МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 16

• 61 139
  • 771
  •   1
Отговори
# 330
Диагнозата е Азооспермия. Полови хормони - в норма, генетични изследвания-без проблем, биопсия - липса на сперматозоиди.
Доста мъже имат този проблем, за съжаление е по рождение и не мисля че има какво да се направят, че да станат по-големи.. все пак не говорим да си сложим допълнително кубици в гърдите.Като цяло малките тестиси влияят върху броя и подвижността на сперматозоидите. Някои приемат добавки, но не при всеки има подобрение. Спермограмата с каква диагноза излезе?
Здравейте, някой от вас сблъсквал ли се с проблем, свързан с размера на тестисите? Разбрахме, че тестисите на съпруга ми по рождение са с по-малко кубици - 11, а нормалните били 15-16. Намирали ли сте решение на проблема и има ли лечение?

# 331
Микро тесе в Турция ви е шанса, насочете се натам. Тук май с биопсиите не сме толкова напреднали и не всеки иска и може да я прави. Успех!
Диагнозата е Азооспермия. Полови хормони - в норма, генетични изследвания-без проблем, биопсия - липса на сперматозоиди.
Доста мъже имат този проблем, за съжаление е по рождение и не мисля че има какво да се направят, че да станат по-големи.. все пак не говорим да си сложим допълнително кубици в гърдите.Като цяло малките тестиси влияят върху броя и подвижността на сперматозоидите. Някои приемат добавки, но не при всеки има подобрение. Спермограмата с каква диагноза излезе?
Здравейте, някой от вас сблъсквал ли се с проблем, свързан с размера на тестисите? Разбрахме, че тестисите на съпруга ми по рождение са с по-малко кубици - 11, а нормалните били 15-16. Намирали ли сте решение на проблема и има ли лечение?

# 332
Георгиева , не си губете времето тук, а се ориентирате към Мемориал в Истанбул.

# 333
Георгиева, при нас положението е същото.
Азооспермия, както и нисък тестостерон, висок FSH и LH, при което автоматично ми светна лампичката - четох, че колкото по-високи са LH и FSH, толкова по-малък шанс имат да открият сперматозоиди при биопсия, а при нас са двойни от горната граница.
Размерът на тестисите е съответно 7мл. на левият, а десният не успяват да го видят на ехограф и се колебаят за размер 2мл или че не се е смъкнал по рождение. Тестваха го за синдром на Клайнфелтер и ако не излезе положителен, ще го пуснат на ЯМР, за да открият къде е другият тестис. Ако се намира в скротума, доколкото разбрах, мислят да пробват със стимуланти за растеж, а ако не е - по всяка вероятност ще го премахнат, защото е бъдеща предпоставка за тумор.
И на двамата ни е ясно, че освен микро-тесе в близкото бъдеще, шанс няма и то пак не е сигурно дали ще открият нещо.

Имам друг въпрос към всички останали.
Някой правил ли е микро-тесе в България, защото по думите на лекуващите лекари, отскоро правят и у нас?
Толкова ли е зле тук, че всички препоръчват Турция?
За нас целта оправдава средствата и няма никакво значение къде ще правим, но все пак ми е любопитно.

# 334
Аника, в България май още никой не го прави, има Tesa и Pesa.Каквото и да си говорим сме години.назад от Турците. Потърсете в youtube, гледах наскоро за доктор от Мемориал, обясняваше точно за микро тесе-то. Там го правят от години, а тук ще си опитна мишка...

# 335
И моят мъж е с малки тестиси, разбрахме го заради много висока ДНК фрагментация. Очакваме резултати след първия курс на лечение до 2 дни...

# 336
Здравейте, момичета, нова съм тук.
Правим опити от около 5 месеца, като миналия месец приятелят ми имаше Ковид, прекара го леко, само с темпераутра 2 дни, аз имах хрема и леко замайване.

Решихме да направи спермограма, за да видим дали при моя човек нещата са наред. Имаше поне 6 дни въздържание преди разширената спермограма в Малинов и ето резултатите:

pH - 8
Oбем: 3.4  при референтна стойност 1.5
Температура при анализ: 37 градуса

Концентрация: 35.6 млн/мл при референтни > 15 млн/мл
121.09 млн/еякулат  при референтни >39 млн/еякулат

Мотилитет: 15.93% при референтна стойност >40%

Прогресивно подвижни: 9.51%
Бързи прогресивно подвижни: 4.65%
Бавни прогресивно подвижни: 4.87%
Непрогресивно подвижни: 6.42%
Неподвижни: 84.07%

Кръгли клетки концентрация 4.10 при референтна стойност <1 млн/мл

LeucoScreen - Наличие

Морфология на Крюгер
Нормални форми 2.5%
Патологични форми: 97.5%

-най-много деформация има на главата и шийката

Заключение: астенотератозооспермия - подвижност и морфолигия на сперматозоидите - под нормата. Препоръки: консултация с IVF специалист

Така, първо се шокирах, после натъжих, а сега се опитвам да се овладея.
Мислите ли, че може резултатите да са толкова зле заради Ковид-а миналия месец и след хранителни добавки да има подобрение и да пробваме естествено?
Явно препоръчват инвитро, но все пак искам да съм сигурна, че няма друг начин.

Какво мислите? Започна да пие добавки, ще му направя бърканицата с мед, за която се пише във форума.

Искрено благодаря, ако някой даде мнение.

