За мама вече няма скука - ДЕКЕМВРИйче в ръцете й сладко гука ! {тема 2/2020}

• 33 760
  • 775
  •   1
Отговори
# 390
Лори много благодаря за информацията. При нас също яде само от една с голяма пауза, и има дни когато просто не мога да я няхряня. От няколко дни я слагам и на двете гърди. Само трябва да добавя цедене.
Искам да си намеря хубава книга с рецепти за захранване, но ако може малко в по - традиционен стил. Аз не съм фен на съвременното хранене. Някой беше писал, със съставки дето са на 3 дни с камили. Иначе смятам да метна малко семена в градината.
Въпрос: понякога в акото има по-тъмни нишки. Не са червени или кафяви, по скоро зеленикави.

# 391
За пюретата: Пак ще е така както с каката и домашно и купешко..Дъщеря ми въобще не харесваше месните пюрета,но другите си ги ядеше..Взимах на Ганчев и Слънчо..
За кърменето: Някои дни бълва,някои дни няма никой,но аз продължавам да давам и като няма 😄 дърпа се,пак захапе,дърпа се и пак захапе и така 10-15минути.Пайчето и той прави дълга нощна пауза и към 4/5/6 часа го кърмя от едната после от другата..Надявам се това да поддържа нещата.Искам да го кърмя по дълго време.Дъщеря ми се отби сама към 4ия месец,но Алпай не се отказва дори и да няма.. 🤗

# 392
Аз все още се чудя кога ще почнем захранване, ще се консултирам с педиатърката, а и за сега Далия не проявява особен интерес към храната ни. Дори прави леко погнусени физиономии когато си слага сама играчки в устата, та ще видим. Четох за ЗВБ, но някак си ми е странно на стомахче, което до сега е приемало само течности да му се сложат изведнъж парчета, още повече, че дъщеря ми е леко злояда, не си я представям да се храни сама. Иначе мисля аз да приготвям пюрета, с продукти от биощандовете и от това, което гледат нашите. Баща ми си има градина в местност до града и гледа зеленчуци, свекърите, бабите и дядовците ни също отглеждат. За месото бабата на мъжа ми гледа кокошки, за останалите видове месо ще го мислим. Като цяло не съм особено съгласна с теорията, че купеното пюре било по-полезно. Ако човек си вземе зеленчуци от градината и ги направи на пара няма по-полезно, поне според мен. Естествено когато не мога да приготвя ще купувам. Родителите на приятелка работели в Слънчо, тя само такива давала на детето си. Щом родителите и са в процеса на приготвяне, тя ги дава на децата си и ги хвали, бих се доверила. За Гербер и още няколко марки, които май ги няма да нашия пазар, има проучване от февруари 2021, според което в пюретата са открити живак, арсен и други тежки метали. Ако някоя мама се е спряла на тях нека да проучи.

# 393
За сега съм решила да правя пюрета. И съм си намерила месо - пиле, заек и теле.
Днес бихме ваксина, и другия път ще коментираме захранване. Нямало да чакаме 6 месеца( смисъл малко от малко да даваме вече друга хпана).
Да питам мамите дето са пушили  , как се  справите. Има моменти когато едвам издържам. Вече 3 месеца,  от както не съм докосвала цигара. Хич не искам да започвам пак, особено като е минало толкова време.

# 394
Уфи, в момента чета Захранване водено от бебето на Мария Нориега. Малко след средата съм и всяка следваща страница ме отказва все повече от ЗВБ, но ще я довърша и след това ще споделя цялостното си впечатление и аргументите си. Бурканчета бих купувала ако предлагам нещо извън сезон. Преди няколко години работих с една професорка по медицина която беше консултант по хранене и диететика на  ЕС при изработването  на регулациите за бебешките храни и от нея знам, че контрола е изключително строг при производството им поне в Европа. Тоест дали едно пюре е направено в Германия, Полша или Италия то отговаря на една и съща регулация. Аз още се колебая за методите, които ще използвам при захранването, със сигурност ще приготвям по-голямата част от храната вкъщи, но знам и че ще купувам когато пътуваме и нямам условия да набавя продукти, в което качество съм сигурна.

Аз все още се чудя кога ще почнем захранване, ще се консултирам с педиатърката, а и за сега Далия не проявява особен интерес към храната ни. Дори прави леко погнусени физиономии когато си слага сама играчки в устата, та ще видим. Четох за ЗВБ, но някак си ми е странно на стомахче, което до сега е приемало само течности да му се сложат изведнъж парчета, още повече, че дъщеря ми е леко злояда, не си я представям да се храни сама. Иначе мисля аз да приготвям пюрета, с продукти от биощандовете и от това, което гледат нашите. Баща ми си има градина в местност до града и гледа зеленчуци, свекърите, бабите и дядовците ни също отглеждат. За месото бабата на мъжа ми гледа кокошки, за останалите видове месо ще го мислим. Като цяло не съм особено съгласна с теорията, че купеното пюре било по-полезно. Ако човек си вземе зеленчуци от градината и ги направи на пара няма по-полезно, поне според мен. Естествено когато не мога да приготвя ще купувам. Родителите на приятелка работели в Слънчо, тя само такива давала на детето си. Щом родителите и са в процеса на приготвяне, тя ги дава на децата си и ги хвали, бих се доверила. За Гербер и още няколко марки, които май ги няма да нашия пазар, има проучване от февруари 2021, според което в пюретата са открити живак, арсен и други тежки метали. Ако някоя мама се е спряла на тях нека да проучи.

