МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 16

• 61 008
  • 771
  •   2
Отговори
# 525
Здравейте, Момичета! 🤗
Ето ме и мен, с тежката диагноза Азооспермия... Няма да влиза в подробности за шока, който изживяхме, всички чули тази диагноза, знаят колко въпроси изникват в главата ти.
На кратко нашата история е следната...
След твърде дълги опити, надежда за чудо и отрицание от моя страна, посетихме клиника. След две спермограми, потвърдена азооспермия.
До момента сме направили хормонални изследвания, у- делегации,микробиология, консултация с уролог, консултация с андролог- Кацаров, колсултация с андролог от Турция. След всички консултации, единственото,което ни предлагат е биопсия. Кацаров и уролога са изразили мнение, че тестисите на мъжът ми са добре развити и с много добри размери, няма запушвания или варикоцеле.
От направените изследвания,проблем има само при хормоните. FSH на долна граница, тестостерон перфектен според лекарите и Инхибин Б под долната граница. В началото на Април изкарахме Ковид, като при съпругът ми беше тежко. Прием на два антибиотика и висока температура в продължение на две седмици. Според всички лекари, които сме посетили до момента, има вероятност азооспермията да е следствие ковида...
Никой не се наема да изкаже мнение следствие,на какво е азооспермията. Никой не обръща внимание на занижените два хормона, които да момента са единствения проблем открит при него. За всички решението е биопсия, но не и за мен,поне не и на този етап. На своя глава поръчах няколко добавки подобряващи сперматогенезата, защото дори това елементарно нещо, никой лекар не направи. Не съм с розови очила, че това ще доведе до чудо, но бих искала да направя всичко възможно, преди да стигнем до биопсия. Това за мен не е лечение на проблема, а игра на тото, при това рискована.
Моля за съвет, всички преминали през тази диагноза,относно добавки и Най- вече лекар, който би търсил причината и нейното лекува, преди да ни изпрати на биопсия.
Благодаря!

# 526
Здравейте, Момичета! 🤗
Ето ме и мен, с тежката диагноза Азооспермия... Няма да влиза в подробности за шока, който изживяхме, всички чули тази диагноза, знаят колко въпроси изникват в главата ти.
На кратко нашата история е следната...
След твърде дълги опити, надежда за чудо и отрицание от моя страна, посетихме клиника. След две спермограми, потвърдена азооспермия.
До момента сме направили хормонални изследвания, у- делегации,микробиология, консултация с уролог, консултация с андролог- Кацаров, колсултация с андролог от Турция. След всички консултации, единственото,което ни предлагат е биопсия. Кацаров и уролога са изразили мнение, че тестисите на мъжът ми са добре развити и с много добри размери, няма запушвания или варикоцеле.
От направените изследвания,проблем има само при хормоните. FSH на долна граница, тестостерон перфектен според лекарите и Инхибин Б под долната граница. В началото на Април изкарахме Ковид, като при съпругът ми беше тежко. Прием на два антибиотика и висока температура в продължение на две седмици. Според всички лекари, които сме посетили до момента, има вероятност азооспермията да е следствие ковида...
Никой не се наема да изкаже мнение следствие,на какво е азооспермията. Никой не обръща внимание на занижените два хормона, които да момента са единствения проблем открит при него. За всички решението е биопсия, но не и за мен,поне не и на този етап. На своя глава поръчах няколко добавки подобряващи сперматогенезата, защото дори това елементарно нещо, никой лекар не направи. Не съм с розови очила, че това ще доведе до чудо, но бих искала да направя всичко възможно, преди да стигнем до биопсия. Това за мен не е лечение на проблема, а игра на тото, при това рискована.
Моля за съвет, всички преминали през тази диагноза,относно добавки и Най- вече лекар, който би търсил причината и нейното лекува, преди да ни изпрати на биопсия.
Благодаря!
В Турция правят микро тесе, което е в пъти по добре от проста биопсия. Защо не пробвате там? Тук в България не се прилага този метод, съвета ми е да не си губите времето тук, защото биопсията наистина е игра на руска ролетка.

# 527
ММ също е с Азооспермия, но в следствие на синдрома на Клайнфелтър. Бих ви препоръчала директно Турция - просто тук ще бъде загуба на време и средства. Ние започваме стимулациите Октомври, като в деня на пункцията ще правят микро тесе. ММ е на 3-месечно лечение с Овитрел за повишаване на тестостерона. Лекуващият е проф. Мурад Башар.

# 528
ММ също е с Азооспермия, но в следствие на синдрома на Клайнфелтър. Бих ви препоръчала директно Турция - просто тук ще бъде загуба на време и средства. Ние започваме стимулациите Октомври, като в деня на пункцията ще правят микро тесе. ММ е на 3-месечно лечение с Овитрел за повишаване на тестостерона. Лекуващият е проф. Мурад Башар.

Здравейте, може ли да дадете повече информация за микро тесе-то и как се кандидатства за там или може би има информация в друга тема? Финансово как стоят нещата, горе-долу каква сума трябва да си приготвим? Всяка информация ще е от полза. Благодаря! Пожелавам ви успех с процедурите! Hug

# 529

Здравейте, може ли да дадете повече информация за микро тесе-то и как се кандидатства за там или може би има информация в друга тема? Финансово как стоят нещата, горе-долу каква сума трябва да си приготвим? Всяка информация ще е от полза. Благодаря! Пожелавам ви успех с процедурите! Hug
Кандидатстване там няма. Записвате си час за преглед и се случват доста по-бързо нещата от бг клиниките. Има тема за турските клиники: https://www.bg-mamma.com/?topic=1348303.new#new
Като цена някъде между 10 и 15 хил. , ама е относително , зависи какви процедури, терапии и лекарства ще има.