# 337
Нова СГ да направи поне 3 месеца след боледуването и, ако резултатът е същият, пускате документи към фонда.

# 338
Момичета, добро утро от мен! Резултатите от SDI излязоха и всичко е перфектно! Спермограмата е с нормозооспермия, всички показатели с в норма,
DFI     14.35 %    ≤ 30 %       
HDS   16.49 %    ≤ 25 %

Както ви ревах последните 3 месеца, резултатът беше плачевните 68%. Не мога да си намеря място от щастие!
Последните 2-3 години предимно лоши неща ни се случваха, а от началото 2021 беше някакъв ужас - и при нас двамата, и при родителите ни... само проблеми, операции и дори по-лошо. Най-накрая ни се случи нещо хубаво!

# 339
Здравейте, момичета, нова съм тук.
Правим опити от около 5 месеца, като миналия месец приятелят ми имаше Ковид, прекара го леко, само с темпераутра 2 дни, аз имах хрема и леко замайване.

Решихме да направи спермограма, за да видим дали при моя човек нещата са наред. Имаше поне 6 дни въздържание преди разширената спермограма в Малинов и ето резултатите:

pH - 8
Oбем: 3.4  при референтна стойност 1.5
Температура при анализ: 37 градуса

Концентрация: 35.6 млн/мл при референтни > 15 млн/мл
121.09 млн/еякулат  при референтни >39 млн/еякулат

Мотилитет: 15.93% при референтна стойност >40%

Прогресивно подвижни: 9.51%
Бързи прогресивно подвижни: 4.65%
Бавни прогресивно подвижни: 4.87%
Непрогресивно подвижни: 6.42%
Неподвижни: 84.07%

Кръгли клетки концентрация 4.10 при референтна стойност <1 млн/мл

LeucoScreen - Наличие

Морфология на Крюгер
Нормални форми 2.5%
Патологични форми: 97.5%

-най-много деформация има на главата и шийката

Заключение: астенотератозооспермия - подвижност и морфолигия на сперматозоидите - под нормата. Препоръки: консултация с IVF специалист

Така, първо се шокирах, после натъжих, а сега се опитвам да се овладея.
Мислите ли, че може резултатите да са толкова зле заради Ковид-а миналия месец и след хранителни добавки да има подобрение и да пробваме естествено?
Явно препоръчват инвитро, но все пак искам да съм сигурна, че няма друг начин.

Какво мислите? Започна да пие добавки, ще му направя бърканицата с мед, за която се пише във форума.

Искрено благодаря, ако някой даде мнение.
Не се шашкайте, никой не е препоръчал инвитро, препоръчват консултация със специалист. Не всички там правят инвитро, не се плашете.
Колко дни въздържание е имал? 6 дни са много, Вие пишете "поне 6". Има изисквания за спермограмите и ако не са спазени, може резултатите да са лоши. Освен това с тази температура... Аз бих изчакала 3 месеца от Ковид, бих спазила всички изисквания и бих пуснала пак спермограма.
Не е перфектна спермограмата, но на мъжа ми е много по-лоша, пък съм бременна.
И преди съм го писала, но заради дните въздържание при мъжа ми има разлика х10 в стойностите и то не говоря за много дни, а за 2 дни разлика.

# 340
Момичета, добро утро от мен! Резултатите от SDI излязоха и всичко е перфектно! Спермограмата е с нормозооспермия, всички показатели с в норма,
DFI     14.35 %    ≤ 30 %       
HDS   16.49 %    ≤ 25 %

Както ви ревах последните 3 месеца, резултатът беше плачевните 68%. Не мога да си намеря място от щастие!
Последните 2-3 години предимно лоши неща ни се случваха, а от началото 2021 беше някакъв ужас - и при нас двамата, и при родителите ни... само проблеми, операции и дори по-лошо. Най-накрая ни се случи нещо хубаво!

С какви добавки оправихте фрагментацията?

# 341
Писах преди няколко страници, че ходихме при д-р Кацаров. Но с помощта на форума и на една прекрасна дама от него, разбрах, че неговото лечение няма да е достатъчно за нашия висок резултат. Затова сменихме основната добавка (Полукс Форте) и добавихме още много антиоксиданти. Мъжът ми няма вредни навици и спортува редовно. Храним се здравословно. Голяма част от нещата сме ги приемали периодично през годините покрай тренировките. И истината е,че всички наоколо ни обясняваха колко вредни са тези добавки, а в последствие се оказа точно обратното. Не говоря за химия, лекарства или хормони, а протеин, аминокиселини, л-карнитин и подобни. Не се наемам да пиша всичко тук, защото не искам да нося отговорност. Беше си експеримент, защастие успешен.

# 342
Да и ние сме ходили на преглед при д-р Кацаров и правихме лечение с изписани от него добавки и бърканицата му, но нямаше никакъв ефект от това.
Добре е, че Вие сами сте успели да се справите с този проблем. Пожелавам Ви успех!

# 343
Като разгледах съдържанието на Полукса... ами, той е гола вода. Цената не искам да я коментирам, дори с безплатната кутия излезе по-скъпо отколкото другите добавки от Германия за 3 месеца заедно с доставката.

# 344
Здравейте момичета! Моля ви за съвет, че незнам към къде да се насоча. След дългото правене на опити насочихмесе  към репродуктивен оказа се че съм била със СПКЯ след стимулация с хапчета постигнахме 2 бременности които завършиха със спонтанен аборт (вторият аборт беше преди 20 дена ). Направихме СГ  заключението е теразооспермия (СГ ще я кача долу) според репродуктивния абортите се дължат на некачествените сперматозоиди. Консултирахмесе с него след като направихме СГ и ни каза че някой ден забременяването ще стане с качествен сперматозоид и да продължаваме да пробваме даже можем да започнем и от този месец. Това за мен означава че може да имам още аборти. Мислим да се консултираме с други специалисти.моля ви се помогнете ми при кой др трябва да отидем (уролог,андролог,гинеколог ) и какво можем да направим

Последна редакция: пн, 31 май 2021, 14:44 от Shavi

Общи условия

Активация на акаунт