Как се прави кисел за бебе на 6 месеца?

  • 78 540
  • 16
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 784
Аз го правя така:
Слагам да заври 200 мл вода с 2 супени лъжици захар. Отделно разтварям 2 попрепълнени супени лъжици нишесте (натурално, без аромати и оцветители) в съвсем малко водичка и ги прибавям към врящата вода. Бъркам непрекъснато. Когато кипне нишестето бъркам още около минута и махам от котлона. Добавям плодово пюре на вкус или ситно настъргам пресен плод. Когато поизстине - тогава добавям АМ - толкова лъжички, колкото съотвества за 200 мл вода за съответната възраст по таблицата на кутията.
Поучава се количество, което е много за бебе на 6 месеца, но по-малко е по-трудно за приготвяне, защото едва покрива дъното на тенджерката. Иначе съотношението е следното: на 1 препълнена супена лъжица нишесте - 100 мл вода, 1с.л. захар.
АМ не се вари и не се слага във врялото нишесте, за да не му се загубят хранителните свойства.
За да бъде пълноценна бебешката храна, трябва да съдържа ПЛОД-МЛЯКО-ЗЪРНЕНА КУЛТУРА, така че кисела без мляко или без плод не е за препоръчване.

# 16
  • Мнения: 1 353
Има готови кисели на прах /на плика си пише кисел за деца над три месеца/, но са със сухо мляко. Аз ще си правя от царевичното нишесте като спазвам пропорциите и слагам само вода, а не мляко. За разнообразие мога да слагам и плод или пюре.

Общи условия

Активация на акаунт