МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 16

• 60 988
  • 771
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Не зная защо като видите спермограмата с добри параметри и си мислите, че всичко е на ред. Това не е точно така и не се успокоявайте, защото ние вече сърбахме тази попара. При идеална спермограма след 2г. пункции и неуспехи реших на своя глава да направя селекция МАКС преди оплождане за да видя какво точно се случва и се оказа, че всички сперматозоиди до последня са със сбъркано ДНК. След което последваха прегледи и изследвания за да видим от къде идва този проблем. Е открихме го беше от висока захар последваха лекарства и добавки докато накрая се оправи напълно и след същата селекция вече бяха с нормално ДНК.

# 541
Не зная защо като видите спермограмата с добри параметри и си мислите, че всичко е на ред. Това не е точно така и не се успокоявайте, защото ние вече сърбахме тази попара. При идеална спермограма след 2г. пункции и неуспехи реших на своя глава да направя селекция МАКС преди оплождане за да видя какво точно се случва и се оказа, че всички сперматозоиди до последня са със сбъркано ДНК. След което последваха прегледи и изследвания за да видим от къде идва този проблем. Е открихме го беше от висока захар последваха лекарства и добавки докато накрая се оправи напълно и след същата селекция вече бяха с нормално ДНК.
pepita5,подкрепям те напълно и друг път съм писала,винаги проверявайте и ДНК фрагментацията,за да е пълна картинката.Но,в интерес на истината,не може да обвиняваш момичетата,които пишат,от къде да знаят като АРТ специалистите не назначават изследването и не обясняват факта,че с фрагментация над 30%,шансът за успех с инвитро е 0 !!!!!Защо да го правят,така ще загубят пари,а това че ограбват надеждите и здравето на тези жени...IVF в БГ е принизен до печалбарство,без реална мисъл за страдащите за детенце двойки.Няма да забрява едно момиче от форума ми писа,че видна специалистка от Щерев й отговорила на въпроса "А защо не ни назначихте изследването преди неуспешното инвитро?"  "Е ,ние сме специализирани в женските проблеми,за мъжкия фактор да сте питали андролога."Безумие!!!Репродуктивният специалист е този,който трябва да даде насоките за изследвания и да провери всичко преди да препоръча инвитро.Има хора след подобряване на фрагментацията са стигали до естествена бременност, НО така се губят КЛИЕНТИ,защото тук сме такива,не пациенти.Аз затова вече съм пациентка в Турция,но загубих 3 безценни години,които за мен може и да са фатални за второ детенце,уви .Успех на всички! И четете,интересувайте се и питайте.Тук има много препатили,които ще ви помогнат с инфо.

# 542
Scof, постни после наистина другите резултати. Левкоцити може да има при варикоцеле без инфекция.

Това е от д-р Кацаров , изписа ми Полукс форте 3 опаковки по 1 сутрин за 3 месеца И да продължаваме да пробваме,ако няма резултат, спермограма в майчин дом и при него . Следваща стъпка каза инсеминация.
Какво ви е мнението за Полукс форте ?

# 543
pepita5,подкрепям те напълно и друг път съм писала,винаги проверявайте и ДНК фрагментацията,за да е пълна картинката.Но,в интерес на истината,не може да обвиняваш момичетата,които пишат,от къде да знаят като АРТ специалистите не назначават изследването и не обясняват факта,че с фрагментация над 30%,шансът за успех с инвитро е 0 !!!!!Защо да го правят,така ще загубят пари,а това че ограбват надеждите и здравето на тези жени...IVF в БГ е принизен до печалбарство,без реална мисъл за страдащите за детенце двойки.Няма да забрява едно момиче от форума ми писа,че видна специалистка от Щерев й отговорила на въпроса "А защо не ни назначихте изследването преди неуспешното инвитро?"  "Е ,ние сме специализирани в женските проблеми,за мъжкия фактор да сте питали андролога."Безумие!!!Репродуктивният специалист е този,който трябва да даде насоките за изследвания и да провери всичко преди да препоръча инвитро.Има хора след подобряване на фрагментацията са стигали до естествена бременност, НО така се губят КЛИЕНТИ,защото тук сме такива,не пациенти.Аз затова вече съм пациентка в Турция,но загубих 3 безценни години,които за мен може и да са фатални за второ детенце,уви .Успех на всички! И четете,интересувайте се и питайте.Тук има много препатили,които ще ви помогнат с инфо.

Ти си човекът, благодарение на когото преборихме фрагментациите! Обърна ми повече внимание от професорката в Щерев, където наляхме една торба пари за нула време, а пък накрая ми казаха, че внимание на мъжете не обръщали... Обясни ми по-детайлно кое как влияе при мъжете и според твоите насоки, а не тези на Кацаров, успяхме да изкараме перфектни резултати! Нищо против него, просто изписания Полукс форте нямаше да ни докара до никъде... Сега приключихме с неуспех свежия трансфер, но този път имаме замразени ембриончета и съм сигурна, че ще успеем. Винаги ще съм ти благодарна за всичко и си мечтая докторите да заприличат поне малко на теб по човечност! Желая ти успех от цялото си сърце! Heart

# 544
При моят мъж нямаше подобрение от Полукс форте, даже след 3 месеца резултатите от спермограмата бяха по-зле...
Scof, постни после наистина другите резултати. Левкоцити може да има при варикоцеле без инфекция.

Това е от д-р Кацаров , изписа ми Полукс форте 3 опаковки по 1 сутрин за 3 месеца И да продължаваме да пробваме,ако няма резултат, спермограма в майчин дом и при него . Следваща стъпка каза инсеминация.
Какво ви е мнението за Полукс форте ?