# 395
Paradigma, кое не ти допада в ЗВБ? Ще ми е интересно да споделиш, аз не съм чела книгата.

# 396
Нека все пак да я довърша книгата, защото нещата които ми липсват може и да се появят в следващите 100-тина страници, които ми остават. Досега впечетлението ми е, че се повтарят няколко твърдения без да има сериозна научна аргументация за тях. Аз започнах да я чета съвсем непредубедена.
Paradigma, кое не ти допада в ЗВБ? Ще ми е интересно да споделиш, аз не съм чела книгата.

# 397
Ани, аз пушех преди. Едва издържах хаха, От както спрях да кърмя пак започнах, понякога ми е криво, че бях спряла и пак наново, но пък си релаксирам с една цигара и кафе сутрин..
  Извън цигарите имам въпрос. Нали в дупето като се мери температура се маха 0,5? Знам, че 37,5 се води поддържане на лека температура, малкия му измерих 37,8 (тоест 37,3), защото ни се стори топличък и с доста зачервени бузки..

# 398
Нека все пак да я довърша книгата, защото нещата които ми липсват може и да се появят в следващите 100-тина страници, които ми остават. Досега впечетлението ми е, че се повтарят няколко твърдения без да има сериозна научна аргументация за тях. Аз започнах да я чета съвсем непредубедена.
И аз се отказах от книгата,общо взето това, което се говори за времето на нашите баби, когато са топили комата хляб в чорбата с боб, еми то са били бедни години, и моята баба така са яли от общата купа по средата и всеки си топи. И е дъвкала на децата си и тнт.... нещо на мен не ми допадна за основен начин на хранене, иначе ще давам най- различни неща подходящи да си ги гризе докато сме на масата, но преди това ще си е нахранен с пюре,каша,супа негова си.

И на мен ми се пушиииии, ще откача, ама кърмя още. Иначе не съм палела от миналия март 2020.

# 399
Момичета,препоръчайте защита за лице.
Днес слънцето беше силно и бузките на Коко са червени.С баткото ползвах Веледа едва се нанасяше и белееше часове,Бочко също нещо не ми допадна.
Вие ползнате ли?От коя марка сте доволни?

# 400
Слънцезащита съм взела на Алтеа с фактор 30, води се изцяло органичен крем и т.н. Цяла зима (като има слънце) му мажа личицето. Иначе сега взех на Uriage с фактор 50 за лятото.
Като е студено и ветровито ползвам cold cream Mustela , но ми се струва, че от него на Самуил му излизат едни дребни пъпчици, които преди мислех, че са от брадата на татко ми, като го целува. Някой друг ползва ли този крем на Мустела?
Момичета,препоръчайте защита за лице.
Днес слънцето беше силно и бузките на Коко са червени.С баткото ползвах Веледа едва се нанасяше и белееше часове,Бочко също нещо не ми допадна.
Вие ползнате ли?От коя марка сте доволни?

# 401
  • Sofia
Аз мажа с моят крем - Биодерма с фактор 50

# 402
Аз честно казано, без да ме линчува никой, не можах съвсем да се откажа от цигарите и до последно си пушех по половин цигара сутрин и вечер. Като влязох да раждам изкарах 7дни в болницата без да пуша и честно казано толкова се бях вглъбила в грижите за детето, че изобщо не се и сещах. Сега пуша веднъж в седмицата половин цигара евентуално, ако нещо ми изпуши мозъка, но и не ми се пуши. Ама аз и кафето спрях преди да родя, та може би и това ми влияе.

Аз също мислех да взимам книгата за звб, ама нещо като че ли се отказах. Има доста информация в Интернет, пък и най-вероятно ще караме на смесено захранване. Влязох в няколко групи по звб във фейса, ама нещо ме хваща нервата като гледам половината рецепти, които качват.. Баба ми навремето само чия, спелта, киноа и рожков е яла... Няма такива чудесии 😂😂

# 403
Малечка, аз също не спрях цигарите докато не родих. Така бях и при първата бременност. Тогава рано ми спря кърмата и пак пропуших, сега нещата са стабилни и се надявам да изкарам максимално кърмейки го. Иначе и на мен ми се пуши доста, особено като нещо съм се ядосала...или с кафе/биричка..нямат същия вкус без цигара, а и на мен си ми е табиет цигарата, и не планувам да се стискам и да не пуша като спря с кърменето. Лошо не лошо...туй е.
Аз се възползвах от промоцията на биодерма, за която Кристина писа във фейса, но се маже трудно и седи бяло като класическо слънцезащитно.

# 404
  • София
Аз спрях да пуша преди няколко години и ми е толкова хубаво, че не смятам, че някога бих пушила пак. Наистина мисля, че всичко е в главата. Hug
На мен много ми помогна една книга "Не пуша вече" на Алън Кар. (Easy way to stop smoking мисля е оригиналното заглавие.)

Общи условия

Активация на акаунт