# 530
Все още не знаем каква сума ще ни излезе всичко. Знаем сумата само за инвитрото без хормоналните препарати.
Ориентировъчно както е написано около 10к.
След като разбрахме диагнозата, моментално се насочихме към Турция. Намерих контакти на професора и му писах имейл. Каза какво е необходимо да бъде изследвано, пратихме му ги и след като ги погледна, насрочихме часове за първични прегледи. Доста сме доволни - отношението е на светлинни години от тук определено.

# 531
Това с парите е много относително наистина. Има неща, които много увеличават общата сума. Например дозата на лекарствата за стимулация при всеки е различна и дава голямо отклонение. Друго, при намиране на достатъчно материал при микро тесето може да искате да замразите, което струва 900 долара( за Мемориал говоря). Също така при такъв тежък мъжки фактор препоръчват да се прави ПИД на ембрионите и ако имате повече ембриони сумата скача ( аз от страх, че няма да са здрави дадох 12 ембриона за ПИД, за които платих 6000 лв) Престоят при всеки е различен, което пак е свързано със средства
 Има и още неща и мисля, че това с парите при всеки е много различно. Иначе с професор Башар няма да сгрешите.

# 532
  • София
Ами да не ходят в Мемориал там ще им свличат кожичката има и други болници които правят доста повече неща, а за цената да не коментираме, разликата е огромна

# 533
Здравейте! Може ли да помоля някой по-запознат да си каже мнението за резултатите от спермограмата на ММ? Заключението е астенотератозооспермия.

# 534
Подвижността не е добра и морфологията е лоша, с ММ с подобна спермограма и диагноза тератоастенозооспермия правихме инвитро. Все пак направете второ спермограма след 1 месец в друга клиника, ноо не очаквайте да има голяма разлика. Хубаво е мъжа ви да посети андролог да види дали няма варикоцеле или нещо хормонално.
Здравейте! Може ли да помоля някой по-запознат да си каже мнението за резултатите от спермограмата на ММ? Заключението е астенотератозооспермия.

# 535
Благодаря за насоките, jinchen
А конкретен андролог бихте ли препоръчали?Вашият мъж какви добавки е вземал и имаше ли ефект?
Подвижността не е добра и морфологията е лоша, с ММ с подобна спермограма и диагноза тератоастенозооспермия правихме инвитро. Все пак направете второ спермограма след 1 месец в друга клиника, ноо не очаквайте да има голяма разлика. Хубаво е мъжа ви да посети андролог да види дали няма варикоцеле или нещо хормонално.

# 536
В София всички ходят при Кацаров. Пи 3 месеца добавки Полукс Форте и още нещо, не помня вече как се казваше, но нямаше подобрение и затова пристъпихме към инвитро. Като цяло случаите са индивидуални, но не очаквайте чудеса...
Благодаря за насоките, jinchen
А конкретен андролог бихте ли препоръчали?Вашият мъж какви добавки е вземал и имаше ли ефект?

# 537
Здравейте, моля да споделите ,който е минал през операция за вариокоцеле.  Преди 2 месеца спермограмата на ММ беше с 3 % морфология и 12% подвижни сперматозоиди-тератозооспермия. При преглед д-р Кацаров констатира вариокоцеле 2-ра степен. Започна  добавки- андрозитол, бърканица, витамин е, омега 3, убиквинол,  нак и аргинин. Новата спермограма е с 1% морфология ,близо 20% подвижни и наполовина намалена концентрация-олиготератозооспермия. Моля за съвет как да продължим?

# 538
Здравейте пак, ние решихме днес да направим собствен експеримент и да измерим сами количеството на еякулата. Излезе почти 3мл,което си е 3 пъти повече от това в изследванията. Чух, че е възможно в репродуктивните клиники да манипулират нарочно резултата от спермограмите с цел да им станеш клиент. Дали наистина има такива случаи?

Ами, не, това са конспиративни теории. Никоя клиника няма да си рискува договора с ЦАР като прави подобни измами, заради точно вашето инвитро, при положение, че клиниките се пръскат по шевовете от пациенти с репродуктивни проблеми. Точно това си мислеше и моя мъж, когати си видя първия резултат и точно това му казах тогава. Все пак направихме 3 спермограми в различни клиники, за да сравним дали ще има разлика и излизаха с едва забележима разлика, което е нормално (всяка проба е различна по принцип, но много големи разлики чак няма). При моя веднъж излиза 5 мл, втори път 2 мл, трети - 4 мл, четвъртия път беше под 1 мл...Но параметрите на спермограмата си бяха почти идентични с изключение на количеството.

9 месеца след като спря пушенето на вейп и едно неуспешно инвитро през този период, на 9тия месец направихме пак 3 спермограми в 3 различни клиники и излезнаха идентични и с впечатляващо подобрение: от 1% морфология на 14%, от 14% бързоподвижни на 50%...И в трите клиники един и същ резултат с малки разлики, но тотално ми се затвърди доверието в клиниките с това.

Последна редакция: ср, 08 сеп 2021, 17:46 от Kris_ti

# 539
Здравейте ! Мъжът ми си направи спермограма във Велико Търново при Николай Ненов ембриолог. Спермограмата излезе с добри резултати. Мъжът ми говори с него , понеже ни казаха че тук изследването го прави машина , а не се гледа под микроскоп, доктора каза че я е гледал.Моля за съвет, в ин витро център ли да ходим за ново изследване ? И имали някои които да сподели мнение за този ембриолог. Знам че идва от Плевен.

Общи условия

Активация на акаунт