# 545
При ММ имаше едва забележим ефект от Полукс форте, но беше комбиниран с още 4 добавки.
Всички добавки са изключително скъпи, а дозите и формите на веществата в тях не са оптималните за съжаление. С мъжки фактор аз не бих се съгласила на инсеминация. Стимулацията и цената е почти като при ин витро, но успеваемостта е доста по-ниска. Единствените ми познати , забременели след инсе са без доказан мъжки или женски фактор.

# 546
Здравейте ! Ние също бяхме пациенти на клиника Щерев, с мъжки фактор основно. Единственото, което беше направено на мъжът ми като изследване беше спермограма . Когато се опитвах да коментирам с лекуващият лекар резултатите , тя винаги отговаряше“поговорете за това с д-р Бъчваров”. Накрая изследвахме сами ДНК фрагментации и се оказа с 84% !! След неуспешният опит се обадих по телефона за коментар и ми казаха “Ние работим с това , което ни дадете, когато сте готови за втори опит заповядайте”..

# 547
И защо после бягат хората в Турция...
То и аз сама настоях да пуснем ДНК фрагментация след 1 неуспешен опит с тежък мъжки фактор. Док с половин уста се съгласи, че  може да го направим. Там поне се оказа , че проблем няма.

# 548
Момичета, споделете, какво приложиха на мъжете ви (лекарства, добавки, лечение ??) след направен ДНК тест за фрагментации на спермограмата.
Моя мъж от една година в Щерев след консултации при уролога единствено пие добавка Профертил, и резултата е 4 неуспешни Ин Витро процедури...

# 549
Бърканицата на Кацаров, мурсалски чай и чай от бабини зъби и студени душове на тестисите успоредно с добавките.

Момичета, споделете, какво приложиха на мъжете ви (лекарства, добавки, лечение ??) след направен ДНК тест за фрагментации на спермограмата.
Моя мъж от една година в Щерев след консултации при уролога единствено пие добавка Профертил, и резултата е 4 неуспешни Ин Витро процедури...

# 550
  • София
за фрагментацията освен добавките пробвайте и американската схема, има я описана някъде из темите.
доста добри резултати има след нея.
или просто направете изследване след по-малко или по-голямо въздържание от 3-5 дни.

Цитат
Това е схема за стимулиране на спермогенезата. Обикновено е 5 дни изпразване на 2 дни въздържание, но биолозите може да препоръчат 5:1 или 5:3 в зависимост от показателите. Консултирайте се с тях, ако сте с мъжки фактор.

# 551
Fertilsan M на  Amitamin, много  CoQ10, л карнитин, л аргинин, екстракт от борова кора, мурсалски чай с бабини зъби и бърканицата на Кацаров май са основните неща. В комбинация със здравословно хранене и спорт. Без вредни навици. Бях отчаяна, защото по принцип си водим такъв живот и мислех, че няма да постигнем достатъчна промяна, но след 3 месеца от 68 процентите бяха 14! И пак казвам - благодарение на форума и кремкарамел най-вече, а не толкова на лекарите.

# 552
При нас фрагментациите все още не са под 30% но паднаха от 84 на 35 с витамин ц, глутатион, коензим Q10, Ашваганда, омега 3. Американската схема не работеше при моя мъж. Подвижността се подобряваше при даване на материал два пъти през 1 час. Все още нямаме резултат.. но ние сме с комплексни проблеми.

# 553
Fertilsan M на  Amitamin, много  CoQ10, л карнитин, л аргинин, екстракт от борова кора, мурсалски чай с бабини зъби и бърканицата на Кацаров май са основните неща. В комбинация със здравословно хранене и спорт. Без вредни навици. Бях отчаяна, защото по принцип си водим такъв живот и мислех, че няма да постигнем достатъчна промяна, но след 3 месеца от 68 процентите бяха 14! И пак казвам - благодарение на форума и кремкарамел най-вече, а не толкова на лекарите.
Tommy_2001 и преди съм ти казвала,няма за какво да ми благодариш,аз ти благодаря за пожеланието за успех и също ти стискам палци за следващия опит,прочетох за БХ в "Дългото...", не унивай, а продължи борбата .Иска ми се да помогна на колкото може повече хора,защото ми се къса сърцето като гледам как ги претупват в клиниката(за Щерев говоря,защото от там са ми наблюденията,но то май е така навсякъде) и всичко е сведено само до парите,които ще се платят.Ти си написала набързо,но аз обещавам в събота да напиша един подробен пост с всичко,което знам че помага и е проверено.Дълги години сме живяли в Англия и цялата ми информация е от медицински статии в ncbi (не съм обеснявала досега,но и двамата с мъжът ми сме лекари,то затова всичко ни се видя толкова грозно тук,от 10г. не сме работили в БГ и няма и да го направим,но това е др. тема) . Препоръпвам ви,ако ще четете,търсете статии в ncbi ( това са мед. статии).Трябва ми време,за да напиша всичко,но ще го направя,защото ми е трудно да отговарям на всяка една поотделно.Така,че в събота или неделя ще пиша.Подкрепям бамбарадамбара за схемата за "обновяване на материала",това е еякулация през ден (може да сте двама Grinningно ако не е възможно и сам мъжа ви да "действа".Писано е по въпроса,но поне 2 теми назад,нарича се американска схема на еякулация.Успех на всички!

# 554
Момичета, как протича възстановяването на вашите партньори след операция от варикоцеле/ особено ако са били при Кацаров? Има ли дълъг период на лежане, забранени дейности? След колко месеца отчетохте подобрение в показателите, най-вече морфология?

Общи условия

Активация на акаунт