МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 16

• 59 778
  • 771
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Моля избягвайте огромните цитати. В настолната версия се чете трудно, а в мобилната почти невъзможно.

# 151
  • София
Наистина, защо цитирате след като пишете следващо мнение е много ясно, че за предходното става на въпрос. Само ако отговаряте на мнение много по-назад тогава цитирате.
Благодарим на всички за разбирането Flowers Hibiscus

# 152
Е какво толко е станало, просто по инерция. Нито една от нас не е искала да се получи така. Беше написано вече веднъж,не е нужно да се наслагва и от други дами. 🤔🙋‍♀️👌🍀💐

# 153
Здравейте ! Знаете ли колко време се чака сега одобрение от фонда  за първа заповед ?

# 154
Здравейте ! Знаете ли колко време се чака сега одобрение от фонда  за първа заповед ?
Зависи кога ще я подадете към фонда. Заседанието обикновено е 10-15число от месеца и до края му или в началото на следващия, ако всичко е наред с документите, ще си получите заповедта.

# 155
Здравейте, искам да ви попитам понеже не намирам такава тема има ли естествено забременели с лоша спермограма? Правим опити от 4 години. През това време съм ходила по лекари и съм правила всякакви изследвания, с които ми казаха, че аз нямам проблем, а аз търсех проблема в мен. Казваха ми че много го мисля и за това не става, но мина вече много време и решихме да отидем. Още от първата спермограма по Крюгер резултата беше 1%. Но заради създалата се ситуация покрай Ковид и финансови проблеми прекъснахме за момент. Сега сме подготвени и мъжа ми има час за Уролог. Минало е време, рано е да се каже какво ще се случи, но няколко лекаря ми казват, че вариант е само инсеминация.. Искам да разбера има ли шанс в такъв случай за естествено забременяване. Благодаря предварително! ☺️

Да, има такива случаи. Не губи надежда! Аз забременях при 1 процент морфология при приятеля ми, но всички други негови показатели бяха супер. И всички - като гледаха показателите ,не казваха, че има проблем за естествено забременяване, казваха, че голямото количество компенсира. Отидете при Кацаров - той посъветва моя приятел да спре бирата и твърдия алкохол. Направете и цветна снимка на тръбите. Успех на всички ни!

# 156
Здравейте, искам да ви попитам понеже не намирам такава тема има ли естествено забременели с лоша спермограма? Правим опити от 4 години. През това време съм ходила по лекари и съм правила всякакви изследвания, с които ми казаха, че аз нямам проблем, а аз търсех проблема в мен. Казваха ми че много го мисля и за това не става, но мина вече много време и решихме да отидем. Още от първата спермограма по Крюгер резултата беше 1%. Но заради създалата се ситуация покрай Ковид и финансови проблеми прекъснахме за момент. Сега сме подготвени и мъжа ми има час за Уролог. Минало е време, рано е да се каже какво ще се случи, но няколко лекаря ми казват, че вариант е само инсеминация.. Искам да разбера има ли шанс в такъв случай за естествено забременяване. Благодаря предварително! ☺️

Да, има такива случаи. Не губи надежда! Аз забременях при 1 процент морфология при приятеля ми, но всички други негови показатели бяха супер. И всички - като гледаха показателите ,не казваха, че има проблем за естествено забременяване, казваха, че голямото количество компенсира. Отидете при Кацаров - той посъветва моя приятел да спре бирата и твърдия алкохол. Направете и цветна снимка на тръбите. Успех на всички ни!
Благодаря ви! Днес го изпратиха при Кацаров за операция от варикоцеле. Преписали са му и лекарства, които трябва да ги пие три месеца. Късмет на всички! ❤️

# 157
Здравейте, момичета!
Мъжа ми е с олигоастенотератозооспермия и само 8-9% живи и слабо подвижни и 1% нормална морфология по Крюгер. Преди икси процедура сме. Настояват за биобсия на тестисите, но все си мисля, че е прекалено крайно. Днес попитах лекарката, която ми прави преглед дали преди това не е редно да пусне една спермограма с днк фрагментация, тя ясно ми заяви, че било голяма глупост с този 1% морфология да правим днк фрагментация. Въпроса ми е дали наистина е така и няма смисъл да я правим? Не съм много наясно с тази днк фрагментация в каква степен с увреждания може да се прави.

# 158
Здравейте имам нужда от съвет-насока.Ситуацията е следната с приятеля ми от известно време правим опити за бебе,но безуспех.Вмомента той не си е в БГ и планираме да тръгнем по доктори като се прибере.Тук трябва да вметна,че приятелят ми преди няколко години си е правил спермограма и са му установили минимален брой сперматозоиди,каза ли са му,че шанса да има дете е нищожен.Моля тези,сблъзкали се с подобна ситуация да дадът насоки от къде трябва да тръгнем,какви са ни вариантите ако той в действителност не може да има деца.Колко излиза една инвитро процедура?Някой пробвал ли е с донор на сперма?Насоки за лекари-Варна,Русе?

# 159
Здравейте имам нужда от съвет-насока.Ситуацията е следната с приятеля ми от известно време правим опити за бебе,но безуспех.Вмомента той не си е в БГ и планираме да тръгнем по доктори като се прибере.Тук трябва да вметна,че приятелят ми преди няколко години си е правил спермограма и са му установили минимален брой сперматозоиди,каза ли са му,че шанса да има дете е нищожен.Моля тези,сблъзкали се с подобна ситуация да дадът насоки от къде трябва да тръгнем,какви са ни вариантите ако той в действителност не може да има деца.Колко излиза една инвитро процедура?Някой пробвал ли е с донор на сперма?Насоки за лекари-Варна,Русе?
Здравей. За Варна не мога да кажа, но в Русе няма лекар, който да може да ви помогне (колкото и да се правят някои на "много велики"). Моя съвет е Тутракан и повече спокойствие от ваша страна, защото доколкото аз знам всъщност броят сперматозоиди се влияе най-лесно от добавки ( и спиране на някои нервни навици).

# 160
здравейте,може ли мнение за спермограмата на мъжа ми.според вас,добре ли е да пуснем още нещо.пускахме и преди,но е идентична.

# 161
Нефертити, най-добре в Тутракан, но си запиши час от сега, че май се чака месеци. Според мен направете нова СГ и консултация с андролог и според резултата може да кандидатствате по фонда. Ако си плащате процедурата, някъде към 10 хиляди излиза всичко.
Лили, може да проверите ДНК фрагментацията как е.

# 162
извинявай,sdi не е ли резултата с нормална форма и т.н.?

# 163
извинявай,sdi не е ли резултата с нормална форма и т.н.?
Формата е морфология и е различно от ДНК фрагментация. Може да са с добра морфология и висока фрагментация и пак да не ви се получи.

# 164
Нефертити, най-добре в Тутракан, но си запиши час от сега, че май се чака месеци. Според мен направете нова СГ и консултация с андролог и според резултата може да кандидатствате по фонда. Ако си плащате процедурата, някъде към 10 хиляди излиза всичко.
Лили, може да проверите ДНК фрагментацията как е.

Не знам дали ще можем да кандидатстваме за тази програма,вчера гледах условията.Ще се местим в друг град и сменяме адреса(аз) а доколкото видях трябва в общината,в която кандидатстваш да имаш 3г.Една процедура инвитро излиза 10 хиляди????

Общи условия

Активация на акаунт