МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 16

• 58 930
  • 771
  •   2
Отговори
# 75
2 СГ правени поне през месец, като на всяка поне 2 показателя са занижени и едната поне трябва да е по Крюгер. На страницата на ЦАР си ги пише изискванията.

# 76
Пише показанията. А отдолу на на необходими документи пише, че са необходими 2 или повече спермограми с минимум 1 месец и максимум 6 разлика помежду им. Никъде не пише, че на всяка трябва да са занижени показателите.

“За индикации по чл.26, ал.1, т.2 - документ от консултация с уролог при наличие на поне една от индикациите; документи от извършването на два или повече спермални анализа с най-малко един месец между тях в повече от едно лечебно заведение, получило разрешение по чл. 131, ал.1 от Закона за здравето, последният от които е извършен преди не по-повече една година преди подаване на заявлението”

Както и да е, ще звънна утре до фонда.

# 77
Здравейте, момичета.
Ще кандидатстваме по фонда с мъжки фактор. Обаче при моя мъж резултатите много варират. Миналата година бяха зле. Сега края на януари направи спермограма лоши резултати, морфология и концентрация, след месец пак прави (нали за фонда искат две с разлика един месец между тях) и чудесни резултати, само морфологията е зле. Та въпросът ми е може ли да се кандидатства с тези спермограми? Или и двете трябва два показателя да са зле? Някой ако е запознат...

Здравей,
Трябва да имате поне два показателя под нормата, за да може да кандидатствате с МФ.

аа) обем на еякулата < 1,0 ml;
бб) концентрация на сперматозоидите < 20 милиона/ml;
вв) сперматозоиди с добра подвижност < 40 % (grade 1 - 2);
гг) сперматозоиди с добра морфология < 30 % (по СЗО) или < 15 % (по Крюгер);
дд) наличие на спермоантитела при мъжа и/или жената

# 78
  • София
и в двете трябва да са зле показателите.

непоискан съвет от мен. при такива плаващи резултати проверете за варикоцеле.

# 79
Здравейте!
Препоръчайте ми специалист, който си разбира от работата?
Имам лоша спермограма и трябва да видим какъв е проблема...
Да уточня, че става въпрос за Пловдив.

# 80
Ние веднъж ходихме при Даскалова. Обръща внимание жената и доста обяснява. Ако ни се наложи отново сигурно пак нея ще посетим (друг не ни е консултира и нямам отзиви)
Здравейте!
Препоръчайте ми специалист, който си разбира от работата?
Имам лоша спермограма и трябва да видим какъв е проблема...
Да уточня, че става въпрос за Пловдив.

# 81
Благодаря! Тази седмица ще се обадя, да водим какво ще излезе Thinking

# 82
Привет!Надявам се да съм на правилното място.
Въпросът ми е колко време след неуспешни опити е хубаво да се пусне спермограма ?
Кой доктор препоръчвате в Пловдив ? Какви са ориентировъчните цени ?

# 83
Привет!Надявам се да съм на правилното място.
Въпросът ми е колко време след неуспешни опити е хубаво да се пусне спермограма ?
Кой доктор препоръчвате в Пловдив ? Какви са ориентировъчните цени ?
Ако сте над 35г след 6 месеца неуспешни опити, а ако сте под 35 след 1 година. В Пловдив в Селена разширена спермограма е 100лв

# 84
Добре де, аз на много места чета, че спермограмите са около и над 100 лв. (разширените), а ние във Вита 2 платихме 50 или 55 лв. за разширена по Крюгер... имаха два варианта - обикновена и разширена. Още не е готова, но се чудя дали ще е пълна?

# 85
Добре де, аз на много места чета, че спермограмите са около и над 100 лв. (разширените), а ние във Вита 2 платихме 50 или 55 лв. за разширена по Крюгер... имаха два варианта - обикновена и разширена. Още не е готова, но се чудя дали ще е пълна?
Като излезе ще стане ясно.

# 86
Най-евтината разширена спермограма правихме на ММ в Майчин дом София - 60лв, на другите места е към 100, а във Щерев ми сервираха по телефона цена от 200+ и се.отказах преди да припадна, някои хора не познават парите...

# 87
Като излезне нашата ще ви я покажа да кажете как ви се вижда и да коментирате резултатите ако може, защото ни е първата и не съм много запозната.

# 88
Здравейте! Включвам се и аз към тази темичка.
С мъжа ми 3 месеца правим опити за бебче, аз съм на 27, той на 25. 5 години сме заедно и не сме използвали предпазни мерки... Знам, че е рано за изводи.. само за 3 месеца опити.. Та.. той си направи спермограма.. и са му казали,че не може да има деца..
Тестисите му били с висока температура, не му били много подвижни сперматозоидите.. и още неща.. довечера като се прибера ще говоря с него да разкаже и ако мога да видя резултатите.. знам,че е рано за притеснения обаче се шокирах от новината...

# 89
Прави се втора спермограма след около 30-40 дни, препоръчително е да са от две различни клиники и ако е същата търсите андролог за консултация. За спермограмата трябва да има от 3 до 5 дни полово въздържание, поне 10 дни да не е пил алкохол и лекарства. Успех! 🙂
Здравейте! Включвам се и аз към тази темичка.
С мъжа ми 3 месеца правим опити за бебче, аз съм на 27, той на 25. 5 години сме заедно и не сме използвали предпазни мерки... Знам, че е рано за изводи.. само за 3 месеца опити.. Та.. той си направи спермограма.. и са му казали,че не може да има деца..
Тестисите му били с висока температура, не му били много подвижни сперматозоидите.. и още неща.. довечера като се прибера ще говоря с него да разкаже и ако мога да видя резултатите.. знам,че е рано за притеснения обаче се шокирах от новината...

Общи условия

Активация на акаунт