МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 16

• 58 981
  • 771
  •   1
Отговори
# 90
А има ли някой с подобен проблем? И дали има забременели въпреки тези резултати на мъжа?

# 91
А има ли някой с подобен проблем? И дали има забременели въпреки тези резултати на мъжа?
Резултати не сме видяли , за да кажем.

# 92
Здравейте! Включвам се и аз към тази темичка.
С мъжа ми 3 месеца правим опити за бебче, аз съм на 27, той на 25. 5 години сме заедно и не сме използвали предпазни мерки... Знам, че е рано за изводи.. само за 3 месеца опити.. Та.. той си направи спермограма.. и са му казали,че не може да има деца..
Тестисите му били с висока температура, не му били много подвижни сперматозоидите.. и още неща.. довечера като се прибера ще говоря с него да разкаже и ако мога да видя резултатите.. знам,че е рано за притеснения обаче се шокирах от новината...

Това заключение “не може да има деца” ми се вижда супер прибързано, от едно изследване да се говори така категорично не е ок. Вярно и.моят мъж се беше шашнал след резултата от първата му спермограма, но.му бяха казали да изчака поне 2 месеца и да я повтори и ако и тогава има отклонения вече да се консултира с андролог. Като цяло доста мъже имат влошена спермограма, но все.пак има различни варианти, в краен случай се насочвате към инвитро. Успех!

# 93
Резултатите ги чакаме на имейла докторът да ги прати. Гледали са ги в кабинета и ММ не ги е взел на хартия.  Той отказва лечение.. Но пък продължаваме с опитите.. Мисля, че се е "сдухал" така да кажа от мнението на лекаря. Не знам какво да правя..

# 94
Yoana27, няма как от едни резултати да се вади крайно заключение. Знаеш ли колко видове стерелитет има при мъжете? Не се свежда само до една диагноза -  причините може да са поне 10.. Винаги при лоша спермограма се прави втора, за да се сравнят. После ако и тя е зле се ходи на андролог. Там му преглежда тестисите на ехограф, може пък да има разширени вени на тестисите.. Причини много. Можеш да прочетеш цялата тема има линкове чак до първата. А и както казва Ирен, ние нищо не сме видяли, за да ти кажем.

Последна редакция: чт, 25 мар 2021, 22:49 от Nirvana08

# 95
Подкрепям Нирвана. Имай предвид че мъжете са по-чувствителни от нас на тази тематика и е супер голям удар по самочувствието им (видях го сама при моят мъж), но няма място за предаване и да се отказвате преди да сте опитали каквото е възможно. Бъди до него и ги подкрепяй, след няколко дни ще се освести и ще може да намерите разумно решение и непременно.искайте и второ мнение. Като имаш спермограмата я качи да видим какви са показателите.

# 96
Jinchen, много си права, че мъжете веднага ги удря по егото. Много трудно преминават през този период. Моя мъж доста бързо се взе в ръце за щастие. Всеки казва, че мъжкия фактор е по-лесен за преодоляване, но трудностите там са чисто емоционални и психически докато се реши. Ние преди да се сблъскаме с това не сме подозирали колко мъже имат репродуктивни проблеми. Дори не съм предполагала колко много фактори може да има за това нещо. Ако не беше тази тема още щях да гледам резултатите като китайска азбука.

# 97
Здравейте! Току-що взех спермограмата и бързам да ви я покажа, както писах по-рано. Как ви се струва? И какво означава това от Заключението?

# 98
Според мен всичко е наред. Нормозооспермия e най-добрата новина за всеки мъж  🙂
Здравейте! Току-що взех спермограмата и бързам да ви я покажа, както писах по-рано. Как ви се струва? И какво означава това от Заключението?

# 99
А това “наличие на аглутинация” и “изследване за антиспермални антитела” какво означават 🤷♀

# 100
Аспергионната аглутинация е придържането на движещите се сперматозоиди един към друг, но не съм сигурна. Потърси информация в нета.
Според мен няма поводи за притеснение.

# 101
  • Вдън горите тилилейски
yoana27  много е важно и къде е правил спермограмата, дали е в репродуктивна клиника или в обикновена лаборатория. Ако е в обикновена това заключение "не може да има деца", въобще не е меродавно.

# 102
]Здравейте така като гледам нещата не са много добре .Мнения дала да се отиде и в друга клиника .Направено е в клиника Малинов

Последна редакция: пт, 26 мар 2021, 23:31 от Емма Вълчева 686526

# 103
]Здравейте така като гледам нещата не са много добре .
Нещата са добре, но не са идеални. Аз не виждам смисъл от ходене в друга клиника. Прием на антиоксиданти и ще станат супер.

# 104
Нещата са добре, но не са идеални. Аз не виждам смисъл от ходене в друга клиника. Прием на антиоксиданти и ще станат супер.

Какво имате предвид под антиоксиданти?

Общи условия

Активация на акаунт