвети за храненето. Беше драма защо толкова съм държала да суче от мен, а не с цедено и от шише..... но проблема е че трябва да сме като другите. Другите бременни яли и качвали по 30 кг, и аз да ям. На другите им помагали като се роди дете, и на нас трябва. Другите ги дохранват,  и ние трябва. Нашето дете спи, еми не  трябва,  трябва да реве като на другите. Ама ние ще видим,  то сега лесно ... послеее. После си е за после.
Иначе за вит. Д каза да давам 2 капки. Лятото може на  почивки. И след годинка, да не се "старая" толкова.
Снощи е спала от 11 до 8 , дори аз се будих да я наглеждам. Не и е за първи път.  Акането по 1-2 пъти на ден, ако ям салати. Иначе 1 път на два дни.
Мисля да се опитам да правя упражнения за крака и дупе, и после да започна да натоварвам и корема.
Взех си дермаролер да мъча стриите по корема. Чакам да докарат серум вит. Ц и започвам. Дано има някакъв ефект.
Ние писахме за първия път, а сега правите ли го.  Ние само веднъж... Понеже аз нямам настроение. Чувствам се като когато пиех противозачатъчни. Явно овулацията доста ми влияе.

# 272
Оф, всички като започнат с тва колко е трудно да имаш бебе, човек не се гледало лесно и прочие и прочие.. Еми да сме спали с гащи, искали сме - направили сме го.. Естествено, че не е лесно, но не е и чак толкова трудно пък.
Колкото за правенето, ние като сме по от починали и в настроение, аз вече се чувствам една идея по-добре в кожата си качели. Стриите боря с витасин, корема с един стягащ лосион на мустела, колан слагам понякога и ще започвам упражнения. Ани серум витамин ц помага за стрии ли? А ако е чисто витамин ц от ампула 🤔

# 273
Мисля трябва да е олио/серум. Но то е комбинация с ролера. Понеже прави дупчици,и стимулира регенерацията на кожата, и като се сложи серум, уж трябва да влезне в клетките и да помогне. Ще пробвам. Доста положително съм се настроила. Поне малко да намалеят пак ще е добре. Прилагам неприятна снимка.
Разглеждах снимки и клипчето от декември. Последната е от 12.12 няма и следа от стрии.до 25.12 се получи това

# 274
Акането по 1-2 пъти на ден, ако ям салати. Иначе 1 път на два дни.
Това е и моят опит - акането на кърмения ми бебко зависи от това какво ям АЗ! Ако е предимно сухоежби - запича се. Готвено, салати, много вода - добре е детенцето. Изхожда се по 2-3 пъти на ден.
Не зная за другите дали има такава връзка. Споделям за нас как е.

# 275
Мойте се позаличиха малко качели с витасина🤔
Корема също започна да се поприбира бавно и славно..

# 276
  • София
КитКатти, мисля че при рахита има къде-къде по-показателни неща... Не се хващай за едно плешиво петно. Hands V
Най-малкото на сума ти бебета по това време започва да им опадва косата... И лежейки в 90% от времето, е нормално опадването да започне от там. Hands V

Моя корем се прибра отдавна, но е мек като мекица. Буквално.
Започнах някакви коремни преси, ама много несериозно...
А трябва да се стягам, че иде лято. Grin

Като казах лято - мислите ли да ходите с бебоците някъде ? Nature Sunny Nature Sweat Drops
Ние уредихме морето вече.
Привърженици сме на бунгалата, но с малко бебе нещо не ми се нрави... Така че ще идем в апартамент, където сме ходили 2 поредни години и знам, че няма да има проблем с нищо.
С две кучета и бебе - атракция ще сме ! Grinning

Последна редакция: пт, 12 мар 2021, 16:22 от rave

# 277
HappyRSmile, видях, че си задала въпрос за спалните чувалчета.
Ето ти линк към сайтове, където има на фирма Рач и на фирма Тополино:
https://moebebe.com/detski-legla-i-spalni-komplekti/chuvalcheta-za-san
https://www.gazarcheta.bg/aksesoari/detski-spalen-chuval-Rach?mf … ufacturers%2Crach
https://kati-eshop.com/index.php?route=product/search&search … D0%B2%D0%B0%D0%BB

Ако искаш нещо по-евтино, може да погледнеш тук:
https://www.za-bebetoideteto.com/charshafi.html

Rave, ех море. Не сме ходили от 2017 година. Честно с две малки деца не си го представям. Ще пропуснем и това лято. С мъници предпочитам на планина, макар и двамата с мъжа ми да обичаме повече почивката на море. А какви морета изкарвахме - 12-13 дни, та чак да ти се прииска да се прибереш в къщи.
Сега като се замисля с още непроходило дете морето е по-лесно. Представям си как се излежавам на плажа и малкия търчи. 😂

Последна редакция: пт, 12 мар 2021, 16:23 от Helinor17

# 278
Рейв , я кажи къде ходите с кучета. Малки ли са? Че ние сме с лабрадор и се чудя как да го направим, че тя пък и е много дива и на плаж трябва да е вързана, че иначе ще отиде да изяде всичко по плажа, да приватизира всички малки топки и да оближе всички хора. 😂😂 На мен много ми се ходи някъде, ама сигурно ще отидем на вилата само и там ще напълни басейна.

# 279
  • София
Малечка, не, големи са.
Ще ти драсна ЛС. Flowers Hibiscus
И на мен много ми се ходи някъде, едва чакам. Grin

# 280
Я пишете и на мен за Кучетата, че и ние сме с 26килограмов господин хаха.. Засега си харесах в Лозенец и в Българево.

# 281
Rave, благодаря за успоението Heart
Никога не съм била слаба, в продължение на доста години свалих 40% от моето тийн Аз Grinning но сега сякаш кожата на корема ми е точно като на мекичка и не знам какво да правя. Изпратиха ми и се записах се за ето това предизвикателство, въпреки, че с менюто ще ми е трудно...
https://www.facebook.com/groups/160879489202529
За почивка - дори ми се искаше до гръцкото море да отскочим, ама надали ще стане с тези почти затворени граници. Дано тук да успеем да отскочим, но определено ми се иска да отидем някъде Heart
Днес както измрънках за това в памперса и човекът цели 2 пъти свърши работата Grinning Grinning Grinning сигурно публично мрънкане на майката също върши работа Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning

# 282
Някой да знае "тайна" за изпиране на боядисани от 💩 бодита Rolling Eyes

# 283
Аз Simple Smile. Слагаш бодито, независимо дали е сухо или мокро на пряка слънчева светлина за няколко часа или докато изсъхне и всичко изчезва. Това се отнася и за всякакви петна от плодове и зеленчуци като почне мацането при захванването.

Някой да знае "тайна" за изпиране на боядисани от 💩 бодита Rolling Eyes

# 284
Paradigma така не се ли запечатват петната.. 🤔🤔 Ако действа е топ! Иначе аз пръскам със спрей за предпране за петна на фрош (бебешкия) и досега само от едни панталони не се изпра, а само леко избледня. Иначе другите си ги изчисти. Много зависи и с какъв препарат переш според мен.

Общи условия

Активация на акаунт