МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 16

• 61 147
  • 771
  •   1
Отговори
# 300

Момичета, моля за съдействие с тези показателни. Със съпруга ми се опитваме от 6 месеца да имаме детенце, за първи път пускаме спермограма. Не съм сигурна дали лекия стрес оказва влияние върху показателите. Въздържанието беше около два дни и също така докато открием лаборатория в събота, която да приеме материала в тези жеги, ни отне близо час и нещо. Възможно ли е жегата да си е оказала влиянието? Доста сме притеснени с тези завишени стойности.

# 301
Здравейте искам съвет-с приятелят ми правим опити за бебе от известно време но безуспешни.Мисля да посетим клиниката в Тутракан(живеем на 100км от там) Въпросът ми е какви изследвания ще ни трябват за първото посещение,за да сме подготвени.Благодаря

# 302

Момичета, моля за съдействие с тези показателни. Със съпруга ми се опитваме от 6 месеца да имаме детенце, за първи път пускаме спермограма. Не съм сигурна дали лекия стрес оказва влияние върху показателите. Въздържанието беше около два дни и също така докато открием лаборатория в събота, която да приеме материала в тези жеги, ни отне близо час и нещо. Възможно ли е жегата да си е оказала влиянието? Доста сме притеснени с тези завишени стойности.
Каква е тази измислена СГ? Къде сте я пускали? СГ се прави на място в репродуктивна клиника, за да е максимално достоверна, ако пък не, се носи до 20 минути пак в такава. Тази не дава никаква информация. Пуснете си разширена по Крюгер и тогава се върнете за коментар.
Лина, предполагам има тема за Тутракан и там може да получите отговор на въпроса си. Има клиники, които държат изследванията да са пускани при тях. Минимумът по принцип е за жената полови хормони, пуснати на 2-3 ден от МЦ, а за мъжа СГ.

# 303

Каква е тази измислена СГ? Къде сте я пускали? СГ се прави на място в репродуктивна клиника, за да е максимално достоверна, ако пък не, се носи до 20 минути пак в такава. Тази не дава никаква информация. Пуснете си разширена по Крюгер и тогава се върнете за коментар.
Лина, предполагам има тема за Тутракан и там може да получите отговор на въпроса си. Има клиники, които държат изследванията да са пускани при тях. Минимумът по принцип е за жената полови хормони, пуснати на 2-3 ден от МЦ, а за мъжа СГ.

Към момента действаме на сляпо, докато чакаме за прегледи при специалисти. Иска ни се да отидем с всички направени изследвания за да можем да действаме по отраняването на евентуално възникнали проблеми. Задължително ще направим морфология на Крюгер, леко се утешихме, че реално тези изследвания не са особено правилни. Правени са в Сити Лаб - Варна. Така или иначе щяхме да ги повторим след малко по-обствойно запозаване с това какво трябва да правим.

# 304
Здравейте, искам ММ да си направи спермограма, но тъй като не ни е назначена от лекар има неща, които не са ми ясни. Този доктор Кацаров в коя болница работи и има ли възможност там да бъде направена СГ, ако не, бихте ли препоръчали къде да я направим и след това да отидем при него.

# 305
Златомира, д-р Кацаров има частен кабинет. В интернет има информация за адрес и телефон. Спермограма направете в някоя от репродуктивните клиники, задължително с морфология по Крюгер. Разлики ще има във всяка спермограма, тъй като показателите на всяка проба варират. Както има и разлики в методите на различните клиники. На първо време изберете която и да е от големите. Тези, които са най-често споменавани са Надежда, Щерев, София, Малинов, Адела, Димитров. Повечето жени ще ти препоръчат да направите разширена спермограма, но моя репродуктивен специалист досега не ни е искал разширена, а обикновена, но задължително с морфология по Крюгер. Тестовете за ДНК фрагментация оставете за по-нататък.

# 306
Стела, много ти благодаря за информацията. Ще се насочим към някоя от клиниките и действаме, на теб също желая успех!

# 307
Здравейте, предстои ни другата седмица (в края на месец май) да пуснем втора спермограма, за да кандидатстваме по фонда за инвитро. С мъжки фактор сме. На първата спермограма имаме морфология по Крюгер 1,5 % и диагноза олиготератозооспермия. Въпросът ми кои клиники препоръчвате за втора спермограма ( четох, че в някои изкустено завишават стойностите) и ако втората спермограма е по-добра от първата, коя от двете се изпраща към ЦАР? За пръв път ни е и нищо още не знаем. Има ли клиники, които правят спермограми в събота и неделя, т.е. тогава да се отиде за даване на материал?

# 308
И двете се пращат към ЦАР, като освен това е необходимо и заключение от уролог /андролог + АМХ за жената, правено в последните 6 месеца и да е над 0,5. Клиники не мога да препоръчам, защото ММ не е правил СГ в София.

# 309
Момичета, как протича възстановяването на вашите партньори след операция от варикоцеле/ особено ако са били при Кацаров? Има ли дълъг период на лежане, забранени дейности? След колко месеца отчетохте подобрение в показателите, най-вече морфология?

# 310
Salsera,
Едната спермограма я бяхме правили в Надежда, а втората след месец в Майчин Дом. В Надежда подготвиха всичко останало и само ми дадоха документите са ги пусна по Еконт. При нас диагнозата е oligoastenoteratozoospermia. Одобриха ни веднага, но още не сме ползвали заповедта

# 311
Salsera, както Ирен писа се подават и двете спермограми, важно е да имат поне 1 месец разлика и поне едната да е с морфология по Крюгер, другата може и обикновена. В Надежда правят спермограми събота и неделя, записва се предварително час.
Здравейте, предстои ни другата седмица (в края на месец май) да пуснем втора спермограма, за да кандидатстваме по фонда за инвитро. С мъжки фактор сме. На първата спермограма имаме морфология по Крюгер 1,5 % и диагноза олиготератозооспермия. Въпросът ми кои клиники препоръчвате за втора спермограма ( четох, че в някои изкустено завишават стойностите) и ако втората спермограма е по-добра от първата, коя от двете се изпраща към ЦАР? За пръв път ни е и нищо още не знаем. Има ли клиники, които правят спермограми в събота и неделя, т.е. тогава да се отиде за даване на материал?

# 312
Благодаря момичета, пожелавам ви успех и положителни тестове Simple Smile

# 313
Здравей, Wonder, ние пускахме в Щерев и инвитро клиника София. Резултатите излязоха абсолютно идентични въпреки широко разпространеното мнение, че в Щерев излизат много влошени, а в София много завишени. Имай предвид, че трябва да има поне 30 дни между 2те СГ за фонда.

Здравейте след като ви одобрят от фонда искат ли  да се изпращат някакви документи  от извършени процедури успешни или не и каква сума отпускат

# 314
Сумата, която се отпуска е 5000лв + 500лв. Мисля че болницата сама си изпраща нужните документи за.извършените процедури към ЦАР, защото реално ти тия пари не ги виждаш.
Здравей, Wonder, ние пускахме в Щерев и инвитро клиника София. Резултатите излязоха абсолютно идентични въпреки широко разпространеното мнение, че в Щерев излизат много влошени, а в София много завишени. Имай предвид, че трябва да има поне 30 дни между 2те СГ за фонда.

Здравейте след като ви одобрят от фонда искат ли  да се изпращат някакви документи  от извършени процедури успешни или не и каква сума отпускат

Общи условия

Активация на акаунт