За мама вече няма скука - ДЕКЕМВРИйче в ръцете й сладко гука ! {тема 2/2020}

• 33 748
  • 775
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Лори, какво става, има ли подобрение ? Rolling Eyes
Деси, ами попринцип е от 4я месец, но дефакто явно често е по-рано. Grinning
Това с белия шум явно е било случайност и снощи събуждането беше на всеки час...
Да видим тази нощ как ще е. Grin
Аз и без това трудно влизам в час сутрин, а сега до обяд съм направо неадекватна.
Ние вече караме 3та седмица, а четох, че регресията може да продължи до 6 седмици. No Mouth
Иначе за приспиването, гледам да приспивам горе-долу на 90 мин.
Уфи, чувалчето е много интересно. Ако наистина можеш да го ползваш толкова дълго, ще е доста практично.
Но е доста тъничко, само летата ли мислиш да го слагаш ?

Последна редакция: вт, 23 мар 2021, 12:03 от rave

# 346
По темата с кърменето и при нас има проблем от 3 дни. Тъкмо се бяхме нагодили и Бориса (точно на 3м.) сучеше спокойно на всяко ядене по 40 минути, а после я дохранваме с АМ. Като сме така на комбинирано хранене от самото и раждане. Обикновено на ядене поема около 40-50мл кърма и 100 АМ. Има 4-5 хранения на денонощие.
Но сега едва суче по 7-8 минути на гърда и после почва да нервничи, пуска я, веднага я захапва отново, после пак я пуска и пак я захапва и така докато не и дам шишето.  Извива си чак гръбчето на дъга. Изглежда като че иска да суче, но няма мляко. Но то и преди не е имало кой знае колко, а сукането не е било проблем и тя се успокояваше. Пробвах да се изцедя след като е сукала и наистина кърмата беше само 10мл.
Отдавам тази нервност на недостиг на кърма и все пак възможно ли е да е кърмаческа стачка?
И според вас дали да цедя и да и давам или да продължавам с опитите на гърда?

# 347
Рейв, благодаря, че попита, има подобрение, да. Записах си консултация при Хедра в петък, да видим тя какво ще каже, но в това време се свързах с една доброволна консултантка, която ме посъветва да го кърмя заспал/полузаспал. Започнах така и от тогава суче много спокойно. Може би все пак е от възрастта, и аз не знам... Ще го обсъдя и с Хедра, и ще видим 😊

Между другото аз си взех книгата за ЗВБ, така че я започвам 😁 Че нещо взе да наближава заветната дата, а аз съм доникъде в познанията си по темата за захранването...

# 348
  • Sofia
По темата с кърменето и при нас има проблем от 3 дни. Тъкмо се бяхме нагодили и Бориса (точно на 3м.) сучеше спокойно на всяко ядене по 40 минути, а после я дохранваме с АМ. Като сме така на комбинирано хранене от самото и раждане. Обикновено на ядене поема около 40-50мл кърма и 100 АМ. Има 4-5 хранения на денонощие.
Но сега едва суче по 7-8 минути на гърда и после почва да нервничи, пуска я, веднага я захапва отново, после пак я пуска и пак я захапва и така докато не и дам шишето.  Извива си чак гръбчето на дъга. Изглежда като че иска да суче, но няма мляко. Но то и преди не е имало кой знае колко, а сукането не е било проблем и тя се успокояваше. Пробвах да се изцедя след като е сукала и наистина кърмата беше само 10мл.
Отдавам тази нервност на недостиг на кърма и все пак възможно ли е да е кърмаческа стачка?
И според вас дали да цедя и да и давам или да продължавам с опитите на гърда?
Тео е изцяло на кърма и също има такива периоди. Не мисля, че има общо с захранването или че гърдата не и "пуска" достатъчно. Просто има такива дни.

# 349
Да, и аз да потвърдя с Жанинчето, че и при нас просто има такива дни.
После се поуспокоява с кърменето и т.н. Аз не му се впечатлявам много-много и се разминава.
По темата “И мама е човек” - боядисвате ли си косите докато кърмите, момичета? И по-конкретно, при мен е изрусяване... Страх ме е нещо да го правя сега, но косата ми има нужда... Съвети?

# 350
  • Sofia
Боядисвам се и гел лак правя Simple Smile май не променям рутината нито по време на бременност, нито след това. Обмислям лазерна епилация, но доколкото ми е известно не е добре в момента

# 351
  • София
И при нас има моменти на нервничеше, но аз не й обръщам внимание и спира.

Лори, много се радвам !
Все по-добре да стават нещата и скоро и двамата да си върнете удоволствието от кърменето. Heart
И аз започнах книгата за ЗВБ. Харесва ми как е написана, увлекателна е и лесна за четене.

