МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 16

• 59 908
  • 771
  •   1
Отговори
# 255
Да в мцар варна

# 256
Здравейте, момичета Simple Smile Аз не съм писала от много време, но и мъжа ми е в кюпа с много лошата спермограма. Морфологията му е на границата, но подвижността е много зле. При първото инвитро нищо не издържа до трети ден. При второто ембриологът и доктора искаха да замразим малко преди пункцията. Дълго и широко е, но накрая се оказа, че резултатите при ден въздържание при мъжа ми са 10 пъти по-високи от тези при 3-5 дни въздържание.
Елементарно е, но ако не сте проверявали при по-малко или по-голямо въздържание, проверете. Аз не можех да повярвам.

# 257
Fairytale, за подвижност помага Л-карнитин.

# 258
Fairytale, за подвижност помага Л-карнитин.
И това не ни помогна....

# 259
Здравейте. Мъжът ми е с диагноза Азооспермия. На 27 години сме и двамата. Не пием, не пушим, нямаме наследствени заболявания, не работим в токсични среди. Правили сме цитогенетично изследване и хормони, които са в норма. Правихме биопсия в Тутракан, но не откриха нищо. Никой не знае къде е проблемът. Андрологът във Варна казва, че по изследванията няма как да няма сперматозоиди, но и той гадае. Моля ви насочете ме към кой андролог в София да се обърнем- Кацаров, Стаменов, Макки?

# 260
Здравейте. Мъжът ми е с диагноза Азооспермия. На 27 години сме и двамата. Не пием, не пушим, нямаме наследствени заболявания, не работим в токсични среди. Правили сме цитогенетично изследване и хормони, които са в норма. Правихме биопсия в Тутракан, но не откриха нищо. Никой не знае къде е проблемът. Андрологът във Варна казва, че по изследванията няма как да няма сперматозоиди, но и той гадае. Моля ви насочете ме към кой андролог в София да се обърнем- Кацаров, Стаменов, Макки?
Турция. В Мемориал. Според мен няма смисъл да си губите времето тук и едва ли ще ви кажат изброените нещо по-различно.

# 261
Пак ще ви го кажа и тук - специално за този проблем не си губете времето тук, а отивайте в Турция. Никой няма да ви каже нищо по различно, от всички, които сте изброили. Решението на проблема ви е Микро тесе, което в България не се прави.

# 262
Момичета, тази спермограма много ли е лоша?

# 263
Jennifer, като цяло не е лол, ама има и къде къде по-лоши, ако това ти е успокоение. Правихте ли консултация с андролог?
Момичета, тази спермограма много ли е лоша?

# 264
ПХ е високо. Също така, ако не е направена в репродуктивна клиника, аз бих пуснала пак като материала се даде на място в клиниката.
Иначе аз бих била доволна на тези резултати, ама аз с нулите на моя и на 1 съм доволна....

# 265
Момичета как ви се струва изследването за виталност ?

# 266
Момичета и ние днес бях на мъжа ми да му направят спермограма. Това са резултатите. Какво мислите, много ли са зле нещата?

# 267
Резултата е доста по-добър отколкото доста двойки бихме могли да се похвалим, морфология 10% също макар да е по-ниска не е лошо, има хора с 1-2% само. Все пак направете консултация с андролог, може да ви изпишат някакви добавки, които не винаги са ефективни,но... Не знам колко време правите опити за забременяване, но.може и да стане с инсеминация, а не с инвитро стига при вас всичко да е наред. Като гледам спермограмата е от Надежда май, съвет направете консултация с друг андролог,а не техния.. Успех!

Момичета и ние днес бях на мъжа ми да му направят спермограма. Това са резултатите. Какво мислите, много ли са зле нещата?

# 268
Резултата е доста по-добър отколкото доста двойки бихме могли да се похвалим, морфология 10% също макар да е по-ниска не е лошо, има хора с 1-2% само. Все пак направете консултация с андролог, може да ви изпишат някакви добавки, които не винаги са ефективни,но... Не знам колко време правите опити за забременяване, но.може и да стане с инсеминация, а не с инвитро стига при вас всичко да е наред. Като гледам спермограмата е от Надежда май, съвет направете консултация с друг андролог,а не техния.. Успех!

Здравейте, благодаря за отговора. Правим опити от около 6-7 месеца, като на първия месец имах химическа бременност. Аз съм била при акушер-гинеколог, който ме прегледа обстойно и ми взе вагинален секрет и заключението му беше, че на мен ми няма нищо. С мъжът ми решихме да направим спермограма, тъй като има разширени вени, бяхме при доктор Маки от Надежда. Бихте ли ми препоръчали тогава друг уролог?

# 269
Paramiadi_31, всички от София, а и не само ходят при Кацаров, все добри отзиви има, макар че реално на нас не можа да помогне,но всичко е индивидуално. Щом има варикоцеле е хубаво да се прегледа, в повечето случай се препоръчва операция за премахване на проблема, защото пречи на забременяването и може влошените показатели да се дължат на варикоцелето. И все пак ми е интересно Макки какво ви каза, защото имам наблюдения че все бърза и претупва нещата.

Общи условия

Активация на акаунт