МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 16

• 61 087
  • 771
  •   1
Отговори
# 360
Аз съм отчаяна от него, не мога да разбера един "доктор" как може дами каже такова нещо. Главата ми е като каша, незнам на къде да тръгна,може би ми трябва още време за да си наредя нещата в главата,незнам. Само знам едно,че няма да отида повече при него, но при КОЙ? Все още не можах да си избера друг,ако някои може да ми предложи ще съм и благодарна (за Пловдив първоначално) Иначе хормоните са ми ОК половите и щитовидните 1 седмица преди вторият аборт бях на еднокринолог, защото имам възел на щитовидната жлеза там всичко е добре . Мисля да се консултирам с др Даскалова ще може ли мнения за нея ?
Shavi, възможно най-бързо бягай от този "доктор". Един добър репродуктивен специалист няма да тръгне да прави бременности на сляпо, а ще ти назначи първо всички необходими изследвания, за да е успешна процедурата. Задължителни изследвания и прегледи са спермограма, хормонални - полови хормони и хормони на щитовидната жлеза, микробиология, вирусология, цветна снимка, тестове за тромбофилия ( голям процент от спонтанните аборти се дължат на тромбофилия), генетични и имунологични тестове, ДНК фрагментация. То така е много лесно да прибира едни пари на всеки неуспешен опит, но за жената физически и емоционално товара е много голям. Хубаво е, че можеш да забременяваш, но при положение, че имаш не един, а два спонтанни аборта, задължително се търси причината. Не винаги тя е в лош сперматозоид. Морфологията ви по Крюгер е на горната граница 4%, има жени и с много по-лоша морфология забременяват успешно. Дори и да сте млади, не си губете времето в мислене дали ще стане този път или няма да стане, а търсете добър доктор. Този за нищо не става. Успех!

# 361
Аз съм отчаяна от него, не мога да разбера един "доктор" как може дами каже такова нещо. Главата ми е като каша, незнам на къде да тръгна,може би ми трябва още време за да си наредя нещата в главата,незнам. Само знам едно,че няма да отида повече при него, но при КОЙ? Все още не можах да си избера друг,ако някои може да ми предложи ще съм и благодарна (за Пловдив първоначално) Иначе хормоните са ми ОК половите и щитовидните 1 седмица преди вторият аборт бях на еднокринолог, защото имам възел на щитовидната жлеза там всичко е добре . Мисля да се консултирам с др Даскалова ще може ли мнения за нея ?
Не разбрах кой е докторът, но аз съм на 41, а ММ е на 46 с много тежък мъжки фактор сме. Бременна съм от 1 опит в Селена при д-р Матев.

# 362
Докторът е Минев от Селена. ТМ консултира ли  с андролог или уролог? приемашели нещо витамини,добавки?
Лека и спокойна бременост ви желая.

# 363
Да, консултира се с уролог, ама терапията му я назначи репродуктивният от предната ми клиника. Няколко вида добавки взимаше, но карахме Ковид 3 месеца преди процедурата и това допълително му скапа СГ. И все пак чудеса се случват. Аз като я видях СГ , колко е трагична и го бях отписала опита и грам не се притеснявах. На майтап си направиш уринен тест и като излезе супер бледа чертичка и си викам да бе да.

# 364
Да, консултира се с уролог, ама терапията му я назначи репродуктивният от предната ми клиника. Няколко вида добавки взимаше, но карахме Ковид 3 месеца преди процедурата и това допълително му скапа СГ. И все пак чудеса се случват. Аз като я видях СГ , колко е трагична и го бях отписала опита и грам не се притеснявах. На майтап си направиш уринен тест и като излезе супер бледа чертичка и си викам да бе да.

iren 11, мога ли да попитам с каква диагноза е мъжът ти, защото и ние сме с мъжки фактор и Ковид-а наистина действа скапващо?

# 365
Ето последната дни преди пункцията :
Скрит текст:

# 366
Iren11, какви техники приложиха при оплождането икси + макс или?Питам понеже и ММ е с подобни показатели последния път,а края на месеца почваме първа стимулация и опит.
Скрит текст:

# 367
Скрит текст:

Благодаря, че ни даваш надежда. Аз съм на 42 г, първи опит ще ни е. Първата спермограма на мм беше с 1,5 % морфология като доктора каза, че било трагично. След консултация с уролог, един месец по-късно, пуснахме втора спермограма ( за фонда), като сега на втората морфологията е 3 %. Това е след 17-дневен прием на хранителни добавки. Надявам се до септември да се подобри още повече. За тогава сме планирани, живот и здраве. Лека бременност ти пожелавам и дано и ние видим чудото от първия път.

# 368
При мен реално е от 2 път, но 1 в Селена. Приложихме само ИМСИ. Казаха, че в нашия случай МАКС не е приложим. ММ предвид трагичната СГ до е със съвсем прилична ДНК фрагментация, но работи във всички възможни вредни условия. Първия път като прави СГ в Селена за фонда и биоложката се хвана за главата, като попълване въпросника преди СГ.

# 369
Здравейте,
Как броите дните на въздържание от секс преди СГ? Не се включва денят, в който е правен последно и денят на даване на пробата, а само дните между тях, нали? Колко е най-добре да са тези дни, навсякъде пише период, а не точен брой?

# 370
В четвъртък ММ дава С за изследвания, в понеделник беше пункцията. От лабораторията казаха, че е добре така.

# 371
Здравейте. ММ пусна няколко изследвания в репродуктивна клиника, но ще сме на консултация чак Юли месец. Преди самото изследване имаше 4 дни въздържание ,без прием на антибиотици и др.лекарства.  Ще съм ви благодарна за мнение, защото нямам никаква првдстава дали са зле или добре, а Юли е далеч. Благодаря ви предварително.[/img]

# 372
Здравейте, днес ММ прави контролна спермограма след ковид. Указа се че сме почти занулени.Под 1% концентрация на сперматозоиди. Първата беше почти 29млн., пие  Ортомол и бабини зъби 3 месеца. Ако някой е бил в същата ситуация може ли да сподели. 6 месеца поне възстановяване ни казаха.

# 373
Здравейте, днес ММ прави контролна спермограма след ковид. Указа се че сме почти занулени.Под 1% концентрация на сперматозоиди. Първата беше почти 29млн., пие  Ортомол и бабини зъби 3 месеца. Ако някой е бил в същата ситуация може ли да сподели. 6 месеца поне възстановяване ни казаха.
В другата тема  щях да ти отговарям, ама тука си е баш по темата. ММ беше така , писала съм няколко пъти, с трагична СГ 3 месеца след ковид, при това той го изкара безсимптомно. Какво се е случило след 6 месеца примерно и дали се е пооправило положението няма как да знаем , защото не е пускал повече СГ.

# 374
Аз не очаквах такъв срив. Чудя се дали да не пристъпим към инсеминация или инвитро .
И към кой лекар да се обърнем. Не ми се ще в София , много ни е далеч.

Общи условия

Активация на акаунт