Боядисвам се и аз. Черно. С русото не знам как стои въпроса...

# 352
Аз се боядисвам ежемесечно с черна боя. Бях спряла единствено в първия триместър от бременността по съвет на следящия гинеколог заради органогенезата.

Да ви се похваля - сдобихме се със столче за кола (подходящо за бебета от 0+). Пристягането с колана на кошчето за новородени доста ни изнервяше, не стига, че коланът едва-едва стигаше да се закрепи, а и Йоан се скъсваше да реве докато го инсталираме. С isofix поне това "удоволствие" си го спестяваме. Днес го пробвахме и пътуването мина (почти) спокойно. 😬

# 353
Аз също се чудя дали да си взема на М.Нориега книгата, че май клоня към такова захранване или може би смесено.

Аз се филмирах нещо от вчера. Деян беше наддал само 400гр последния месец, попринцип не го отдавам на гладуване, защото не дава признаци за такова. Ама почнах да се съмнявам вече в себе си и дали наистина има достатъчно кърма или е намаляла. Взех си обикновена ръчна помпа, изцедих първо 50мл вчера, днес 60 мл за 30мин и се чудя колко е показателно това. Знам че помпата не изсмуква колкото бебето, а и цеденето е измежду храненията, а Деян яде на 1.5ч. Уфф и аз не знам. Сега се качих с него на кантара, с едно боди и панталонки го изкарвам  +100гр от теглото преди 6 дни по без панталонки, което значи, че наддава все пак, ама не знам дали не е малко. Днеска е все едно съм с новородено, през 30мин го слагам на цица ако може да стимулира лактация ако наистина е намаляла. Консултант ми казва да кърмя от 2те гърди, ама как да стане... Той си цока на една цица от както се е родил. Наяжда се за 5-6мин и пуска или заспива, кога да му я дам другата...

За боядисване не се бях боядисвала от както забременях. Бях си взела изсветлител и се омацах преди 2 седмици да изравнят малко цветовете, ама почти нищо не стана. Сега в събота съм на фризьор да отрежа голямата коса и да се консултирам за изрусяване, че аз искам пепеляво Русо, по скоро сиво, та да видим какво ще кажат.

# 354
Сега в събота съм на фризьор да отрежа голямата коса и да се консултирам за изрусяване, че аз искам пепеляво Русо, по скоро сиво, та да видим какво ще кажат.
Малечка90, сподели после. Една фризьорка ми каза, че докато кърмя няма как, т.к. боята се просмуква..
Други казват, че все пак боядисването не е в корена...
А аз не зная. То след като почнем да захранваме ще е, че сега нон-стоп сме “залепени” заедно 😊.
Колкото до храненето, какво казва педиатърът? То всички се съмняваме с повечето неща...

# 355
Хепи , точно тя ми изкоментира, че бил качил малко и ако преди хранене не мога да изцедя 120мл, трябвало да почна да го дохранвам. Само не знам тия 120мл за колко хранения важат, защото ние имаме поне 10 такива.

# 356
При нас отново имаше спад. Първо бяха 120 гр. за две седмици, после замерванията показаха 400 гр. за следващите две и после пак 200 гр. за същия период.
Утре става на четири месеца и педиатърката сигурно на следващата консултация ще започне да агитира за захранване.

# 357
Аз съм руса Blush и не съм спирала да се боядисвам в корените нито по време на бременността, нито сега. Ходя редовно и на гел лак. Не приемам сериозно, че нещо такова може да навреди, то ако и всяка храна преценяваме ... почти нищо не трябва да ядем, ако е от магазин. За лазерната епилация са ми казвали, че може и по време на бременност, но не бих го направила.

# 358
За лазерна не знам,но аз правих фото няколко процедури като разбрах за предишната ми бременност (несполучлива за съжаление). Заради хормоните  нямаше желания ефект. При кърмене не знам, но все пак и тогава са си разни хвърчащи насам натам хормони.

# 359
  • Sofia
За лазерна не знам,но аз правих фото няколко процедури като разбрах за предишната ми бременност (несполучлива за съжаление). Заради хормоните  нямаше желания ефект. При кърмене не знам, но все пак и тогава са си разни хвърчащи насам натам хормони.
И аз си мисля , че затова не препоръчват лазер по време на кърмене - не че ще навреди, а по-скоро няма да има желания ефект..

Общи условия

Активация на акаунт